Şimdi Ara

asp nedir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler bu bana kısaca açıklayabilcek varmı yani asp nedir asp ile ne yapılır nasıl yapılır herkeze şimdiden teşekkürler.ş.

• Fazla Anlamam ama bildiklerimi yazıyım yanlışım varsa düzeltin lütfen
    Active Server Page
    Web Yazılımcılında PHP'nin Hemen Arkasından Gelen Dil'Dir.
    Asp ile Dinamik Web Sayfaları Yapabilirsin.
    DB(Veritabanı) Kullanarak Bilgi Alışverişi Sağlayabilirsin.
    Aklına Gelen Neredeyse herşeyi yapabilirsin.
  • php ye ek : 3-4 sayfada db kullanarak binlerce sayfa görüntüleyebilirsin istediin yerden güncelleyebilirsin sürekli kullandiin kodu 1 kere kullanirsin yerden tasarruf edersin...
  • asp için...
    bkz. aspindir.com
    bkz. keyifweb.com

eğer bu işlerin içine gireceksen, PHP nedir diye sorman daha iyi olur.
  • asp'yi bosver, asp .net e basla baslayacaksan. asp'den ve php nin 4.x versiyonundan daha kuvvetli. bunun yaninda php 5.x versiyonu da iyidir.
  • ozaman php ne bide o sitelerden bişeyler öğrenebilirmiyim
  • bence direkt php'ye başla.
    öğrenmesi abartı kolay ve fazla zorlanmazsın hiçbir bölümünde. 3 hafta önce çalışmaya başladım.
    4 gün önce bir dershaneden web işi aldım. şu an sayfa bitmek üzere ve içine php ile not görüntüleme üyelik duyuru sayfası ve bikaç tane sayfasıyı da admin bölümünden değiştirme şeklinde özellikler koydum. database ile çalışıyor hepsi. hepsini de sıfırdan yaptım.
    dediğim gibi asp ile pek uğraşma bence. gerçi buna karşı çıkan çok olacaktır ama benim tavsiyem bu.
    en küçük örnek PHP = C++ ve ASP= Visual Basic
    kararı sen ver
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    asp.net sql randevu sistemi
    11 yıl önce açıldı
    PHP ile CSS yolu problem
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu eşitlikler neye göre yapıldı biraz açıklarmısınız?
    quote:

PHP = C++ ve ASP= Visual Basic
  • ASP kullanırken VBScript kullanıyosun ki bu VBScript Visual Basic'tir. yapısından tutun işleyişine kadar herşey aynıdır. yanlışsam söyleyin.
    asp basic dilinin web script şeklinde uyarlanmış versiyonudur kısacası
    PHP ise aynı bu şekilde C dilinden uyarlanmıştır. yapısı aynıdır.
    bu eşitlik bunlara göre yapılmıştır.
  • o zaman c ile yazılan bir programı .php kaydedip browser'im da görürüm ya da vb icin .asp

asp ve php sunucu tarafında çalışan script dillerdir.
    c++ ile sisteme yönelik porgram yazılır.
    visual basic içinsa bunu söyleyemem.
    visual basic.net ne olur onu bilemem
    bence cŞ varken ona iş düşmez çeşit olsun işte.
  • ben sana php c++'ın aynısıdır demiyorum ki usta. yapıları aynıdır diyorum. ayrıca ben asp'ninde php'nin de ne olduğunu biliyorum ikisinide kullanabiliyorum ve karşılaştırma yapacak derecede kullanabiliyorum bu ikisini de. sadece karşılaştırdım kolaylık ve yapı bakımından. Bill Gates olsa bu kadar asp savunması yapmaz valla :)
  • asp savunması mı?????
    open source tan yanayım ben zamanla anlarsın.
    yanlış anlaşılma olmasın diye müdahele ettim
    daha mantığı oturmamışlar php=c++ der bi yerde el adama güler sonra.
    php~=c++
    diye düzeltelim:)
    zaten tüm dillerin yapısı benzerdir tabii aynı kategori de olmaları lazım.
    acaba bu forum niye asp?asp yi tercih ettiren sebep neler?eskiden forum php tabanlı idi.
    değişikliğin sebebi zaruriyet diye duymuştum ama detaylar kurcalanmadı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EdgarAllanPoe

ben sana php c++'ın aynısıdır demiyorum ki usta. yapıları aynıdır diyorum. ayrıca ben asp'ninde php'nin de ne olduğunu biliyorum ikisinide kullanabiliyorum ve karşılaştırma yapacak derecede kullanabiliyorum bu ikisini de. sadece karşılaştırdım kolaylık ve yapı bakımından. Bill Gates olsa bu kadar asp savunması yapmaz valla :)

php 4.x ki shu anda insanlarin %99 unun kullandigi bu. c++ la ayni yapida olamaz. c++ full object oriented. php 5.x versiyonlarinda bu yapiya gecebildi. php 4.x syntax olarak c'ye benzer denilebilir.
    yani php 4.x =~ c
    php 5.x =~ c++
    asp .net = c#
    asp de asp.net versiyonuyla full object oriented oldu ve dil olarak c# kulalnilir. ayrica asp .net de eski asp gibi sadece microsoft tabanli degil cross platformdur. bu arada ben de .net savunucu falan degilim.
    duzelteyim dedim.

• evet değildir ben kefilim ama kavramları iyi oturtmak gerek.
    benim de anlatmaya çalıştığım buydu ama bir anda asp neferi ilan edildim.
    php5.x in paralı olacağını duydum doğru mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pusu -- 18 Ağustos 2004, 11:45:50 >
  • arkadaşlar o dillerin birbiri ile direk alakası yoktur, sadece esinlenmeler var. Tabi ki amerikayı tekrar keşfetmenin de anlamsızlığı ortada, eski yapılanlardan yararlanılacaktır.

ASP, internet yayın işlerini dinamik hale getirmek için kullanılan bir dildir. normal html sayfaları statiktir oysa ASP bir program sonucu çıkan HTML yi kullanıcıya gönderir. böylelikle dinamik, veritaban bağlantılı web sayfaları oluşturulabilir. benzer şekilde, cgi, php, asp.net, java script, vbscript de dinamik sayfalar gönderebilir.

ingilizce iyi bir kaynak:http://www.w3schools.com/asp/asp_intro.asp
  • quote:

Orjinalden alıntı: pusu

evet değildir ben kefilim ama kavramları iyi oturtmak gerek.
    benim de anlatmaya çalıştığım buydu ama bir anda asp neferi ilan edildim.
    php5.x in paralı olacağını duydum doğru mu acaba?

ben henuz duymadim. sanmam oyle olacagini ama, shu anda 5.0.1 versiyonu downloada acik.

http://www.php.net/downloads.php
  • yanlış hatırlıyorum o zaman
    neyse zaten olmaması daha iyi
  • beyler php ile neler yapılabiliyor ayrıca bunu hep program kullanarakmı yapıyorlar kodları kendimimz yazamazmıyız bu işleri sen nerden öğrendin bana da yardımcı olurmusun bi yerden öğreniyim edgar ayrıca şimdi phpbb diye dosya indirdim forum yapmaya filan yarıyor yani ben istedğim forumu yapamamı böle programlar dışlında ne bilim rengini ayarlıcam değişik şeyler koycam bunları nasıl yaparım sora o dosyayı kullanmayı deniyorum ancak nasıl yapıcam bazı yerlerde okuyorum önce php yi destekleyen bir siteden hesap almalısınız diyor böle yerler buldum hatta bi yerden aldım bu site ne işime yarıcak benim sora bunları bilemden başka bir yerden bir site daha almılştım o site yanıcakmı onun üstüne forum neyin koyamamı baya soru var aklımda gelçi cevaplamazsanız bana bi internet sitesi evrebilirmsiiniz ki
    bunların hepsibi öğreniyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s!LenTium -- 18 Ağustos 2004, 15:48:29 >
  • işin var edgar yetkin olmak başa bela:)
    tabii ki kodları kendin yazasilirsin.hazır forum yapmak ile php bilmek bambaşka şeyler.
    php desteği olan bi site olması gerek zira php sunucu tasanlı çalışır.gerisini edgara devrediyorum.başarılar
    quote:

Orjinalden alıntı: Rutless_Slayer

beyler php ile neler yapılabiliyor ayrıca bunu hep program kullanarakmı yapıyorlar kodları kendimimz yazamazmıyız bu işleri sen nerden öğrendin bana da yardımcı olurmusun bi yerden öğreniyim edgar ayrıca şimdi phpbb diye dosya indirdim forum yapmaya filan yarıyor yani ben istedğim forumu yapamamı böle programlar dışlında ne bilim rengini ayarlıcam değişik şeyler koycam bunları nasıl yaparım sora o dosyayı kullanmayı deniyorum ancak nasıl yapıcam bazı yerlerde okuyorum önce php yi destekleyen bir siteden hesap almalısınız diyor böle yerler buldum hatta bi yerden aldım bu site ne işime yarıcak benim sora bunları bilemden başka bir yerden bir site daha almılştım o site yanıcakmı onun üstüne forum neyin koyamamı baya soru var aklımda gelçi cevaplamazsanız bana bi internet sitesi evrebilirmsiiniz ki
    bunların hepsibi öğreniyim..

• kardeş tamamda şimdi bide c++ davası var onedri phple bağlantısı nedir şimdi bide şunu sormak istiyorum ben 7host.comdan bi host aldım onu nasıl kullancam şimdi ben bi site yapmak istiyosam ve içinde php yi kullancakcam illa öle yerlerdenmi hosting alıcam başka yerlerden php yi kullanamammı...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.