Nerden ve nasıl başlamam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz? Yani asp.net yeni yeni öğreniyorum biraz da geliştirmek için istiyorum ama neresinden başlayacağımı bilmiyorum daha önce böyle bir şey hiç yapmadım yardım ederseniz sevinirim.
asp.net in ilk adımı forum yapmak değildir:)
öncelikle değişken tanımlamaları,class lar, stringnler vs vs bunları öğrenerek başlarsan daha iyi olacaktır. zaten ilerledikçe yapacağın projeler de gelişecektir. ekrana adını yazdırmaktan, forum yazmya vs kadar:)
Hmm o dediklerinizi biliyorum sıfır değilim sadece daha önce forum yazmak gibi bir niyetim olmadı ya da baştan sona tek başıma bir şey yapmadım sadece nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum nasıl başlayacağımı bilmiyorum derken asp.net i bilmiyorum değil. Bununla alakalı olarak Sql 2005 Server Ado.Net C# bilgim de var.
o zaman normal bir form yapımından başlayabilirsin. form verilerini bir sayfaya yazdırırsın, ona sayfalama koyarsın, yönetici kısmına da sil vs gibi işlemeri koy vs vs vs bu böyle gider :)
Tamam, teşekkürler aspci. Bir yerden başlamak gerekiyor artık karıştıra karıştıra ortaya bir şeyler çıkarmaya çalışacağım.
quote:
Orjinalden alıntı: aspci
asp.net in ilk adımı forum yapmak değildir:)
öncelikle değişken tanımlamaları,class lar, stringnler vs vs bunları öğrenerek başlarsan daha iyi olacaktır. zaten ilerledikçe yapacağın projeler de gelişecektir. ekrana adını yazdırmaktan, forum yazmya vs kadar:)
Kesinlikle katılıyorum..
Öyle hoop diye forum yazma işine girmek biraz sakat olur.
Önce daha basit şeylerden başlamanı tavsiye ederim.
Ben olsam, önce veritabanını tasarlardım, sonra üyelik sistemlerini incelerdim, sonra verileri nasıl sunarım diye düşünürdüm, ajax ı incelerdim ne gibi yerlerde kullanabilirim diye. zamanla geriside gelirdi zaten.
Ajax için önce baya bi ilerlemem gerekiyor :) Yine de önerileriniz için teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: aydinunlu
Ben olsam, önce veritabanını tasarlardım, sonra üyelik sistemlerini incelerdim, sonra verileri nasıl sunarım diye düşünürdüm, ajax ı incelerdim ne gibi yerlerde kullanabilirim diye. zamanla geriside gelirdi zaten.
Hocam bu kez sana kesinlikle katılıyorum. Ajax hariç
quote:
Orjinalden alıntı: serkanblg Hocam bu kez sana kesinlikle katılıyorum. Ajax hariç
Teşekkür ederim. Peki neden Ajax hariç ? Yoksa forum sistemlerine uygun bir yapısımı yok, bende asp.net e 1 ay önce başladım, yeni sayılırım.
Öncelikle sen İletişim formu kodla.Şöyle İf döngülü falan (:
Sonra küçük bir portal.(haber sistemi, ziyaretç defteri, galeri vs. )Yönetim paneli olan.
Sonrada forum
*Ben böyle yağtığım için söylüyorum yani sen ne düşünürsün bilmem.
Ama inan bana en son forum
ben de web wiz forum indirdim ama onu nasıl özelleştiricem beceremedim. dreamweaver la beceremedim. forumuniçeriğini değiştirmem ve resimler eklemem gerekiyo ama nasıl yapıcam bilmiorum bunu özelleştirebilcegim bi program var mı?
bence forum yazmak çok doğru bişey bende bu arkadaşın düzeyindeyken ilk forum'umu yazmaya uğraşmıştım, tabi 1 ileri 2 geri oldu biraz ama çok şey öğrendim...
Ben başladım ufak ufak, kursa proje olarak sunucam, referans olarak donanımhaberi örnek aldım. Veritabanı nerdeyse hazır, sayfaları yazmaya başladım. Tabiki forum yazmak baya zor iş. Çok açılı düşünmek gerekir. Her hata, her sorun ele alınmalı, tasarıma pek takılmanı tavsiye etmiyorum. Kod yazan biri için kesinlikle tasarıma takılma yoksa işin hem geç biter,hemde çok sıkılırsın. Şahsi tavsiyemdir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme