Şimdi Ara

Aslan'ın FAK FUK FON sırrı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
1.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: hasanmerto

quote:

Orjinalden alıntı: vaypcnet

Hayır salaklık bendeki laf anlatmaya çalışıyorum da çok ileri zekalı saygıdeğer arkadaşım sen Tv'de Bodrum,İbiza vs. bir reklam gördüğünde hemen kalkıp oraya mı gidiyorsun?Veya alıp almıyacağın belli olmayan fuarlar,organizasyonlar için neden Milyon dolarlarla para harcıyorsun?Niye turizm bakanlığı dünyanın yüzlerce ülkesinde Türkiye reklamları yayınlamak için tonla emek ve para harcıyor?

Esasen boşuna uğraşıldığı belli bu millet adam olmaz.Bilmeyen bilmediğini bilmiyorsa yapıcak bişey yok.Bol şans...

sen adam mısın ki?

Millete laf atıyorsun...

Benim GS ye giden vergim HARAM OLSUN

Millet derken TÜRK MİLLETİ.

BU MİLLET ADAM OLMAZ DEMİŞSİN

• Seni referans alırsak adamın en önde gideniyim.
  • fener alır fakir fukaranın intikamını samiyen stadında.

takmayın kafaya fener hep garibanın yanında olmuştur. kolejimiz yok. yöneticiler halkımızdan.

fakirin parası alındıysa gerçekten bu olay yüzünden para verilmesi gereken 1 garibanın hakkı yendi ise... yatacak yerleri yok bence.
  • Ben hatırlıyorum o sene zaten devlet futbolcuların her birine onlarca altın ödül verdi.
    Gs nin zaten aldığı kupa sayesinde reklam gelirleride arttı TÜRKİYE'DE Gs nin.
    Ama baştan konuşulmayan bu DEVLET PRİMİ bir anda peydah oldu.
    Neymiş tanıtım geliriymiş, saçmalanır da onun bile limiti var. Kılıfa bak.

Şimdi bende bu sonradan peydah olan primin ödeneği olan, zorla alınan, 5.5 milyon $ ın asıl sahibini istesem de anlatamam.
  • Çoğunuzun rakamdan da haberi yok.

Cumhuriyet altını fiyat:250ytl
    Adet: Onlarcaya bende ekliyorum ve 50 yapıyorum
    Değer:12,500ytl

Neredeyse bir derbi primi veya Avrupa kupası primi kadar.Mevzu o değil zaten bu sporcunun aldığı altından klübe ne yarar var ben çözemedim de aydınlatırsanız anlayalım.

Ödül sonradan peydah oldu evet , yıllardır Avrupa kupalarının altını üstüne getiren takımlarımızı nasıl ödellendiriceğimizi düşünmememiz büyük hata idi.

Ben sizden daha iyi hatırlıyorum o zamanki durumları , hiç öyle hikaye anlatmayın bu ödülün 80-100m dolar civarlarında koyulacığı konuşuluyordu ve değeri de o idi.Ama çok ağlayanlar oldu ,korkanlar oldu o yüzden böyle çerez parası gibi komedi bir rakam kaldı ortada keşke o da olmasaydı.

ÖNEMLİ NOT:Bu ödül kanunda belli.Gs'ye özel değil UEFA kupası alanlara bu ödül verilecek devlet tarafından.

• şimdi gs bu başarıları elde etti ve ülke tanıtımına bir faydası olduğuna herkes hem fikir fbli bazı arkadaşların fikirleri önemli değil benim için sabit fikirde olanlar var çünkü...
    neyse 2kupa finali var yaklaşık olarak denen sadece 1kupa finalini 2milyar insan izlemiş deniryordu o dönemler 2kupada finalide izlendi ve orda türkiyeden sadece gs vardı ülke bayrağını en yukarıya taşıyan...
    ve başarı geldi ülke puanına en çok katkıyı yaptı vs vs sonra devletimiz devlet üstün hizmet madalyası vermiş sütüne birde para verilmiş çokmu zorunuza gitti fbde okadar para olduğu halde birşey yapamamış 100yılda sadece çeyrek final...)gs o durumlarda bu başarıları elde etmiş sizde ülkeye getirin kupayı hediyenizi alın yada fondan para yok öle havadan para:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: DR.ADNAN

Bu ödülü aldılarda ne oldu, haydan gelen huya gitti.Atalarımız ne demiş alma mazlumun ağını çıkar aheste aheste..Gs nin son yıllardaki borç batağında olmasının sebebide budur.

o mazlum kim oluyor.galatasaray türkiyeye avrupadan kupa getirirken kimin ahını almış?arsenal mi leeds mi?yoksa fenerbahçe mi?
  • GS parayı almış helali hoş olsun.Benim anlamadığım ülke tanıtımına nasıl katkısı oluyor?GS maçlardan önce turistik mekanları tanıtıyor,maça da "Turkey welcomes you" pankartıyla mı çıkıyordu?İnsanlara Türkiye denilince Galatasaray'ı bilmeleri nasıl bir tanıtım olabilir?Porto UEFA&CL kupalarını aldığı zaman "ulan dur bir Portekiz'e gideyim adamlar CL'yi aldılar gezilecek yerleri vardır" diyen yada diyeni bilen var mı?Galatasaray bu ülkeye İlhan Mansız'dan daha fazla turist getirmiş midir mesela?

Bu parayı başka bir isim altında verselerdi keşke.Çünkü bu isimle verilince Leeds maçından önce çıkan olaylar yüzünden GS'ye para cezası da verilmedi kötü-yanıltıcı reklam yaptığından Bahsedilen para maksat ülke tanıtımı ise daha yararlı kullanılabilirdi.

• quote:

Çoğunuzun rakamdan da haberi yok.

Cumhuriyet altını fiyat:250ytl
    Adet: Onlarcaya bende ekliyorum ve 50 yapıyorum
    Değer:12,500ytl

Neredeyse bir derbi primi veya Avrupa kupası primi kadar.Mevzu o değil zaten bu sporcunun aldığı altından klübe ne yarar var ben çözemedim de aydınlatırsanız anlayalım.

Ödül sonradan peydah oldu evet , yıllardır Avrupa kupalarının altını üstüne getiren takımlarımızı nasıl ödellendiriceğimizi düşünmememiz büyük hata idi.

Ben sizden daha iyi hatırlıyorum o zamanki durumları , hiç öyle hikaye anlatmayın bu ödülün 80-100m dolar civarlarında koyulacığı konuşuluyordu ve değeri de o idi.Ama çok ağlayanlar oldu ,korkanlar oldu o yüzden böyle çerez parası gibi komedi bir rakam kaldı ortada keşke o da olmasaydı.

ÖNEMLİ NOT:Bu ödül kanunda belli.Gs'ye özel değil UEFA kupası alanlara bu ödül verilecek devlet tarafından.

Sporcuya verilen altından şöyle alaka var, Devlet sporcuyu ödüllendirir. TAKIMI DEĞİL.
    Yani yasada belirtilen şekliyle bu. Uluslararası müsabakalarda başarı kazanan Türk sporcusu ödüllendiriliyor.
    Ama sabahtan beri demogoji demogoji diye her mesajına eklemişsin. Büyük ölçüde senin yaptığın bu.

Ayrıca O futbolculara o transfer paraları neden ödeniyor BAŞARI için. Kalkmış 80-100m$ olacağı konuşuluyormuş, verilseydi çok mu hoş olurdu. Bu ne biçim düşünce anlayışı efendi. Babanızın cüzdanı mı devlet. Millet kırılıyor ekonomik krizden. Vay biz kupa aldık hadi bize para verin. IMF mimefe anlamayız.

O ekonomik kriz sırasında rahat olun dövizler 2ye katlanmıştı. Yine TL vurduğunuzda alım gücü oolarak 10m$ buluyor. Yani Fakir Fukara fonundan 10m $ almış oluyosunuz. Yani için rahat olsun. Biz demogojikiz biraz, devletin bakmakla yükümlü olduğu fakirin fukaranın fonunu fazla ciddiye aldık. Doğru aslında kooooskoca Gs klübü, kim doyuracak sizi.

Hem Madem yetersiz, E hadi Göztepe 1967-68 sezonunda çeyrek, 1968-69 sezonunda yarı finale yükselebilen ilk Türk takımı olma onuruna ulaştı. Ne yaptılar bu klübe. O zamanlar yaptıkları yadsınamaz. Kupa almayı bırak çeyrek final hayaldi o zamanlar.

Biraz olsun adalet yanlısı olun, hep biz hep biz. O da bir yere kadar.

• @vaypcnet sen kime laf anlatmaya çalışıyorsunki birçoğunun amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek çok net anlaşılıyor zaten.
  • Devlet kanunu diyorum hala sporcu ödüllendirilir diyor.Kanunu değiştir o zaman arkadaşım.Hala Gs nasıl katkıda bulundu diyen var.Ya bunlar hayatlarında reklamla reklamcılıkla ilgili hiçbirşey duymadılar ya bunlar o yıllarda (benim değil,Gs yöneticisinin değil) bu işi bilenlerin , turizm uzmanlarının ne dediğine şahit olmadılar , ya bunlar verdiğimiz linki açıp okuyamıyorlar ya da hem kanunu hem turizmi en iyi bunlar biliyor.Zamanında bile alınamamış 5,5m dolar'A kopan yaygaraya bak bravo.

Hala da rakamdan haberi olmayanlar var.182 ülkede canlı yayınlarda reklam yap bakalım 5,5m dolar mı oluyor yoksa milyar dolar mı?Hayır Afrika'nın , Kore'nin ,Amerika'nın ücra köşesinde Türkiye diyince Galatasaray diyorlar onu da mı anlayamıyorsunuz yoksa bilerek mi yapıyorsunuz çözemedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emhotep

ne alakası var galatasarayın başarısıyla fakirlere gidecek paranın galatasaraya aktarılmasının.real madritin barcelonanın böyle desteklendiğimi var.fenerde istesin bu sene o zaman.
    tabi ülkede televizyon ve pc başı gençliği olursa bu durumları savunacak çok mazaret bulunur.hakan şükür 1 ev daha fazla alsın ya da bilmemne şu manitayla gezsin diye muhtaç sahibi gariban insanlarının parasını aktaramazsın.aktarırsın tabi koyun gibi insanlar olursa her haltı yersin.yediler...yiyorlarda...
    taraftardan önce insan olduğumuzu unutmayalım.

bu ülkede benim vergim kuruşuma kadar bordromdan kesilirken trilyonlar alan adamlar vergi vermiyor.bunu içinize nasıl sindirebiliyorsunuz hayret.

sorun klüp değil.bu adice olayın içinde olan trabzonspor da olsa tepkim aynı olurdu.

Kardeşim bu ülke turizim için yıllık kaç milyon dolarlık reklam yapıyo biliyomusun ???? boş konuşuyosun

• quote:

Devlet kanunu diyorum hala sporcu ödüllendirilir diyor.Kanunu değiştir o zaman arkadaşım.Hala Gs nasıl katkıda bulundu diyen var.Ya bunlar hayatlarında reklamla reklamcılıkla ilgili hiçbirşey duymadılar ya bunlar o yıllarda (benim değil,Gs yöneticisinin değil) bu işi bilenlerin , turizm uzmanlarının ne dediğine şahit olmadılar , ya bunlar verdiğimiz linki açıp okuyamıyorlar ya da hem kanunu hem turizmi en iyi bunlar biliyor.Zamanında bile alınamamış 5,5m dolar'A kopan yaygaraya bak bravo.

Hala da rakamdan haberi olmayanlar var.182 ülkede canlı yayınlarda reklam yap bakalım 5,5m dolar mı oluyor yoksa milyar dolar mı?Hayır Afrika'nın , Kore'nin ,Amerika'nın ücra köşesinde Türkiye diyince Galatasaray diyorlar onu da mı anlayamıyorsunuz yoksa bilerek mi yapıyorsunuz çözemedim.

Hazımsızlık denir buna bari geri ödeyelimde kurtulalım ya artık ne ile karalıyacaklarını bilemiyolar tebrik ederim burdan herkezi özellikle takımın özell kısımlarına burnunu sokan fakir fukara die dalga geçen arkadaşımızı ben bi arşivleri karıştırayım bi kaç konu açayım madem bu böle olmaz

• quote:

Orjinalden alıntı: Dreatlord

quote:

Orjinalden alıntı: emhotep

ne alakası var galatasarayın başarısıyla fakirlere gidecek paranın galatasaraya aktarılmasının.real madritin barcelonanın böyle desteklendiğimi var.fenerde istesin bu sene o zaman.
    tabi ülkede televizyon ve pc başı gençliği olursa bu durumları savunacak çok mazaret bulunur.hakan şükür 1 ev daha fazla alsın ya da bilmemne şu manitayla gezsin diye muhtaç sahibi gariban insanlarının parasını aktaramazsın.aktarırsın tabi koyun gibi insanlar olursa her haltı yersin.yediler...yiyorlarda...
    taraftardan önce insan olduğumuzu unutmayalım.

bu ülkede benim vergim kuruşuma kadar bordromdan kesilirken trilyonlar alan adamlar vergi vermiyor.bunu içinize nasıl sindirebiliyorsunuz hayret.

sorun klüp değil.bu adice olayın içinde olan trabzonspor da olsa tepkim aynı olurdu.

Kardeşim bu ülke turizim için yıllık kaç milyon dolarlık reklam yapıyo biliyomusun ???? boş konuşuyosun

itiraf edeyim hep boş konuşmuşum.klübünüze,vaypcnetin dediği gibi 100 milyon dolar(bir kısmınınıza sarı kırmızı gözlüklerinizi yenilemede kullanmanız için) fakir fukara fonundan aktarılmalıydı.canı cehenneme paranın gerçek sahibi olan fakir fukaranın.

• quote:

Devlet kanunu diyorum hala sporcu ödüllendirilir diyor.Kanunu değiştir o zaman arkadaşım.Hala Gs nasıl katkıda bulundu diyen var.Ya bunlar hayatlarında reklamla reklamcılıkla ilgili hiçbirşey duymadılar ya bunlar o yıllarda (benim değil,Gs yöneticisinin değil) bu işi bilenlerin , turizm uzmanlarının ne dediğine şahit olmadılar , ya bunlar verdiğimiz linki açıp okuyamıyorlar ya da hem kanunu hem turizmi en iyi bunlar biliyor.Zamanında bile alınamamış 5,5m dolar'A kopan yaygaraya bak bravo.

Reklam sektörünün kalbinde yer alan arkadaş Afrikada ki-Avrupada ki bir adamın Türkiye denince Galatasaray demesi Türkiyenin TURİZM GELİRLERİNE nasıl bir katkı yapabilir? Hakikaten inanıyorsanız bir insanın GS kupa aldı diye Türkiye'ye geldiğin çok iyiniyetlisiniz ya da safsınız demektir.Katkı olsa olsa GS-Hagi vs hayranlığı nedeniyle GSmaçlarına yabancıların gelmesinden ibaret olur.

Şu forumda var mı Boca Juniors kıtalararası kupayı kazansa Arjantin'e giderdim diyen.Kimsenin GS'nin Türkiyeyi daha fazla bilinir kıldığını inkar eden yok fakat bunu sanki Türkiyeye para girişi oldu gibi lanse etmek komik.

Turizm uzmanı diye bir uzmanlık dalı yok kimi dinlediniz bilmiyorum ama...GS'nin ülke gelirine katkı yaptığını idda edebilmek için gelen turistlere anketler yapılıp idda ettiğiniz cevaplar alındı mı?Ben rastlamadım hiçbiryerde.Turizm gelirleri ve turist sayıları ile ilgili birçok yerde istatistik bulabilirsiniz bakın bakalım sıçrama var mı 2000 yazında...

Dediğiniz gibi olsa 182 ülkede canlı yayınlanan,Afrikadaki Koredeki adamlara bile Türkiyeyi öğreten bir olaydan sonra sıcağı sıcağına tatil sezonu gelmişken ülkemize açık ara rekor derecede bir turizm gelirleri girer,bu olayın üzerinden 7-8 ay geçtikten sonra Türkiye Cumhuriyeti tarihinin son yıllarda yaşadığı en büyük ekonomik kriz olan 2001 Şubat krizi yaşanmazdı.

Kısacası idda ettiğiniz şeyler için somut deliliniz olmak zorundadır.Yoksa bende sallarım burada şu şöyle oldu bu böyle oldu.

• Anlamamakta ne kadar direniceksiniz bilemiyorum ancak yazdıklarım ya devlet kanunu (uefa alana verilecek ödül) , ya işi bilen insanların görüşleridir.Bol keseden sallamıyoruz.Adım gibi biliyorum ki sizler de en az benim kadar biliyorsunuz bu kanunu veya uzmanların neler söylediklerini.Ama sallamasyon bu ülkede prim yaptığından bol keseden sıkıyorsunuz.40 mesaj yukarda link de verdik turizmle ilgili siteden açıp okuyun .Yada yukardaki arkadaş gibi devamlı saçmalıkları ,demagojiyle gerçekmiş sanmaya devam edin.

Ayrıca şu yazdığın komikliğin ta kendisi.Bilmiyorsan (ki belliki bilmiyorsun)9 en basitinden bir işletme kitabını açıp okuyuver bilinmek,tanınmak ne gibi faydalar getiriyor.

quote:

Kimsenin GS'nin Türkiyeyi daha fazla bilinir kıldığını inkar eden yok fakat bunu sanki Türkiyeye para girişi oldu gibi lanse etmek komik.

• Konu Galatasaray a hakaret etmek isteyenlere zemin hazırlamak için açılmış bu belli oluyor
    şikayet edilmiştir
  • quote:

Anlamamakta ne kadar direniceksiniz bilemiyorum ancak yazdıklarım ya devlet kanunu (uefa alana verilecek ödül) , ya işi bilen insanların görüşleridir.Bol keseden sallamıyoruz.Adım gibi biliyorum ki sizler de en az benim kadar biliyorsunuz bu kanunu veya uzmanların neler söylediklerini.Ama sallamasyon bu ülkede prim yaptığından bol keseden sıkıyorsunuz.40 mesaj yukarda link de verdik turizmle ilgili siteden açıp okuyun .Yada yukardaki arkadaş gibi devamlı saçmalıkları ,demagojiyle gerçekmiş sanmaya devam edin.

Ayrıca şu yazdığın komikliğin ta kendisi.Bilmiyorsan (ki belliki bilmiyorsun)9 en basitinden bir işletme kitabını açıp okuyuver bilinmek,tanınmak ne gibi faydalar getiriyor.

quote:

Kimsenin GS'nin Türkiyeyi daha fazla bilinir kıldığını inkar eden yok fakat bunu sanki Türkiyeye para girişi oldu gibi lanse etmek komik.

Tekrar belirteyim ben GS'ye ödül verilmesine karşı değilim.Bunun Tanıtım Fonu adlı fondan verilmesini saçma buldum.

İşletme kitabı okurum tabi öyle komplekslerim yok ama bir yararı olacağını sanmam.4 sene ekonomi okudum,hala çalışırım takip ederim ekonomiyi.Turizm gelirlerinin ne işe yaradağını zaman içinde nasıl değişim gösterdiğini bilirim.Ve diyorum ki Gs'nin turizm gelirlere hissedilecek derecede bir katkısı olmamıştır(olsa o sene sıçrama yapardı turizm gelirleri fakat normal seyrinden farklı birşey olmadı)-ülke ADININ tanınmasına yardımı fazlasıyla olmuştur.

Tekrar soruyorum 1 kişi sadece 1 kişi çıksın desin ki "BEN X TAKIM Y KUPASINI KAZANDI DİYE MERAK ETTİM ÜLKELERİNİ GİDİP GEZDİM".İşletme kitaplarında rasyonel bir davranıştır bu diye yazıyor mu merak ettim açıp bakayım bari.

Kısaca demek istediğimi tekrar yazayım.GS ödülü haketmiştir BENCE ödül tanıtım fonundan verilmiş ise yanlıştır.Zaten GS'nin açıklamasında Geliştirme ve Destekleme Fonu dan verilmiştir diye yazıyor boş yere tartışmışız.

Fakat 2001 yılında çıkan bir KHK nasıl oluyor da geçmişe yürüyor onu hiç anlamadım açıkcası.

• Zaten konu da o değil.Tanıtıma katkısı bulundu ki ödül vermeyi kanuna eklediler(Tanıtım,turizm anlayışınız farklıysa aksi yöndeki siyasi partilere oy verirsiniz olur biter).Kupadan önce bir başarı ve dolayısıyla bir başarı ödül kanunu yoktu.Sonra tartışıldı çok ağlayanlar oldu o yüzden zamanın komik parası 8-10m dolar bir rakam çıktı.Onu da zamanında alamamışız zaten.

Velhasıl haberin yalanı,saçmalığı da ortaya çıktı ki haberin doğruluğunda dahi Gs ile ilgisi yok görüldüğü üzre.
  • 8-10 m dolar komik rakam demek

Ufak bir hatırlatma:
    2000 Mayısı ve takip eden aylarda 1$=600.000 TL civarında
    2001 Nisan ve civarında 1$=1.250.000 TL

Kısaca geciktirmeleri GS'nin zararından çok devletin zararına olmuş

Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmayacağım,tanıtım anlayışımız farklıymış.Devlet zaten tanıttığı için vermemiş demek ki onlarda aynı şeyi düşünmüşler.İyi forumlar...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.