Şimdi Ara

Asla Yüksek Ücretler İle Monitör Almayın (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
15
Favori
21.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lg c2 42 inç oled tv şuandaki bütün monitörlerden iyi. Lg şunu birde 32 inç panel kesse ne güzel olur.


    32 inç panel monitörler neredeyse bu tv ile aynı fiyat ama bu tv nini yarısı değil.. Akıl alır gibi değil.

  • dell hala itopya stoklarina girmemiş:)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Resurrectionn R kullanıcısına yanıt

    Diyorum ya monitörlerin fiyatlandırmalarında büyük sıkıntı var.


    Samsung Neo serisi de iyi fiyattan girdi, miniled. Asus'un miniled benzer modeli 50 bin lira şu an saçmalığa bakar mısınız?


    Ama TV pazarı sıkıştırıyor firmaları fiyat düşürmeye zorluyor. Eninde sonunda "gerçek HDR" ve adam gibi monitörleri mecburen uygun fiyatlara satmak zorunda kalacaklar.

  • Curimo kullanıcısına yanıt

    Amiral gemisi tv leri 32-27 panel kesseler varya monitör filan kalmaz ortada ama işte yapmıyorlar.

  • Curimo kullanıcısına yanıt

    konuya söyle bir açıklama getireyim. Local dimming or not


    ortada miniled g9 neo ve yanlarda XG270QC




    Asla Yüksek Ücretler İle Monitör Almayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyaqçocuk -- 19 Eylül 2022; 20:44:17 >
  • Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt

    Bu devirde artık halen edge-lit modellerin satılıyor olması AYIP zaten. Satılmasını geçtim 20K'ya 30K'ya satılıyor yahu!

  • Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt

    Temel sebep alan olmasından kaynaklı, o yüzden ucuza üretip pahallıya satmaktan kaliteli malları çıkarmıyorlar. Adamın edge üretmesinin maliyeti, mini led üretmesinden fazladır. Büyük ihtimal de maliteyetinin yarısa en az satıyorlardır. kar oranını düşürmemek için ve halen bunlara talep olduğu için mini led oledler gecikti böyle.

  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt

    miniled yüksek local dimming ile neredeyse oled oluyor zaten. haliyle geleceğin teknolojisi kesinlikle miniled olacak.


    ama g9 neo 2048 zone'a sahip. 27" olsa yarısı yani 1024 zone olacaktı.


    piyasada 1024 zone 16:9 bir model var mı? galiba yok. 512 filan var.


    satacak fiyata kısaca yapamıyorlar.


    haliyle bu sene oled pompalaması başlıyor ama oled süper ama çöp teknoloji. 6 ayda "bozulan" ekranı kimse almaz pc'de.


    g9 seviyesinde miniled yaygınlaşması için en az 3 sene bekliyorum ben.



    şuan bile 27" local dimming veren monitör neredeyse yok. 3-4 model var aşırı fiyatlı o kadar.


    elimde 27" 4k LG 27GN950 var 16 dimming zone var. parayla satın alınabilecek uçuk fiyatlı olmayan 4k 16:9 monitör bu.


    3 yıl bile az olabilir haliyle.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyaqçocuk -- 19 Eylül 2022; 22:29:1 >
  • Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt
    6 ayda bozulmaktan kastınız oled yanması mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt

    Miniledde yüksek sayıda led olmadığı sürece sakat bir teknoloji doğuyor. Samsung G7 kullandım, 8 adet zonesi vardı. Farkı hissettiriyor muydu, evet. Lakin yeterli gelmiyor, üstüne dezavantaj olarak bloom efect denilen olay oluyordu. Ekranda bildiğin dikey dikdörtgen oluşuyordu. Misal ekranın ortasında parlak bir nesne aydınlanıyora aşağı yukarı 5-10 cm etrafınıda aydınlattığından çirkin gözüküyordu. O yüzden bu teknolojide minimum 576, standart 1152 zone olması lazım. Yinede bir OLEDi tutamaz, bir OLEDle kıyaslanamaz. Oled, mini ledini kaç kat daha gelişimişi, sayısını kaç kat daha fazla ledlisi gibi bakabilirsin.

    Her zaman diyorum zaten kalite 1. OLED 2.MİNİ LED(+1152) ile çıkar. 165 hz olacağına 100 hz olsun, 48-34-32 inç olacağına 27 inç olsun, gerekiyorsa HDR olmasın, düz, çirkin bir tipi olsun, üzerinde 1 DP, 1 HDMI olsun başka port olmasın,hoparlör olmasın, ışık olmasın ama bu 2 teknolojiden birisine sahip olsun.


    Fiyatlar zaten mantık dışı geliyor, yukarda dediğim ek özellikleri kısıp çok rahat 27 inç, 1152 zoneli ürünler yapabilirler ama kalite anlayışları farklı. Buda belki hayatında hiç kullamayacak olamasına rağmen:" Monitör üzerinde usb girişi olmalı abi, kasayla uğraşamam, monitör üzerinde ışık olmalı/güzel yakışıklı olmalı abi( monitörü sanki sahneye çıkaracak, ışıklı ledler olmalı havalı olmalı, kıçı kırık bir ledin kendine neye maal olduğunu bilse:), 165hz yetmez abi 240-280 olsun hatta 360 hz ( sanırım insan değil robot,saliselik işlem yapacak) vs gibi tüketicilerin mantık dışı istemleride etkili bu konuda.


    Oledlerde yanma olayı eskisi kadar değilmiş, duyduğum izlediklerim, dinlediklerimden öğle gördüm. Özellikle tv kanadında kalilteli bir markadan alınan ürünlerde pek sıkıntı çıkmadığı deniyor.(mesut çeviğinde bir inceleme videosu var, oled bir tvde hangisi hatırlamıyorum)

    Bu 34 inç oledlerde ise misal dell sana oled yanmasına karşı 3 yıl garanti veriyor. monitörün belli bir kullanımda bir kendisini otomatik bakıma alıyormuş(misal xxx saat kullanımdan sonra 5-6 saat monitörü açık bırakıyorsun işlem yapmadan o pikselleri vs kendi içinde onarım bakımını yapıyormuş) tabi yinede normal bir monitör gibi kullanmamak gerek. Dikkat etmek gerek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 20 Eylül 2022; 11:42:32 >




  • Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt

    OLED çöp değil hocam abarttınız siz de. Bak neredeyse 3 aydır kullanıyorum yıllarca da kullanacağım buna eminim, sadece 1-2 noktaya dikkat etmeniz gerekiyor o kadar. Eskisi gibi dayanıksız değil ekranlar. Miniled değil de mikroled olabilir ancak OLED'in rakibi. Ki o şu anda çok çok pahalı bir teknoloji.

  • Curimo kullanıcısına yanıt
    dikkat edilmesi gereken noktalar nedir hocam?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • abrahaman kullanıcısına yanıt

    Bilgisayar kullanırken görev çubuğunda otomatik gizlenme özelliğini aktive ettim, aynı zamanda saydam yaptım bir uygulama var. Onun dışında arka planda da sürekli aynı fotoğraf yok, 1 dakika aralıklarla değişiyor. Ve siyah düz ekran ekran koruyucu ayarladım, 1 dakikada devreye giriyor Pc kullanılmıyorken. Bu şekilde uzun yıllar sorunsuz kullanırım diye düşünüyorum.

  • Curimo kullanıcısına yanıt

    Hocam linus'un lg cx ile videosu var 6 ayda ekran gitmiş adamın. Aynı video'da yine bir başka yayıncı var onunda ekranı gitmiş. En yeni dayanıklı oled tv'lerden birisi. Oled'in bir geleceği olduğunu düşünmüyorum ben. Ha çok zenginsindir 6 ay sonra yenisini alır geçerim dersin o şekilde evet oled en iyisi. Gerçi oled'de parlaklık çok düşük bunu da düşünmek lazım.


    Miniled g9 neo ile oled ekranı karşılaştırırsak arada hiç bir fark yok neredeyse. Sadece siyah zeminde fareyi hareket ettirirseniz etrafında çok küçük bir parlama olabiliyor. O da ekrana açılı bakarsanız. 90 derece karşıdan bakarsanız o parlama da yok.


    Kısaca çok zone olan miniled ile oled aynı hatta parlaklık sayesinde miniled'e daha iyi bile diyebiliriz genel olarak.



    Asla Yüksek Ücretler İle Monitör Almayınyoutube
    New Customers Exclusive – Get a Free 240GB SSD From Micro Center: https://micro.center/2436a0Check out Micro Center’s Business Solutions here: https://micro....
    https://www.youtube.com/watch?v=hWrFEU_605g&feature=youtu.be

    Ayrıca oled çok çabuk bozuluyor. Örnek olarak oculus quest 1'in ekranı oled. Benimki 1 yılı doldurmadan bozuldu. Günde ortalama 45dk kullanım ile. Zaten ekranı gördükleri gibi değiştirdiler adamlar demek ki başlarına çok geliyor. quest 2'de ips ekrana geçtiler ki oled'in yanından geçemez özellikle vr'da karanlık sahneler çok kötü oldu ips ile




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyaqçocuk -- 20 Eylül 2022; 13:46:6 >




  • Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt

    C1-C2, G1-G2 inanın çok daha dayanıklılar artık. Yine de bakıp göreceğiz tabi ki. Dediğiniz gibi değil, kum gibi yıldız tanelerinin olduğu sahnelerde mesela parlaklık konusunda Oled çok daha iyi oluyor, her bir piksek o ufacık yıldızları aydınlatabildiği için. Bu senaryoda da miniledten daha iyi oluyor mesela Oled. Küçük boyutlu aydınlık nesnelerin gösteriminde daha iyi yani kısacası.


    Ve tabi ki görüş açısı da çok daha iyi o kavisli VA panellere göre.


    Artısı eksisi işte, miniled gelişiyor, bakalım neler göreceğiz ama burada hep konuştuğumuz gibi, yani 20K, 30K'lara çıkabiliyor iken gidip bu modelleri almayıp saçma sapan edge-lit modellere para verdiğimiz müddetçe firmalar bu oyundan vazgeçmezler, kendimizce protesto etmemiz gerekiyor artık.

  • Bu soruna birçok yerde çözüm yolu bulamadım. Delirtti. Buraya da yazıyorum.



    MSI GTX 1060 Gaming X ekran kartı, Ryzen 3600 islemci DDR4 3600 MHz bellek ve Ultragear Mp60G 75 Hz DP1.4 HDMI2.0 monitòr kullanıyorum. Sorum ve baş belası sorunum şöyle.

    Oyunları acıp oynadîğimda oyuniçi görüntüde bir gariplik var. Şòyle ki normalde oyun oynarken filmsi sinema izler gibi bir duruş görüntü olur hani TV de film izler gibi. Fakat tüm kurduğum oyunlarda düz direkt bir görunüm var. Daha açık anlatayım. 480p 720p veya 1080p bir video izlersiniz YouTube'da; bir de 720p 60 1080p 60'e çekersiniz görüntu bir anda farklîlasir. Işte benim yaşadiğim sorun oyunları oynarken bu 60 değerin verdiği bir görünüm var. Ne keyfi alabiliyorum ne bu konuyu çòzebilmiş değilim. Eski PC imde 4850 kart var aynı monitöre HDMI'dan bağladim mesela NFS Run Crysis 2 açıyorum sorun yok böyle hani filmsi görünüm var tıpki sinema izler gibi. Fakat GTX 1060'ın olduğu yeni PC de açiyorum Crysis 3 Nfspayback Crysis 2, Crysis 2 Remastered, Spiderman Remastered vs farkli. Fakat NFS Run da sorun yok. Crysis 2 ve 3 de mesela düz salt bir görüntü var. Kablo da degiştim orijinal de kullandım. Acaba yeni kartlar mi böyle. Artık çildirtti beni bu durum. Cok insana sordum anlaşılmaz kaldı. DDU yla sürücüleri kaldırdim temiz kurulum yapdım maalesef yine aynı. Tazeleme oranlarını 75hz den 60 ve 59 hz a çekdim . Yine olmadı. Sizce bunun sebebi nedir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a manly man kullanıcısına yanıt

    Güzel kaliteli çeken bir kamera ile sorununuzu sorun olmayan bir durum ile de örnek göstererek karşılaştırıp iyice anlatarak videoya alırsanız ancak anlayıp yardımcı olabiliriz, böyle dediklerinizi kafamızda canlandırmamız mümkün değil.


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arda505 kullanıcısına yanıt

    Öf. Bizde kaç para olur bu tahminen? Ona göre TOKİ'ye yazılacam.

  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt

    1700 dolar deniyordu en sonAsla Yüksek Ücretler İle Monitör Almayın 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.