Şimdi Ara

Askerlikten muaf alıcam. Babam utanıyor heralde.(Aldım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
1.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Askerlik için şubeye başvurucam fakat kalp kapakçığı darlığı ve buna bağlı olarak orta derece kalp yetmezliğim var.%90 ihtimalle askerden muaf olacağım.

Babam kimseye söyleme diyor. Sonra parayla gitmedim dersin diyor. Şaka gibi sağlık durumumdan dolayı askere gidemediğimi söylemem ayıp geldi heralde. Bu devirde paranla askerden yırtmak yada sahte sağlık raporlarıyla torpille askerden yırtmak daha yasal ve ayıplanmayacak bir durum heralde.

Edit: Bugün itibariyle muaf belgemi almış bulunmaktayım. Babam aynı şeyi tekrarladı sorarlarsa söyleme diyor. Niye baba söylerim ne olacak dedim olmaz söyleme diyor çürük derler laf ederler konuşurlar diyor. Tecilli şimdilik gitmedim bekliyorum dersin diyor.

Siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kar Damlası Su Tanesi -- 18 Aralık 2017; 17:42:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aman hocam sen kendini düşün. Askerlik guzel. Vatana hizmet güzel. Lakin seni tikacaklar bir kogusa onca hayvanin icine. Nobetin olacak uyuyamiyacaksin. Dayilanan veletler olacak. Tonla cahille gecinmeye calisacaksin. Azar yiceksin onlar yuzunden. Su saydiklarim basit gelir ama yaşayan bilir.o yuzden yirtmissin iste keyfine bak. "Hayat baskalarının hayallerini yaşamak icin cok kisa" bastira bastira de sagliktan çürük aldim de. Curuke vurgu yap.
    hala askerlik yapmakla ülkeyi ciddi ciddi koruduklarını sananlar var yazık lan. meclise teröristler alınmışken, "siha'ların kullanımı islama aykırıdır" denmişken, haberlerde şimdiye kadar çıkan yüzlerce şehit haberi artık sıradan birşey gibi görülürken gerçekten de o 1960'lardan kalma kaç kişinin elinden geçmiş tüfekle vatanı savunduğunuzu mu sanıyorsunuz? çavuşun teki kafanıza miğferle bi tane vursun ya da yemek firması tarafından zehirlenin de vatan için canınızı vermenin ne kadar yüce bir şey olduğunu görün.
    Askerliğin bir diğer olayı da budur, yaşça bir büyüğün veya evleneceğin kızın babası sana ‘askerliğini yaptın mı’ diye sorduğunda aslında laf olsun diye sormamıştır, o yazdığın olumsuzluklara karşı dayanıklı mısın, kızımı alıyorsun ama hayatta karşına çıkabilecek bir olumsuzlukta hemen pes mi edecek misin, zorlukların üstüsünden ne derece başarılı bir şekilde geliyorsunun bir diğer halidir o soru. Tabii ki askerliğini yapmış olman bu gibi olumsuzluklara rahatlıkla göğüs gerebileceğin anlamı gelmez ancak senin hakkında iyi köyü bir intiba bırakır

Hayat başkalarının hayallerini yaşamak için çok kısa, lafının askerlik yapmayla bağdaşlatırmanız abes, türkiye’nin konumu alice harikalar diyarı’nda değil. Her Türk evladının en az 6 ay askerlik yapması şarttır. Askerliği komutanların şahsi işlerini yapmaya gidilen yer olarak görüyorsanız sorarım size gerçek hayatta çok mu özgürsünüz, bir işte çalışıyor olsan patronunuzun bir nevi kölesi olacaksınız ki askerliğe vatan borcu için gidiyorsun karşılığında alacağın ‘borcu şimdilik ödenmiştir’ belgesi sana bir ömür boyu vicdani hafiflik sağlayacaktır, bana tuvaleti temizle dendiğinde o emri veren için değil devletin ona verdiği rütbe için yaparım, yapmayadabilirsiniz e-devlet/bimer gibi kurumlar artık bu gibi olaylara karşı çok hassas

Şu konuda ki yorumlar rezalet, soğutmayın insanları askerlikten. Nöbet tutmanın nesi kötü, gece uykusuz kalacakmış, askerliği ne zannediyorsunuz, yorgan döşek yatacağınız yer mi. Hanım evladı değilsin paşa paşa kalkacaksın 2 saat nöbetini tutup uyuyacaksın, bunlar olumsuz şeyler değil kötü şeyler değil, holding patronunun binası önünde nöbet tutmuyorsun
  • Bosver zaten cok gereksiz bir sey askerlik gitme

CPU: AMD Ryzen 5600x | Cooling: Scythe Fuma 2 | MB: MSI B450 Gaming Plus Max | GPU:EVGA Rtx 3070 FTW | RAM: Crucial 16GB 3800 @16-20-16-38 | SSD: JAMESDONKEY JD12 512GB NVMe | MONITOR: SAMSUNG LC24FG73 24' 144Hz 1Ms | CASE: MSI Mag Vampiric 010M | PSU: GIGABYTE G750H 750W 80 Gold | KEYBOARD: CORSAIR K68 Cherry MX Red Switch | MOUSE: RAZER Deathadder V2 | PAD: STEELSERIES Qck | HEAHPHONE: LOGITECH G PRO X
  • Aman hocam sen kendini düşün. Askerlik guzel. Vatana hizmet güzel. Lakin seni tikacaklar bir kogusa onca hayvanin icine. Nobetin olacak uyuyamiyacaksin. Dayilanan veletler olacak. Tonla cahille gecinmeye calisacaksin. Azar yiceksin onlar yuzunden. Su saydiklarim basit gelir ama yaşayan bilir.o yuzden yirtmissin iste keyfine bak. "Hayat baskalarının hayallerini yaşamak icin cok kisa" bastira bastira de sagliktan çürük aldim de. Curuke vurgu yap.

Orijinalden alıntı: caga_89

Aman hocam sen kendini düşün. Askerlik guzel. Vatana hizmet güzel. Lakin seni tikacaklar bir kogusa onca hayvanin icine. Nobetin olacak uyuyamiyacaksin. Dayilanan veletler olacak. Tonla cahille gecinmeye calisacaksin. Azar yiceksin onlar yuzunden. Su saydiklarim basit gelir ama yaşayan bilir.o yuzden yirtmissin iste keyfine bak. "Hayat baskalarının hayallerini yaşamak icin cok kisa" bastira bastira de sagliktan çürük aldim de. Curuke vurgu yap.

Askerliği nerede yaptın hocam ?

türkiye'den iğreniyorum.

Orijinalden alıntı: Aoe-Bulletz

bkz; açıktan okuduğunu söyleyenlere okumamış, serseri algısı oluşması

türkiye'den iğreniyorum.

Sürekli yenilediğin bu yorumlarından kendini çok özel hissettiğin kanısına vardım, neyin farklı ne açıdan daha iyisin de beğenmiyorsun?

İkinci olarak kalp yetmezliği gibi ciddi bir konuda bu tarz bir endişe dile getiren babanızdan fırsatınız olduğu zaman uzaklaşın,önceliklerin neler olmasını gerektiğini bilmiyor demektir. Mantığa bak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Aman hocam sen kendini düşün. Askerlik guzel. Vatana hizmet güzel. Lakin seni tikacaklar bir kogusa onca hayvanin icine. Nobetin olacak uyuyamiyacaksin. Dayilanan veletler olacak. Tonla cahille gecinmeye calisacaksin. Azar yiceksin onlar yuzunden. Su saydiklarim basit gelir ama yaşayan bilir.o yuzden yirtmissin iste keyfine bak. "Hayat baskalarının hayallerini yaşamak icin cok kisa" bastira bastira de sagliktan çürük aldim de. Curuke vurgu yap.

Askerliğin bir diğer olayı da budur, yaşça bir büyüğün veya evleneceğin kızın babası sana ‘askerliğini yaptın mı’ diye sorduğunda aslında laf olsun diye sormamıştır, o yazdığın olumsuzluklara karşı dayanıklı mısın, kızımı alıyorsun ama hayatta karşına çıkabilecek bir olumsuzlukta hemen pes mi edecek misin, zorlukların üstüsünden ne derece başarılı bir şekilde geliyorsunun bir diğer halidir o soru. Tabii ki askerliğini yapmış olman bu gibi olumsuzluklara rahatlıkla göğüs gerebileceğin anlamı gelmez ancak senin hakkında iyi köyü bir intiba bırakır

Hayat başkalarının hayallerini yaşamak için çok kısa, lafının askerlik yapmayla bağdaşlatırmanız abes, türkiye’nin konumu alice harikalar diyarı’nda değil. Her Türk evladının en az 6 ay askerlik yapması şarttır. Askerliği komutanların şahsi işlerini yapmaya gidilen yer olarak görüyorsanız sorarım size gerçek hayatta çok mu özgürsünüz, bir işte çalışıyor olsan patronunuzun bir nevi kölesi olacaksınız ki askerliğe vatan borcu için gidiyorsun karşılığında alacağın ‘borcu şimdilik ödenmiştir’ belgesi sana bir ömür boyu vicdani hafiflik sağlayacaktır, bana tuvaleti temizle dendiğinde o emri veren için değil devletin ona verdiği rütbe için yaparım, yapmayadabilirsiniz e-devlet/bimer gibi kurumlar artık bu gibi olaylara karşı çok hassas

Şu konuda ki yorumlar rezalet, soğutmayın insanları askerlikten. Nöbet tutmanın nesi kötü, gece uykusuz kalacakmış, askerliği ne zannediyorsunuz, yorgan döşek yatacağınız yer mi. Hanım evladı değilsin paşa paşa kalkacaksın 2 saat nöbetini tutup uyuyacaksın, bunlar olumsuz şeyler değil kötü şeyler değil, holding patronunun binası önünde nöbet tutmuyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Takma sen babanı .

askerlik böyle bir yerdir.ben kilolu olduğum için almamışlardı askere yoksa bende isterim askerlik yapmayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainfall2535 -- 18 Aralık 2017; 18:48:22 >
  • babanin dusuncesi ne kadar yanlis olsada bulundugu jenerasyonuda goz onunde bulundurarak korumaci tavirla iyi niyetle soylemis tabiki. Bende zamaninda yoklamaya gittigimde, kilolu bi cocuk askere alinmasi icin ikna etmeye calisiyordu orada mahalle baskisinin bu denli halen etkili oldugunu anlamistim.

Orijinalden alıntı: Yazmayı_Severim

quote:

Hayatında bilgisayar başından kalkmamış hanımevlatları bunu anlayamaz hocam. malesef.

• Bunda utanılacak ne var.Herkes askere gitmek zorunda mı?
    Soran olursa söylersin sağlık sorununu.Takma kafaya

Orijinalden alıntı: Vega

Bunda utanılacak ne var.Herkes askere gitmek zorunda mı?
    Soran olursa söylersin sağlık sorununu.Takma kafaya

Başlığı açan arkadaşın durumu farklı, sağlık sebepleri var.

Onun haricinde evet herkes askere gitmek zorunda, bugün sıcak yatağında kanepende oturabiliyorsan birileri nöbet tuttuğu içindir.

Bizim milletimiz dedikoduyu sallamayı sever, sen kalbimden rahatsızım gitmedim dediğinde sana he tamam derler, arkandan faikin oğlunun kalbi yoktu 7 sene yaptı, bunda başka problem var diye sallar dururlar, millete bedelli yaptım de geç ailen bilsin yeter

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.