< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kar Damlası Su Tanesi -- 18 Aralık 2017; 17:42:42 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kar Damlası Su Tanesi -- 18 Aralık 2017; 17:42:42 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Aman hocam sen kendini düşün. Askerlik guzel. Vatana hizmet güzel. Lakin seni tikacaklar bir kogusa onca hayvanin icine. Nobetin olacak uyuyamiyacaksin. Dayilanan veletler olacak. Tonla cahille gecinmeye calisacaksin. Azar yiceksin onlar yuzunden. Su saydiklarim basit gelir ama yaşayan bilir.o yuzden yirtmissin iste keyfine bak. "Hayat baskalarının hayallerini yaşamak icin cok kisa" bastira bastira de sagliktan çürük aldim de. Curuke vurgu yap.
|
|
Bosver zaten cok gereksiz bir sey askerlik gitme
|
|
cepheyemi gidiyoruz sanki savaşamı gidiyoruz elin ayak kokusunu çekeceğiz egoist komutanlardan küfür yiyeceksin sen çok hevesliysen defol git ben kendimde öyle bir zorunluluk ve borç görmüyorum bu ülkeye
|
|
hala askerlik yapmakla ülkeyi ciddi ciddi koruduklarını sananlar var yazık lan. meclise teröristler alınmışken, "siha'ların kullanımı islama aykırıdır" denmişken, haberlerde şimdiye kadar çıkan yüzlerce şehit haberi artık sıradan birşey gibi görülürken gerçekten de o 1960'lardan kalma kaç kişinin elinden geçmiş tüfekle vatanı savunduğunuzu mu sanıyorsunuz? çavuşun teki kafanıza miğferle bi tane vursun ya da yemek firması tarafından zehirlenin de vatan için canınızı vermenin ne kadar yüce bir şey olduğunu görün.
|
|
Askerliğin bir diğer olayı da budur, yaşça bir büyüğün veya evleneceğin kızın babası sana ‘askerliğini yaptın mı’ diye sorduğunda aslında laf olsun diye sormamıştır, o yazdığın olumsuzluklara karşı dayanıklı mısın, kızımı alıyorsun ama hayatta karşına çıkabilecek bir olumsuzlukta hemen pes mi edecek misin, zorlukların üstüsünden ne derece başarılı bir şekilde geliyorsunun bir diğer halidir o soru. Tabii ki askerliğini yapmış olman bu gibi olumsuzluklara rahatlıkla göğüs gerebileceğin anlamı gelmez ancak senin hakkında iyi köyü bir intiba bırakır
Hayat başkalarının hayallerini yaşamak için çok kısa, lafının askerlik yapmayla bağdaşlatırmanız abes, türkiye’nin konumu alice harikalar diyarı’nda değil. Her Türk evladının en az 6 ay askerlik yapması şarttır. Askerliği komutanların şahsi işlerini yapmaya gidilen yer olarak görüyorsanız sorarım size gerçek hayatta çok mu özgürsünüz, bir işte çalışıyor olsan patronunuzun bir nevi kölesi olacaksınız ki askerliğe vatan borcu için gidiyorsun karşılığında alacağın ‘borcu şimdilik ödenmiştir’ belgesi sana bir ömür boyu vicdani hafiflik sağlayacaktır, bana tuvaleti temizle dendiğinde o emri veren için değil devletin ona verdiği rütbe için yaparım, yapmayadabilirsiniz e-devlet/bimer gibi kurumlar artık bu gibi olaylara karşı çok hassas Şu konuda ki yorumlar rezalet, soğutmayın insanları askerlikten. Nöbet tutmanın nesi kötü, gece uykusuz kalacakmış, askerliği ne zannediyorsunuz, yorgan döşek yatacağınız yer mi. Hanım evladı değilsin paşa paşa kalkacaksın 2 saat nöbetini tutup uyuyacaksın, bunlar olumsuz şeyler değil kötü şeyler değil, holding patronunun binası önünde nöbet tutmuyorsun |
|
bkz; açıktan okuduğunu söyleyenlere okumamış, serseri algısı oluşması
türkiye'den iğreniyorum. |
|
Sürekli yenilediğin bu yorumlarından kendini çok özel hissettiğin kanısına vardım, neyin farklı ne açıdan daha iyisin de beğenmiyorsun?
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
CPU: AMD Ryzen 5600x | Cooling: Scythe Fuma 2 | MB: MSI B450 Gaming Plus Max | GPU:EVGA Rtx 3070 FTW | RAM: Crucial 16GB 3800 @16-20-16-38 | SSD: JAMESDONKEY JD12 512GB NVMe | MONITOR: SAMSUNG LC24FG73 24' 144Hz 1Ms | CASE: MSI Mag Vampiric 010M | PSU: GIGABYTE G750H 750W 80 Gold | KEYBOARD: CORSAIR K68 Cherry MX Red Switch | MOUSE: RAZER Deathadder V2 | PAD: STEELSERIES Qck | HEAHPHONE: LOGITECH G PRO X
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainfall2535 -- 18 Aralık 2017; 18:48:22 > |
|
|