Şimdi Ara

Askerlik Yoklama Kaçağı İdari Para Cezası Hangi Tarihten İtibaren ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2019’da Türkiye’de lisans eğitimine başladım fakat 2022 Ekim'de kaydımı sildirip yurt dışında lisans eğitimine başladım. 2024’te ise yurt dışından mezun oldum. 2022'den beri e-Devlet'te askerliğimi kontrol ediyordum fakat hep yurt içi lisans eğitimi sebebiyle 2028'in sonuna kadar tecilli gözüküyordum. Ben de “dert yok” diye düşünüp hiç bakmadım. 2025 Şubat’ta ise yoklama kaçağı olarak gözüktüğümü fark ettim. Yurt dışında yaşıyorum ve askerliğimi çalışma sebebiyle konsolosluktan tecil ettireceğim. Fakat daha sonra yoklama kaçağı kaldığım günler için ceza ödemem gerekecekmiş.

Merak ettiğim şey, hangi tarihten itibaren yoklama kaçağı sayılacağım. 2022 Ekim'den itibaren mi yoksa 2025 Şubat mı? 2025 Şubat’tan sonra yoklama kaçağı gözükmemin sebebini sonradan fark ettim: 31.01.2025 tarihinde Türkiye'deki üniversitem transkriptimi e-Devlet'e yüklemiş. Orada kayıt silinme tarihi 2022 Ekim yazıyor. Muhtemelen daha önce bunu sisteme girmemişler. Bu yüzden ben tecilli gözüküyordum, yurt içi lisans eğitimi sebebiyle.

Daha önce başına böyle bir şey gelen var mı? Yoklama kaçağı olduğum tarih olarak e-Devlet’e düşen tarihe mi bakarlar, yoksa kayıt sildirdiğim tarihe mi?

Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

• Muhtemelen 1 ocak 2025ten itibaren yoklama kaçağı sayarlar.

Lisans terk olanlara da 2 yıl tecil hakkı veriliyor. 2022-2024 arasını da öyle sayarlar. Ya da yurt dışında bitirdiğiniz bölümün denkliğini alabilirseniz oradan da işlem yapılabilir.

https://msb.gov.tr/Askeralma/
    Anasayfa açılırsa askeralma'ya tıklarsınız
    Burada öğrenci ve mezunlar için erteleme şartları var. An itibariyle site yanıt vermiyor, açılırsa bakarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Cevap için teşekkürler. Tecil işlemini büyükelçilikten yaptıracağım. Önümüzdeki ay sonuçlara göre burada paylaşırım, bakalım nasıl olacak.

• Arkadaşlar, belki ileride birilerine yardımcı olur. Türkiye’de lisans eğitimini bıraktığınız tarihten itibaren 2 yıl tecil hakkı kazanıyormuşsunuz zaten. Bu sebeple 2023 ve 2024 yıllarında tecilliymişim. 2025’in 1 Ocak tarihinden itibaren tecilim yokmuş. Ancak ceza almamak için askerlik tecil başvurusuna ek olarak dilekçe yazıp, yurtdışında 2024’te mezun olduğumu belirttim ve diplomamı ekledim. Bu sayede 2025 yılında da tecil hakkım olduğunu kanıtlamış oldum ve herhangi bir ceza almadım.

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.