Selamlar,
2019’da Türkiye’de lisans eğitimine başladım fakat 2022 Ekim'de kaydımı sildirip yurt dışında lisans eğitimine başladım. 2024’te ise yurt dışından mezun oldum. 2022'den beri e-Devlet'te askerliğimi kontrol ediyordum fakat hep yurt içi lisans eğitimi sebebiyle 2028'in sonuna kadar tecilli gözüküyordum. Ben de “dert yok” diye düşünüp hiç bakmadım. 2025 Şubat’ta ise yoklama kaçağı olarak gözüktüğümü fark ettim. Yurt dışında yaşıyorum ve askerliğimi çalışma sebebiyle konsolosluktan tecil ettireceğim. Fakat daha sonra yoklama kaçağı kaldığım günler için ceza ödemem gerekecekmiş.
Merak ettiğim şey, hangi tarihten itibaren yoklama kaçağı sayılacağım. 2022 Ekim'den itibaren mi yoksa 2025 Şubat mı? 2025 Şubat’tan sonra yoklama kaçağı gözükmemin sebebini sonradan fark ettim: 31.01.2025 tarihinde Türkiye'deki üniversitem transkriptimi e-Devlet'e yüklemiş. Orada kayıt silinme tarihi 2022 Ekim yazıyor. Muhtemelen daha önce bunu sisteme girmemişler. Bu yüzden ben tecilli gözüküyordum, yurt içi lisans eğitimi sebebiyle.
Daha önce başına böyle bir şey gelen var mı? Yoklama kaçağı olduğum tarih olarak e-Devlet’e düşen tarihe mi bakarlar, yoksa kayıt sildirdiğim tarihe mi?
Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
|
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 213 (Bu ay: 149)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Bedelli Askerlik, Askerlik ve Yedek Subay adayları