Şimdi Ara

Askerlik Tecili & Aöf Hakkında Akıl Lazım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, öncelikle yazacaklarımın benim açımdan ne kadar mühim olduğunu izah edeyim ve böyle başlayayım soruma...

Önlisansın 4. senesindeyim ve doğal olarak azami eğitim süresinin sınırındayım (bir kaç özel sebepten dolayı yenileme yapamamıştım vve uzadı) bu güz döneminde sadece bir dersim var ve bu cumartesi final sınavına gireceğim, bunlar cepte. Şimdi olay şu geçtiğimiz günlerde askerlik durumu 01.02 son yoklama tabi olarak gözüküyordu bende haliyle askerlik şubesinden bilgi aldım ekc2 belgesi istediğini belirttiler gitim aöf bürosuna, siz azami öğrencilik zamanınızı doldurduğunuzdan normalde bu belge çıkmazdı ama bende şaşırdım vereyim belgenizi dedi, neyse aldım gittim 1 sene tecil ettiler lakin eğitim süresi devam ettiği sürece yazıyor üzerinde, bu da cepte ve şimdi sıkıntım şu; malum askerlik yasaları cart curt ortalık karman çurman ve güzelde bir düzen oturttum, tek tip askerlik vs. konusunda bişeyler kesinleşmediği içinde açıkcası gidesim yok şimdi ben bu aöf sınavına girersem mezun olacağım ve tecilim bozulacak. Peki ya gitmezde üç ders sınavına ertelersem tecilim bozulur mu? Niyetim şu, eğer tecil bozulmuyorsa bu dersi üç ders sınavına bırakıp o zaman girmek ve en azından o zamana kadar birşeylerin kesinleşeceğini düşünüyor olmam.

Ne yapacağımı şaşırdım. Akıl verin beyler, Troll yorum yapacaklar az ötede oynaşsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PieCeSs -- 11 Ocak 2019; 8:58:43 >

• Valla aklın varsa gitme askere bir kariyer düşünüyorsan.Yeni askerlik olayı seçimden sonra anca çıkar en az 1 yılı vardır o işin kolay değil çünkü eğer kafandaki o ise.Askere kısa dönem git 5 ay yap gel eğer sen askerdeyken askerlik değişirse sende yararlanıyorsun zaten.

Askerlik ne yaparsan yap hep engeldir.İş,evlilik vs hepsine engel.Sana tavsiyem git gel askere.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Aklım varsa gitmeyeyim, tavsiyene de uyayım :) Gene kısır döngü..

Bilgin varsa birşey soracağım, şimdi bu son sınava girdiğimde derslerimi vermiş ve bitirmiş olacağım, peki bu askerlik şubesine gönderecekleri kağıt ne zaman gidiyor acaba yada mezuniyetim sene sonunda mı oluyor. Hani eğer bu mezuniyet haziran temmuzda gerçekleşecekse o ara dgsye girer ordan yürürüm diye düşündüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PieCeSs kullanıcısına yanıt
    Eğer tecil varsa okulu bitirsen dahi tecil bitiş tarihine bakılır.Yada okulu bitirdin tecilin yok asker olmaya adaysın demektir benim bildiğim yinede en sağlıklı bilgiyi okulundan ve askerlik şubesi verebilir sistem değişti çünkü neler değiştiğini bilmiyorum.

• Okulu bitirsende tecil tarihi dolana kadar bozulmaz tecilin.

• Tecil belgesinde öğreniminden dolayı gibi bir ibare var. Bildiğim kadarıyla da mezun olduktan sonra okulla ilişiği kesilmiştir bilgisi askerlik şubesine iletiliyor ve tecil bozuluyor , mezun olduktan sonra tecil süremin bitimine kadar bir problem olmayacaksa yarın sınava gireceğim yoksa üç ders sınavına bırakıp bir sorun çıkmaması için bahar döneminde de kayıt yenileyeceğim ve o şekilde dersimi vereceğim. Herkes farklı birşey söylüyor inanım kafam çok karıştı.

Aöf bürosunu aradım onlarda eğer üç ders sınavına bırakacaksanız askerlikle ilgili bir sorun oluşmaması için bahar döneminde de kayıt yenilemeniz gerekiyor dediler.
  • PieCeSs kullanıcısına yanıt
    Tabi evet kayıt yenilemen lazım. Onun haricinde bu sene bitirip birdahaki dönem 4 yıllık lisansa kayıt olursan tekrar tecil ederler. 29 yaşına kadar öteleyebilirsin askerliği.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik tecili hakkında
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yok hocam sadece önümü görmek için biraz daha zaman kazanmak için böyle birşey yapmam gerekiyor aksi halde go tu du yaylalar yalalar :) Bu akşam büyüklerimle son bi istişare yapacağım bakalım
  • Hocam naptiniz askerlik şubesiyle görüştünüz mü? Bende aynı durumdan muzdaribim. Bahar döneminde 1 dersim kaldı. Aöf sitesinde azami öğrenim süresini aştınız yazıyor. Yaklaşık 2013 ten beri aöf kaydım var ve her dönem kaydı yeniledim. Tecilim 31/12/2018 tarihine kadardı. Şimdi e devlette en yakın askerlik şubesine başvurun yazıyor. Acaba diyorum kalan dersi verirsem sene sonuna kadar tecil kalabilir mi yoksa aöf tarafından dediğiniz gibi okulun bittiğine dair yazı gönderilir mi? Bende dgs girip 4 e tamamlamak istiyorum ama malum dgs falan kayıt derken Eylül ayını bulacak. Umarım bu konuda askerlik şubesiyle görüşüp bilgi almissinizdir. Paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CurryStephen -- 6 Şubat 2019; 20:18:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CurryStephen kullanıcısına yanıt
    Kıl payı ekc2 belgesi aldım aöf bürosundan, askerlik şubesine gittim 1 sene tecil ettiler ardından kalan bir dersim için sınava girmedim 3 ders sınavında vermek için, lakin askerlik yönünden sıkıntı cıkmaması için bahar döneminde de dersim olmasa dahi kayıt yenileme yapabileceğimi ve yenilememi söylediler bende öyle yapacağım, 3 ders sınavında vereceğim dersi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.