Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.295
Cevap
117
Favori
948.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • anladım hocam 1 gün içinde olması lazım işlerin. çünki başka şehirde hastahane hergün git gel yapamamki
  • hastahaneye sevk edilirken ne istiyorlar arkadaşlar.

    12 tane fotograf istiyorlar diye duydum doğrumu?
  • Ben heyete girmedim, askerlik şubesinde çalışan binbaşı tanıdık çıktı, diyette olup kilo verdiğinden heyete girme dedi. Geçen perşembe heyete girmedim ben de. Bu salı gittim askerlik şubesine tekrar askeri hastane için 3 imzalı sevk aldım, bu sefer 15 fotoğraf falan vermedim 1 tane verdim sadece. Salı günü doktor ölçtü kilomu 4 kilo fazlan var dedi perşembe sabahı bişey yemeden gel dedi seni tekrar tartalım dedi. Geçen 2 gün içerisinde 20 km koştum 2 gün saunaya gittim ve nerdeyse hiç bir şey yemedim. Bu sabah gittim beni ölçtü tekrar doktor tebrikler vermişsin hakkaten dedi askerliğe elverişlidir yazdı mühürledi, bugün de yarım gün olduğundan hemen askerlik şubesine gittim aldım kağıdımı, gidiyorum aralıkta askere



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jakida -- 28 Ekim 2010; 11:35:35 >
  • bugün şubeye gittim kapalı bir zarf verdiler 15 tane foto götürdüm. üstüne 10 lira 40 kuruş para verdiler.
    Pazartesi Adanaya gidiyorum askeri hastahaneye orada işim kaç saat sürer tahminen?
  • 3 imzalı sevk almışsın sanırım sen, askeri hastaneye geliceksin yani polikliniğe, sanırım seni dahiliyeye sevk etmişlerdir fazla kilodan ise, orda hemşireler zarfını açacak seni tekrar tartacak sonra doktora görüneceksin, doktor da uygun görmez ise seni heyete yönlendirecek. Aşağı kata inip sevk alacaksın sağlık kuruluna, sağlık kuruluna gidip bir çıktı daha verecekler sana, o çıktıyı da gidip dahiliyeye tekrar götüreceksin o zaman sana hemşire söyleyecek, büyük ihtimalle 1 hafta sonra ya da o perşembe günü öğleden sonra gel diye.

    Öğleden önce gidersen mesela sabah 9da orda olursan öğleden önce işin biter.
  • çok saol cevap için

    evet dahiliyeye sevk edildim.
    o gün içinde halletsek olmuyormu?
    başka şehirde çünki hastahane git gel nasıl yapacam.

    Birde direk çürük vermezler dimi. daha ilk muayenem. hemen çürük almak istemiyorum.
    Zaten bu 10 kilo vermiş halim, 7 kilo fazlam var. seneye kadar 20 kilo daha veririm ben. kesin giderim yani
  • Adana'da heyet salı ve perşembe günleri oluyormuş, o yüzden p.tesi gidersen heyete giremezsin. Bu aralar (ekim ayı boyunca) yoğun oluyordu askerlik şubesi o yüzden heyete de bir sürü insan girdiğinden hep 1 hafta sonraya sevk ediyolardı. Sen kasım ayına kaldığından belki aynı hafta için alırsın ancak aynı gün olmasına olanak yok gibi bişey. Bugün benden sonra giren bir çocuk 159cm boy 144 kilo ile 2. muayenesinde direk çürük almış. 7 kilo fazlaya sana hayatta vermez çürük falan. Eğer hala diyet yapıyorsan doktorun karşısına 2-3 kilo daha vermiş çık ben askere gidecem de o zaman daha başka yaklaşır sana, iş ordaki doktorda bitiyor biraz da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jakida

    Adana'da heyet salı ve perşembe günleri oluyormuş, o yüzden p.tesi gidersen heyete giremezsin. Bu aralar (ekim ayı boyunca) yoğun oluyordu askerlik şubesi o yüzden heyete de bir sürü insan girdiğinden hep 1 hafta sonraya sevk ediyolardı. Sen kasım ayına kaldığından belki aynı hafta için alırsın ancak aynı gün olmasına olanak yok gibi bişey. Bugün benden sonra giren bir çocuk 159cm boy 144 kilo ile 2. muayenesinde direk çürük almış. 7 kilo fazlaya sana hayatta vermez çürük falan. Eğer hala diyet yapıyorsan doktorun karşısına 2-3 kilo daha vermiş çık ben askere gidecem de o zaman daha başka yaklaşır sana, iş ordaki doktorda bitiyor biraz da.


    ama ben bir yıl erteletmek istiyorum.
    şuan kaçak gözüküyorum doktor olur rapor verirse hemen askere alacaklar beni.
    1 sene erteletmek istiyorum. şuan devam eden çok önemli bir kursum var ona devam etmem şart.




  • Sen hesabını yaptıysan yani ( 3 çıkarıp 30 eklediysen boyuna ) ondan da 7 kilo fazlan var ise göndermezler askere zaten. Dahiliyedeki doktor bana 4 kilo fazlan var dedi ben gitmek istiyorum ne olur beni gönderin hayata atılacam yapacaklarım var dedim, belirttim ısrarla gitmek istediğimi yoksa beni de tekrar heyete gönderecekti. Sen 1 hafta daha 7 kiloyu sabit tut alırsın ertelemeyi.
    Bir de hemen alırlarsa zaten 31 ekim başvurularını kaçırmış oluyorsun sen, en erken nisan ayında gidersin.
    Ben askerlik şubesinde binbaşı ile konuştuğumda biz kilodan verilen 1 yıllık tecili bozamıyoruz demişti. Yani seni üzmek istemem ancak sen kasım ayında diyelim ki 4 kasımda 1 yıllık tecil alırsan seneye aralıkta da gidemeyebilirsin çünkü ekimde başvurular bitiyor. Ben de son güne kaldığımdan benzer durumdaydım o yüzden gitmeyi çok istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jakida -- 29 Ekim 2010; 9:35:07 >
  • Hocam çok saol mesajların için. Benim muayenem kabul olursa nisan'da felan değil. hemen gidiyorum askere en geç 3 gün içinde gönderirler. Sevk eriyim şuanda yani devre kaybı olarak giderim askere. Boyumun son hanesine +30 ekledim 7 kilo fazlam çıktı. Pazartesi arkadaşımla gidecem adanaya.
    Dahiliye ye desem bana 1 yıl tecil verin diye heyete çıkarmadan verirlermi.
    Çünki heyet için birdaha adanaya gitmek birsürü masraf. yol parası cart curt.
  • Yalnız boydan 3 çıkarıp 30 ekliyor doktor, elinde bir çizelge var ona göre belirliyor. Yani senin 4 kilo fazlan oluyor.
    Ben dahiliyede beklerken kilolu kişiler vardı doktor gelene kadar sohbet ettik biraz ama onları da heyete gönderdi. Dahiliyede 1 yıl tecil alamazsın sanırım.
    Şehir dışındasın haklısın ancak askeriyenin işlerine de pek akıl almıyor. Sen yine de doktorla konuş ama Adana'da hep heyete gönderiyor doktor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jakida

    Yalnız boydan 3 çıkarıp 30 ekliyor doktor, elinde bir çizelge var ona göre belirliyor. Yani senin 4 kilo fazlan oluyor.
    Ben dahiliyede beklerken kilolu kişiler vardı doktor gelene kadar sohbet ettik biraz ama onları da heyete gönderdi. Dahiliyede 1 yıl tecil alamazsın sanırım.
    Şehir dışındasın haklısın ancak askeriyenin işlerine de pek akıl almıyor. Sen yine de doktorla konuş ama Adana'da hep heyete gönderiyor doktor.



    anladım hocam çok sağol yardımların için ben yinede bir şansımı denerim.
    olmadı perşembe bir daha gideriz.
  • Peki birşey daha sorabilirmiyim.
    Siz kan ve idrar tahlili yaptırdınızmı? Birde saat kaçta gittiniz dahiliyede kaçta işiniz bitti.
    Öğlene kadar işlerimi bitirmem lazım. Bitermi acaba
  • Ordaki konuştuğum arkadaşlara sordum ben de, Adana'da geçen sene kan tahlili yapılıyormuş ancak bu sene yapmamaya başlamışlar. Siz de yaptırmayacaksanız. Sabah en geç 9da Hastanede olursanız yani poliklinikte, öğleden önce bitirirsiniz işlerinizi. 2 hafta önceki gittiğimde heyete sevk edildiğimde öğleden önce bitmişti benim. O kadar uzayacak bir durum yok sadece ordan al oraya imzalat kısımları sıkıcı o kadar.
  • Çok saolun hocam bilgilendirme için. İnşallah bende de yapılmaz tahliller.
    Saat 9'da dahiliyede olurum
  • ARKADAŞLAR SİZLERE bişey soracam boy 1,72 kilo 118 fark 47 çıktı sizce neolur
  • kurula evrakları ver çarşamba günü gel dedıler verılen kağıtta boy 1,72 kılo 118 fark 47 yazıordu bu neoluyor bilen varmı kilodan ilkez giricem heyete daha önce farklı hastalıktan 1 sene sevk gecıktırme verdıler. ama suan dahılıye gıttım kılo 118 boy 1,72 ne olacak bilen varmı
  • Bende çarşamba gidicem kurul o gün toplanıyormuş.Geçen sene 105 kg dim şimdi 111 olmuşum boy ise 1.73 bakalım bu yıl ne olacak.Açıkcası bu kadar kiloylada gitmek istemiyorum askere.
  • Bugün işlemlerimi hallettim
    Dahiliyeye gittim 1.76 olan boy dahiliyede 1.79 çıktı hiç bir muayene bir birini tutmuyor.
    Kan ve idrar tahlili istemediler.
    23 Kasımda Saat 13:00'da sadece kimliğinle gel dediler. Heyet için.
    Neden bu kadar geç attılar onuda anlamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A.SAYGILI

    Bugün işlemlerimi hallettim
    Dahiliyeye gittim 1.76 olan boy dahiliyede 1.79 çıktı hiç bir muayene bir birini tutmuyor.
    Kan ve idrar tahlili istemediler.
    23 Kasımda Saat 13:00'da sadece kimliğinle gel dediler. Heyet için.
    Neden bu kadar geç attılar onuda anlamadım.

    Evet çok ileri bir tarih vermişler.Ben geçen sene 2 gün sonra gel demişlerdi.Bu seferde çarşamba askeri hastaneye gitmiştim öğleye kadar işim bitti haftaya çarşamba (1 hafta sonra) 12.45 te heyet için burada ol dendi.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.