nasıl 2. de muaf oluyorsunuz aşırı mı kilolusunuz yoksa heyetin kafasına göre mi ? |
Askerlik kilo sınırı (292. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Valla Seker hastalığida var karaciğerde büyüme çıktı şeker yüksek çıktı bunlar göz önünde bulundurarak bu karar verildi galiba ona bakarsan benim akraba ilk de muaf aldı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam sen bagcılara ne zaman gittin? haftanın her günü olmuyordu sanırım kurulç
-
Arkadaşlar 183 boy 150 kiloyum 1. Muayenemi oldum . Kilodan muaf edilen herkese 33/d mi veriliyor yoksa başka hastalıkmı aranıyor 33/d için ?
-
Bugün askerlik şubesinden kağıdım geldi. E devlet te askerlikten muaf tutulmuştur yazıyor. Hayırlısı olsun...
-
Kaç ayda geldi acaba?
-
Yukarıda açıklamıştım, ilave olarak yaş, evlilik, çocuk, diğer hastalık gibi faktörlere bağlı olarak ya tamamen muaf olursunuz ya da 1 yıl erteleme alırsınız. Raporunuzun arka kısmında hangi maddeye girdiği yazılmıştır.
-
Askerlik şubesinden kağıdım 1 ayda geldi.
-
Hocam yani söylediğin etmenlere göremi savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildiri veriyorlar. Doktorların keyiflerine göre sadece kiloylada 33/d alabiliyoruz galiba.
Benim anlamak istediğim sadece kilo sorunu olan birine barışta elverişli değildir savaşta görev yapar verebiliyorlar mı yoksa her kiloluya 33/d mi veriyorlar?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyline94 -- 2 Şubat 2022; 18:18:53 > -
Uygulama yöreden yöreye fark ediyor.
''b. (B) ve (D) dilimlerinde askerliğe elverişli olmayan hastalık ve arızalar [(B) dilimlerinde barışta askerliğe elverişli olmayıp savaşta ihtiyaç duyulduğu zaman askerliğe alınabilecekler, (D) dilimlerinde ise barış ve savaşta sürekli olarak askerliğe elverişli olmayan durumlar belirtilmiştir.]''
Yani tablodaki kilo +41 (dahil) veya daha fazla ise 33D verilmek zorunda. 33D ''Barışta ve seferde askerliğe elverişli değildir.''
**Ama uygulamada 33D bölümüne girmesine rağmen 1 yıllık erteleme verilenler olabiliyor. Burada keyfi demeyelim de ilgili sağlık kurulunun kendine has yorumları olabiliyor. Mesela yaşı genç olan 33D sınırında olanlara da 1 yıl erteleme verebiliyorlar. Mevzuata aykırı ancak uygulama böyle. Bu durumlarda itirazlar itiraz eden lehine sonuçlanıyor.
Tablodaki kilo +31-40(dahil) ise B grubuna giriyorsunuz. Burada ''Seferde askerliğe elverişlidir.'' raporu veriliyor. Bu zaten 1 yıl erteleme grubu.
-
Yukarıda açıklamıştım, ilave olarak yaş, evlilik, çocuk, diğer hastalık gibi faktörlere bağlı olarak ya tamamen muaf olursunuz ya da 1 yıl erteleme alırsınız. Raporunuzun arka kısmında hangi maddeye girdiği yazılmıştır.
Düzeltme: Üstte yazdığım biraz daha genel bir şey. Kilo-boy'a dikkat etmemişim. Sizin durumunuz için 33D olmalı. Eğer başka maddeden verdilerse itiraz edebilirsiniz.
-
Teşekkürler yanıt için
-
3. İşlemde heyet raporunu bana vermediler. Sonuç edevlete düşecek dediler ama 2 haftadır bi değişiklik yok. Ne yapmam lazım?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Heyet üyesi doktor veya doktorlarda imzada bekliyordur. Hastaneye gidip seyahate çıkacağım deyin. Onaysız halini verirler suret olarak.
-
Hocam şimdi benim boyum 188 cm kilo 135 muayene olmadım muayene olursam erteleme verirlermi?
Erteleme alırsın. Hatta 33D muaf olma şansın da olabilir diğer etmenlerle.
-
Çok teşekkür ederim cevabınız için
Arkadaşlar merhaba daha önce yazmıştım gözden dolayı muaf raporumu iptal etmişlerdi 7 Şubatta Mersin Şehir hastanesinde kurula girdim. Bugün rapor e devlete düştü, 33C 1 yıl sevk erteleme vermişler. 1. işlemim oldu. Bilgi açısından erteleme aldığım boy 169 cm kilo 104 kg. Bizim askerlik şubesi evrak getir demişti ama e devlete düşüyorsa askeriyeye de düşüyor mu ? Yoksa ben çıktı alıp askerlik şubeye teslim edeyim mi ?. Sağlık kurulunda Benden tüm sağlık evraklarını, muayene ve sevk evraklarını aldılar bu sebeple sordum :)
-
Merhaba arkadaşlar ben 2 yillik tecilimi bozduracagim boy 1.70 , kilo 120 erteleme mi alirim muafmi olurum ? Bilginiz için tesekkur ederim.
İlk yıl erteleme 2. Veya 3. Seferde muaf alırsın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X