< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Askerlik kilo sınırı (293. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
istahed.org.tr
Askerlik Boy Kilo Hesaplama | İstanbul Aile Hekimliği Derneği | İSTAHEDhttps://istahed.org.tr/askerlik-boy-kilo-hesaplama/buradan boy kilonu gir , askeri hastaneye sevki uygundur diyorsa erteleme alırsın.zaten sınırın çok üstündesin direk erteleme verirler göndermezler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyline94 -- 16 Şubat 2022; 18:37:6 > -
Eyvallah sağol
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba arkadaşlar süreci yaşayanlar veya bilenler aydınlatabilir mi?
E devlet/Aile hekimi/ Hastaneye sevk aşamalarını geçiyorum hızlıca.
Heyetten "Askerliğe elverişli değildir" raporumu 33D1 maddesine istinaden 26/01/2022 tarihinde aldım. 2 adet raporun çıktısını verdiler. Üzerinde verev bir şekilde "MSB Onayı Bekliyor" ibaresi bulunan. Birini askerlik şubeye götüreceksin diğeri sende kalabilir dediler. Askerlik şubeye gittim kapıdan bile içeri almadılar. Sisteme otomatik düşecek dediler. Gittim ama ikna olamadım. Dönerken aynı şubeye bu sefer telefondan ulaştım. Hastaneden rapor çıktısı verdiler şubeye teslim etmemi söylediler. Teslim edecek miyim diye sordum. "Evet" cevabını alınca da kapıdaki nöbetçi asker arkadaşın söylediklerini söyledim beni içeri almadığını söyledim. Yanındakine bir şeyler sordu. Tamam getirmenize gerek yoktur dedi.
Bekleme kısmına geçtim. 02/02/2022 tarihinde devlet hastanesinde elden verdikleri raporu e devlet üzerindeki "e-imzali TSK raporları" bölümüne düştü. Üzerindeki verev şekildeki "MSB Onayı Bekliyor" ibaresi de kalktı.
Ancak e devletteki askerlik durum sorgulama ekranında "En yakın askerlik şubesine müracat ediniz" ibaresi devam etmektedir. Aynı şekilde yoklama süreç takibi sekmesindeki ilk adım yeşil diğer iki adım kırmızı ve "tamamlanmadı" ibaresi yer almaktadır.
15/02/2022 tarihinde şubede bir daha şansımı deneyeyim dedim gittim. Bu sefer içeri aldılar. Nöbetçi bir askere elimdeki kağıdı verdim. Yukarı katta bir yere çıktı geri indi. Bir kaç güne e devletten kontrol edecekmişsiniz dedi.
Ancak hala değişen bir durum yok. Dün de telefonuma "yoklama kaçağı olarak takibiniz yapılmaktadır" içerikli mesaj geldi. "En yakın askerlik şubesine müracat ediniz" ibaresi de devam etmekte.
İşlemlere yoklama kaçağı durumunda başlamıştım zaten.
Süreç ne kadar sürecek, ekstra yapmam gerekn bir şey var mı? Özel sektör başvurusu yapsam askerlik durum belgesi isteyecekler. Çıkmazdayım ve belirsizlik insanı bunaltıyor. Bilgilendirecek veya yol gösterecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
-
Ben de başımdan geçenleri yazayım. Üniversiteden mezun olurken yoklamada sağlık sorunum yoktu, 2 yıl tecil ettirdim. Daha sonra doktora yaptığım için tecil oldu. Bu arada çok fazla kilo aldım. Daha önce yoklama yapıldığı için tekrar e devletten aile hekimine sevk yapamıyordum. Askerlik şubesine sordum sınıflama sonucundan sonra sağlık için sevk ekranı çıkacak dediler. Tecilim bittikten sonra sınıflandırma sonuçları açıklandı ve e devletten hiçbir işlem yapmadan askerlik şubesine gidip askerliğe sevk yerine aile hekimine sevk için bikaç form doldurup aile hekimine gittim. Aile hekimi devlet hastanesine sevk verdi. Randevusuz bir şekilde gidip (verilen sevk evrağında randevu verilmeden işlemler yapılır yazıyordu) önce dahiliye polikliniğine göründüm. Boyumu kilomu ölçtü 186cm 160 kilo çıktım, +77 yazdı. Sonra sağlık kuruluna tekrar gittim 2 gün sonrası cuma günü sabah için çağırdı. Ben kurula gireceğim sanarken bir kağıt verdiler, o kağıtla dahiliyeye gittim. Sekreter kan, idrar, gaita tahlili, karın ve akciğer grafisi, batın ultrason ve ekg istemlerinin yaptı. Tüm tahlilleri verdim, grafileri ve ekg yi çektirdim ama ultrason için bir sonraki iş gününe yani pazartesiye randevu verdiler. Pazartesi ultrason çekildi. Diğer tüm sonuçlarla beraber dahiliyeye tekrar gittim. Doktor kağıda 33 d 1 yazdı. Normalde tek seferde muaf vermiyoruz ama kilo çok yüksek gelecek yıla kadar zaten veremezsin dedi. Daha sonra tüm belgelerle kurula gittim. Kan ve radyoloji sonuçları için biyokimya laboratuvar ve radyolojiye imzaya gönderdiler. İmzalardan sonra 2 hafta sonrası için heyet günü verdiler ve tüm belgeleri teslim aldılar. 2 hafta sonra heyet gününde sırayla çağırdılar, 2 buçuk saatlik bekleme sonunda ismim okundu, içeri girdim tekrar boy ve kilo ölçtüler. Sonra askerliğe elverişli değilsin, 2 gün sonra raporu almaya gel dediler. Bugün raporu aldım, barışta ve seferde askerliğe elverişli değildir yazıyor ama üzerinde MSB onay bekliyor yazıyor. Raporu askerlik şubesine bıraktım, telefon numaramı aldılar, MSB onayından sonra gerekirse ararız dediler.
Şu an e devlette askerlik durum sorgulamada en yakın askerlik şubesine başvurunuz yazıyor. tsk sağlık kurulu raporları kısmında ise rapor bulunamamıştır yazıyor, sanırım bikaç gün için düşecek rapor tsk sağlık raporları kısmına.
-
Boy 180 kiloda 110 civarlarındayım fakat 120 ye kadar çıkabilirim. 9 senedir vücut geliştirmeyle ilgileniyorum aşırı obez bir görüntüm yok hatta aksine oldukça kaslı ve adeleli olduğum için kağıt üstünde askeriye ye uygun olmasam da gözlemci kişiler onay verebilir.
Sizlere asıl sormak istediğim. Bu kağıt üstünde olan kural neyse o mudur yoksa istisnalar mevcut mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klar -- 18 Şubat 2022; 17:8:57 > -
İsterseniz hiç kilolu görünmeyin gözlem değil kilonuzun tartıda kaç çıktığı , heyet önünde kilonuz 111 kg üstünde ise erteleme alırsınız aksi bir kararda itiraz ederseniz 👍🏻 1.80 boyun sınırı 110 kg 110 çıkarsanız askerliğe elverişlidir verirler 110 üstünde 33c sevk geciktirme alırsınız 1 yıl
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam kaslı yapınız varsa 120’e çıkın derim.Doktorların insiyatifinede bakıyor biraz, Bir süre bulkta kalmak zor değildir zaten 😄😄😄
-
Ben ilk ertelememi aldım. Seneye bedelli askerlik yapmak istiyorum. Ertelemeden önce herhangi bir seçim yapmadım. Sanırım 28 aralık 2022 de askerlik şubeye gelmemi söylediler, artık işlemlerim şubeden devam edecekmiş. Bedelli başvurusu nasıl yapıcam veya yapabiliyor muyum bilgisi olan var mı?
-
E devletten bedelli askerlik başvurusu yapabilirsin. Haziran yada temmuz ayında zam gelecek, zamdan önce başvuru yap istersen.
Bende şuan edevletten askerlik hizmet tercihleri yapılamıyor. Yapabiliyorsam aralık ayında açılacak sanırım.
-
Yanlış birşey yapmayın hocam. Belki yoklama yaparsanız işlemler yapılır, ama en iyisi askerlik şubesini aramaktır
Anladım hocam, teşekkürler.
-
Bende 180 cm e 150 kg erteleme verdiler geçen sene
Bu yaz 2. Sefer gidecem muaf verirlermi acaba ?
Aynı boy kilodayız , bende 2. İşleme gireceğim, büyük ihtimal muaf verirler.
-
178 127 kilo erteleme verirler mi
Arkadaşlar merhaba bugün askerlik şubesinden arandım raporun geldi diye gittim baya bir kağıt imzaladım şu anlık 30/04/2022 yılına kadar ertelendi askerlik raporun işlenmesi baya uzun sürüyormuş ama raporda 40.B2 maddesinden elverişli değildir yazıyor boy 1.72 kilo 108 di ama şeker hastalığim var acaba ondan dolayı bu maddeyi işlediler tam anlamadım
Bugün aile hekimine muayene oldum. 180 boy 113 kilo (Yarı çıplak) olarak evden çıktığım bu serüveni 180 e 114 kilo olarak hastaneye sevk alarak tamamladım. Birkaç hafta sonra hasteneden randevu talep edeceğim. Tecrübelerimi ve gözlediklerimi buradan paylaşacağım.
- XL Oversize tshirtlerden giyindim. Aile hekimi doktor, sisteme sadece sayıları giriyor ve sonuç ne gösterirse onu yapıyorlar. (İnisiyatif söz konusu bile değil.)
- Sağlık merkezinde kıyafetlerimin çıkarılması istenmedi.
- Küçük bir göz operasyonu geçirdiğim için sol gözümde %8 civarı görme kaybı olduğu söylenmişti. Bunu tamamen unutmama rağmen sistemde raporlar kendiliğinden yer aldı. Dahiliye ye gittiğimde bu kusuru da dile getirip tek seferde 33D olma ihtimalini deneyeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klar -- 23 Şubat 2022; 14:13:40 > -
Merhaba geçen sene 185cm boy 123 kg ile 1 yıl erteleme aldım 24/02/20022 tarihine kadar ertelemeli, yarın gitsem işlemlere başlayabilir miyim yoksa 25inde mi gitmem gerek? Bir de 2.işlem için askerlik şubesine gitmeden olmuyor mu e devletten başlatarak olmaz mı?
Pazartesi günü aile hekimine gittim 173 boy 105 kilo ile hastaneye sevk verdi 2 gün boyunca daha fazla yiyerek 108 kiloya çıktım ve sabah hastaneye gittim kurulun veznesindeki adam boy ve kilo ölçümü yaptı ve kağıda 103 kilo 177 boy yazdı ki ( gelmeden önce 3 farklı eczanede tartıldım 108 kilo idim itiraz etmeme rağmen dahiliye tekrar ölçer dedi tamam diyip dahiliye ye gittim bizde ölçecek alet yok kurulda söylersin tekrar ölçerler dedi ve saat 1.30 da kurula gelmemi söylediler ve kurula girmeden önce yine 2 farklı eczanede tartıldım ve 107-108 kilo çıktım. Kurula girdim ve yazılanın yanlış olduğunu tekrar ölçülmek istediğimi söyledim veznedeki ölçüldüğüm tartıyı getirdi ve yine 103 kilo çıktım ve boyumu 177 olduğunu söyledi bunun mümkün olmadığını yanlış olduğunu farklı bir birime yönlendirin (diyetisyen vs) farklı bir tartı ile tartılmak istiyorum desem de nafile elverişli raporu verdiler, pazartesi e devletten alırsın itiraz edip farklı hastaneye sevk eder dediler. Sinirden çıldırmak üzereyim hem boyumu fazla ölçüp kilo mu az ölçtüler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X