< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkantokat60 -- 27 Ocak 2022; 22:4:26 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Askerlik kilo sınırı (291. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Muafsınız. Rapor onay(heyettekilerin tek tek e-imzası), onay sonrası (MSB onay sonrası ekranı) ardından 3 ay içerisinde MSB tarafından muaf belgesi gönderilecek. 33d tamamen muaf olduğunuzu ifade ediyor. Yıllık erteleme yok. Gecikme olursa başvurursunuz askerlik şubesine. Milli Savunma Bakanlığının itiraz yolu açık. Umarım o konuda hiçbirimiz bir şey yaşamayız. Çok yaşandığını sanmam.
-
http://www.1yenibilgi.com/diyabet-seker-hastalari-askerlik-yapiyor-mu.html
Bu şekilde bir blog var. Buradan faydalanabilirsiniz. Değerlerinize göre belirleniyor galiba.
-
bizim yapmamız gereken bir şey var mı? Msb evrağı sistemde gözükünce falan yoksa heyet ve TSK kendi arasında mı halledecek acaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamamdır çok teşekkür ederim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bugün askerlik şubesine gittim, raporu elden de ibraz edeyim diye. Artık tamamen sistem üzerinden olduğu söylendi. Yani hastane raporu MSB ekranına düşüyor, onay sonrası yapılıyor. MSB tarafından karar evrakı hazırlanıyor. Onaylanınca E-Devlet'e düşüyor. Yine de gidip sormakta fayda var. Biliyorsunuz bir yerde sistem gider, biri izne ayrılır, sizin iş bir ekranda kalır, hiç belli olmaz. Fırsat varsa gidip sorulabilir.
-
Teşekkürler hocam. Heyet rapor 1 hafta içinde e devlete düşer demişti, sizin 2 haftayı bulmuş sanırım. Bende Antalya’dayım bu arada. Umarım kısa sürede düşer ve acaba muaf mıyım, yoksa tecil miyim soru işareti silinir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rica ederim 8 tane hekimin imzası tamamlanıyor, MSB onay sonrası falan derken uzadı bendeki süreç. Eğer izinli kurul üyesi falan yoksa en geç iki haftada sizinki de tamamlanır diye düşünüyorum. Yani hekimler onaylasa da başta E-Devlet'e düşmüyor. MSB onay sonrası yapıyor öyle vatandaş görebiliyor ancak kendi sisteminde. Eğer 33D ise savaşta ve barışta askerliğe uygun değildir yazacak. Yani tamamen muafiyet.
-
Arkadaşlar merhabalar şimdi sonuçlar çıktı yalnız doktor herhangi bir erteleme ya da muaf yazmadı pazartesi sabah heyete çıkacağım şeker hastalığim var açlık şekerim 138 çıktı hba1c 8.6 yüksek dedi kilo 108 boy 1.72 sizce sonuç ne olur ?
1 yıl erteleme alırsınız gibi görünüyor. Ama açlık şekerine nasıl yaklaşıyorlar araştırmak lazım.
-
Şimdi buraya bakacak arkadaşlar için bir şeyler yazayım. Bana özelden çok soru geliyor. Herkese cevap mahiyetinde olsun.
Şimdi internette yer alan tabloları bir kenara bırakalım. Orada zaten eklenmiş olanlar olduğu için kafa karışıklığı yaratıyor mevzuatı okuyunca. Gönderinin sonuna sağlık yönetmeliğini link olarak bırakıyorum. Buna göre kiloyla ilgili önünüzdeki birkaç seçenek var. Kendi değerlerinize göre bunu yorumlayın.
A-Kilonuz hastalık ve arızalar listesinde üst limit olarak belirtilen kilodan 30 kg'a kadar (30 dahil) fazla kilosu olanlar ASKERLİĞE ELVERİŞLİDİR.
B-Kilonuz hastalık ve arızalar listesinde üst limit olarak belirtilen kilodan 31-40(dahil) ve fazla ise 1 YIL ERTELEME alacaksınız.
C-Bu bölüm sağlık kurullarında her 3 gruba da yıl erteleme verme hakkını veren hüküm. Bunun sebebi farklı hastalıkların birleşmiş olma ve zamanla iyileşme ihtimalinin her vaka için özel oluşu. BUNU UNUTMAYIN, YANİ KİLONUZ 30 KG'YE KADAR FAZLA İSE BAŞKA RAHATSIZLIKLARINIZ DA VARSA ERTELEME ALMA İHTİMALİNİZ VAR. VEYA D GRUBUNA DAHİLSİNİZ AMA ASKERE GİTMEK İSTİYORSUNUZ. BUNU BELİRTMEYİ UNUTMAYIN.
D-Kilonuz hastalık ve arızalar listesinde üst limit olarak belirtilen kilodan 41(dahil) ve fazla ise eğer TEK SEFERDE MUAF olacaksınız.
Biraz karışık göründüğünün farkındayım. Gerçekten de öyle A, B ve D grupları için tanımlanmış bir C grubu var yani nekahat(dinlenme) de verilebilir raporlarda. Yani 1 yıl erteleme. Ama özellikle D grubuna girenler tek seferde rapor almak için gayret etsinler. Yaptığım okumalara göre 30 kilo fazlalıklara genelde erteleme vermiyorlar. Yani karışık bir uygulama var. İnternetteki tablolardan araştırmayın. Buyurun mevzuattan kendi durumunuzu yorumlayın.
https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.20158136.pdf
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shalafirocks -- 28 Ocak 2022; 17:16:42 >
-
A-Kilonuz hastalık ve arızalar listesinde üst limit olarak belirtilen kilodan 30 kg'a kadar (30 dahil) fazla kilosu olanlar ASKERLİĞE ELVERİŞLİDİR.
B-Kilonuz hastalık ve arızalar listesinde üst limit olarak belirtilen kilodan 31-40(dahil) ve fazla ise 1 YIL ERTELEME alacaksınız.
C-Bu bölüm sağlık kurullarında her 3 gruba da yıl erteleme verme hakkını veren hüküm. Bunun sebebi farklı hastalıkların birleşmiş olma ve zamanla iyileşme ihtimalinin her vaka için özel oluşu. BUNU UNUTMAYIN, YANİ KİLONUZ 30 KG'YE KADAR FAZLA İSE BAŞKA RAHATSIZLIKLARINIZ DA VARSA ERTELEME ALMA İHTİMALİNİZ VAR. VEYA D GRUBUNA DAHİLSİNİZ AMA ASKERE GİTMEK İSTİYORSUNUZ. BUNU BELİRTMEYİ UNUTMAYIN.
D-Kilonuz hastalık ve arızalar listesinde üst limit olarak belirtilen kilodan 41(dahil) ve fazla ise eğer TEK SEFERDE MUAF olacaksınız.
Genelde ilk seferde erteleme verirler. Seneye tekrar gelip yine muayene olursunuz ve bu sefer 40 kilo üzeri fark varsa muaf olup kurtulursunuz. Yine 30-40 arası ise başka hastalık yoksa yine erteleme olabilir.
Askerlik şubelerinde boy kilo genelde donla veya külotla çıplak ölçülürdü. Artık hastaneye yolluyorlar. Hastanede de hekim don atlet veya sadece külot kalacak şekilde soyup çoraplar dahil çıkarttırıp çıplak ölçebilir. Tek hekimin raporu genele kurulda onaylanır. Çok nadiren heyetin önünde soyunursunuz. Herkesin önünde soyununca şişmanlar utanıyor genelde ama yapacak bir şey yok. Erkeklerin mahremiyet hakkı yok.
Unutmayın tecil almak için bile önce zorunlu askerliğe elberişli olmanız lazım. O yüzden muayene kaçınılmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzmanjohn -- 30 Ocak 2022; 8:26:12 >
-
Tecil için muayene şartı yok daha geçen ay 2 yıl tecil yaptırdım askerlik şubesi diploma harici hiç bir şey istemediği gibi tecili bile yapmadı edevletten kendim yapacağımı söyledi elime bir kağıt parçası tutuşturdu ben kendim hallettimquote:
Orijinalden alıntı: UzmanjohnA-Kilonuz hastalık ve arızalar listesinde üst limit olarak belirtilen kilodan 30 kg'a kadar (30 dahil) fazla kilosu olanlar ASKERLİĞE ELVERİŞLİDİR.
Genelde ilk seferde erteleme verirler. Seneye tekrar gelip yine muayene olursunuz ve bu sefer 40 kilo üzeri fark varsa muaf olup kurtulursunuz. Yine 30-40 arası ise başka hastalık yoksa yine erteleme olabilir.
Askerlik şubelerinde boy kilo genelde donla veya külotla çıplak ölçülürdü. Artık hastaneye yolluyorlar. Hastanede de hekim don atlet veya sadece külot kalacak şekilde soyup çoraplar dahil çıkarttırıp çıplak ölçebilir. Tek hekimin raporu genele kurulda onaylanır. Çok nadiren heyetin önünde soyunursunuz. Herkesin önünde soyununca şişmanlar utanıyor genelde ama yapacak bir şey yok. Erkeklerin mahremiyet hakkı yok.
Unutmayın tecil almak için bile önce zorunlu askerliğe elberişli olmanız lazım. O yüzden muayene kaçınılmaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Merhaba, tip 2 diyabetten 2 defa erteleme aldım. Bu hafta 3. muayeneye gideceğim. Yine erteleme mi alırım yoksa muaf mı olurum?
-
3.muayene sonrası aldığım muafiyet raporunu 6 ocaktan beri esenler askerlik şubesine teslim edemiyorum.
140kg 184cm
sürekli sistem arizalı deniyor. konuyla alakalı cimer'e de yazdım ki ileride sıkıntı olmasın.
-
Evet arkadaşlar günaydın herkese 2. De muaf aldım herhalde askere elverişli değildir dediler 1 haftaya gelecekmiş şubeye evraklar hayırlısı olsun artık
3. Muayene ise muaf olursunuz
9 Aralıkta aşırı kilo fazlam olduğu için 33-d verildi muaf oldum 6 ayda rapor gelir denildi .Ancak hala ara ara sistemden kontrol ediyorum
06-03-2022 tarihine kadar askerlikle ilişiği yoktur yazıyor sistemde ayrıca
Tsk heyet raporu sorgulama yapıyorum oda çıkmıyor bulanamadı diyor
bir yerde yanlışlık mı var acaba anlayamadım.
-
Bir yanlışlık yok. Bariz hataları önlemek için MSB'nin itiraz ve değerlendirme süresi var. Bu süreçte kaçak sayılmamamız için bir süre tecil veriliyor gibi düşünün. Askerlik şubesindeki memur ''muafiyet belgesi'' artık 1 ay içerisinde sisteme yükleniyor dedi. 1 aydan sonra yüklenmemesi halinde şubeye gidip sorabilirsiniz. Geçmiş olsun.
-
Hastane sağlık kurulu raporu askerlik şubesi ve MSB ekranlarına düşüyor. Vatandaşın burada yapacağı bir şey yok. Eğer gittiğiniz şube veya hastanede bir problem varsa onu bilemiyorum tabi ki. Ama raporu elden götürmemize artık gerek yok. Kimin sistemi arızalıymış?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X