Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (182. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
7.775
Cevap
135
Favori
1.094.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Muaf olan arkadaşlar nihai rapor kaç günde e devlet de onaylanıyor eve kaç günde geliyor.2 ay oldu hala onay beklemede yazıyor bir sorun mu var acaba ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gecen yıl bu zamanlarda erteleme aldım ancak bana verdikleri evrakları bulamıyorum şu an sanırım evi temizlerken atmışlar. Askeriyenin sisteminden geçen yıla dair kayıtları alabilir miyim? Muayeneye gittiğimde geçen yılı göz önüne alırlar mı yoksa evrak yok diye sıfırdan mı başlar süre?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba, 1.84 boy 115 kiloyum şuan 3üncü ayda gittiğimde 135 kilo 1.84 boy ile 1 yıl erteleme verdiler şuanki kilomda ne olur kilomu almalıyım yoksa ceplerime bişeler doldurupmu gideyim :
  • Arkadaslar bilen biri varmi? Simdi gecen sene kilomdan dolayi 1 yil erteleme verdiler..20 eylulde ikinci kez gidecegim ve ayni kilodayim yani degisen birsey yok..fakat bedellide cikiyor ve bedelli yaparsam 21 gun egitimden muaf olacakmiyim?neticede yasal olarak bu kiloyla askere alinamiyorum..nasil olacak bu is?

• alican88 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım aynı soruyu inan ki bende acaip merak ediyorum. Benimde yılbaşından sonra 2. muayene ama bedelli ile bu sorunu çözmek istiyorum. Cevabını büyük ihtimal yasa geçince MSB verir diye düşünmekteyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: myigitoguz

Arkadaşım aynı soruyu inan ki bende acaip merak ediyorum. Benimde yılbaşından sonra 2. muayene ama bedelli ile bu sorunu çözmek istiyorum. Cevabını büyük ihtimal yasa geçince MSB verir diye düşünmekteyim.
    Mantiken dusununce tamamen muaf olmus bir insanin zaten askerlikle isi olmaz yani onceden curuk almis adamin askerlikle zaten isi kalmamis..suan saglik sorunlari nedeniyle askere gidemeyenler icin dedi yani bunlar bizler oluyoruz neticede obezite bir saglik sorunu oldugu icin suan obeziteden gidemedigimiz icin ama bedelliden yararlanmak isteyenler gibi anliyorum ben..

• alican88 kullanıcısına yanıt
    Mantık olarak haklısınız ama teklif Kanunundaki sağlık yüzünden muaf tutulmuş vatandaşlar kısmını biraz araştırdım. Daha önceki yasalardaki açıklamalarda ve mv yorumlarında çürük aldım ama para vererek bedelini ödedim diyerek çürük alan vatandaşlarında üzerlerindeki yükün alınması amacı taşınıyormuş. Fakat dediğim gibi tasarıda erteleme alan biri temel eğitime gidip gitmeyeceği muallakta kalmış. Herhalde yasalaşınca MSB bir açıklama yapar bizim içinde diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: myigitoguz

Mantık olarak haklısınız ama teklif Kanunundaki sağlık yüzünden muaf tutulmuş vatandaşlar kısmını biraz araştırdım. Daha önceki yasalardaki açıklamalarda ve mv yorumlarında çürük aldım ama para vererek bedelini ödedim diyerek çürük alan vatandaşlarında üzerlerindeki yükün alınması amacı taşınıyormuş. Fakat dediğim gibi tasarıda erteleme alan biri temel eğitime gidip gitmeyeceği muallakta kalmış. Herhalde yasalaşınca MSB bir açıklama yapar bizim içinde diye düşünüyorum.
    Tabi sizde hakli olabilirsiniz ama yasa geregi bizide bu sekilde alamazlar genel itibari ile saglik sorunu yuzunden gidemiyoruz :) bekleyip gorecegiz anlasilan..

• Merhaba arkadaşlar. Üniversite bittikten sonra 2 yıl tecil için askerlik şubesine gittim ve muayenede kilom tam sınırda çıktı. Neyse 2 yıl tecili aldım sonra yüksek lisansla tekrar tecil ettirdim. Şu an yüksek lisans tecilini bozup bedelliden yararlanmak istiyorum ama kilom 116 boyum 179. Kilo sınırını aştığım için eğitimden muaf olur muyum? Yoksa ilk muayenede kilom normal sınırlarda diye şimdi muayene etmeyip bu halimle mi alırlar?

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bir sorum var ama kimse yanıtlayamıyor, lütfen sizlerden biri yanıtlayabilir mi;
    Bedelli askerlik artık çıktı ama 21 günlük temel eğitim şartı var.
    Şimdi; ben kilo sınırını ilk defa bu ay aştım, daha evvel hiç yoklama, vs. yapmamıştım, askerlik şubesine ilk defa gideceğim.
    Bedelli parası olan 15.000 TL'yi yatırdıktan sonra kilodan dolayı 21 günlük eğitimden muaf tutulabilir miyim ? Yoksa banada mı 3 yıllık bir süre verecekler ? Bedelli yapıp hem de kilo sınırını aşanlar için durum ne olur ?
    Saygılar..
  • mehmetozer1905 M kullanıcısına yanıt
    Senin durum biraz karışık kardeşim.muaf olmuş olsan yahut erteleme almış olsan temel eğitim almaya bilirsin.yada bedelli çıkmadan gidip işlemleri yaptır erteleme al sonra bedelli başvur.yada en yakın askerlik şubesinden bilgi al

• Hacılar 29 yaşındayım.Komple tecilim aralıkta bitiyor yani 30 yaşıma gireceğim.Şimdi benim boyum 178 kilom 128,şimdi ben aile hekimine gitsem bana çürük mü verir yoksa seneye mi gel der?.Ben her halükarda bedelli askerlik yapmak istiyorum,çürük verirse bana parayı yatırıyorum ve iş bitiyor.Şimdi bedelli askerlik yapacağız diye gidip seneye gel demesin bana.Yani bu çürük işlerde bir yaş sınırı var mı ?Yani bana seneye gel der mi ?
  • DMUKKS kullanıcısına yanıt
    Aile hekimi çürük raporu veremez seni yetkili devlet hastanesine dahiliye doktoruna sevk eder.oda heyete girmen için işlem yapar.muhtemelen heyet sonucu erteleme alırsın.Torba yasada geçen hüküm de çürük raporu alanlar diye ibare geçiyor.erteleme ise sevk geçiktirmedir.bunla ilgili sanırsam daha açıklama yapılmadı 21 gün eğitime alırlar mı almazlar mı takip et yada askerlik şubesine işlemler için gittiğinde sor.çürük işlemlerinde yaş sınırı olduğunu duymadım daha önce

• deejaysuha D kullanıcısına yanıt
    merhaba herkese ben 22 yaşındayım askerden 2 yıldır tecilliyim soruma bir ana önce cevp vericek arkadaşlar olursa çok sevinirim boyum 1.82 ila 1.83 arası kilomda 115 bu durumda askerden nasıl muaf olurum kendim işyerim var bir çok borcum var askerliği de psiklojik nedenlerden gitmek istemiyorum bana bir yardımcı olursanız sevinirim sonbahar ayında muyane olursam 1 yıl erteme alır mıyım ve alısamda 1 yıl sonra aynı şekilde olursam askerden muaf olur muyum şimdiden teşekkürler

• 1 yıl erteleme alırsın bu kiloyla. 1 yıl sonra yine 1 yıl erteleme verirler. 3. sefer de muaf olursun. Yani 3 sene üst üste kilo sınırının üstünde olman lazım.
  • mylifesucks M kullanıcısına yanıt
    ya kafama takılan beni askere almaları olur işimi bırakma şansım yok bu kilo ile alma şanşları var mı yoksa kesinlikle prosidüre uymalarımı lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: mastrs52

merhaba herkese ben 22 yaşındayım askerden 2 yıldır tecilliyim soruma bir ana önce cevp vericek arkadaşlar olursa çok sevinirim boyum 1.82 ila 1.83 arası kilomda 115 bu durumda askerden nasıl muaf olurum kendim işyerim var bir çok borcum var askerliği de psiklojik nedenlerden gitmek istemiyorum bana bir yardımcı olursanız sevinirim sonbahar ayında muyane olursam 1 yıl erteme alır mıyım ve alısamda 1 yıl sonra aynı şekilde olursam askerden muaf olur muyum şimdiden teşekkürler
    Sınırdan 5 kilo fazlan var bu kilo ile erteleme alırsın artık eskisi gibi illa askere alacağız diye uğraşmıyorlar.Muayeneye kadar kilo verme hatta almaya çalış kesinlikle erteleme alırsın burada yüzlerce kişi yazdı sınırdan 1 veya 2 kilo fazla olanları bile almadılar onun için korkma kanun bu şekilde.

• mastrs52 M kullanıcısına yanıt
    Dostum arkadaşlar gerekli bilgiyi vermiş.erteleme alırsın 3.muayene de aynı durum da sınırın üstünde isen muaf olursun

• Herkese Merhaba,
    Kafama takılan bir durum var, şimdi hepimiz 3. kontrolde kesin sonucu almayı bekliyoruz ve uygulamada da kişilere büyük cogunlukla 3.de askerliğe elverişli değildir kararı veriliyor. 4.ye kontrole gideni hiç duymadım son yıllarda.
    Fakat mevzuat.gov.tr den güncel 1111 sayılı askerlik kanunu 37.maddeye baktığımda aşağıdaki metni gördüm.

"Madde 37 – (Değişik: 22/5/2012 - 6318/10 md.)
    35 inci maddenin birinci fıkrasının (A) ve (B) bentleri uyarınca haklarında ertesi seneye
    bırakma kararı verilenler her yıl muayeneye tabi tutulurlar. Zafiyet ve maluliyetleri beş sene
    süreyle devam edenler hakkında askerliğe elverişli olup olmadıkları kararı verilir.
    Savaş zamanında ertesi seneye bırakılmışların yeniden muayenesi ile askere gönderilmesi
    hususunda Millî Savunma Bakanlığınca karar verilebilir."

Bu konudaki yorumlarınız nelerdir. Yanlış hatırlamıyorsam MSB'nin sitesinde muayene işlemleri 3.yılın sonunda sonuçlandırılır gibi bir ibare vardı fakat yukarıdaki kanun maddesi de yerinde duruyor ve kanun her türlü sitede yazan ibareden daha geçerlidir.
    Bu konuda bilgi sahibi olan varsa bizleri aydınlatırsa seviniriz.

• 
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.