Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (181. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.689
Cevap
132
Favori
1.075.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi şöyle askerlik şubesine gitiim boy kilo ölçümü yapıldı gata ya sevk edildim orada baş doktor tabip neyse onunla görüşüyorsun zaten görünce seni anlıyor kilodan geldiğini tekrar ölçüm yapıyor bunun dışında başka problemin var mı diyor bende düz tabanlık var dedim dediki git ortopediste rapor al gel ama ben uğraşmadım zaten kiloluydum direkt kurul kağıdı verdi 15 gün sonra kurula çıkıyorsun oradan da askerliğe elverişli değil raporu veriyolar bitiyor işin.
  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    Göz doktoru olmaz bence kilodan sevk edildiğinde.ama dahiliye doktoruna çıktığında gözle ilgili raporun varsa onları sunarsın o göz doktorunun da görüşlerini almak için ona yollayabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ertug34 E kullanıcısına yanıt
    Hocam keşke ortopediste çıksaydın belki ilk seferde muafiyet verirlerdi.ama kilodan direk muaf tutmuyorlar.

• şimdi senin kilon vücut kitle endeksinin 30 yukarısında ise direkt rapor alıyorsun. eğer yani 5 veya 10 kg üstünde ise 6 ay sonra tekrar gel derler gene aynısı ise gene 6 ay yani sürekli 6 ayda bir gataya çağrılırsın. ben kendi hikayemi özetle anlatayım sana ben 1988 doğumlu 185 boy 160 kg idim tecilim bitti askerlik şubesine gittim muayene girdim direkt boy kilo ölçümü yaptılar doktor cetvele baktı aşırı obez diye gata sevk etti. ertesi gün oradan aldığım evrak ile gataya gittim doktorun karşısına çıktım bir daha tartıldım boy kilo sonra imzalı mühürlü bir kağıt verdiler kurula girme kağıdı 15 gün sonra kurula girdim odada 6 tane asker doktor var kağıdımı verdim elverişli değildir diye kayıtlara geçti konuda böylelikle kapandı.
  • ertug34 E kullanıcısına yanıt
    Hocam bu 6 ay erteleme yeni mi çıktı ben 18 mayıs da muafiyet aldım geçmiş dönemlerde 1 yıllık erteleme vardı

Kardeşim o zaman dahiliye doktoruna çıktığında ona söylersin seni o bölüm doktoruna sevk eder onun görüşlerine de başvurulabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: a.elibol

Hocam bu 6 ay erteleme yeni mi çıktı ben 18 mayıs da muafiyet aldım geçmiş dönemlerde 1 yıllık erteleme vardı
    ben 2016 da oldum böyle idi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertug34

şimdi senin kilon vücut kitle endeksinin 30 yukarısında ise direkt rapor alıyorsun. eğer yani 5 veya 10 kg üstünde ise 6 ay sonra tekrar gel derler gene aynısı ise gene 6 ay yani sürekli 6 ayda bir gataya çağrılırsın. ben kendi hikayemi özetle anlatayım sana ben 1988 doğumlu 185 boy 160 kg idim tecilim bitti askerlik şubesine gittim muayene girdim direkt boy kilo ölçümü yaptılar doktor cetvele baktı aşırı obez diye gata sevk etti. ertesi gün oradan aldığım evrak ile gataya gittim doktorun karşısına çıktım bir daha tartıldım boy kilo sonra imzalı mühürlü bir kağıt verdiler kurula girme kağıdı 15 gün sonra kurula girdim odada 6 tane asker doktor var kağıdımı verdim elverişli değildir diye kayıtlara geçti konuda böylelikle kapandı.
    Verdiğin bu bilgiler yanlış senin kilon sınırın çok üzerinde olduğu için ilk gidişte verilmiş fakat sınırın 40 kilo üzerinde olupta üçüncü gidişinde alanlar çok var onun için bu durumda olanlar yanlış bilgilenmesin.Geriye doğru mesajları okursan görürsün kanunen 30 un üzerinde olanlara erteleme 40 'ın üzerinde olanlara direk muaf vermesi gerekiyor ama maalesef verilmiyor .Ertelemede dediğin gibi 6 ay değil 1 yıldır eğer kilolu olarak askere alınırsan ve birliğinde kilodan dolayı hava değişimi alırsan onun süresi 3 ay veya 6 aydır yani askerlik işlemleri için şubeye başvuran bir kişi 1 yıl erteleme alır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlk muayenemi oldum. Bedelli çıkıyor. İkinci muayenede Eylül'de.
    Bedelli yapayım diyorum ama 28 gün askerlik var. Beni alacaklar mı askere nasıl olacak? :)
  • 2 defa kilodan dolayi erteleme aldım. 172 boy 113 kilo
    halen aynı kilodayım ve 15.09.2018 de 3. kontrole gidicem askeri sb ye.
    şimdi konuyu okudum, 2017/2018 içerisinde 3. kontrolde muaf alan 2-3 kişiye rastladım.

benim aklıma takılan, bedelliye para yatırmalı mıyım ömür boyu bir daha askerlikle ilgili bişey duymamak için ?
    bazıları kilo verilince alınıyor geriye falan yazıyor internette ve bunun karşıtı bazı şeyler belirtenlerde var. ama malum türkiye burası, anlık duruma göre insanların planlari çizilebiliyor.

• Benim orada duyduğum vücut kitle indeksinin 3 veya 5 kg yukarısında isen 6 ay sonra tekrar gataya gel dendi yanımdaki çocuğa ben bizzat doktor dan duydum.
  • kambinan K kullanıcısına yanıt
    Daha önce erteleme almışsan seni etkileyen bir durum yok şayet aynı kilo sınırının üzerinde isen

• {engineer} kullanıcısına yanıt
    Bedelliye başvuru hakkın vardır belki daha önceki bedellilerde olmuş bu durum.o tür yorumları bende okudum ama tekrar çağırma durumları olur mu sanırım kimse bundan emin değil.ama şu da var seni 28 gün nasıl silah altına alacaklar yönetmeliğe aykırı bir durum mevcut kilon.bu geri çağırma işi herkesin kafasında soru işareti yaratıyor maalesef .

• quote:

Orijinalden alıntı: ertug34

Benim orada duyduğum vücut kitle indeksinin 3 veya 5 kg yukarısında isen 6 ay sonra tekrar gataya gel dendi yanımdaki çocuğa ben bizzat doktor dan duydum.
    bu olay 2016'da olduysa doğru olabilir. son 2 yıldır askeri sistemde değişlikler oldu örneğin askeri hastaneler kapatıldı . muayene olmak için devlet hastanelerine gidiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FromTamriel -- 19 Temmuz 2018; 23:24:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.elibol

Bedelliye başvuru hakkın vardır belki daha önceki bedellilerde olmuş bu durum.o tür yorumları bende okudum ama tekrar çağırma durumları olur mu sanırım kimse bundan emin değil.ama şu da var seni 28 gün nasıl silah altına alacaklar yönetmeliğe aykırı bir durum mevcut kilon.bu geri çağırma işi herkesin kafasında soru işareti yaratıyor maalesef .
    Bu konuda açıklama yapıldı sağlık sorunu olan birisi bedelli askerliğe başvurursa 28 gün askerlikten muaf olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: deejaysuha

Bu konuda açıklama yapıldı sağlık sorunu olan birisi bedelli askerliğe başvurursa 28 gün askerlikten muaf olacak

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar,

Bende ocak 2019a kadar obeziteden 1 yıl erteleme aldım. Ama şimdi bedelli çıkıyorken çok ikilemde kaldım bedelli yapmak istiyorum açıkçası. Ama 28 gün için bizim durumumuzda olanlar hakkında bir açıklama yapmadılar. Verdikleri teklifi indirdim orada temel eğitimden muaf tutulacakları daha önceden çürük alan kişiler için açıklamışlar. Dediğim gibi bizim için herhangibir açıklama göremedim. Aranızda bizim gibilerin temel eğitime zorunlu tutulup tutulmayacağını bilen var mı acaba? Aydınlatan olursa çok sevinirim.

Askerlik kilo sınırı

• deejaysuha D kullanıcısına yanıt
    Bilgim yoktu o açıklamadan karar sizin hocam

• Boyum 1.87 kilom ise 135. 2016'da mezun oldum.O dönem tecil için gittiğimde 114 kiloydum.Şubedeki doktor tam sınırdasın demişti.Şimdi ise tecilim bitti.Aksilik olmaz ise Eylül ayında sevk işlemlerini başlatmaya gideceğim fakat kilom iki yılda 20 kilo birden artmış.Şubat ayında 115 kilodayım diye spora başlamıştım.Fakat bir hafta önce tartıldığımda 135 kilo olduğumu gördüm.Normalde eskisine oranla daha bir toparlandım fakat artık iki yılda kaç kilo aldıysam geçen sürede ancak 135 kiloya kadar düşebilmişim.(Spora başladığımda hala 115-120 arasında olduğumu düşünüyordum).Şuan kilom 135 olduğu için bana bir yıl erteleme verirler mi?Yoksa direk muafiyet mi verirler?Çünkü bazı arkadaşlar normal kilonuzun 40 kilo fazlasıysanız direk muafiyet verebilirler demiş.Doğrusunu söylemek gerekiyorsa kısa dönem askerlik yapacağım için askere gitmek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Long Nightt

Boyum 1.87 kilom ise 135. 2016'da mezun oldum.O dönem tecil için gittiğimde 114 kiloydum.Şubedeki doktor tam sınırdasın demişti.Şimdi ise tecilim bitti.Aksilik olmaz ise Eylül ayında sevk işlemlerini başlatmaya gideceğim fakat kilom iki yılda 20 kilo birden artmış.Şubat ayında 115 kilodayım diye spora başlamıştım.Fakat bir hafta önce tartıldığımda 135 kilo olduğumu gördüm.Normalde eskisine oranla daha bir toparlandım fakat artık iki yılda kaç kilo aldıysam geçen sürede ancak 135 kiloya kadar düşebilmişim.(Spora başladığımda hala 115-120 arasında olduğumu düşünüyordum).Şuan kilom 135 olduğu için bana bir yıl erteleme verirler mi?Yoksa direk muafiyet mi verirler?Çünkü bazı arkadaşlar normal kilonuzun 40 kilo fazlasıysanız direk muafiyet verebilirler demiş.Doğrusunu söylemek gerekiyorsa kısa dönem askerlik yapacağım için askere gitmek istiyorum.
    ilk gidişte muaf olman çok zor bir ihtimal dediğin durum 100 kişide bir kişiye veriliyor.Hevesini kırmak istemem ama ümitlenme dua et ikincide versinler ikincide bile alamayabilirsin.Askere gidip gitmemek senin elinde değil seni bu kilo ile askere almazlar ertelemeyi beklemeye mecbursun yapacak bişey yok.

Kardeşim ben sadece dahiliye ye muayene oldum oda diyetisyene yolladı kilo boy ölçümü için başka da poliklinik gezmedim.heyete çıktım

• 
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.