Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (157. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: skyline94 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.739
Cevap
133
Favori
1.082.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ZafiraBJK

yarin heyete gidecegim, 138. sayfadan itibaren hepsini okudum. İnsiyatif alma gibi birsey soz konusu oluyor mu ?

insiyatif alınacak bir durum yok yönetmeliğe göre senin kilon zaten ilk gidişte çürük alacak kadar fazla ama ilk gidişte çok zor veriyorlar şansın varsa ilk girişte verirler askere alınmayacağın kesin çünkü heyete yollanan kişi ya erteleme ya çürük alır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar.

Buradan deejaysuha başta olmak üzere yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Geçen sene Aralık ayında var olan tecilimi bozdurarak muayene oldum. Kartal askerlik şubesindeki tüm görevliler son derece yardımsever bir şekilde yardımcı oldular. Kilo sorunu olan arkadaşlar kesinlikle çekinmeyin. Şubedeki görevli boyumu kilomu sordu 168 cm 115 kg olarak sana elverişli değildir raporu vermeleri lazım dedi aile hekimi ve akabinde hastane işlemlerini başlattım zaten sorunda düşünülenin aksine şubede değil şubeden çıkınca başlıyor. Şubede herkes işinin ehli ve gereken yönetmeliğe hakim olduğundan sorun çıkmıyor ancak hastaneler bu konuda içler acısı bir halde zira kimse yönetmeliği bilmiyor. Ne doktorlar ne heyettekiler gereken yönetmelikte 30-40kg fazla ile 41+kg fazla arasındaki farkı bilmiyor yada bilip de gereken sorumluluğu almak istemiyor. Bu yüzden sistem işlemiyor. Gecen sene Maltepe devlet hastanesinde yanımda 70 kg fazlası olan bir arkadaş dahil hepimiz erteleme aldık. Ayrıca kilo hariç psikiyatri ve kulak burun boğaz sorunlarımda olmasına ve bunu belirtmeme rağmen doktorlar kapıdan bile içeri almadı beni muayene etmedi. Erteleme belgesini heyet raporunu şubeye götürünce oradaki memur bile verilen kararlara şaşırdı ve biz defalarca anlattık ama anlamadılar yada anlamak istemiyorlar şeklinde hastaneye serzenişte bulundu.

Aradan geçen 1 yılda kilom 117 oldu yarın şubeye gideceğim bakalım neler olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Michelinlastikadam

Öncelikle merhaba arkadaşlar.

Buradan deejaysuha başta olmak üzere yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Geçen sene Aralık ayında var olan tecilimi bozdurarak muayene oldum. Kartal askerlik şubesindeki tüm görevliler son derece yardımsever bir şekilde yardımcı oldular. Kilo sorunu olan arkadaşlar kesinlikle çekinmeyin. Şubedeki görevli boyumu kilomu sordu 168 cm 115 kg olarak sana elverişli değildir raporu vermeleri lazım dedi aile hekimi ve akabinde hastane işlemlerini başlattım zaten sorunda düşünülenin aksine şubede değil şubeden çıkınca başlıyor. Şubede herkes işinin ehli ve gereken yönetmeliğe hakim olduğundan sorun çıkmıyor ancak hastaneler bu konuda içler acısı bir halde zira kimse yönetmeliği bilmiyor. Ne doktorlar ne heyettekiler gereken yönetmelikte 30-40kg fazla ile 41+kg fazla arasındaki farkı bilmiyor yada bilip de gereken sorumluluğu almak istemiyor. Bu yüzden sistem işlemiyor. Gecen sene Maltepe devlet hastanesinde yanımda 70 kg fazlası olan bir arkadaş dahil hepimiz erteleme aldık. Ayrıca kilo hariç psikiyatri ve kulak burun boğaz sorunlarımda olmasına ve bunu belirtmeme rağmen doktorlar kapıdan bile içeri almadı beni muayene etmedi. Erteleme belgesini heyet raporunu şubeye götürünce oradaki memur bile verilen kararlara şaşırdı ve biz defalarca anlattık ama anlamadılar yada anlamak istemiyorlar şeklinde hastaneye serzenişte bulundu.

Aradan geçen 1 yılda kilom 117 oldu yarın şubeye gideceğim bakalım neler olacak.

Önemli değil ne demek dilimin döndüğü kadar yardımcı olmaya çalışıyorum prosedür aşağı yukarı heryerde aynı.Şubedeki memurlar çok anlayışlı ve prosedürü biliyorlar hastanede ise böyle değil işallah ikinci gidişinde alırsın raporu.

• yarın işlemler için şubeye gideceğim, orada verdikleri kağıtta hastalıkları yaazdığımız bir kısım var. benim kilo haricinde ülser ve karaciğer yağlanması gibi problemlerim de var. acaba onları da eklesem mi yoksa hiç karıştırmıyım mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedatyesilyurt

yarın işlemler için şubeye gideceğim, orada verdikleri kağıtta hastalıkları yaazdığımız bir kısım var. benim kilo haricinde ülser ve karaciğer yağlanması gibi problemlerim de var. acaba onları da eklesem mi yoksa hiç karıştırmıyım mı ?

Bence hiç karıştırma yukarda arkadaş yazmış ne yaparsan yap ilk gidişte erteleme veriliyor yazarsan hiç yoktan işlemleri uzatmış olursun.

• arkadaşlar merhaba, birkaç sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler. 4senelik lisans eğitimim henüz bitmedi. 31 aralıktan sonra tecilim bitiyor. Şu anda boy 180 kilo 103. Erteleme alabilmem için 5 6 kilo daha almam gerekiyor. Bakaya kaldıktan sonra yeterli kiloya erişince erteleme alabiliyormuyum ? Hastanede boy ve kilo ölçümü yapılırken eksik yada fazla ölçme ihtimali var mı ? Birkaç kilo eksiğim olursa, muayeneden önce su yemek vs fayda sağlıyormu ? yoksa yemek yemeden ve su içmeden mi gidiliyor muayeneye ? Diyelim ki 105 kiloda kaldım, ölçümü yapan arkadaşa durumumu anlatsam faydası olabilir mi ? ülkenin en iyi ünilerinden birinde okuyorum dikey geçişliyim, yani anlayış gösterebilirler mi ? Daha önce istanbul beyoğlu civarında muayeneye giden arkadaşlar tecrübelerinizi anlatırsanız çok faydası olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jasondavid

arkadaşlar merhaba, birkaç sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler. 4senelik lisans eğitimim henüz bitmedi. 31 aralıktan sonra tecilim bitiyor. Şu anda boy 180 kilo 103. Erteleme alabilmem için 5 6 kilo daha almam gerekiyor. Bakaya kaldıktan sonra yeterli kiloya erişince erteleme alabiliyormuyum ? Hastanede boy ve kilo ölçümü yapılırken eksik yada fazla ölçme ihtimali var mı ? Birkaç kilo eksiğim olursa, muayeneden önce su yemek vs fayda sağlıyormu ? yoksa yemek yemeden ve su içmeden mi gidiliyor muayeneye ? Diyelim ki 105 kiloda kaldım, ölçümü yapan arkadaşa durumumu anlatsam faydası olabilir mi ? ülkenin en iyi ünilerinden birinde okuyorum dikey geçişliyim, yani anlayış gösterebilirler mi ? Daha önce istanbul beyoğlu civarında muayeneye giden arkadaşlar tecrübelerinizi anlatırsanız çok faydası olacak.

Beyoğlunda oturuyorsan işlemleri halıcıoğlu askerlik şubesinde yaptır memurları çok anlayışlı ve güleryüzlü.Eteleme alabilmen için 107 ve üzeri bir kiloda olman gerekir 5 6 kilo alınca sınırı geçmiş oluyorsun burada dikkat edecegin nokta elbisesiz tartılmaya göre hesap yapmalısın ölçümler genellikle elbisesiz yapılıyor hastanedeki tartı dışardan alacağın dijital bir tartıyla aynı ölçüyor.Istediğin kadar bakaya gez eğer kilon fazla ise erteleme alırsın burada 3-5 sene bakaya olupta erteleme ve çürük alan insanlar gördüm fakat bakaya olduktan sonra polis gbt sine düşersin ve mesai saatlerinde yakalanırsan askerlik şubesine teslim edilirsin mesai saatleri dışında ise tutanak imzalatılır her iki durumdada alacağın para cezası ikiye katlanır google den askerlik para cezası yazarsan karşına çıkan tabloda detayları görebilirsin.Otel ve benzeri yerlerde kalınca direkt sisteme düşer ve polis gelir.Ölçümden önce birşeyler yiyip içmenin faydası olur oradaki memura rica etmen bişey değiştirmez kilon ne çıkarsa onu yazar çünkü bazen kurulda yazan kilodan şüphelenirlerse orada tekrar ölçülüyor bu durumda ölçümü yapan memur için sıkıntı oluşturur o yüzden riske girmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih özcan

368 KD olarak ağustos ayında askeri birliğime giriş yaptım. 20 gün sonra 1 ay hava değişimine çıktım boy 169 kilo 103 olarak tartıldım . Daha sonra 1. Hava değişimi sonunda Ordu ( Karadeniz) devlet hastanesinde 2. Kontrolüm sonucu 3 ay hava değişimi verildi (boy 170 kilo 103 olarak )
    1 hafta sonra 3 hastane kontrolüme gideceğim. Kilo olarak 109 - 110 civarında tartıya çıkacağım. Bu durumda askerliğe elverişli değildir raporu alabilir miyim? Tavsiyeleriniz nelerdir yardımcı olur musunuz ?

sonuç ne oldu hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: yumyy

merhaba;

boyum 1.90 kilom 140 boy kilo endeksinde +30 üzerindeyim. 1 yıl erteleme mı alırım yoksa direk muafiyet verilir mi? +41 üzeri muaftır diye bir bilgi almıştım. ben şuan +53 mü oluyorum yanlış mı hesap yapıyorum?

ayrıca guatır troıt ameliyatı olmuştum bu sebepten kilo alıyorum hep ilaçlarım var ömür boyu kullanacagım.sağ ayak bileğimde 2.dereceden lif yırtıklıgı mevcut kalıcı halde kırık parçası (ayak burkmasından 6 sene önce) mevcut ve ben bu halde yürüyebiliyorum sadece.

fiziksel görünümüm vücüduma çok fazla orantılı yayıldıgından ayaktayken kilolu görünmüyorum şayet oturunca farklı bir görüntüye bürünüyorum göbek kendini belli çok ediyor. bilgi verebilirseniz memnun olurum bu yılın sonu tecilim bitiyor.

merhaba arkadaşlar;

öncelikle ilginiz için teşekkürler. 12.12.2017 tarihinde şubeye gittim. prosedürleri v.b işlemlerin nasıl yapılması gerektiğini öğrenmek için malum çalışıyorum aralıkta işverene yazı gelecek ya çıkartacak yada ben çıkmak zorunda kalacagım. ama tecil öncesi işlemlerimi hallettirip erteleme veya muaf alabilirmiyim alırsam ertelemeden işe ssk lı olarak işe devam edebilrmiyim diye gittim şubeye sorularıma cevap veremedileri gelmişken sen muayene işlemlerini halledelim dediler bende yapalım dedim. 2 dakkikada 4.sınıf üni. ter oluyordum okul devam işareti koydu allahtan. resim falan istenmiyor orada herşey çekiliyor. çok çok yardımsever çalışıyorlar çünkü orada çalışanlar asker değil devlet memurları.ilginç olan hiçbir kuruma benzemiyor çok düzgün işlemler var. herneyse sorularıma cevap alamadan doktora göründüm.
    aynı ölçüler çıktı askeri hastaneye (bildiğin normal hastaneye) sevk ettiler. önemli not:boy kilo sorunun varsa yani çizelgeye uygunsan erteleme için v.b işlemler için başka hiçbir sorununu anlatmamaya özen gösterilmesi lazım eger çok çok önemli hastalık yok ise çünkü ne kadar çok hastalık o kadar rapor getirme zorunlulu var.sabahtan gittiğim için şubeye öğleden önce de muayeneye gittim. kilo troit ve sağ ayak sorunlarım vardı. ortopedi-dahiliye mekik dokudum.
    1 günde 2sinide hallettim. ortopedi doktoru ayagıma bakmadı bile (benden önce muayeneye giren bir asker ayagında platin var askerliğe elverişli raporu verdiler.) ve bana bunlar pek etkilemez diyip prosedilere bakmadan askerliğe elverişli yazısı verdi.
    dahiliye ise boy kilo ölçümlerini aldı +51 dedi madde 33/C verdi (kontrollü 3ay-6-ay-1yıl erteleme) rapora yazdı. 33/D TAM MUAFİYET ama vermedileri cesaret yok.
    heyet kararı için heyetin sekteretliğine evrakları bıraktım.
    3OCAK2018 tarihine heyete çıkacakmışım dedim 31aralık2017 de tecilim bitiyor şuben ile görüş dediler.

kısacası boy kilo oranından eminseniz (çizelgenin +30üzerine çıkılması veya +30altına inilmesi gereklidir sınırda kalmayın) muayene için askerliğe başvurun derim.
    bu arada kesinlikle askere alınmak için elinizden geleni yapıyorlar doktorlar askerlik prosedürlerini bilmiyorlar sanki hastaymış muamelesi gösteriliyor buda sıkıntı raporlarda görünüyor. bakaya görünmeden teciliniz bitmeden işlemleriniz halletmenizi öneririm.
    ocakta tekrar bilgi geçerim.

• Arkadaşlar erteleme 1 yıl mi yoksa 3 ay felan da var mı boy 177 kg 116 durum ne olur sizce ?

• ZafiraBJK kullanıcısına yanıt
    ZafiraBJK hocam durumun ne oldu? Kilo ve boy olarak aynıyız. Bende cuma şubeye gideceğim. Bilgilendirme yaparsan çok ama çok sevinirim.

• Bugün şubenin yönlendirdiği hastaneye gittim. İşk defa muayene olacaktım heyet bugün yok diye geri yolladılar. Zaten benim heyetle bir işim yoktu ki önce muayene olacağım en son heyet gerekecek. Çok bilgisizler bu konuda. Bakalım yarın ne olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: hamzamusab

Arkadaşlar erteleme 1 yıl mi yoksa 3 ay felan da var mı boy 177 kg 116 durum ne olur sizce ?

Askere gitmeden alınan erteleme 1 senedir askeri birliğe teslim olduktan sonra hava değişimi alırsan 3 veya 6 ay erteleme verilir.Sende bu boy kilo ile 1 sene erteleme alırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: deejaysuha

quote:

Arkadaşlar erteleme 1 yıl mi yoksa 3 ay felan da var mı boy 177 kg 116 durum ne olur sizce ?

Askere gitmeden alınan erteleme 1 senedir askeri birliğe teslim olduktan sonra hava değişimi alırsan 3 veya 6 ay erteleme verilir.Sende bu boy kilo ile 1 sene erteleme alırsın.

kisa dönem için 1 ay hava degisimi 6 ay erteleme aldik diyelim sonrasi kesin çürük mü yoksa tekrar erteleme veriyorlar mı. 3-4 kilo ile çürük değilim iyi bir yemek yesem direk çürük çıkarım :) askerde kontrole gidip hava degisimi aliyim mi almayim mi kararsızım nette bir bilgi yok. hep gitmeden cürük çıkma olayi var ama gidip oradayken çürük cikinca ne oluyor net bilgi bulamadim.

• Merhaba arkadaşlar bende sabah muayeneye gideceğim. Boyum 175, kilom 114 sonuç ne olur acaba? Yarın bilgilendirme yaparım. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: körüklüotobüs

quote:

Orijinalden alıntı: deejaysuha

quote:

kisa dönem için 1 ay hava degisimi 6 ay erteleme aldik diyelim sonrasi kesin çürük mü yoksa tekrar erteleme veriyorlar mı. 3-4 kilo ile çürük değilim iyi bir yemek yesem direk çürük çıkarım :) askerde kontrole gidip hava degisimi aliyim mi almayim mi kararsızım nette bir bilgi yok. hep gitmeden cürük çıkma olayi var ama gidip oradayken çürük cikinca ne oluyor net bilgi bulamadim.

Askere alındıktan sonra bir ay hava değişimi verileceğini sanmıyorum çünkü kısa dönemlerde genellikle 3 ay hava değişimi veriliyor.Hava değişimi verildikten sonra evine yollanıyorsun 3 ayın sonunda evine yakın bir yerde askerlik şubesine başvurursun ve yakın bir hastaneye sevk edilirsin ikinci ölçümler o hastanede yapılır ve kilon sınırın altında çıkarsa birliğine teslim edilirsin sınırın üzerinde ise ya bir kez daha 3 ay erteleme verilir yada çürük verilir.Birligine teslim edilmen durumunda 3 ay hava değişiminin 15 günü askerlikten düşer diğer geri kalanını tamamlarsın belli bir miktarda hava değişimi parası alırsın.

www.hurriyet.com.tr/amp/askerlik-kanunu-tasarisi-mecliste-kabul-edildi-25755047

• nodesperat3 kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgilendirmeni sabırsızlıkla bekliyorum. Boy-kilo oranımız çok yakın. Bende kısmetse yarın şubeye gitmeyi planlıyorum. Ben bakayayım geçen hafta şubeyi aradım oradaki bayana kilo sorunumu anlattım gönderebiliriz muayeneye ded. ama geldiğinde bakaya durumdayım ve hastaneye sevkimi istiyorum diye belirt dedi. Sen bugün başından geçenleri anlatırsan çok sevinirim.
  • Bugün hastane işlemlerimi bitirdim.Endokrinoloji doktoru 33/D ve 40/D/2 ile kurula gönderdi. Obezite ve Tip-2 diyabet ile yarın kurula gireceğim.Acaba direk muaf çıkar mı arkadaşlar ?
  • memu7 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, benim araştırdığıma göre 33D direk muaf katagorisine girmektedir. Ama daha tecrübeli arkadaşlar muhakkak cevap vereceklerdir. Peki boy-kilonuz kaçtı?
  • Boy 186 Kilo Sağlık kurulu 127/ Doktor 125 ölçtü. Valla kurul başkanı ile ayaküstü konuştum. 33D bile olsa erteleme dedi. Kolay kolay vermiyorlar muafiyeti ancak diyabet 40/D/2 olunca belki bir ihtimal diye yorumladım.
  • 
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.