Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (155. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
7.687
Cevap
132
Favori
1.074.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Nerede muayene olmuştunuz 2 seferdede erteleme mi

verdiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.83 boy 114 kilo sanırım sınırı 4 veya 5 kilo ile aşıyorum yaş oldu 30 ne diyorsunuz 1 yıl erteleme mi alırız. Yani sınırın üstündeysem insiyatif filan olmaz değilmi üst sınırı geçtiysem erteleme vermek zorundalar.

Şimdiden teşekkürler

• Arkadaşlar merhaba,

Boyum 173-175 kilom 114-116 aralığında. Forumdaki mesajların neredeyse tamamını okumaya çalıştım ama anlamadığım bazı noktalar var. Sizlere onları sormak istiyorum.

1- üniyi 2011de bitirdim ve tecil için şubeye gidip tecilimi yaptırdım. Ozamanda bir sağlık ocağına yönlendirmişlerdi oradan doktor tecil içinmi diye sormuştu evet dedim ona göre bir rapor verdi bende tecil için o raporu şubeye verip tecil yaptırmıştım. Daha sonrası yüksek lisans felan derken en son tecilim martta bitti ve hatta 2 yıl önce ayrıldığım firmaya bakaya kağıdı gelmiş bana söylediler bilgilerini güncellet diye. Dedim tebligatın ekinde işten ayrıldı yazısı var onu işaretleyip fakslatın diye ama uğraşamayacaklarını söyledi. Bu konuda da acaip kafam karışık, acaba ben mi imza alıp fakslasam.Bu bilgiler ışığında sorum;

şube beni direk birliğe mi gönderir yoksa gene hastaneye sevk edip ondan sonra mı işlemlerimi yapar?

2- bir kaç sayfa önce boy kilo ölçümlerinde bir +30 fazlasında bir yıl erteleme bir de +41 ve üstünde direk muafiyet verildiği yazılmış. Bu durumda ben zannımca 41 üstüne mi girmekteyim. Kontrole girmeden özel hastaneden diyetisyenden boykilo ölçümü yaptırıp rapor alsam bir etkisi olur mu arkadaşlar? Aynı zamanda eğer sağlık ocağı beni hastaneye sevk ederse kilo sorunundan sadece kiloyamı bakıyor hastane yoksa genel efor testi, göğüs hastalıkları, kan idrar testleri gibi şeylerede mi giriliyor?

Kafam çok karışık yorumlarınızla beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

• @lucasgursaka
    insiyatif alamaz doktorun umurunda değiliz,ona verilen bilgi kapsamında gelene bakıp gerekeni yapıyor
    sınıra yakınsanız ufak önlemlerle depoyu doldurun (yemek su) 2 3 kilo artar böylece
    bulunduğum şehir İzmir de iki seferdir kıyafetle tartılıp sonuçtan 2 kilo düşürdüler bilginize (soyunma yok)

@myigitoguz
    şubeye neden gittiğinize göre değişir,kiloluysanız bu tür hakları kullanıp zaman kaybetmeyin
    direk ben askerlik işlemlerini başlatmak ve fazla kilodan hastaneye sevkimi istiyorum dediğiniz zaman bu kilo erteleme işi başlar
    seni direk birliğe gönderemez önce muayene,eee fazla kilon var gidemezsin hastaneden 1 yıl ertelemeni alırsın,o kağıt şubeye gel işlemlerini başlat diyor
    korkmayın
    +41 ile direk çürük verselerdi ben neden olmadım iki sefer +45 ile erteleme aldım,sonuncusu şubatta kısmet artık

siteyi takip etmiyorum bana soru sormayın cevap alamazsınız
    şubatta ki gelişmeleri zamanı gelince yazarım

• E1J1 kullanıcısına yanıt
    Ahaaa bende izmirdeyim. 😂 cevaplamayacağım demişsin hocam ama beni kırmazsın herhalde 😀 hangi şube ve hangi hastane diye sorsam yada pmden yazsam bir ihtimal cevaplama imkanın olur mu?

• Ercankaya07 E kullanıcısına yanıt
    Tabii bahsedeyim. Benim kendi işlemlerimi halletmem yaklaşık bir hafta sürdü. Sağlık ocağından sevk aldıktan sonra tekrardan askeri şubeye, oradan da hastaneye gittim. Hastanede öncelikle doktor, boy ve kilomu ölçüp bir rapor hazırladı, bu raporu sağlık kuruluna götürdüm. Ertesi gün sabah aç karnıma yeniden hastaneye gitmem istendi ve kan testi, idrar testi, ekg ve akciğer filmi çekildi. Sonuçlar çıkana kadar bir gün daha bekledim. Aynı gün doktor test sonuçlarını kontrol edip raporu yazdı ve raporu kurula götürdüm. Kurul da birkaç gün sonra gelmemi söyledi. Gittim, raporu aldım, şubeye götürdüm ve askerlerlikle ilişiğim kesildi.

2015 senesinde ilk yoklamamda işlemler askeri hastanede oluyordu. O zamanlar bir günde halletmiştim, sadece boy kilo ölçüp ertesi yıla terk raporu vermişlerdi. Şimdi artık biraz daha meşakkatli olmuş her şey.

Bu arada 18 Ocak'a kadar bir işlem yapmanıza gerek yok dendiyse Aralık'ta gitmenize gerek yok. 18 Ocak tarihine gidin. Hatta emin olmamakla beraber 1 Ocak'tan sonra girmelisiniz diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi algincemal -- 15 Kasım 2017; 22:27:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: myigitoguz

Arkadaşlar merhaba,

Boyum 173-175 kilom 114-116 aralığında. Forumdaki mesajların neredeyse tamamını okumaya çalıştım ama anlamadığım bazı noktalar var. Sizlere onları sormak istiyorum.

1- üniyi 2011de bitirdim ve tecil için şubeye gidip tecilimi yaptırdım. Ozamanda bir sağlık ocağına yönlendirmişlerdi oradan doktor tecil içinmi diye sormuştu evet dedim ona göre bir rapor verdi bende tecil için o raporu şubeye verip tecil yaptırmıştım. Daha sonrası yüksek lisans felan derken en son tecilim martta bitti ve hatta 2 yıl önce ayrıldığım firmaya bakaya kağıdı gelmiş bana söylediler bilgilerini güncellet diye. Dedim tebligatın ekinde işten ayrıldı yazısı var onu işaretleyip fakslatın diye ama uğraşamayacaklarını söyledi. Bu konuda da acaip kafam karışık, acaba ben mi imza alıp fakslasam.Bu bilgiler ışığında sorum;

şube beni direk birliğe mi gönderir yoksa gene hastaneye sevk edip ondan sonra mı işlemlerimi yapar?

2- bir kaç sayfa önce boy kilo ölçümlerinde bir +30 fazlasında bir yıl erteleme bir de +41 ve üstünde direk muafiyet verildiği yazılmış. Bu durumda ben zannımca 41 üstüne mi girmekteyim. Kontrole girmeden özel hastaneden diyetisyenden boykilo ölçümü yaptırıp rapor alsam bir etkisi olur mu arkadaşlar? Aynı zamanda eğer sağlık ocağı beni hastaneye sevk ederse kilo sorunundan sadece kiloyamı bakıyor hastane yoksa genel efor testi, göğüs hastalıkları, kan idrar testleri gibi şeylerede mi giriliyor?

Kafam çok karışık yorumlarınızla beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Kafan karışacak bir nokta yok senin işlemlerin basit ilk önce gelen kağıttan bahsedeyim Kağıdı imzalayıp yollaman bişey değiştirmez.Tavsiyem biran önce gidip işlemlere başla sınırın çok üzerindesin.Sanırım 2011 de gittiğin doktora sağlık sorunun olduğunu söylemediğin için direkt muayene etmeden sağlam vermiş.Bu gidişinde aile hekiminde ve hastanede kilo sorunun olduğunu söyle yoksa yine aile hekimi ölçüm yapmadan sağlam vermesin.Şubeye gittiğinde yine aile hekimine ve oradan hastaneye sevk edileceksin.Sen dediğin gibi 41 ve üzerindesin normal prosedüre göre ilk girişinde çürük alman lazım fakat dediğin gibi 41 ve üstündekilere ilk gidişinde direkt çürük verilmiyor yukardaki mesajlara bak bu durumda olup ikinci kere erteleme alan çok var.Hastanede kilo dışında başka sağlık sorunun olduğunu söylemezsen ölçüm dışında başka bişey yapılmaz.Daha önce bir kaç kişi bazı tahliller yapıldığını yazmış fakat ben böyle bişeyle karşılaşmadım.Şuan sen bu durumu kafanda çok büyüttüğün için kafan çok karışmış ama işlemlere başlandıktan sonra bu düşüncenden kurtulacaksın.Özel hastaneden alacağın rapor hiçbir işine yaramaz çünkü özel hastane raporunda askerlikle ilgili bişey yazmaz sadece boy ve kilon yazar ki o da zaten normal hastanede ölçülecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deejaysuha -- 16 Kasım 2017; 6:2:57 >

• deejaysuha D kullanıcısına yanıt
    Abi cevabın için çok teşekkür ederim. Yalnız gelen kağıt benim 2 yıl önce çalıştığım firmaya gelmiş. Ben zaten şuan halihazırda başka bir firmada çalışıyorum. Galiba askerlik şubesinin bir yanlışı olmuş. Benim bu durumda yapabileceğim birşey var mı acaba? Şu sıralar yoklamaya gideceğim ancak aralık sonu gidebileceğim. Proje bazlı çalışıyorum neticede. Hani cezai işlem muhabbetinden kafam karışık. Bu konuda bilgin varsa beni aydınlatabilir misin acaba?

• quote:

Abi cevabın için çok teşekkür ederim. Yalnız gelen kağıt benim 2 yıl önce çalıştığım firmaya gelmiş. Ben zaten şuan halihazırda başka bir firmada çalışıyorum. Galiba askerlik şubesinin bir yanlışı olmuş. Benim bu durumda yapabileceğim birşey var mı acaba? Şu sıralar yoklamaya gideceğim ancak aralık sonu gidebileceğim. Proje bazlı çalışıyorum neticede. Hani cezai işlem muhabbetinden kafam karışık. Bu konuda bilgin varsa beni aydınlatabilir misin acaba?

Cezai işlem dediğin durum askerlik para cezasıdır artık eskisi gibi hapis cezası uygulanmıyor şubeye gittikten sonra kaçak olduğun süreye göre para cezası gelecek google a askerlik para cezası yazarsan karşına çıkan tabloda detaylarını görebilirsin.Bu ceza polise yakalanman durumunda iki katına çıkar şuan için yapacağın şey polis kontrolünde çıkacağı için herhangi bir otele gitmemen polise yakalanma durumunda mesai saatleri içinde askerlik şubesine götürülürsünüz mesai saati dışında ise tutanak imzalatılır.Sana tavsiyem bir gününü bu işe ayır ve biran önce askerlik şubesine başvur.

• algincemal A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum

Abi var ya çok teşekkür ederim bilgilendirmelerin sayesinde acaib rahatladım. Hatta gerçekten gaza gelip yarın gidiyorum ülen diyeceğim. ama gel görki şuan proje bazlı çalıştığım için biraz sıkıntı yaşayabilirim. Aynı zamanda eşim çocuk olurda elverişli felan derler yada sen 2011de sağlığa gitmişsin direk birliğe gideceksin orada revire gireceksin derlerse daha beter olur. Bu arada bu sağlık işlemleri için işten felan ayrılmak gerekmez değil mi? Erteleme aldığımızda gene işimize devam edebiliyoruz herhalde?

• Arkadaşlar merhaba, benim tecilim yazın bitmiş iş başvurusunda bulunmak için e devlet girdim, askerlik durum belgesi sorgulamak için bana en yakın askerlik şubesine gidiniz diyor. Ben iş için Adanaya gitmek durumundayım acaba bu işlemleri Adana da yapabilir miyim?. Boy kilo oranımda 7 kilo fazlam var. Şimdi şubeye gittiğimde beni hastaneye mi sevk edecekler? Açıkçası işe başvuru için 28 kasıma kadar zamanım var bu süreç ne kadar sürüyor ve genel süreç hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.
  • quote:

Abi var ya çok teşekkür ederim bilgilendirmelerin sayesinde acaib rahatladım. Hatta gerçekten gaza gelip yarın gidiyorum ülen diyeceğim. ama gel görki şuan proje bazlı çalıştığım için biraz sıkıntı yaşayabilirim. Aynı zamanda eşim çocuk olurda elverişli felan derler yada sen 2011de sağlığa gitmişsin direk birliğe gideceksin orada revire gireceksin derlerse daha beter olur. Bu arada bu sağlık işlemleri için işten felan ayrılmak gerekmez değil mi? Erteleme aldığımızda gene işimize devam edebiliyoruz herhalde?

Seni askere alıyoruz demeleri mümkün değil en son 6 sene önce muayene olmuşsun ve şuan sınırın çok üstündesin işlemlere sabahtan başlarsan aile hekimi ve hastaneyi bir günde halledersin tabi hastanede randevu sistemi varsa randevu tarihini beklemek zorundasın geriye kurul günü kalır onuda verilen tarihte 2 saatini ayırsan halledersin.Erteleme aldıktan sonra normal işine devam edebilirsin sıkıntı olmaz askerlik durum belgesinde ertelemenin biteceği tarihe kadar sıkıntı yok yazar gideceğin zaman kimliğin eski ise onu yenilet eski kimliklerle işlem yapılmıyor 15 tane fotoğraf al fotoğraflar yakın tarihte çekilmiş olsun iki tanede kimlik fotokopisi al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deejaysuha -- 17 Kasım 2017; 1:5:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gangstar_89

Arkadaşlar merhaba, benim tecilim yazın bitmiş iş başvurusunda bulunmak için e devlet girdim, askerlik durum belgesi sorgulamak için bana en yakın askerlik şubesine gidiniz diyor. Ben iş için Adanaya gitmek durumundayım acaba bu işlemleri Adana da yapabilir miyim?. Boy kilo oranımda 7 kilo fazlam var. Şimdi şubeye gittiğimde beni hastaneye mi sevk edecekler? Açıkçası işe başvuru için 28 kasıma kadar zamanım var bu süreç ne kadar sürüyor ve genel süreç hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

İşlemleri istediğin yerde yapabilirsin prosedür aşağı yukarı heryerde aynı askerlik şubesine başvurduğun zaman seni aile hekimine sevkeder senin aile hekimin adanada olmadigi için en yakın aile hekimine sevk eder ilk ölçümler orada yapılır ve daha sonra hastaneye sevk edilirsin aile hekiminde kilo sorunun olduğunu özellikle belirt yoksa ölçüm yapmadan sağlam vermesin.Hastane ve aile hekimini bir günde halledersin geriye kurul tarihi kalır oda yoğunluğa göre değişmekle birlikte bir yada iki hafta sonraya verebilir eğer şansın varsa dahada erken olabilir.Şubeye gitmeden önce kimliğin eski olmasın işlem yapmayabilirler eğer kimliğin kabul edilmezse dediğin tarihe kadar halletmen mümkün değil.Yanına 15 tane yeni çekilmiş fotoğraf al iki tanede kimlik fotokopisi al.

• quote:

Orijinalden alıntı: deejaysuha

quote:

Orijinalden alıntı: gangstar_89

Arkadaşlar merhaba, benim tecilim yazın bitmiş iş başvurusunda bulunmak için e devlet girdim, askerlik durum belgesi sorgulamak için bana en yakın askerlik şubesine gidiniz diyor. Ben iş için Adanaya gitmek durumundayım acaba bu işlemleri Adana da yapabilir miyim?. Boy kilo oranımda 7 kilo fazlam var. Şimdi şubeye gittiğimde beni hastaneye mi sevk edecekler? Açıkçası işe başvuru için 28 kasıma kadar zamanım var bu süreç ne kadar sürüyor ve genel süreç hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

İşlemleri istediğin yerde yapabilirsin prosedür aşağı yukarı heryerde aynı askerlik şubesine başvurduğun zaman seni aile hekimine sevkeder senin aile hekimin adanada olmadigi için en yakın aile hekimine sevk eder ilk ölçümler orada yapılır ve daha sonra hastaneye sevk edilirsin aile hekiminde kilo sorunun olduğunu özellikle belirt yoksa ölçüm yapmadan sağlam vermesin.Hastane ve aile hekimini bir günde halledersin geriye kurul tarihi kalır oda yoğunluğa göre değişmekle birlikte bir yada iki hafta sonraya verebilir eğer şansın varsa dahada erken olabilir.Şubeye gitmeden önce kimliğin eski olmasın işlem yapmayabilirler eğer kimliğin kabul edilmezse dediğin tarihe kadar halletmen mümkün değil.Yanına 15 tane yeni çekilmiş fotoğraf al iki tanede kimlik fotokopisi al.

Çok teşekkür ederim cevabınız için çok sağolun.

• Arkadaşlar merhaba bugün muane işlemleri için gittim aile hekimi dahiliyeye sevk etti tetkikleri istedi dahiliye kan işlemi pazartesiye kaldı devlet hastanesi diyetisyen de ölçülen boy kilo da boy : 1.80 çıktı kilo ise 121 askerlik şubesindeki bayan erteleme alırsın dedi sizce durumum ne olur direk muafiyet şansım varmıdır iyi akşamlar .

• quote:

Orijinalden alıntı: GurkanMrck

Arkadaşlar merhaba bugün muane işlemleri için gittim aile hekimi dahiliyeye sevk etti tetkikleri istedi dahiliye kan işlemi pazartesiye kaldı devlet hastanesi diyetisyen de ölçülen boy kilo da boy : 1.80 çıktı kilo ise 121 askerlik şubesindeki bayan erteleme alırsın dedi sizce durumum ne olur direk muafiyet şansım varmıdır iyi akşamlar .

Normal şartlarda +40 üzeri olduğun için ilk gidişinde muaf olman gerekiyor fakat bu kural uygulanmıyor senin durumunda olupta ikinci erteleme alan çok var sayısı az da olsa ilk gidişte muaf alanda var.Benim tahminim sende bir yıl erteleme alırsın.

• Teşekkürler 4-5 yıl önce gözden şaşılık ameliyatı oldum ve şol kolum küçükken kırılmıştı yanlış kaynama sonucu gözle görünen yamukluk var spor yapamadığını agridigini belirttim etkisi olurmu

Hocam çom teşekkür ederim. Evet kimlik olayı varmış daha. Onuda en kısa zamanda halledip sağlığa giricem artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: GurkanMrck

Teşekkürler 4-5 yıl önce gözden şaşılık ameliyatı oldum ve şol kolum küçükken kırılmıştı yanlış kaynama sonucu gözle görünen yamukluk var spor yapamadığını agridigini belirttim etkisi olurmu

Faydası olacağını sanmıyorum çünkü senin kilon zaten fazla diğer rahatsızlıklarını söyleyince işlemleri uzatmış olursun dediğim gibi tamamen şans eğer şansın varsa ilk gidişte verirler ama benim tahminim erteleme alırsın.

• 
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.