Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (141. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
7.721
Cevap
133
Favori
1.078.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alemun

merhaba arkadaşlar ben geçen yıl muayene oldum 1 yıl erteleme verdiler boy 173 kilo 114tü. 2 gün sonra tekrar gideceğim şuan kilo 124. yine erteleme mi verirler yoksa muaf mı olurum? yanıtlarınız için teşekkürler şimdiden

Muaf vermeleri yüksek ihtimal. kilo artmış cünkü. fakat 3. yıla da bıraktıkları oluyor. kesin bir şey söylemek güç.
  • Kurul raporuna itiraz etme hakkımız var mı ? Varsa nasıl yapılıyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar ilk muayneme 27 yaşında Tepecik Şubede girdim. Boy 174 Kg 117 çıktı Tepecik Hastanesi Dahiliye Polk. sevk etti doktor. Ayrıca düz taban olduğumu söyledim yürüyüşüme baktı ve kağıda yürüyüş bozukluğunu da yazdı. Ayrıca Ortopedi Polk. de sevk etti. Gittim hastaneye Pazartesi aç karnına geleceksin dedi. Daha önce bu tip bişey duymamıştım gidenlerden neden aç gelmemi söylediler bilen var mı ? Ve bundan sonraki süreç nasıl olacak özel hastanede muayneye giden arkadaşlar yardımcı olabilirler mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EYakisir -- 3 Şubat 2017; 22:44:34 >
  • EYakisir kullanıcısına yanıt
    belki kan alıp tahlil falan yapacaklardır o yüzden aç gelmeni istemiş olabilirler.

onun dışında bu tepecik izmir tepecik mi? ben daha bugün hatay'daki eski askeri hastanede kurulun karşısına çıktım. iki hafta önce de tepecik'teki göğüs hastalıkları hastanesine sevk ediyorlardı. garip valla, durmadan değiştirip duruyorlar.

135 kilo ile 1 sene erteleme aldım ayrıca. önceki sayfalarda anlatılanlardan farklı birşey yok. doktora görün, rapor yazsın, 1 hafta sonra kurulun karşısına çık, sonucu şubeye götür. seneye yine aynı şeylerle uğraşıp duracaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darth hede -- 3 Şubat 2017; 23:18:7 >
  • darth hede kullanıcısına yanıt
    Aynen İzmir Tepecik hocam. Peki size de aç gelmenizi söylediler mi ? Kan tahlili yaptılar mı ? Geçen senelerde erteleme alan arkadaşlar Hatay'daki işlemler çok kolay olduğunu bu yeni sistemin berbat olduğunu söyleyip duruyorlardı.
  • EYakisir kullanıcısına yanıt
    yok istemediler. yalnız heyet için gün alırken çalışan arkadaş doktorun kan tahlili, röntgen falan isteyip istemediğini sordu. yani isteyebildikleri sonucunu çıkarıyorum ben. ama doktora görünmeden böyle birşey istemeleri ilginç geldi. daha çok kilolu görünmek için muayene öncesi bol bol su içip tıkınan insanlar olabiliyor diye önlem almak istemişlerdir belki de

hatay'da işler kolaydı ya evet. sabah erkenden gidince 1 günde bile muayene ve heyete gün alma olayı bitiyordu. devlet hastaneleri zaten ana baba günüyken bir de asker adaylarını oraya gönderiyor olmaları saçmalık bana kalırsa. hatay'daki doktorlar ve çalışanlar sürece ve prosedürlere hakimken niye kurcalarlar anlamam.

neyse hocam kolay gelsin size. umarım sorun çıkmadan kolayca halledersiniz.

• Arkadaşlar ben işlemlerimi Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirdim. Benden kan tahlili, idrar tahlili, ekg ve akciğer grafisi istediler.

Bu arada geçen sene Çorlu Asker Hastanesi'nde bir günde hallettiğim rapor işini bu sene 14. günde halledebildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apartmansakini -- 9 Şubat 2017; 15:1:12 >
  • arkdaşlar, ilk muayeneme gidicem ben.

11.02.2017 tarihinde erteleme bitim tarihi diyor elimdeki askerlik durum belgesinde....
    muhtemel sevk tarihi 31,03,2017 diyor

en alttada not olarak:
    Yükümlünün 01 mart 2017-31 mart 2017 tarihleri arasında sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırması gerekmektedir diyor.

ben 01/31 mart tarihleri arasında mı gitmem gerekiyor yoksa 11 şubattan önce mi(yani en geç yarın)?
  • Evet arkadaşlar nihayet tamamlayabildim işlemlerimi. Başlayayım anlatmaya;
    Kilo fazlalığı ve düz taban(yürüyüş bozukluğu) ile Tepecik ssk ya sevk edildim. Dahiliye doktoru 33-C ye uygundur diye imza atıp kaşeyi bastı. Düz taban için röntgen istedi ortopedi doktoru. Gittim çekildim sonucu bugün aldım. Doktora götürdüm üstüne basarak mı çekildin dedi bende hayır dedim. Olmaz yanlış çekilmişsin bu filmden elverişli olup olmadığını anlayamayız dedi tekrardan çekilmen gerekiyo dedi. Bende 1 haftadır bu işlemler için uğraşıyorum bir daha gelmek istemiyorum artık dedim. O zaman 1 yıl erteleme zaten yazılmış sana diğer sene düzgün çektirelim röntgeni tekrar bakalım dedi bende tamam dedim. Kurul için evraklarımı teslim ettim. Oradaki yetkili ise kurul günü için biz seni arayacağız dedi. Bakalım sonucu bekliyorum artık.
  • Arkadaşlar bende 114 kilo 1.79 boy ile heyete girecegım fakat saglık kontrolunde renk körlüğü cıktı sizce sonuc nolur doktor 331B ile sevketti beni sonuc heyette belli olur dedi ama ben hastane sorumlusuna sordum baktı 1 yıl erteleme alırsın dedı.

• Difference D kullanıcısına yanıt
    Sonuç ne oldu ?
  • Merhaba. Bir sorum olacak. Ben subeye gittim. 2 kez erteleme icin hastaneye sevk verdiler. Bu pazartesi dahiliyeye gorunecegim. Askerlik bilgilendirme kagidimda subatin 18 ine kadar bir sorunum olmadigi yaziyor. Ben simdi bu erteleme isini 18 ine kadar yaptirabilir miyim. Eger bu tarihi gecerse ne olacak?

• Arkadaşlar 366 KD olarak 1 subatta askerliğiei başladım ama boy kilo uyuşmazlıgından dolayı 2 ay hava değişimi verdiler. Bu hava değişiminin bana yararı yada zararı nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Volkans_

Arkadaşlar 366 KD olarak 1 subatta askerliğiei başladım ama boy kilo uyuşmazlıgından dolayı 2 ay hava değişimi verdiler. Bu hava değişiminin bana yararı yada zararı nedir?

Eğer uzun dönem askerlik yapıyorsan hava değişiminin bir ayı askerlikten düşecek yani iki ay sonra sağlam alırsan askerliğin hava değişiminden dolayı 30 gün kısalcak belli bir miktarda para alacaksın.İki ay sonra bulunduğun yerdeki askerlik şubesine başvurup tekrar muayene olacaksın.

• Kısa dönem olarak gittim işleyiş yine aynı olsa gerek. Kısa dönemde de mi bu 2 ay verilen hava değişiminin 30 günü askerlikten sayılıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Volkans_

Kısa dönem olarak gittim işleyiş yine aynı olsa gerek. Kısa dönemde de mi bu 2 ay verilen hava değişiminin 30 günü askerlikten sayılıyor?

Hayır kısa dönem olduğun için 15 günü askerliğinden düşecek.

• Evet arkadaşlar var mı Tepecik Ssk'da kurula giren ?
  • kurul aşamasına daha gelmedim
    kilo dan başka problem olmadığından DAHİLİYE bölümüne sevk oldum
    Aç gidiceksiniz EKG AKCİĞER KAN TAHLİLİ istiyor doktor,yoksa yanına giremiyorsunuz
    Bugün sabah yaptırdım tahlilleri sonuçlar 3 ten sonra verilecek,o saatten sonrada doktor olmadığından,yarın sabah sonuçları alıp 10 da doktora götüreceğim (doktor saat 10 da başlıyor kabul etmeye,kararı verende bu kişi,kurulda sonuç değişmez)
    Tepeciğe gidenler 2 3 günü gözden çıkarsın..gelişmeleri işlemler bitince yazarım
  • E1J1 kullanıcısına yanıt
    Dostum Dahiliye seni başka bir doktora sevk edecek. O doktorun istediği sadece kan tahlili, bende EKG, AKCİĞER ve KAN TAHLİLİ yaptırdım. Ben sadece Kan Tahlili istiyorum diğerlerini sistem otomatik paket olarak tanımlıyor dedi. Yani anlayacağın 1 günüm boşa gitti.Benim beraber giden arkadaşlar aynı gün işlemlerini hallettiler kurul için haber bekliyorlar. Kapıda duran renki gözlü, gözlüklü güvenlik görevlisi ise sakın inanmayın :D :D Kararı verecek olan doktor sadece kan tahlili istiyor. Tepecek Ssk'ya gidenlerin dikkatine.
  • sonuçta kan içinde sonuç 3 te
    ne yapalım ordan oraya neyse ki tahlillerde hiç sıra beklemedim 20 dk da 3 üde bitmişti
    maksat devletten işlem tahlil başına para alıyorlardır..yoksa askeri hastanede sadece boykilo ölçümü yapıp kurul günü veriyorlardı
    neyse yarın sabah halledip kurul günü bekliyeceğiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E1J1 -- 14 Şubat 2017; 13:51:9 >
  • 
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.