Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (123. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.687
Cevap
132
Favori
1.074.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şu anda yüksek lisans yapıyorum. tecilim sanıyorum ocak ayında bitiyor çünkü celp dönemim mayıs gözükmekte. Ancak yüksek lisans tezimi bitirmek için bir döneme daha ihtiyacım var. Askere gidip gelip tezi yazmak çok saçma olacak. Bir dönem için dahi olsa kaçmak ve bu stresi yaşamak istemiyorum. Boyum ilk tecil işlemi için gittiğimde askerlik şubede ölçüldü ve tam 180cm yazıldı. Kilom da 115kg ile 120kg arasında değişiyor son 6 ayda. Şu anda tecilimi bozdurup bir sene erteleme alabilir miyim? Yapılacak testler veya muayenelerde keyfi bir işlem var mıdır yani kilom bahsettiğiniz 29kg fazla olsa dahi askere alma durumu olur mu? Son olarak da süreç tam olarak nasıl işliyor? Askerlik şubeye gidip tecilimi bozup orada mı tartacaklar yoksa askeri hastaneye mi gönderecekler? İlk tecil için gittiğimde (Ankara askerlik şubesi) boyumu ve kilomu orada tartmışlardı ve görevli asker arkadaş kilon sınırda yazayım mı dedi ben ne demek istediğini pek anlamasam da yok yazma tecilim var demiştim. Yine böyle mi olacak işlemler_

Açıkçası keyfi bir şey yapılmayacağına eminim ve kaçak gezmektense şansım varken erteleme alıp bu bir yılda tezimi bitirip kilomu verip askere gitmek istiyorum ancak herkes farklı şeyler söylüyor. Gitme direk alırlar tecilin de bozulmuş olur ocağa kadar bile duramazsın diyenler var. Bir de size sorarak emin olmak istedim. Şimdiden cevabınız için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ruxano

arkadaşlar merhaba,

şu anda yüksek lisans yapıyorum. tecilim sanıyorum ocak ayında bitiyor çünkü celp dönemim mayıs gözükmekte. Ancak yüksek lisans tezimi bitirmek için bir döneme daha ihtiyacım var. Askere gidip gelip tezi yazmak çok saçma olacak. Bir dönem için dahi olsa kaçmak ve bu stresi yaşamak istemiyorum. Boyum ilk tecil işlemi için gittiğimde askerlik şubede ölçüldü ve tam 180cm yazıldı. Kilom da 115kg ile 120kg arasında değişiyor son 6 ayda. Şu anda tecilimi bozdurup bir sene erteleme alabilir miyim? Yapılacak testler veya muayenelerde keyfi bir işlem var mıdır yani kilom bahsettiğiniz 29kg fazla olsa dahi askere alma durumu olur mu? Son olarak da süreç tam olarak nasıl işliyor? Askerlik şubeye gidip tecilimi bozup orada mı tartacaklar yoksa askeri hastaneye mi gönderecekler? İlk tecil için gittiğimde (Ankara askerlik şubesi) boyumu ve kilomu orada tartmışlardı ve görevli asker arkadaş kilon sınırda yazayım mı dedi ben ne demek istediğini pek anlamasam da yok yazma tecilim var demiştim. Yine böyle mi olacak işlemler_

Açıkçası keyfi bir şey yapılmayacağına eminim ve kaçak gezmektense şansım varken erteleme alıp bu bir yılda tezimi bitirip kilomu verip askere gitmek istiyorum ancak herkes farklı şeyler söylüyor. Gitme direk alırlar tecilin de bozulmuş olur ocağa kadar bile duramazsın diyenler var. Bir de size sorarak emin olmak istedim. Şimdiden cevabınız için teşekkürler.

Kulaktan dolma laflara itibar etmeyin herşey yasalarla belirlenmiş kafalarına göre işlem yapmaları söz konusu değil sizin kilonuzun alt sınırı 107 yani 107 veya altında bir kiloda olsaydınız alınırdınız.Büyük ihtimalle ilk gidişinizde bir yıl erteleme alacaksınız.Ölçümler artık eskisi gibi şubede yapılmıyor şube aile hekimine aile hekimide askeri hastaneye sevk ediyor.

• Ruxano R kullanıcısına yanıt
    35 yaşın altındaysan Yüksek Lisans eğitimin devam ettiği sürece tecillisin. 35 yaşına kadar yüksek lisanstan ne zaman mezun olursan o zaman tecil biter Aynı üniversitede olduğu gibi. Ayrıca yüksek lisans mezunlarıa +1 yıl tecil hakkı var. Sadece 35 yaş sınırı var. Kilo durumu içinse muayene 1 defa yapılıyor. Bu konu için askerlik şubesinden obezite nedeniyle askeri hastaneye sevkini isteyeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ser39 -- 24 Ekim 2015; 17:24:01 >
  • Geçen sene Aralık ayında askeri hastaneye sevkedildim.
    Boy:187 Kilo :137 çıktı hemşire hanım ilk gelişinmi dedi evet dedim seneyede aynı kiloda kalırsan biter işlemin dedi tamam bekle dedi doktora girdi içeriye ertesi yıla bırakma yazdılar kağıtta +53 kilo fazlalığı yazıyordu nitekim kurulda ertesi yıla bırakma diye okudu
    .
    1 yıl geçti kilom oldu 140 sizce bu sene tamamen bitermi?
    15 Aralık 2015'te tekrar gideceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan12532 -- 6 Kasım 2015; 10:20:56 >
  • Kilo problemi olanlar veya gitmek istemeyenler icin birsey demiyorum. Kiloluysaniz kilo verin kendi sagliginiz icin benide askere almamislardi. 181 boy 116 kilo idim ..

106 kilo dustum aldilar...

Acemilik bilecik 2 ayda 95 kiloya dustum...

Usta birligi tunceli 88 kilo oldum...Askerligim bitti...

94/1 yaptim...

Simdi diyet ve spor ile 76 kiloyum....

Ve simdi donup arkama bakiyorum...

Arada daglar kadar fark var...Eger yapmak istiyorsaniz zayiflayin gidin...

Gitmek istemiyorsaniz gitmeyin muaf olun...

ZAFER İNANANLARİNDİR.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boy 1.70 kilo 104 durumum ne olur?
  • ilk muayenem de

boy 1.72 kilo 126.90 yaş 28 sonuç 1 yıl erteleme
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanyilmaz29

boy 1.70 kilo 104 durumum ne olur?

Bir-iki sene erteleme verirler ardından çürüğe çıkarsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene 177 boy 128 Kilo ile erteleme almıştım,şuan 123 kg civarındayım,yine erteleme mi verirler yoksa çürük mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boy 168 kilo 48 muafmıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

boy 168 kilo 48 muafmıyım

Kilonuz normal sınırlar içinde boyunuza göre 44 ve altında olmanız gerekir..
  • Beyler benim bir sorum var acemi birliğine gittikten sonra muayene oluyoruz dimi. Mesela burada boy kilo sorunu yaşayan arkadaşları doktor askeri hastaneye mi sevk ediyor ? Benim askerlik için başvurmadan önce boy kilo sorunum yoktu başvurduktan sonra baya bir kilo aldım. Şuan boy 185 cm kilo 117,5 kg. Birliğe katıldıktan sonra boy kiloda sıkıntı çıkacak büyük ihtimal. Böyle bir durumda ne yapıyorlar ? Bu sorunun yaşayan arkadaş oldu mu acaba yada bu sorunu yasayan bir arkadaşınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extend456 -- 12 Aralık 2015; 4:52:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deejaysuha

quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

boy 168 kilo 48 muafmıyım

Kilonuz normal sınırlar içinde boyunuza göre 44 ve altında olmanız gerekir..

tamam teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: extend456

Beyler benim bir sorum var acemi birliğine gittikten sonra muayene oluyoruz dimi. Mesela burada boy kilo sorunu yaşayan arkadaşları doktor askeri hastaneye mi sevk ediyor ? Benim askerlik için başvurmadan önce boy kilo sorunum yoktu başvurduktan sonra baya bir kilo aldım. Şuan boy 185 cm kilo 117,5 kg. Birliğe katıldıktan sonra boy kiloda sıkıntı çıkacak büyük ihtimal. Böyle bir durumda ne yapıyorlar ? Bu sorunun yaşayan arkadaş oldu mu acaba yada bu sorunu yasayan bir arkadaşınız ?

Evet birliğinize teslim olduktan sonra doktor muayenesi yapılacak durumunuzu belirtirsiniz 3 ay hava değişimi verilecek bu 3 ayın 30 günü askerliğinizden düşecek 3 ayın sonunda bir miktar para alacaksınız daha sonra bulunduğunuz bölgedeki askeri hastanede ikinci muayeneniz yapılacak normal sınırlara düşerseniz tekrar birliğinize gönderileceksiniz düşmezseniz ikinci bir üç ay hava değişimi yada muaf raporu alacaksınız bu şekilde 5 kereye kadar erteleme hakları bulunuyor..

• Öncelikle cevaplarınız ve alakanız için teşekkür ediyorum
    1.79 boyundayım ve 133 kiloyum, bu durumda ilk seferde muafiyet alabilir miyim
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
  • beyler boy 1.69-1.70 arası kilo 50. hiç 55 görmedim hayatımda. bazen 49 kiloya düşüyorum. kilo almak için her yolu denedim olmadı. muayeneye gidersem ne olur acaba? Universite 4.sınıftayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: C93

beyler boy 1.69-1.70 arası kilo 50. hiç 55 görmedim hayatımda. bazen 49 kiloya düşüyorum. kilo almak için her yolu denedim olmadı. muayeneye gidersem ne olur acaba? Universite 4.sınıftayım

Kilonuz normal sınırlar içinde boyunuza göre kilonuz 45 in altında olursa muaf olabilirsiniz..
  • deejaysuha D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. okuldan sonra yolcuyuz o zaman kısmetse :) bu boy kilo oranını gosteren resmi bir tablo var mı ben cok aradim bulamadim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: C93

Teşekkürler hocam. okuldan sonra yolcuyuz o zaman kısmetse :) bu boy kilo oranını gosteren resmi bir tablo var mı ben cok aradim bulamadim?

Tabloda ilk baştaki boy ölçüsü ikincisi üst sınır (üst sınıra 30 eklemelisiniz) sondaki ise alt sınır (alt sınırdan 10 çıkarmalısınız) yani sizin boyunuz 1,70 in alt sınırı 55 bu sayıdan 10 çıkınca 45 oluyor yani muaf raporu alabilmeniz için 45 ve alt kiloda olmalısınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deejaysuha -- 1 Ocak 2016; 23:41:01 >

• deejaysuha D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim açıklayıcı oldu.
  • 
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.