Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (121. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.784
Cevap
137
Favori
1.118.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: serhatcn

Arkadaşım 185 120kg durumu ne olur?

İlk sene erteleme verir ikinci sene kgde artış varsa yukseK ihtimal muaf verır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: KORAY2247

MERHABA ARKADAŞLAR
    BEN 27 YAŞINDAYIM EVLİYİM 1 YAŞINDA OĞLUM VAR SIKINTI BÜYÜK HEPMİZDE MALUM VAR BAZI ŞEYLER
    BOY:186
    KİLO:140
    GİDİCEM ŞUBEYE SİZCE NE ALIRIM BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ
    RİCA EDİYORUM

Kilon sınrın çok üzerinde benim tahminim ilk gidişte verme durumları var ama en kötü ihtimal bir yıl ertelenir ikinci yıl verirler..

Orijinalden alıntı: KORAY2247

MERHABA ARKADAŞLAR
    BEN 27 YAŞINDAYIM EVLİYİM 1 YAŞINDA OĞLUM VAR SIKINTI BÜYÜK HEPMİZDE MALUM VAR BAZI ŞEYLER
    BOY:186
    KİLO:140
    GİDİCEM ŞUBEYE SİZCE NE ALIRIM BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ
    RİCA EDİYORUM

İlk seferden muafıyet alabilirsin sınırın 27 kg. Kâdar ustundesın ama seneye kilo verme ıhtımaLıne karsı erteleme verebilir ikinci seferde kg aynıysa bu sefer kesin verır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: X kare

quote:

Orijinalden alıntı: serhatcn

Arkadaşım 185 120kg durumu ne olur?

İlk sene erteleme verir ikinci sene kgde artış varsa yukseK ihtimal muaf verır

Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

1. Yıl 164 boy 102 kilo çıkmıştım.

Şimdi 103 filanım sizce erteleme mi verirler muaf ederler?

Orijinalden alıntı: Festen

175 55 kilo bazısı muaf diyo bazısı kilo eksikliğinden gidersin diyor bu konuda bilgi verecek varmı ?

1.75 boy un tablodaki alt sınırı 59 dur 59 dan 11 çıkarman lazım 59-11=48 yani çürük raporu alabilmen için 48 veya altında bir kiloda olman gerekir.Sen 55 kiloda olduğuna göre bu sınırın üstündesin yani 7 kilo fazlan var bu kilo ile askere alınırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deejaysuha -- 3 Ağustos 2015; 7:22:52 >

Ertesi yıla bırakma verdiler yine.

• Arkadaşlar merhaba, konuyla ilgili naçizane fikirlerinize ihtiyacım var. Ekimde 29 yaşına gireceğim. Kasım 15'inde tecil hakkım bitiyor. Okul, yüksek lisans derken anca zaman buldum. Kendimi askere gidip kısa dönem olarak yapmaya hazırlarken, kısa dönem bir arkadaşım sen bu kilolarla askere gidemezsin dedi. Belirli bir boy-kilo endeksine göre fazlaysan alınmazsın dedi. Önce çok saçma buldum. Çünkü hep görürüm kilolu askerler. Benim boyum 1.85. Kilom ise 120-125 aralığında.. Bütün mesajları neredeyse okudum ama aklımda soru işaretleri kaldı. Öncelikle üniversite bittikten sonra gidip 2 senelik tecil hakkımı kullandım. Maksadım askerden kaçmak değil elbet yanlış anlaşılmasın. Yüksek lisans için 2 yıl daha gitmem dedim. 2 yıl önce Ankara askerlik şubesine gittim tecil istiyorum dedim. Hemen orada bulunan doktora yönlendirdi. O zaman 110 kiloydum. Doktor kilo ver dedi bana. Öyle esprisine söylüyor sandım. Önemsemedim. Fakat aradan geçen 2 sene de kilo aldım. Tezler, makaleler derken pek hareket ettiğimi söyleyemem. Şu an 120-125 aralığındayım. Sizce durumum ne olur? Gitmek istiyorum dersem gönderirler mi ? Ya da bir sene erteleme mi verirler? Askerliğe elverişli değildir diye bir rapor alır mıyım yoksa ? Öyle baktığınız zaman aman aman denecek kadar kilolu görünmüyorum. Biraz göbek var o kadar. Beni endişelendiren çürük raporu alırsam bunun devlet memurluğu için bir sıkıntı oluşturup oluşturmayacağı ? Yüksek lisansdan dolayı araştırma görevlisi olmak istiyorum. Kadro açılmazsa öğretmen olabilirim. Öğretmenlik için buna bakarlar mı? İnanın hiç bilmiyorum bu işleri. Dersten, okuldan ilgilenemedim. Cevap verecek herkese teşekkür ediyorum.

• HERKEZE MERAHABA YARIN ŞUBEYE GİDİYORUM
    ŞEHİTLERİMİZE ALLAH RAHMET EYLESİN KENDİMİ GERÇEKTEN KÖTÜ HİSSEDİYORUM AMA DURUMLAR MALUM
    BUGUN SON TARTILMAMDA
    1.87 BOY
    143 KİLO ÇIKTI SON KEZ SORMAK İSTEDİM BİLEN ARKADAŞ TEKRAR SORUYORUM

Orijinalden alıntı: Tarihçi06

Arkadaşlar merhaba, konuyla ilgili naçizane fikirlerinize ihtiyacım var. Ekimde 29 yaşına gireceğim. Kasım 15'inde tecil hakkım bitiyor. Okul, yüksek lisans derken anca zaman buldum. Kendimi askere gidip kısa dönem olarak yapmaya hazırlarken, kısa dönem bir arkadaşım sen bu kilolarla askere gidemezsin dedi. Belirli bir boy-kilo endeksine göre fazlaysan alınmazsın dedi. Önce çok saçma buldum. Çünkü hep görürüm kilolu askerler. Benim boyum 1.85. Kilom ise 120-125 aralığında.. Bütün mesajları neredeyse okudum ama aklımda soru işaretleri kaldı. Öncelikle üniversite bittikten sonra gidip 2 senelik tecil hakkımı kullandım. Maksadım askerden kaçmak değil elbet yanlış anlaşılmasın. Yüksek lisans için 2 yıl daha gitmem dedim. 2 yıl önce Ankara askerlik şubesine gittim tecil istiyorum dedim. Hemen orada bulunan doktora yönlendirdi. O zaman 110 kiloydum. Doktor kilo ver dedi bana. Öyle esprisine söylüyor sandım. Önemsemedim. Fakat aradan geçen 2 sene de kilo aldım. Tezler, makaleler derken pek hareket ettiğimi söyleyemem. Şu an 120-125 aralığındayım. Sizce durumum ne olur? Gitmek istiyorum dersem gönderirler mi ? Ya da bir sene erteleme mi verirler? Askerliğe elverişli değildir diye bir rapor alır mıyım yoksa ? Öyle baktığınız zaman aman aman denecek kadar kilolu görünmüyorum. Biraz göbek var o kadar. Beni endişelendiren çürük raporu alırsam bunun devlet memurluğu için bir sıkıntı oluşturup oluşturmayacağı ? Yüksek lisansdan dolayı araştırma görevlisi olmak istiyorum. Kadro açılmazsa öğretmen olabilirim. Öğretmenlik için buna bakarlar mı? İnanın hiç bilmiyorum bu işleri. Dersten, okuldan ilgilenemedim. Cevap verecek herkese teşekkür ediyorum.

Kilonuz belirtilen sınırların üzerinde bu kilo ile askere alınmanız mümkün değil büyük ihtimalle ilk gidişinizde bir yıl erteleme verilecek ve bir yıl sonra eğer zayıflarsanız askere alınırsınız.Bu kilolarla askere gitmek istiyorum demenizde hiçbir şey değiştirmez çünkü bu boy kilo oranlarını sisteme işleyemezler diyelim ki kiloyu düşük yazdılar bu seferde birliğinize teslim olunca sorun çıkacaktır. Çürük raporu devlet memurluna bir engel teşkil etmez bu şekilde rapor alıpta devlet memurluğu yapan binlerce kişi var ..

• quote:

Orijinalden alıntı: tarıkustun

arkadaslar 29 yasindayim tecilim aralik 31 de doluyor o vakitte yurt disinda olucam mart gibi turkiyede olucak havaalaninda ceza yemek istemiyorum kilo nedeniyle tecilimi bozup hastaneye sevk istesem bir sıkıntı olurmu boy 187 cm kilo 121 kg gecenlerde aile hekiminide gittim orda tartildim sisteme girip kilo vermen gerek dedi ama askerlik hakkinda konusmadik bilgi verirseniz cok sevinirim

Kilon sınırdan fazla tecilini bozdurursan büyük ihtimalle bir yıl erteleme alırsın ikinci muayene tarihin bir yıl sonra aynı tarihte yani 2015 eylül de gidersen ikinci muayenen 2016 eylülde olur.

Orijinalden alıntı: halilrahmansari

arkadaşlar ben 141 kiloyum ve boyum 1.80 bu durumda ne olur 4 gün sonra heyet 1 günlüğüne trabzona gelicek şubeye gidicem durum nedir ?

Sınırın çok üstündesin ilk gidişinde çürük alma ihtimalin yüksek en kötü bir yıl ertelenir...
  • Başkan Birde benim beyin ameliyatım var önce kiloyamı bakıyorlar yoksa ikisine birmi bakıyorlar yani direk kilodan çürük alırmıyım yoksa beyin ameliyatımıda incelerlermi gelçi ben filmleri raporları getircem de ?

Orijinalden alıntı: halilrahmansari

Başkan Birde benim beyin ameliyatım var önce kiloyamı bakıyorlar yoksa ikisine birmi bakıyorlar yani direk kilodan çürük alırmıyım yoksa beyin ameliyatımıda incelerlermi gelçi ben filmleri raporları getircem de ?

Sen elinde bulunan herşeyi götür orada seni yonlendirirler.

• boyum 1.66 kilom 95 geçen sene erteleme aldım bu sene yine aynı kilodayım hemen hemen yine sınırların üstündeyim geçen sene erteleme verdiler diye bu senede verirlermi yoksa direk gönderirler mi birde açık liseye kayıt olsam tecil edebiliyor muyum tecilim 4 gün içinde bitecek ben belge alana kadar kaçak durumuna düşerim sonra öğrenci belgesiyle gitsem kaçak olacağım için belgemi kabul etmeme gibi bir sorun çıkar mı?

Orijinalden alıntı: Deron Williams

boyum 1.66 kilom 95 geçen sene erteleme aldım bu sene yine aynı kilodayım hemen hemen yine sınırların üstündeyim geçen sene erteleme verdiler diye bu senede verirlermi yoksa direk gönderirler mi birde açık liseye kayıt olsam tecil edebiliyor muyum tecilim 4 gün içinde bitecek ben belge alana kadar kaçak durumuna düşerim sonra öğrenci belgesiyle gitsem kaçak olacağım için belgemi kabul etmeme gibi bir sorun çıkar mı?

Öncelikle 1.66 boy 95 kilo ile erteleme vermezler 1.66 boyun alt sınırı 66 dır 30 eklersek 96 yapar sen bir kilo sınırının altındasın.Daha önceki yazdığın mesajlarda ilk gidişinde 100 kilo olduğunu yazmışsın 100 kilo ile ertleme alırsın şuan bu kilo ile gidersen askere alınırsın.Belge durmuna gelince 29 yaşına kadar okuduğun sürece tecil ettirebilirsin tecil hakkın bittiği zaman belge alana kadar kaçak duruma düşersin bu süre zarfında polis gbt sinde aranman çıkar otel vb yerde kalırsan veya gbt ye bakarlarsa sıkıntı olabilir.Bunu göze alıyorsan daha sonra tecil ettirebilirsin dediğim gibi yaş sınırı 29.

• quote:

Orijinalden alıntı: deejaysuha

quote:

Orijinalden alıntı: Deron Williams

boyum 1.66 kilom 95 geçen sene erteleme aldım bu sene yine aynı kilodayım hemen hemen yine sınırların üstündeyim geçen sene erteleme verdiler diye bu senede verirlermi yoksa direk gönderirler mi birde açık liseye kayıt olsam tecil edebiliyor muyum tecilim 4 gün içinde bitecek ben belge alana kadar kaçak durumuna düşerim sonra öğrenci belgesiyle gitsem kaçak olacağım için belgemi kabul etmeme gibi bir sorun çıkar mı?

Öncelikle 1.66 boy 95 kilo ile erteleme vermezler 1.66 boyun alt sınırı 66 dır 30 eklersek 96 yapar sen bir kilo sınırının altındasın.Daha önceki yazdığın mesajlarda ilk gidişinde 100 kilo olduğunu yazmışsın 100 kilo ile ertleme alırsın şuan bu kilo ile gidersen askere alınırsın.Belge durmuna gelince 29 yaşına kadar okuduğun sürece tecil ettirebilirsin tecil hakkın bittiği zaman belge alana kadar kaçak duruma düşersin bu süre zarfında polis gbt sinde aranman çıkar otel vb yerde kalırsan veya gbt ye bakarlarsa sıkıntı olabilir.Bunu göze alıyorsan daha sonra tecil ettirebilirsin dediğim gibi yaş sınırı 29.

kardeşim geçen 100 kilo demiştim ama tartıda 96-97 arası çıkmıştım erteleme almıştım

• 
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.