Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (111. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.680
Cevap
130
Favori
1.070.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: henry_06

Arkadaslar cevaplariniz icin cok tesekkur ediyorum. Ben simdi gerekli evraklari ayarlayip askerlik subesine gittim diyelim. Orada boy kilo ölçümü yapiliyor mu yoksa direk doktora mi sevk ediyor ? Ya da orada boy kilo ölcumu yapilip o +40'a kadar aile hekimi 40 uzeri askeri hastane sevk mi oluyor ?

Askerlik şubesinde herhangi bir ölçüm yapılmaz şube sizi aile hekimine sevk eder ilk ölçüm orada yapılır kilonuz sınırların üzerinde olduğu için aile hekimi askeri hastaneye sevk eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deejaysuha -- 3 Kasım 2014; 8:09:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deejaysuha D kullanıcısına yanıt
    Bu arada o bahsedilen kişi ben değilim hocam bi karışıklık olmasında çünkü ben 3 kez hava değişimi gören birisi olarak askeri hastanelerin bazılarını.. tsk sağlık yeteneği yönetmeliğini kamu yön.mezunu hasebiyle işleyen rutin kurallarıda bilmekteyim bi kere +30 ekleme yok benim gittiğim mevkii ve beytepe asker hastanesinde boyunuz son 2 rakamından 3 çıkarıp kilonuzdan düşüyorlar aradaki fark +.- sonucu göstermekte buna gerçek bilimsel anlamda vucut kıtle endeksi(vke)denr buna ikincisi bu sözü geçen arkadaş ya bir yıl erteleme ya da giderse öyle veya böyle bir şekilde hava değişimi süreçlerine uğrar...
  • Yarın askerlik şubesine gitmeye karar verdim. Bakalım sonuç ne olacak? Gümüşsuyu askeri hastanesine sevk ediyorlarmış sanırım. Genelge değişmiş, sağlık ocağına gitmeye gerek yokmuş. Konu ile ilgili bir önerisi olan var mı? Yanlış bir şey yapmayalım diye soruyorum. Hastanedeki işler ne kadar sürecek bakıp göreceğiz. Arkadaşlara yol göstermek adına orada olanları da yarın akşam yazarım artık.
  • demba-ba D kullanıcısına yanıt
    hocam askerlik şubesi önce sağlık ocağına gönderiyor orası da askeri hastaneye sevk diyor. Askerlik şubesine sevk kağıdını götürüyorsunuz onlar da askeri hastaneye gönderiyorlar sizi. Valla pek bir şey yok beklemek git gel falan derken benim 1 haftamı aldı. yarın da askerlik şubesine gidip evrakımı vereceğim. Süreç tamamlanmış olacak. 1 yıl erteleme aldım. Sıcağı sıcağına yazayım dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tundra36

hocam askerlik şubesi önce sağlık ocağına gönderiyor orası da askeri hastaneye sevk diyor. Askerlik şubesine sevk kağıdını götürüyorsunuz onlar da askeri hastaneye gönderiyorlar sizi. Valla pek bir şey yok beklemek git gel falan derken benim 1 haftamı aldı. yarın da askerlik şubesine gidip evrakımı vereceğim. Süreç tamamlanmış olacak. 1 yıl erteleme aldım. Sıcağı sıcağına yazayım dedim.

Ben askerlik şubesine sordum bu konuyu her gün bir kural değişiyor, şu an seni doğruca askeri hastaneye göndereceğiz dedi. Onun yalancısıyım yani. Hatta askeri hastaneden randevu bile aldım. Süreç bir hafta sürüyor demişsin. Her gün gidip geliyor musun hastaneye? İş anlamında ben bir gün sürer diye o kadar izin aldım. Hastanede işlemler 1 hafta sürerse bittim demektir.

• demba-ba D kullanıcısına yanıt
    Valla öyle de aynı gün bir yerden bir yere gidilmiyor ki. İster istemez ertesi güne sarkıyor. Ayrıca doktorlar da her gün olmuyor şu gün gel diyor 1 gün de öyle artıyor falan. Zaten kurul da ayrı bir gün. Onun dışında sıkıntı yaratacak bir durum yok. Bugün şubeye gittim verdim kağıdı erteleme yazdılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deejaysuha

quote:

Orijinalden alıntı: tarzancaner

MERHABA

Benim bir sorunum var acil cvp lazım kısaca açıklayım, başından geçenler bilenler cvplarlarsa sevinirim

91 doğumluyum ve 2 sene açıköğretim için tecil ettik ve yılbaşında okulu bıraktım şubeye gidip bildrdim hemen muayene işlemlerini başlattık

şubedeki memur zaten kilolusun aile hekimi seni askeri hastaneye sevkeder dedi ve beni aile hekimine yolladı

bende sağlık ocağındaki doktarıma geldim tanıdıktı beni kontrol etti boy1.76 kilo 120 çıktı seni ben askere yollarım dedi kiloyu 103 yazdı

şimdi gitcen askeri hastenede seni uğraştırırlar filan dedi o an ne olduysa tamam dedim doktardan oluru aldım şubeye döndüm

şubedeki memurda bana bi baktı niye böle bişey yaptın dedi öle oldu deyip geçiştrdim o da pek üstelemedi ve herşeyi hallettim

2 yaş küçük kardeşim arkerliği devam ediyordu ve kasımda gelceği için 7 ay kadar vaktim vardı 3.5 kilo veririm diyordum çünkü o gelmeden ben gidemezdim o an böle düşündümm..

vee aradan 7 ay geçti bugun kardeşim geldi benim yerim belli oldu 8.11 c.tsi kütahya ya gidicem

ama şuan kilom 121 boy. 1.76 mecbur birliğe teslim olucam durumum ne olucak bilen varmı (çürük almaktan yanayım artık)

teslim olduğumda ne yapmayalıyım ne olur bilgisi olan varmı

sonuç olarak çürük almak istiyorum birlikten ve bunları askeri hastaneye gitmeyip yapmadığım için pişmanım bildim bilelide hep kiloluyum 91liyim en başında tecil etmeyip muayenelere grseydim zaten şimdiye çürük alırdım

Birliğinize teslim olduğunuzda oradaki doktora durumunuzu anlatın size 3 yada 6 ay hava değişimi verecek bu üç ayın sonunda askerlik şubesinden askeri hastaneye sevk alın hastanede o anki durumunuza göre karar verilir bu kiloyu korursanız ya 3 ay erteler yada çürük raporu verilir.3 ayın sonunda bir miktar parada verilir.Yani şuan sevk olduğunuz yere gitmek zorundasınız gitmezseniz bakaya durumuna düşersiniz.

Hocam bende arkadaşla aynı durumdayım benm boyum 1.72 kilom 109 ama ben askerlik yapmak istiyorum ve yarn hatay serinyol jandarmaya teslim olucam. Sağlık ocağında beni muayne eden doktor tanıdıktı kiloyu düşük göstererek askerliğe elverişlidir raporu verdi ama yarn askeriyeye gittiğimde bana sorun çıkartırlarmı. Çıkartsalar bile hava değişimi almak istemiyorum ben askerlik yapıcam desem sıkıntı çıkmaz dimi? Yani askerlik yapmak istediğimi belirtsem bana yinede zorla hava değişimi verirlermi yarın birlikte.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Acceleration

quote:

Orijinalden alıntı: deejaysuha

quote:

Orijinalden alıntı: tarzancaner

MERHABA

Benim bir sorunum var acil cvp lazım kısaca açıklayım, başından geçenler bilenler cvplarlarsa sevinirim

91 doğumluyum ve 2 sene açıköğretim için tecil ettik ve yılbaşında okulu bıraktım şubeye gidip bildrdim hemen muayene işlemlerini başlattık

şubedeki memur zaten kilolusun aile hekimi seni askeri hastaneye sevkeder dedi ve beni aile hekimine yolladı

bende sağlık ocağındaki doktarıma geldim tanıdıktı beni kontrol etti boy1.76 kilo 120 çıktı seni ben askere yollarım dedi kiloyu 103 yazdı

şimdi gitcen askeri hastenede seni uğraştırırlar filan dedi o an ne olduysa tamam dedim doktardan oluru aldım şubeye döndüm

şubedeki memurda bana bi baktı niye böle bişey yaptın dedi öle oldu deyip geçiştrdim o da pek üstelemedi ve herşeyi hallettim

2 yaş küçük kardeşim arkerliği devam ediyordu ve kasımda gelceği için 7 ay kadar vaktim vardı 3.5 kilo veririm diyordum çünkü o gelmeden ben gidemezdim o an böle düşündümm..

vee aradan 7 ay geçti bugun kardeşim geldi benim yerim belli oldu 8.11 c.tsi kütahya ya gidicem

ama şuan kilom 121 boy. 1.76 mecbur birliğe teslim olucam durumum ne olucak bilen varmı (çürük almaktan yanayım artık)

teslim olduğumda ne yapmayalıyım ne olur bilgisi olan varmı

sonuç olarak çürük almak istiyorum birlikten ve bunları askeri hastaneye gitmeyip yapmadığım için pişmanım bildim bilelide hep kiloluyum 91liyim en başında tecil etmeyip muayenelere grseydim zaten şimdiye çürük alırdım

Birliğinize teslim olduğunuzda oradaki doktora durumunuzu anlatın size 3 yada 6 ay hava değişimi verecek bu üç ayın sonunda askerlik şubesinden askeri hastaneye sevk alın hastanede o anki durumunuza göre karar verilir bu kiloyu korursanız ya 3 ay erteler yada çürük raporu verilir.3 ayın sonunda bir miktar parada verilir.Yani şuan sevk olduğunuz yere gitmek zorundasınız gitmezseniz bakaya durumuna düşersiniz.

Hocam bende arkadaşla aynı durumdayım benm boyum 1.72 kilom 109 ama ben askerlik yapmak istiyorum ve yarn hatay serinyol jandarmaya teslim olucam. Sağlık ocağında beni muayne eden doktor tanıdıktı kiloyu düşük göstererek askerliğe elverişlidir raporu verdi ama yarn askeriyeye gittiğimde bana sorun çıkartırlarmı. Çıkartsalar bile hava değişimi almak istemiyorum ben askerlik yapıcam desem sıkıntı çıkmaz dimi? Yani askerlik yapmak istediğimi belirtsem bana yinede zorla hava değişimi verirlermi yarın birlikte.

Eğer görünüm olarak kilonuzu belli etmiyorsanız sorun çıkmayabilir sonuçta oraya giden her askerin kilosunu tartmıyorlar ama gözle görülür bir kilo fazlalığı varsa hava değişimi alırsınız.

• hava değişimi alan erler hava değişimi erler veya askeri hastanelerle ilgili bilgi almak isteyen arkadaşlar bana pm atabilir 9 ay hava değişimi almış ve ankarada gata dahil ankarada beytepe mevkii asker hastanesi olmak üzere askeri hastaneleri genel anlamıyla bilen birisi olarak kilo ve diğer konularda elimden geldiğimce sorularınıza yardımcı olmaya çalışırım haberiniz olsun....
  • selamlar bende 186 96 kiloyum alınıp alınmama gibi bir ihtimalim var mı bilmiyorum .. bilgilendirirseniz sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: draconian _

selamlar bende 186 96 kiloyum alınıp alınmama gibi bir ihtimalim var mı bilmiyorum .. bilgilendirirseniz sevinirim..

Kilonuz normal sınırlar içerisinde alınırsınız..
  • Önümüzdeki dönemde Halıcıoğlu Askerlik Şubesi'nin en sakin olduğu zaman ne zamandır? Ne zaman gitsem 200 kişi sıra bekliyorum. Hep yoğun dönemleri tutturuyorum.
  • Değerli büyüklerim küçüklerim sormak istediğim bir soru var bilenler cevaplarsa memnun olurum şimdiden çok teşekkür ederim.

Askerlik muayenesinden kilo sınırında geçtik. askere gittim iğne sırasından doktorların imza işlemleri sırasından sağlıklı olarak geçtim. teslim tarihim mayısı 8 iydi. mayıs 20 de kilo fazlalığından hava değişimi aldım 3 ay geçti tekrar 3 ay hava değişimi aldım asker olduğumuz için bizim işlemlerimiz 1 yıl ertelemeli olarak 5 yıl süreli değil 3 ay aralıklı muayene ve 6 ay muayene süreli şeklindeydi. 6 ay sonunda ki dün oluyor bu tarih 11.11.2014 savaşda ve barışda askerliğe elverişli değildi raporu aldım. boy 1.74 kilo 115. ben şuanda zayıflamayı düşünüyorum evlilik düşünüyorum bu kiloyla olmaz zayıflayacağım yani. şimdi sormak istediğim şey. zayıflarsam tekrar askere alınma çağrılma gibi bir durumum söz konusu olabilirmi sonuçda borca gireceğim hayat kuracağım bu durum kafamı kurcalamakda bilgisi olanların cevaplamalarını yürekden temenni ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: imam28

Değerli büyüklerim küçüklerim sormak istediğim bir soru var bilenler cevaplarsa memnun olurum şimdiden çok teşekkür ederim.

Askerlik muayenesinden kilo sınırında geçtik. askere gittim iğne sırasından doktorların imza işlemleri sırasından sağlıklı olarak geçtim. teslim tarihim mayısı 8 iydi. mayıs 20 de kilo fazlalığından hava değişimi aldım 3 ay geçti tekrar 3 ay hava değişimi aldım asker olduğumuz için bizim işlemlerimiz 1 yıl ertelemeli olarak 5 yıl süreli değil 3 ay aralıklı muayene ve 6 ay muayene süreli şeklindeydi. 6 ay sonunda ki dün oluyor bu tarih 11.11.2014 savaşda ve barışda askerliğe elverişli değildi raporu aldım. boy 1.74 kilo 115. ben şuanda zayıflamayı düşünüyorum evlilik düşünüyorum bu kiloyla olmaz zayıflayacağım yani. şimdi sormak istediğim şey. zayıflarsam tekrar askere alınma çağrılma gibi bir durumum söz konusu olabilirmi sonuçda borca gireceğim hayat kuracağım bu durum kafamı kurcalamakda bilgisi olanların cevaplamalarını yürekden temenni ederim...

Bu konuyu daha bir kaç kişi daha sormuştu sizi tekrar askere almaları için zayıfladıktan sonra şikayet olması lazım ve askeri mahkemede yargılandıktan sonra alınırsınız daha önce sanırım 2006 da böyle bir durum olmuş o tarihten sonra böyle birşeyle karşılaşmadım.Hakkınızda şikayette olsa tekrar alacaklarını sanmam sonuçta siz askerlik yapmak istemişsiniz alınmamışsınız artı aldığınız rapor sahde değil herşey kanunlara uygun.

• deejaysuha D kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim efendim. Aldığım raporlar tabi ki sahte değil gerçek bu gün şubede işlemleri de hallettim fakat askerlikle ilgili genelde komutanlar dahi yanlış bilgi veriyor askerin gözünü korkutmak için askerler arasında şöyle bir kanı vardı muaf alanlar halkın değişiyle çürük raporu memur olamaz özel işte çalışamaz bütün işlerinde ona engel olur diye bu yanlış düşünceyi yayan komutanlardır askerin gözünü korkutmak için. araştırıldığında öyle bir şey olmadığını bulmak mümkün. Gelelim bizim konuya bu konuda da millet farklı şeyler söylüyor bazı kesim biri ihbar ederse askere alırlar demekte diğer kesim de her şey kanuna uygun yapıldı ise verilen hak geri alınamaz askere alamazlar demekte. Ama bana bunu kesin net kanunu ifadelerle söyleyebilicek biri gerekli. Bunu öğrenebileceğim gerçekleri söyleyecek merci neresidir avukatlar bu konuyu bilirmi acaba veya nerde yazmakda bu kanun. bu konuda ki ısrarım biri şikayet edecek telaşı içersinde yürümezki hayat kaçak gibi birşey bu biri heran yakalayabilir gibi. bu mantıken böyle olmaması gerek ama net bir şekilde kim söyleyecek.

bilginiz varsa memnun olurum teşekkür ederim

• imam28 İ kullanıcısına yanıt
    valla şöyle bir şey söyliyim anlattıklarınıza istanaden

BİRİNCİSİ :askerlik den muaf olan ya da çürük olan kişi devlet memuru tabiki olur özel veya askeriyenin güvenlik hizmetlerinde veya msb açıktan sivil memur alımında belki sorun yaratabilir diğer memuriyetlerde ve erken emeklilikte olumlu etkisi olduğunu duymuştum askeri hastaneden raporların yüzdeleri yoktur a.b.c.d diye dilimleri vardır kanunen bunlar ilgili resmi devlet hastanesinde kurula girip yüzdelik olarak rapor alıp ona göre işleminiz neyse yaptırırsınız yani çürük almanın olumsuz yanları sıra olumlu yanları daha fazladır

İKİNCİSİ:kilodan çürük alıp sonra zayıflamak isteyenlerden tekrar askere gideni duymadım ama bununla ilgili çıkmış kararlar var sonuçta karar sahte değil Kurula girip Aldığınız raporları tabibler albay yüzbaşı onların imzaları var bu kesin karar ve hakdır bunun geri alımı çok zordur kanımca hukuken de böyle birşey olmamaktadır .

• İlk muayeneye girdiğimde(18 yaşımda) kilom 105 ti.Oraya 105 olarak yazılmıştı bir sorun olur mu ?
    Şimdi 25 yaşımdayım Boyum 175, kilom 127 ailevi problemlerden dolayı okula yeni başlamak zorunda kaldım 1.sınıftayım tecilim var ama aradan çıksın istiyorum gidince çürük mü verirler yoksa yıllarca uğraşırmıyım.Spor yaptığım için aşırı kilolu gözükmüyorum çürük almamda bu bir sorun olur mu ?Okuduğum için 30 yaşıma kadar normal olarak tecil ettirebilirim ama 30 yaşımda muayeneye gidip 5 sene de öyle kaybetmek istemiyorum.Okuyorken de muayene olabilir miyim ?Aradan çıksın istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DMUKKS -- 4 Aralık 2014; 21:02:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DMUKKS

İlk muayeneye girdiğimde(18 yaşımda) kilom 105 ti.Oraya 105 olarak yazılmıştı bir sorun olur mu ?
    Şimdi 25 yaşımdayım Boyum 175, kilom 127 ailevi problemlerden dolayı okula yeni başlamak zorunda kaldım 1.sınıftayım tecilim var ama aradan çıksın istiyorum gidince çürük mü verirler yoksa yıllarca uğraşırmıyım.Spor yaptığım için aşırı kilolu gözükmüyorum çürük almamda bu bir sorun olur mu ?Okuduğum için 30 yaşıma kadar normal olarak tecil ettirebilirim ama 30 yaşımda muayeneye gidip 5 sene de öyle kaybetmek istemiyorum.Okuyorken de muayene olabilir miyim ?Aradan çıksın istiyorum.

Kilonuz sınırın çok üzerinde muhtemelen ilk gidişinizde rapor verirler ama okulunuz açıköğretim değil ise okulunuzu dondurup askerlik kararı almanız gerekir.

• arkadaşlar 29 yaşındayım 2 kez muayeneye girdim ilk yıl boy 175cm 116kgdım.2.de ise boy 175 cm 111kg geldim eylül ayında 3. yoklamaya gidicem ama bedelli çıktı bedelliye 18bin bersemmi yoksa beklesemmi çürük almakla bedelli arasında çok karamasarım

• Arkadaşlar önümüzdeki hafta ikinci muayeneme gideceğim.
    Bedelli çıkmasının muayenelerde olumlu-olumsuz bir etkisi olur mu?
  • 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.