Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
7.770
Cevap
134
Favori
1.092.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: deejaysuha

quote:

Orijinalden alıntı: mumincalik

quote:

Orijinalden alıntı: deejaysuha

quote:

Orijinalden alıntı: pimlico

Kilodan erteleme liler bedelliden faydalanabiliyormu 83 luyum 3 ertelemem var

EVET YARARLANABİLİYOR HATTA ÇÜRÜK RAPORU ALANLAR BİLE YARARLANABİLİYOR AÇIKLAMA YAPILDI YAŞINIZ TUTUYORSA YARARLANABİLİRSİNİZ..

Arkadasim ertesi yila birakma aldim bende. Saglik sorunu nedeniyle askerligini yapamayanlarda (curukler mi sadece ertesi yila birakma alanlarda oluyor mu ?) Yas siniri gozetmeksizin 18 bin tl ye bedelli yapiyorsun. Simdi ben ertesi yila birakma aldim fakat 90 dogumluyum. Ben bedelliden yararlanabiliyormuyum acaba ? Yararlanamiyorsam neden yararlanamiyorum. Yardimci olabilir misiniz kafam cok karisti.

Yaşınız tutmadıgı için yararlanamazsınız yukardaki yazdığım yazıya bakarsanız yaşınız tutarsa diye yazdım yani yararlanabilmeniz için 88 ve altı doğumlu olması gerekir.

Tesekkur ederim hocam cevabiniz icin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar sorum olcaktı boy 184 kilo 122 acaba muayneye gitsemmi yas 24 tecil bitti karar ne olur acaba alınırmıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: by.mmt

Arkadaslar sorum olcaktı boy 184 kilo 122 acaba muayneye gitsemmi yas 24 tecil bitti karar ne olur acaba alınırmıyım ?

Teciliniz bittiğine göre muayeneye gitmek zorundasınız yoksa kaçak durumuna düşersiniz ve para cezası kesilir.Bu kilo ile askere yollamaları mümkün değil en kötü bir sene erteleme alırsın benim tavsiyem biran önce işlemlere başla.
  • deejaysuha D kullanıcısına yanıt
    anladım hocam bi arkadas ideal kilonun nasıl hesaplanıcagını soylemıs acaba boylemı yuruyor askerı subedede ıslem acaba 183 - 3 = 80+30 = 110 Ust sınırım 110 kilo acaba bu hesaplama dogrumudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: by.mmt

anladım hocam bi arkadas ideal kilonun nasıl hesaplanıcagını soylemıs acaba boylemı yuruyor askerı subedede ıslem acaba 183 - 3 = 80+30 = 110 Ust sınırım 110 kilo acaba bu hesaplama dogrumudur ?

KISMEN DOĞRU SENİN BOYUN 1.84 OLDUĞU İÇİN 84-3=81+30=111 SEN BU SINIRIN OLDUKCA ÜZERİNDESİN.

• deejaysuha D kullanıcısına yanıt
    2 hafta sonra muayneye gitmeyi dusunuyorum suanda turkıyede degılım bakalım gıdıp muayne olalım nedıcekler
  • Arkadaşlar Boy ve Kilo sorununda, 1 yıl erteleme ve muafiyet verme işlemlerini askerlik şubeleri geçici sağlık kurulu ile gerçekleştirebiliyormuş. 3 gün önce askerlik şubesine gittim. Boy:177, Kilo ise;123 çıktı. (2. gidişim.) 48 kilo fazlalık var dediler. 2 hafta içerisinde sizi arayacağız. heyete çıkacaksınız dediler burada karar verilecekmiş. askeri hastaneye sevk etmediler yani. (ilçede olduğum için.) Bu sefer muafiyet belgesi çıkma ihtimali sizce ne ve ne olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: command_4

29 yaşındayım 176 kg / 106 kg dayım beni ne yaparlar?

1 yıl erteleme verirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhanusta007

Arkadaşlar Boy ve Kilo sorununda, 1 yıl erteleme ve muafiyet verme işlemlerini askerlik şubeleri geçici sağlık kurulu ile gerçekleştirebiliyormuş. 3 gün önce askerlik şubesine gittim. Boy:177, Kilo ise;123 çıktı. (2. gidişim.) 48 kilo fazlalık var dediler. 2 hafta içerisinde sizi arayacağız. heyete çıkacaksınız dediler burada karar verilecekmiş. askeri hastaneye sevk etmediler yani. (ilçede olduğum için.) Bu sefer muafiyet belgesi çıkma ihtimali sizce ne ve ne olur?

Heyete gönderdilerse muaf olman için göndermişlerdir zaten.
  • arkadaşlar su anda fazla kilo nedeniyle bir yıl erteleme veya curuk alırsak bedelli askerliğe başvuru yapabilirmiyiz ? bedelli için su anda kredi cekemiyorum. en azından bir sene sevk erteleme alıp , iş basvurusu yapacağım.13 subata kadar yetişirse de bedelli ile bu isi sonlandırmak istiyorum. muayene sonucu ne olur (boy 178 cm - kilo 130) yardımlarınızı bekliyorum. bu arada benim askerlik subesi bursa da izmir de bir askerlik subesine muayene için başvuru yapabilirmiyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tnnv

arkadaşlar su anda fazla kilo nedeniyle bir yıl erteleme veya curuk alırsak bedelli askerliğe başvuru yapabilirmiyiz ? bedelli için su anda kredi cekemiyorum. en azından bir sene sevk erteleme alıp , iş basvurusu yapacağım.13 subata kadar yetişirse de bedelli ile bu isi sonlandırmak istiyorum. muayene sonucu ne olur (boy 178 cm - kilo 130) yardımlarınızı bekliyorum. bu arada benim askerlik subesi bursa da izmir de bir askerlik subesine muayene için başvuru yapabilirmiyim ?

ERTLEME VEYA CÜRÜK ALANLAR YAŞLARI TUTMASI DURUMUNDA BEDELLİ ASKERLİK SÜRESİ İÇİNDE YANİ 13 ŞUBATA KADAR FAYDALANABİLİR.ASKERLİK İŞLEMLERİNE TÜRKİYE'NİN HERHANGİ BİR YERİNDEKİ ASKERLİK ŞUBESİNDEN YAPTIRABİLİRSİNİZ KENDİ ŞUBENİZDE YAPTIRMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ.ŞUBE SİZİ ÖNCE AİLE HEKİMİNE SONRADA ASKERİ HASTANEYE SEVKEDER.SİZİN DURUMUNUZA GELİNCE KİLONUZ SINIRIN OLDUKCA ÜZERİNDE DİREKT RAPORU VEREBİLİRLER VEYA EN KÖTÜ İHTİMALLE BİR YIL ERTELEME ALIRSIN..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deejaysuha -- 12 Ocak 2015; 23:47:52 >

• Merhabalar ;
    Boyum 195 kilom 123
    Alerjim var toza ev akterlerine.
    Düz tabanim
    Şuan açıktan okuyorum okul bitmeden askere gitmek istiyorum iş başvurusu için.
    Sizce bana çürük verirler mi? Yoksa erteleme mi verirler?
    Hem okuyorken hemde muayene olma şansım varmi??

• quote:

Orijinalden alıntı: command_4

29 yaşındayım 176 kg / 106 kg dayım beni ne yaparlar?

Kurallara göre erteletme verirler fakat sınırın cok da üstünde değilsiniz.Gitmek isterseniz yollarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moonlife01

Merhabalar ;
    Boyum 195 kilom 123
    Alerjim var toza ev akterlerine.
    Düz tabanim
    Şuan açıktan okuyorum okul bitmeden askere gitmek istiyorum iş başvurusu için.
    Sizce bana çürük verirler mi? Yoksa erteleme mi verirler?
    Hem okuyorken hemde muayene olma şansım varmi??

Okulunuz açıköğretim olduğu için okul devam ederken askerliğe başvurabilirsiniz ama bu boy ve kilo oranıyla ilk gidişinizde çürük almanız mümkün değil erteleme bile vermeyebilirler çünkü tam sınırdasınız 123-92=31 yani sınırıdan 1 kilo fazlalığınız var kritik bir eşiktesiniz bir kiloyu görmezden gelebilirler..
  • Hep şişmanlat dert yanmış, 1.80'e 50 kilo ne olur? Direkt çürük verirler mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: White Devil

Hep şişmanlat dert yanmış, 1.80'e 50 kilo ne olur? Direkt çürük verirler mi?

1.80 boyun tablodaki alt sınırı 63 bu rakamdan 11 düşünce 63-11=52 bu kilonun altında olanlara işlem yapılır siz 50 olduğunuza göre ya erteleme yada çürük alırsınız.
  • Aranızda 33D almış olmasına rağmen bedelli yapmayı düşüneniz var mı ?

parayı çektim bekliyorum, enayilik** midir ? Hani çürük değilim ama bedelliyim demek de pek sinmiyor nasılsa her 2 türde de askerliği yapmamışsın neyin hassasiyeti ?..

yani akıllıca gelmiyor bu hareket ..konuyu tamamen kapatalim mi dersiniz ? yada erteleme almış 2-3 kez gidecek arkadaşlar ne düşünüyor (bedelli yapmak hakkında, yaş şartını sağlayanlar tabi)

** memur bile yapmadı işlemimi , sana süre veriyorum iyi düşün boşuna veriyorsun dedi :(

sözlükteki yorumlar daha bir kafamı bozdu adamlar o kadar alakasız ki mevzudan

ekşi sözlük
    ekşi sözlük - kutsal bilgi kaynağı
    http://goo.gl/wb7Zyc

ekşi sözlük
    çürük raporlu insana bedelli askerlik yaptırmak
    http://goo.gl/0UKXO2

ekşi sözlük
    ekşi sözlük - kutsal bilgi kaynağı
    http://goo.gl/fnUp1D

bir de bu arkadaşın var ki bana çok yakın bu olay ..

http://goo.gl/Gdi4v5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 19 Ocak 2015; 10:19:30 >

• Psikolojik nedenlerle çürük aldıysanız ve raporda yazıyorsa bedelli parası verin, diğer türlü bence mantıksız, al çürüğü bak işine, üste para verip tezkere alsan yine aynı kapıya çıkıyor, çevrenin vereceği tepkilerden çekinmenize gerek yok çünkü çevre parası olsa bedelli yapacak veya askerlik isteğe bağlı olsa askere gitmeyecek insanlardan oluşuyor.
  • streamin S kullanıcısına yanıt
    Kilo ile çürük raporu alındığında ve işe falan girdiğinizde askerlik durum belgesi isteniyor. Durum belgesinde çürük ile ilgili hiç bir şey yazmıyor. Neden böyle düşünüyorsunuz?
  • Ne askerler gördük ya. Bu kilo boy hikaye olmuş artık. Adam 44 kilo ya var ya yok. Mg3 adamın boyundan uzun ama askerliğini bitirdi adam. Çürük vermemişler. Bir diğeri 1,84 boy 115 kilo yaptı,gitti. Daha gırla var böyle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.