Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (102. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.775
Cevap
135
Favori
1.094.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serdarozer3

quote:

Orijinalden alıntı: X kare

Askerlikte mantık aranmaz derler,nizamiyeden içeri adım atmadan muafiyet işini halletmek lazım yoksa bir kez askerliğe başladıktan sonra muaf olmak zor.Arkadaşlarında bu konuda bilinçsizlerdi muhtemelen onlarda sesini çıkartmamıştır,yoksa o kilolarla askerlik yaptırmak kurallara aykırı,hastane konusuna gelince önce aile hekimine gönderiyorlar ondan sonra hastaneye sevk ediyorlar,ama hastane seçme şansı yok bildiğim kadarıyla ama çıkan karara 3 kez itiraz hakkı var.

selamunaleyküm.

haziran 2013 de mezun olup tecil bozdurdum. ilk gidişimde 180 boy 132 kilo ile GATA dan 1 yıl erteleme aldım.

bu sene haziran 15 de 2. muayeneme gideceğim.

kilo 137 lerde . tekrar erteleme almaktan korkuyorum.

benim yardım istediğim konu . erteleme alırsam buna itiraz nasıl edebilrim.

yönetmeliğe göre 5 yıl erteleme hakkı var doktorun ancak ondan sonra itiraz edebilirsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serdarozer3

quote:

Askerlikte mantık aranmaz derler,nizamiyeden içeri adım atmadan muafiyet işini halletmek lazım yoksa bir kez askerliğe başladıktan sonra muaf olmak zor.Arkadaşlarında bu konuda bilinçsizlerdi muhtemelen onlarda sesini çıkartmamıştır,yoksa o kilolarla askerlik yaptırmak kurallara aykırı,hastane konusuna gelince önce aile hekimine gönderiyorlar ondan sonra hastaneye sevk ediyorlar,ama hastane seçme şansı yok bildiğim kadarıyla ama çıkan karara 3 kez itiraz hakkı var.

selamunaleyküm.

haziran 2013 de mezun olup tecil bozdurdum. ilk gidişimde 180 boy 132 kilo ile GATA dan 1 yıl erteleme aldım.

bu sene haziran 15 de 2. muayeneme gideceğim.

kilo 137 lerde . tekrar erteleme almaktan korkuyorum.

benim yardım istediğim konu . erteleme alırsam buna itiraz nasıl edebilrim.

yönetmeliğe göre 5 yıl erteleme hakkı var doktorun ancak ondan sonra itiraz edebilirsin.

EĞER KİLONUZ +30 İLE +40 ARASINDA OLSAYDI DEDİNİZ GİBİ 5 KEREYE KADAR ERTELEME HAKLARI VARDI AMA BU KARDEŞİMİZİN KİLOSU +40 IN ÇOK ÜZERİNDE DOLAYISIYLA İSTERSE ASKERİ MAHKEMEYE DAVA EDEBİLİR FAKAT MAHKEMENİN SONUÇLANMASI BİR YILI BULACAĞI İÇİN HER HALUKARDA GENE BİR YIL BEKLEMEK ZORUNDA.

• deejaysuha D kullanıcısına yanıt
    Aşırı kilo sabitleşmiş hastalık olmadığı için itirazın kabul edilebilmesi pek olası değil,yönetmelikte +41 D dilimi olarak gösterilmiş ancak dediğim gibi sabit bir hastalık olmadığı için en fazla 5 sene boyunca C dilimine giriyor.5 sene zarfında ertelemek yada muafiyet vermek doktorun inisiyatifinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 2 Haziran 2014; 0:32:37 >
  • Herkese selam.

2010 yilinda mezun olup yuksek lisans vb. sebeplerle bugune kadar tecil ettirmistim. Ilk tecilimde kilo boy uyumlu (sinirda) idi ve elverislidir karari ile tecil ettirdim.

2014 haziran. Su anda tecilim bittigi icin sevk islemleri sirasinda kilo problemimi belirtip gata sevkimi istedim.
    Aile hekimi ilk raporundan sonra haydarpasa gataya geldim ve dahiliye doktoru C/33 (1 sene sevk geciktirmesi) karari verdi (+50kg olmasina ragmen) ve simdi kurulu bekliyorum.

Surecin devamini tekrar buraya yazacagim fakat bu asamada tecrubesi olanlara sormak istedigim sudur:

kurulun, dahiliye doktorunun kararindan farkli (ornegin D/33 tamamen muaf) karari vermesi mumkun mudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese selam
    2005 yılında üniversiteye basladım ceşitli nedenlerden dolayı okulu bitiremedim ama kaydımıda sildirmedim. 5 senedir kayıt yenilemiyordum. 2013 - 2014 öğretim yılında harcımı yatırıp tekrar okula devam ettim. 2 ay önce askerlik şubesinden köye yoklama kaçağı olduguma dair posta gelmiş. bende okuldan ek c2 belgesi alıp bulundugum sehirdeki askerlik şubesinden ocak 2015 e kadar tecil ettirdim. fakat benim askerlik şubem okulu 7 yıl içerisinde bitiremediğim ve 2012 2013 öğretim yılında harcımı yatırmadığım için tecili kabul etmemiş. şuan yoklama kaçağı görünmekteyim. boyum 1.78 kilom 115 bu şekilde yoklamaya gitsem kilodan dolayı 1 sene erteleme alabilirmiyim bi sorun cıkarmı.
  • Merhabalar Arkadaşlar daha önceden de yazmıştım yüksek lisansı iptal için okul ile görüşmüştüm ve askerlik şubesini arayınca ağustos da gidiyor görünüyorsunuz ve haziranda işlem yapmanız gerekiyor dediler bende bugün askerlik şubesine giderek kilodan dolayı askeri hastaneye sevk edilmek istiyorum dedim ve 2-3 tane kağıt vererek aile hekime giderek sadece imza atıp Gata ya sevki uygundur diyererek tekrardan şubeye gittim orada imza felan atıp zarf hazırladılar ve GATA ya bu hafta içinde başvuru yapman gerekiyor dediler. (Sadece kilo boyumu sordular söyledim).Yarın Haydarpaşa Gata ya giderel işlemlerin devamı için gideceğim. Artık hayırlısı ne ise o olacak inş
    Boy 178-1.80 kilo da 127-130 arasında değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersinberker

herkese selam
    2005 yılında üniversiteye basladım ceşitli nedenlerden dolayı okulu bitiremedim ama kaydımıda sildirmedim. 5 senedir kayıt yenilemiyordum. 2013 - 2014 öğretim yılında harcımı yatırıp tekrar okula devam ettim. 2 ay önce askerlik şubesinden köye yoklama kaçağı olduguma dair posta gelmiş. bende okuldan ek c2 belgesi alıp bulundugum sehirdeki askerlik şubesinden ocak 2015 e kadar tecil ettirdim. fakat benim askerlik şubem okulu 7 yıl içerisinde bitiremediğim ve 2012 2013 öğretim yılında harcımı yatırmadığım için tecili kabul etmemiş. şuan yoklama kaçağı görünmekteyim. boyum 1.78 kilom 115 bu şekilde yoklamaya gitsem kilodan dolayı 1 sene erteleme alabilirmiyim bi sorun cıkarmı.

Evet bu boy ve kilo ile bir yıl erteleme alırsınız.

• Merhaba 1.73 boyum kilom da 103 bu durumda askere elverişli derler mi? Normalde kilomu pek göstermiyorum yani ortalama 80 kilo gösteriyorum kilomu duyan şaşırıyor. Yani bu işte bir kesinlik var mı yoksa doktor un ruh haline göre mi oluyor. Yaş 28 erteleme verirler mi alırlar mı acaba? teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersinberker

herkese selam

erteleme alırsınız, fakat almasanızda 7 seneden sonra askerlik şubesine başvurmadığınız için 120 tl idari para cezası gelecektir. teciliniz devam eder panik yapmanıza gerek yok, eğer okulu bitirecek durumdaysanız (en azından kendinizi psikolojikman sağlama almak için) bittikten sonra muayneye gidip o zaman kilodan dolayı ertelemeye gidersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tundra36

Merhaba 1.73 boyum kilom da 103 bu durumda askere elverişli derler mi? Normalde kilomu pek göstermiyorum yani ortalama 80 kilo gösteriyorum kilomu duyan şaşırıyor. Yani bu işte bir kesinlik var mı yoksa doktor un ruh haline göre mi oluyor. Yaş 28 erteleme verirler mi alırlar mı acaba? teşekkürler.

Şuan erteleme almanız için sınırdan 3 kilo fazlasınız aradaki fark az olduğu için bazen görmezden gelinebilir.

• quote:

Merhaba 1.73 boyum kilom da 103 bu durumda askere elverişli derler mi? Normalde kilomu pek göstermiyorum yani ortalama 80 kilo gösteriyorum kilomu duyan şaşırıyor. Yani bu işte bir kesinlik var mı yoksa doktor un ruh haline göre mi oluyor. Yaş 28 erteleme verirler mi alırlar mı acaba? teşekkürler.

kurallar kesindir,doktorun ruh hali falan hikaye,şu an ki kilonuz'a göre muafiyet almanız gerek,vermezse dilekçe ile itiraz etme hakkınız var.Tabi ilk seneden muafiyet almanız doktorun inisiyatifinde ama sağlam raporu veremez yüksek ihtimal erteleme verecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 3 Haziran 2014; 17:09:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: airsrevenge

Herkese selam.

2010 yilinda mezun olup yuksek lisans vb. sebeplerle bugune kadar tecil ettirmistim. Ilk tecilimde kilo boy uyumlu (sinirda) idi ve elverislidir karari ile tecil ettirdim.

2014 haziran. Su anda tecilim bittigi icin sevk islemleri sirasinda kilo problemimi belirtip gata sevkimi istedim.
    Aile hekimi ilk raporundan sonra haydarpasa gataya geldim ve dahiliye doktoru C/33 (1 sene sevk geciktirmesi) karari verdi (+50kg olmasina ragmen) ve simdi kurulu bekliyorum.

Surecin devamini tekrar buraya yazacagim fakat bu asamada tecrubesi olanlara sormak istedigim sudur:

kurulun, dahiliye doktorunun kararindan farkli (ornegin D/33 tamamen muaf) karari vermesi mumkun mudur?

Konu hakkinda bilgisi olan var midir arkadaslar?

• genelde hekimin kararını görüşüp onaylıyorlar bana denk gelmedi aksi bir karar
    bir yıl pazartesi doluyor gideceğim yine şubeye boy 1.64 sağlık sorunlarım nedeniyle 4cm boy kaybım oluşmuştu ilk muayenede 1.68 idim kilo 118 hala daha katü de vakti zamanında ülser için babamın imzası ile gördüğüm tedavi sonucu zayıf biriyken bu hale getirildiğim için veremiyorum da maalesef almamak için her şeyi yapıyorum yoksa anında 200 kg yi geçerim izin versem geçen yıl bir yıl erteleme verildi birde iç hastalıkları hekimi uygulanan tedavinde hata görüyorum uzun zaman olmuş ama dosyana işlenmiş muayene için giriş al dosya hazırlayıp rapor tanzim edip vereyim kurula gir onaylat istersen şikayetçi ol tazminat hakkın var dedi istemedim herkese tedavi için ilaç yazdı iğne yazdı bende ise kesinlikle bir tedavi uygulanamaz demişti kağıtta yazıyordu tanımlı istem dışı yapay obezite yazmıştı birde galiba
    şubeden istenen resim evrak neler vardı birisi yazsın giderken yanıma alayım da uğraşmayayım bir daha birde ilk gittiğim yer erzurum mareşal askeri hastahanesi idi şimdi ardahan da dahiliye hekimi varsa orya gideceğim bilen var mı ardahana iç hastalıkları hekimi geldi mi yoksa gelmedi mi askeri hastahane ye

• quote:

Orijinalden alıntı: franklinda

genelde hekimin kararını görüşüp onaylıyorlar bana denk gelmedi aksi bir karar
    bir yıl pazartesi doluyor gideceğim yine şubeye boy 1.64 sağlık sorunlarım nedeniyle 4cm boy kaybım oluşmuştu ilk muayenede 1.68 idim kilo 118 hala daha katü de vakti zamanında ülser için babamın imzası ile gördüğüm tedavi sonucu zayıf biriyken bu hale getirildiğim için veremiyorum da maalesef almamak için her şeyi yapıyorum yoksa anında 200 kg yi geçerim izin versem geçen yıl bir yıl erteleme verildi birde iç hastalıkları hekimi uygulanan tedavinde hata görüyorum uzun zaman olmuş ama dosyana işlenmiş muayene için giriş al dosya hazırlayıp rapor tanzim edip vereyim kurula gir onaylat istersen şikayetçi ol tazminat hakkın var dedi istemedim herkese tedavi için ilaç yazdı iğne yazdı bende ise kesinlikle bir tedavi uygulanamaz demişti kağıtta yazıyordu tanımlı istem dışı yapay obezite yazmıştı birde galiba
    şubeden istenen resim evrak neler vardı birisi yazsın giderken yanıma alayım da uğraşmayayım bir daha birde ilk gittiğim yer erzurum mareşal askeri hastahanesi idi şimdi ardahan da dahiliye hekimi varsa orya gideceğim bilen var mı ardahana iç hastalıkları hekimi geldi mi yoksa gelmedi mi askeri hastahane ye

NUFUS CÜZDANINIZ ESKİ İSE ONU YENİLETİN EN AZ 20 TANE FOTOĞRAF ALIN 2 TANE NUFUS CÜZDANININ ARKALI ÖNLÜ FOTOKOPİSİ BİRDE VARSA GEÇEN SENE ERTELEMEDE VERİLEN EVRAK VARSA ONU ALIN..

• teşekkürler acaba bu boy ve kilo ile ikinci gidişim yine mi erteleme alırım durumum ne olur
  • arkadaşlar benimde sorum olucak liseyi bitirdikten sonra 2011 yılının ekim ayında tecil için şubeye gittiğimde o zamanda kilo sebebiyle askeri hastaneye sevk yapmışlardı, o zaman hastanedeki tabip albay tecil hakkın varmı tecil etmek istiyormusun diye sorduğunda bende tecil ettirmek istediğim için askerliğe elverişlidir raporu vermişti. şimdi ekimde tecil bitiyor, tecili bozup kilodan dolayı erteleme veya muafiyet almak istiyorum fakat şubeye gittiğimde sen zaten 2 sene önce askerliğe elverişlidir raporu almışsın seni askeri hastaneye yollayamayız, askere gidiyorsun demezler değilmi?

bu arada şuan yaş 22 boyum 1.76 kilom 125 heralde sevk edilirsem ilk sefer için muafiyet vermezler, erteleme verirler diye düşünüyorum. bu konuda izmir askeri hastanesinin tutumu nasıl bilen varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuso92 -- 9 Haziran 2014; 17:14:31 >
  • yuso92 Y kullanıcısına yanıt
    Askeri hastaneye sevk isteyebilirsin. 2 sene az bir sure degil. Kendileri de tekrar muayeneye yollamadigindan seni direk askere gonderiyoruz diyemezler. Kilo olarak sinirin ustunde kaliyorsun diye biliyorum. Ilk yildan vermezler ama 2.yil tekrar ertelemezler diye dusunuyorum ben.

• Askeri hastaneye gönderiliyorsun ama bende bilmediğim için aynı şekil o dönem yetkili olan devlet hastanesine uygun olmadığım askeri hastaneye sevk edileceğimden gönderilmişim uygun yazmış ikinci imzayı atıp kararı yazan bayan doktor sonradan boy kilo yazılı sınır dışı görünüyor ilk muayene sırasında rapor uygun diyor neredeyse bu olay yüzünden sorun çıkartıyordular neyse ki kararı yazan doktor bayandı da yırttım dikkatli olun gerekli olmadığı halde tecile yönelene kadar askerlik mevzusunu aradan çıkarın sorun yaşamayın gerçi askeri hastane kararlarında bu gibi bir durum olmaz zaten siz ertelemeyi alırsınız bu yıl bende artı 54 kg ile ikinci gidişim Ardahan da dahiliye varmış pazartesi salı denetleme olduğu için çarşamba muayene perşembe heyet mevcutmuş erzuruma gönderilmiyorum ...
  • beyler 1 yıl yada 2 yıl yoklama ..vb sıkıntısı olanlar idari para cezalarınızı ödediniz mi yoksa affı mı beklemek en mantıklısı dersiniz ?
  • quote:

bu kilo boyunuz için normal değerler içinde ne muafiyet verilir ne de erteleme
  • 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.