Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (104. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.776
Cevap
135
Favori
1.094.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GENERAL006

Çürüğü hemen vermiyorlar malesef zayıfsan ve öyle devam edersen çürük verirler ama en az 2-3 defa gitmen gerekir.

hadi ya.. benim işim gücüm var valla.. 3 yıl bekleyemem.. en iyisi ağustosta gidip seney ağustosta gelmez.. askerlik zorsa bana değil ya herkese zor.. zaten ağustosta gidiyom.. çürükle uğraşmıyım en iyisi.. tşekkürler
  • selamunaleyküm hayırlı ramazanlar

geçen sene 1. işlemimde 1,76 boy 132 kilo ile 1 yıl erteleme almıştım.

bu sene 2. işlemimde 1.74 boy 142 kilo ile d33/1 ile seferberlikte ve barışta askerliğe elverişsizdir aldım.

olay tamamen rakamlar üzerinden yürüyor arkadaşlar artık. kimse yüzüne bile bakmıyor direk kağıtta yazana göre hareket ediyorlar. GATA haydarpaşada muayene oldum. heyet için bi haftadan fazla bekledim. ilk girdiğiniz hekim kağıdınıza ne yazdıysa %99 onaylıyorlar. bir engel kalkmış oldu önümden Allah gönlünüze göre versin.
  • Hocam ben kendi durumumdan biliyorum o yüzden yazdım, 2 kere hastaneye gittim 2.de kilo alıp gitmiştim doktorada söyledim aldılar askere kısa dönemsen hiç bekleme geçip gidiyor, zorluksa herkese zor onları dert etme herkes aynı durumda
  • Arkadaşlar Merhaba,

öncelikle durumumu anlatayım;

2012 şubatta üniversiteden mezun oldum, 2 senelik askerlik tecil için gittim fakat kilodan dolayı heyete çıktım 1 yıl erteleme verdiler 30.10.2013 tarihine kadar askerlikten muaftır diye bir yazı almıştım işe girmek için bunu kullanmıştım vs.

2013 7. ayda yüksek lisansa başladım okul yüzünden ertelenir otomatik zannediyordum malesef heyet dolayısıyla ertelenmiyormuş okulda erteleyemedi ve şu an yoklama kaçağıyım

şişlide oturuyorum maslakta çalışıyorum boy ve kilom şu an askerlik durumuna uyuyor(180cm-104kg) isteğimse yüksek lisansın bana verdiği 3 senelik tecile kavuşmak lütfen detaylı bir şekilde yapmam gerekenleri anlatırmısınız istanbula 2 sene önce taşındım daha önce istanbulda hiç askerlik şubesine gitmedim bu sebeple

1-hangi askerlik şubesi mantıklı olur?(halıcıoğlu-sarıyer?)

2-heyete girmem %100 gerekli sanırım başka bir yol bilen varsa lütfen söylesin

3- işten illaki izin alıcam ama bu işi 1.5 günde halletmem lazım lütfen bana şunları yap şunlarla git heyet şu gündür sonra bunu yaparsın ve okul tecilini alabilirsin şeklinde anlatabilir misiniz?

arkadaşlar cevaplar için çok teşekkürler.

• Herkese merhaba tekrardan. Iki gun once e-devlet uzerinden Konak askerlik subesi randevusu aldim. Bugun saat 2de gidecegim subeye. Boyum 178 cm, kilom 133. 4 yillik universite mezunuyum. Bakalim ne karar verecekler. Gelisme oldukca yazacagim.

Guncelleme:
    Once Tepecik'teki askerlik subesine gittim. Burada doktor tartti boyumu olctu. 174 cm, 138 kg ciktim. Sonra beni Hatay'daki askeri hastaneye sevk ettiler. Orada dahiliyede tekrar boyumu kilomu olctuler. 1 kg daha az ciktim. Baska sorunumun olup olmadigini sordu askeri doktor. Ben de seker ve tansiyonum var dedim. Acikcasi karaciger yaglanmasini ve kolesterolu soylemeyi unuttum. Neyse yarin ac karnina gel kan vericeksin dediler. Bunun yaninda da bir kac sey daha yaptiracagim. Asagidaki belgeye de birseyler yazdi acikcasi kodlarin ne oldugunu tam anlayamadim. Bilen biri varsa aciklayabilir mi?
    Tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brovito -- 2 Temmuz 2014; 17:17:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: brovito

Herkese merhaba tekrardan. Iki gun once e-devlet uzerinden Konak askerlik subesi randevusu aldim. Bugun saat 2de gidecegim subeye. Boyum 178 cm, kilom 133. 4 yillik universite mezunuyum. Bakalim ne karar verecekler. Gelisme oldukca yazacagim.

Guncelleme:
    Once Tepecik'teki askerlik subesine gittim. Burada doktor tartti boyumu olctu. 174 cm, 138 kg ciktim. Sonra beni Hatay'daki askeri hastaneye sevk ettiler. Orada dahiliyede tekrar boyumu kilomu olctuler. 1 kg daha az ciktim. Baska sorunumun olup olmadigini sordu askeri doktor. Ben de seker ve tansiyonum var dedim. Acikcasi karaciger yaglanmasini ve kolesterolu soylemeyi unuttum. Neyse yarin ac karnina gel kan vericeksin dediler. Bunun yaninda da bir kac sey daha yaptiracagim. Asagidaki belgeye de birseyler yazdi acikcasi kodlarin ne oldugunu tam anlayamadim. Bilen biri varsa aciklayabilir mi?
    Tesekkurler.

büyük ihtimal çürük alırsın o kodlar sağlık karar kodlarıdır büyük ihtimal ilk gidişinse 1 yıl erteleme verebilirler ikinci gidişinde çürük alırsın ben askere gittim 1.83 134 hava deüişimi aldım 3 ay o bitti 2.defa 4 ay hava değişimi aldım şimdi 3.ncü de doktor bey çürüğü alırsın dedi bakalım bekliyorum bi 3 ay daha ...

• Merhabalar tecilimi bozdurmayi düşünüyorum boyum178 kilom 120 çürük verirlermi acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: illegal54

Merhabalar tecilimi bozdurmayi düşünüyorum boyum178 kilom 120 çürük verirlermi acaba ?

Kanunen bu kilo ve boy ile ilk seferde verilmesi gerekir ama genelde bir yıl erteleme veriliyor.

• deejaysuha D kullanıcısına yanıt
    o zaman neden kanuna uymuyorlar. sonuçta kafalarına göre iş yapamazlar. kanunda açık ve net limitler belirtilmiş. verdikleri erteleme kararına itiraz edilse sonucun değişme ihtimali ne olur acaba? ayrıca dava açıldığında mimlenme olayı var mıdır ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pxsel

o zaman neden kanuna uymuyorlar. sonuçta kafalarına göre iş yapamazlar. kanunda açık ve net limitler belirtilmiş. verdikleri erteleme kararına itiraz edilse sonucun değişme ihtimali ne olur acaba? ayrıca dava açıldığında mimlenme olayı var mıdır ki?

Kanunda öyle birşey yok,aşırı kilo sabitleşmiş bir hastalık olmadığından ilk yıldan çürüğe çıkarmak yada ertelemek doktorun inisiyatifinde.kilolu olmak 5 yıl boyunca geçici hastalık olarak kabul edilir,ama atıyorum tek böbreği olmasa buna rağmen doktor erteleme verse buna itiraz hakkı doğar,çünkü sabitleşmiş bir durumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 4 Temmuz 2014; 15:02:14 >
  • X kare kullanıcısına yanıt
    askerlik kanununda yazıyordu diye hatırlıyorum. +40 kilo fazlası olan elverişsizdir diye yanlış olabilir emin değilim.

edit: ekleme

şu bilgileri buldum asal'ın kendi sitesinden.

4. TSK SAĞLIK YETENEĞİ YÖNETMELİĞİNİN KULLANILMASI

TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde bulunan 89 maddenin ilk 24 maddesi yükümlülerden bahsetmektedir. Aile hekimleri veya sivil tabiplerin kullanacağı 2'nci bölüm "Hastalık ve Arızalar" listesinden bahsetmekte olup 70 madde ve 715 fıkradan oluşmaktadır.

Tüm hastalık ve arızalar askerliğe uyarlık açısından Yönetmelik kapsamına alınmıştır. Hastalık ve arızalar listesinde her madde hastalık ve arızaların ağırlık derecesine göre A,B,C,D dilimlerine, dilimlerde fıkralara ayrılmıştır. Bu kapsamda; askerlik çağına giren yükümlüler yoklamaları sırasında askerliğe elverişli olanlar ve askerliğe elverişli olmayanlar olmak üzere gruplandırılır.

a. Askerliğe Elverişli olanlar: Sağlık yetenekleri bakımından hiçbir hastalık ve arızası bulunmayanlar ile hastalık ve arızaları hastalık ve arızalar listesinin A dilimlerine girenlerdir.

b. Askerlik Elverişli Olmayanlar: Hastalık ve arızaları hastalık ve arızalar listesinin B veya D dilimlerine girenlerdir.

Madde 33 - (Deqişik:30/1/1997 -97/9106 K.)

A) 1. 20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlığın, Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 30 Kg. (dahil) fazlalığı.

B) 1. 20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlığının, Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 31-40 Kg. (dahil) fazlalığı.

NOT: Bu fıkra subay ve astsubaylarda 1 yıllık istirahatsiz rejimden sonra; yükümlülerde en az bir defa ertesi yıla bırakma veya en az 1 yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır.
    C) 33 üncü maddenin A, B ve D dilimlerindeki hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.

D) 1. Boya göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 41 Kg. (dahil) veya daha fazla olan şişmanlıklar
    NOT: Bu fıkra subay ve astsubaylarda 1 yıllık zayıflama rejiminden sonra uygulanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pxsel -- 4 Temmuz 2014; 15:11:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pxsel

askerlik kanununda yazıyordu diye hatırlıyorum. +40 kilo fazlası olan elverişsizdir diye yanlış olabilir emin değilim.

Elverişsizdir,doğru ama sonuçta yönetmeliğe göre en fazla 5 yıl boyunca geçici hastalık olarak kabul ediliyor,istersen kilo verip askerliğe elverişli hale gelebilirsin.Kilo olayı doktorun kararına bağlı isterse ilk yıldan çürüğe çıkarır isterse 5.yılın sonunda yapacak birşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 4 Temmuz 2014; 15:10:52 >
  • X kare kullanıcısına yanıt
    anladım dediğin gibi doktorun insiyatifinde yine.
  • Arkadaşlar birşey sorucam cevap yazarsanız sevinirim. Benim boyum 1.90 kilom 123 yaşım 27, kasım celp döneminde ne yapıp edip askere gitmem gerekiyor bunun için rejim yapıyorum ve 3-4 kg verip 123 e düştüm. Şubeye gittiğimde beni aile hekimine göndericek sanırım ve ben aile hekimine yalvarsam yakarsam 6 kg fazlayı görmezden gelir mi? Benim için çok önemli 1 yıl erteleme verirse biterim bu yüzden baskı yapsam işe yarar mı veya daha önceden gidip konuşsam.
  • Arkadaslar oncelikle bu konudaki herkese ilgi, alaka ve yardimlarindan dolayi cok tesekkur ederim. Bugun itibariyle curuk raporumu almis bulunmaktayim. Raporu alana kadar yasadiklarimi sizlerle paylasmak istiyorum. Belki birilerine yardimi dokunur. Bu arada ilk gidisim.

Gecen hafta pazartesi gunu e-devlet uzerinden carsamba saat 14:00'a randevu almistim.

Carsamba gunu Izmir Askerlik Subesi'ne gittim. Arabayla gitmeyi dusunenler icin subenin hemen yaninda parali otopark ver 5,5 TL oraya rahatlikla parkedebilirler. Hic yer sikintisi yasamadim. Neyse saat 2'ye dogru subenin bekleme salonuna gectim. Malesef cep telefonuyla iceri almiyorlar. Eger yaninizda getirirseniz kimliginizi gostererek orada duran askere verebiliyorsunuz ve size bir numara veriyor. O numarayla da cikista telefonunuzu geri aliyorsunuz. Sonra danismaya ugruyorsunuz, neden geldiginizi soyluyorsunuz ve size sira numarasi veriyor. Yalnis hatirlamiyorsam 4-5 tane Askerlik Subesi ayni binada dolayisiyla gorevli olan asker sira hangisinde azsa sizi o subeye yonlendiriyor. Ben e-devletten randevumu Karsiyaka Sube icin almistim ama islemlerim icin Buca Sube'ye yonlendirdiler. Kisacasi e-devlete girip randevu almaniza hic gerek yok. Calisma saatleri boyunce 09:00-12:30 ve 13:30-17:00 arasinda istediginiz zaman gidip basvurabilirsiniz. Yanimda universite diplomamin aslini, 3 adet kopyasini, 12 adet vesikalik resim, nufus cuzdani, ehliyet ve bunlarin 3er adet kopyasini getirdim. Bu evraklarla birlikte merdivenlerden en ust kata Buca Subesi'nin oldugu kata ciktim. Icerisi banka gibi, numarasi yanan memurun yanina gidiyor. Kalabaliklik yoktu. O yuzden bir memur beni direk aldi. Tenhasa numaranizin yanmasini beklemenize gerek yok direk bosta olan bir memurun yanina gidin. Neyse memur bana ne icin geldin tecil mi diye sordu. Ben de hayir askere gitmek istiyorum dedim. O da islemleri yapmaya basladi. Diplomamin aslini, ehliyetimi, nufus cuzdanimi aldi ve iceride kendisi fotokopi cekti. Bendeki kopyalari hic kullanmadi. 3 adet de resmimi aldi. Sonra hazirladigi evraklari orada bulunan Askerlik Subesi Baskani olan Albay'a imzalatip, kaseletmemi istedi. Elimde olan evraklarla, resimlerimi goturdum albaya o halleti. Sonra tekrardan bizim memura goturdum o da beni o binada bulunan doktora yonlendirdi. Indim hekimin yanina, yalnizca ayakkabilarimi cikartarak kiloma ve boyuma bakti. 178 cm, 138 kg ciktim. Askere gitmek istiyor musun diye sordu. Ben de evet komutanim dedim. Her hangi bir saglik sorunun var mi dedi? Kilodan baska hayir dedim. Bu kiloyla gitmen cok zor gel senle anlasma yapalim 1 senede bu kilonun yarisini ver ben seni alicam askere dedi ve askeri hastane dahiliye poliklinigine sevk etti. Sonra doktorun imzaladigi kagidi memura goturdum, o da kahverengi bir zarfa koyup Izmir Askeri Hastanesi Bastabipligine gitmemi soyledi. Hastenenin yeri Hatay'da. Hemen pazar yerinin uzerinde. Inonu Caddesinde. BP'yi gectikten hemen sonra. Subeden cikar cikmaz direk hastanenin yolunu tuttum. Giriste sivil oldugunuz icin kimliginizi istiyorlar ve TC Kimlik numaranizi sisteme giris yapti diye isaretliyorlar. Neden geldin diye sorarlarsa da Askerlik Subesi beni buraya sevk etti dersiniz. Neyse hastanenin icerisine girdim. Dahiliye icin sola donuceksiniz, bekleme salonunun sonuna kadar yuruyun sonra sag yapin uzunca bir koridor goreceksiniz. O koridorun sonuna dogru Ic Hastaliklari (Dahiliye) yazan yere gidin. Giristeki numaratorden numara almaniza gerek yok. Eger onunde bekleyen kalabalik olsa da siz iceri girip kimliginizle birlikte askerlik subesinin verdigi zarfi bilgisayar basindaki hemsirelere teslim edin. Sonra siraniz geldiginde o sizi cagaracak. Genel olarak hastanede hep beklemeye hazirlikli olun. Sinir yapmayin hic bir faydasi olmaz. Siraniz gelince girersiniz. Neyse hemsire adimi soyadimi okudu, ayakkabilarimi cikartip boyuma kiloma bakti orada da 174 cm, 137 kg ciktim. Sonra biraz bekletip doktorun yanina gonderdi. Doktor bakti boya kiloya, kilodan baska bir rahatsizligin var mi dedi. Ben de seker ve tansiyon dedim. Ama sekerden emin degilim en son 3 sene once olcturdum o zaman limitte cikmisti simdi asmis olabilecegini dusunuyorum dedim. Sonra doktor kagidin uzerine yaptirmam gereken tahlilleri ve gitmem gereken poliklinikleri yazdi. Haftaya carsamba da yatiririz seni hastaneye gibisinden konustu. Sonra hemsire sen bekle disarda cagiracagim tekrardan dedi. Sonra cagirdi tarif etti yarin ac karnina gelip aclik kan sekeri bakilmasi icin kan vereceksin, sonra EKG cektireceksin ve sonra Goz Poliklinigine ugrayacaksin dedi. Saat ilerledigi icin polikliniklerin kapanmak uzereydi yarin sabahtan gel hallet hepsini dedi.

Ertesi gun sabah 9'da gittim tekrardan hastaneye. Once laboratuara ugradim. Onun yeri ise bu sefer giristen gecince sag yapiyorsunuz 10 adim atip sol taraftaki uzun koridora giriyorsunuz. Zaten direk gorursunuz. Sonra numaratorden aldim numarayi. Numaram yaninca sol taraftaki pencerede istenilenleri anlattim. Elimdeki kagidi gosterdim. Onlarda bana idrar icin bir kap ve de barkod verdi. Ayrica kan tahlili sonuclarinin saat 14:30'ten sonra cikacagini soylediler. Ortadaki kan alim odasina gectim orada kanimi aldilar. 3 tup aldilar. Sonra kadin agzina ilk lokmani attiktan 2 saat sonra tekrar gel tokluk kan sekerine bakicaz dedi. Ciktiktan sonra idrar kabini doldurup sag taraftaki pencerenin icine koydum. Yemek yedikten sonra hastaneye geri dondum. Once goze gittim. 3 tane makineyle gozume baktilar. Seker hastasi olup olmadigimi sordular. Ben de hayir bilmiyorum ama supeleniyorum dedim. Doktor sonuclari bilgisayara yazdim ben dedi. Kagidin uzerine de goz ile ilgili bir hastalik gozlenmemistir yazdi. Gozden sonra EKG'ye gectim. Burada bayagi sira vardi. Sirada beklerken bu arada gidip tokluk kan sekeri icin kanimi verdim laboratuara. Sonra EKG sirasi geldi. Uzerimde, cebimdeki metal her seyi cikarttim. Kemer icin problem degil dediler. Ayakkabilarimi cikarttim, pantalonumun pacalarini yukari dogru siyirttilar, ayni sekilde corabimi da asagiya dogru. Son olarak da tshirtumu cikarttim ve orada duran sedyemsi yere yattim. EKG'nin cekilmesi 3 dk ya surdu ya surmedi. Direk sonucu veriyorlar zaten. Ogle tatilinden yani 13:30dan sonra direk laboratuara gittim. Saat 14:30'da sonuclari sordum onlar da ilgili poliklinige gidin cikanlari yukluyoruz sisteme dediler. Ben de dahiliyeye gittim. Hemsire sonuclarimin daha cikmadigini soyledi. Bu seker tahlillerin cikmasi uzun surebiliyor yarin sabahtan gel dedi.

Ertesi gun sabahtan gittim direk dahiliyeye. Sonuclarimin eksik ciktigini soylediler. Tekrardan laboratuara gittim. Esas onemli sonuclarin hic birinin cikmadigini soyledim. Kadin idrar vermedin mi diye sordu ben de verdim dedim ama sistemde gozukmuyordu. Neyse tekrardan verdim bu sefer kaybolmayacagindan emin olayim diye soyledim oradakilere bakin buraya koyuyorum diye. 1-2 saate cikar idrar sonuclari dediler. Ogleden sonra direk dahiliyeye ugradim. Tum sonuclar cikmisti. Seker hastasi degilmisim. Iceride doktor cagirdi. Bu seker, tansiyon ve digerleri asiri kilodan bagli. Seni hastaneye yatirmayalim eziyet cekme sen de, benim icin de daha kolay olur dedi. Ben de siz nasil uygun gorurseniz komutanim dedim ve beni saglik kuruluna sevk etti. Saglik kurulu muayene fisi aldim onu tekrardan dahiliyedeki sekretere biraktim. Kadin bana pazartesi gunu saat 10:30'da burada ol heyet icin dedi.

Bugun saat 10:00 dahiliyedeydim. Bu sefer baska doktor vardi. Sekerin var mi yok mu senin ilac kullaniyor musun dedi. Ben de ilac kullanmiyorum ama seker olup olmadigini bilmiyorum dedim. O da tahlilden seker rakamin hastalik derecesinin altinda yok sende seker dedi. Hemsireye d331f raporu yazin, saglik kuruluna gotursun dedi. Yazdilar raporu, ben de saglik kuruluna goturdum. Raporda barista ve seferde askerlige elverisli degildir yaziyordu. Teslim ettim saglik kuruluna. Bana heyete cikmam icin saat 14:00'te orada olmami soyledi. Yine ogle tatilinden sonra 13:00 gibi saglik kurulunun oraya gittim. Her hangi bir sira numarasi almaniza gerek yok. Direk oradaki koltuklarda oturup bekleyeceksiniz. Oradaki memur teker teker isimlerinizi soyluyor sonra sag taraftaki koridorda sira oluyorsunuz. Ben sirada bastan ucuncuydum. Sira bana geldiginde adimi soyadimi soylediler iceri girdim. Daha iceri girerken direk barista ve seferde askerlige elverisli degildir diye soylemeye basladi. Oda da yaklasik 15-20 tane hekim vardi. Buyukce U seklinde bir masada oturuyorlardi. Adimi soyleyen hekimin yanina yaklastim o kisi sag tarafta ortalarda. Bana kimligini ver dedi sonra da kagidimin uzerine parmak bastirdi sag ve sol elimin bas parmagiyla. Saat 4'te gel raporunu al dedi. Toplasaniz 45 saniyeden fazla bulunmadim o odada. 15:30 gibi gittim tekrardan saglik kurulunun oldugu yere raporum hazirlanmisti ustunde ayni karar yaziyordu. Sonra onu alip askerlik subesine gittim. Beni daha once hastaneye sevk eden memurun yanina ciktim. Belgeyi ve kimligimi verdim. O gerekli evraklari hazirladi. Sonra o kagitlari damgalatmak ve imzalatmak icin yine Askerlik Subesi Baskani'na gittim. Sonra belgenin orjinali eve mi yollayalim burdan mi alirsin diye sordu. Ben de eve yollayin dedim. Ne kadar surede elimde olur diye sordugumda cevap ise 3-4 ay icinde olur. Eger ben evde yoksam muhtardan mi almam lazim kimlik karsiliginda dedim. O da onlar posta kutuna atar. Nufus gostererek almana gerek yok dedi. Sonra elime hastanenin verdigi raporla, subenin yazmis oldugu belgenin birer tane kopyasini verdiler ve subeden cikip gittim.

Kusura bakmayin biraz uzun oldu. Umarim kafasinda sorulari olanlar icin faydali olur. Kisacasi subeye basvurdugunuz andan, son evragi teslim edene kadar surekli askere gitmek istiyorum dedim. Ayrica hastanedeki doktora butun saglik sorunlarinizi ya da oldugunu dusunduklerinizi direk soyleyin. Hastanede bulunan doktorlar hic sert degil aksine cok iyi huyluydu, yardimseverdi. En onemlisi ise sabredin ve bekleyin.
    Tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brovito -- 7 Temmuz 2014; 18:44:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alper340587

Arkadaşlar birşey sorucam cevap yazarsanız sevinirim. Benim boyum 1.90 kilom 123 yaşım 27, kasım celp döneminde ne yapıp edip askere gitmem gerekiyor bunun için rejim yapıyorum ve 3-4 kg verip 123 e düştüm. Şubeye gittiğimde beni aile hekimine göndericek sanırım ve ben aile hekimine yalvarsam yakarsam 6 kg fazlayı görmezden gelir mi? Benim için çok önemli 1 yıl erteleme verirse biterim bu yüzden baskı yapsam işe yarar mı veya daha önceden gidip konuşsam.

Diyelim aile hekimi dediginizi yaptı ve gönderdi fakat birliğinizdeki doktor hava değişimi verir.3 ayda bir askeri hastaneye muayeneye gidersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lucastorn

quote:

Orijinalden alıntı: deejaysuha

quote:

Orijinalden alıntı: alper340587

Arkadaşlar birşey sorucam cevap yazarsanız sevinirim. Benim boyum 1.90 kilom 123 yaşım 27, kasım celp döneminde ne yapıp edip askere gitmem gerekiyor bunun için rejim yapıyorum ve 3-4 kg verip 123 e düştüm. Şubeye gittiğimde beni aile hekimine göndericek sanırım ve ben aile hekimine yalvarsam yakarsam 6 kg fazlayı görmezden gelir mi? Benim için çok önemli 1 yıl erteleme verirse biterim bu yüzden baskı yapsam işe yarar mı veya daha önceden gidip konuşsam.

Diyelim aile hekimi dediginizi yaptı ve gönderdi fakat birliğinizdeki doktor hava değişimi verir.3 ayda bir askeri hastaneye muayeneye gidersiniz.

Hiç belli olmaz, kalp krizi geçirene kadar yerlerde sürünebilir, bütün gün amelelik de yaptırabilirler. Birliğine teslim olduğun an başında cins biri olursa "doktor muyum lan ben, askere elverişli olmasan buraya göndermezlerdi seni" diye çile çekmeye başlayabilirsin.

Askere gittiğinde 1.68 boy 100 kilo olan biriydim. Bana akıl verdiler bu kiloyla gitme, çürük al bu senin hakkın diye, dinlemedim. Hayatımda verdiğim en yanlış karardı...

Askeriyede herşey kurallara bağlanmış, bedenen bir sıkıntın varsa zaten yapmama imkanı veriyor ordu size. Birliğinize vardıktan sonraysa herşey şans.

o kiloyla nasıl sağlam raporu verdiler???

• Herkese hayırlı ramazanlar.arkadaşlar benim de bir sorum var cevap yazarsanız sevinirim.boyum 178 cm kilom 120 kg yaşım 30.ben bu kiloyla askerlikten erteleme alır mıyım? Ayrıca sol kolumda bilegimden dirsegime kadar ameliyat izi ve dirsegimde platin var bilegimde de kireçlenme sebebiyle hareket kısıtlılığı var.kolumu muayenede belirtmem gerekir mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: uysaliser

Herkese hayırlı ramazanlar.arkadaşlar benim de bir sorum var cevap yazarsanız sevinirim.boyum 178 cm kilom 120 kg yaşım 30.ben bu kiloyla askerlikten erteleme alır mıyım? Ayrıca sol kolumda bilegimden dirsegime kadar ameliyat izi ve dirsegimde platin var bilegimde de kireçlenme sebebiyle hareket kısıtlılığı var.kolumu muayenede belirtmem gerekir mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.saygılarımla...

%90 erteletme alırsınız. Ben şimdi askerdeyim 182-117 kiloyla geldim askere , uğraşarak. 2 ayda 10 kg verdim , sağlık olarak kendimi daha iyi hissediyorum,sağlıklı olup askere gitmek varken , sağlıksız çürük almak bana mantıksız geliyor.zayıflayın ve gidin bence.

• Hayirli teskereler size ben suan gidemem saglik kaybi cok oluyor haklisin insallah erteleme alirim siz 117 kg ilemi gittiniz erteleme flan vermislermiydi?

• 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.