Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.775
Cevap
135
Favori
1.094.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: idoer

Arkadaşlar yaş 26 boy 187 kilo 120. Bu yaz okul bitiyor, bende bedelliyi beklemeyi düşünüyordum ancak böyle bir konu gördüm ancak benim iki köylümden biri 8 yıl önce paşa paşa askerliğini yaptı ve vücudu resmen küre gibiydi, herhalde enaz +80 vardı. Diğer köylüm de iki yıl önce askerlik yaptı. Boy 160 kilo 135. Bunlar nasıl askerlik yaptı o zaman? Eğer kilodan bu kadar kolay bir şekilde çürük alınabiliyorsa 15 kiloyu 1 ayda alır çürük raporunu kolay bir şekilde alırım. Açıkçası kafama çok uymuyor hele hele o köylümlerin hallerini gördükten sonra.

Normalde o kilolarla askere almaları mümkün değil ancak muayne bazı yerlerde gelişi güzel yapılıyor hatta yapılmadan direk sağlam raporu verilen yerler bile olabilir.Burada olay sizde bitiyor çıkan karara itiraz etme hakkınız var askerlik şubesine itiraz dilekçesi yazıyorsunuz onlar sizi hakem hastaneye gönderiyorlar.

• X kare kullanıcısına yanıt
    Haklı olabilirisiniz de askerlikte de bunlara kilolusunuz demeleri gerekmiyormuydu ?( Mardin'de muyene olup ordan askere gittiler). İstanbulda okuyorum muayeneye İstanbulda mı gideceğim yoksa bağlı olduğum il-ilçeye mi gitmem gerek? Mesela Kasımpaşa askeri hastanesi +41 üstü hemen çürük raporu veriyormuş, bende Kasımpaşa askeri hastanesine gidebilmem için herhangi bir işlem yapmam gerekiyor mu yoksa muyene olduğum yer mi beni herhangi bir hastaneye sevk ediyorlar?
  • quote:

Haklı olabilirisiniz de askerlikte de bunlara kilolusunuz demeleri gerekmiyormuydu ?( Mardin'de muyene olup ordan askere gittiler). İstanbulda okuyorum muayeneye İstanbulda mı gideceğim yoksa bağlı olduğum il-ilçeye mi gitmem gerek? Mesela Kasımpaşa askeri hastanesi +41 üstü hemen çürük raporu veriyormuş, bende Kasımpaşa askeri hastanesine gidebilmem için herhangi bir işlem yapmam gerekiyor mu yoksa muyene olduğum yer mi beni herhangi bir hastaneye sevk ediyorlar?

Askerlikte mantık aranmaz derler,nizamiyeden içeri adım atmadan muafiyet işini halletmek lazım yoksa bir kez askerliğe başladıktan sonra muaf olmak zor.Arkadaşlarında bu konuda bilinçsizlerdi muhtemelen onlarda sesini çıkartmamıştır,yoksa o kilolarla askerlik yaptırmak kurallara aykırı,hastane konusuna gelince önce aile hekimine gönderiyorlar ondan sonra hastaneye sevk ediyorlar,ama hastane seçme şansı yok bildiğim kadarıyla ama çıkan karara 3 kez itiraz hakkı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 21 Mayıs 2014; 21:30:36 >

• boy 175 cm 116kgmim gectimiz sene 8. ayda etimesgutta heyete xiktim 1sene erteleme verdiler kilom hala ayni yasim 28 yine 8.ayda etimesguta gidicem curuk verirlermi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

quote:

Orijinalden alıntı: deejaysuha

quote:

arkadaslar size bi soru sormak istiyorum 5 yıl once muayene olmuştum boy 196 kilo 56 oldugu için askere alınmadım ertelendi
    ve ben bu sırada üniversite kazandım ve bitti 2 yıllık suan hala kilom aynı muayene olacagım neler yapmalıyım ? bide muayene için askerlik şubesıne gıttım
    senın 2 yıllık tecil hakkın var dedi tartmıcakmısınız falan dedım bı belge gösterdi yok gerek sunları ımzalasan yeter falan dedi bende imzalamadım eve gidip düşünmeliyim dedim şimdi bu adamların benı muayene etmesı için ne yapmalıyımki?

Anlattıklarınızda bir gariplik var askerlik şubesinin muayeneye göndermeden tecil etmesi için yakın bir zamanda muayene olmuş olmanız gerekir.Eğer bu beş yıl içinde muayene olmadıysanız sevk etmek zorunda.Diyelim ki siz tecil hakkınızı kullanmak istemiyorsunuz o zaman direkt muayene etmeden askere gönderemez siz şubeye tekrar gidip sıkıntınızı belirtin askeri hastaneye veya aile hekimine sevkinizi isteyin.

yakın zamanda muayene olmadımkı, hocam en son 5 sene once oldum. unıversıteyı kazanmadan once universiteyide bilerek uzatarak 4 senede bitirdim.
    2 yıllık okul ve yenı bitti şimdi askerlik şubesıne gidip muayene olmak ıstedıgımı mı soyliyim yoksa tecil ettirmek istedigimimi söyliyim?

Şuan tecilde ettirseniz askerede gitmek isteseniz muayeneye göndermek zorundalar siz durumunuzu anlatın daha önce sevk geciktirmesi aldığınızı söyleyin hastaneye sevk versinler.

• quote:

Bahsettiğiniz arkadaşların kanunen askere alınmaması gerekirdi diyelim ki alındı bu sefer askeri birlikteki doktorun hava değişimi vermesi gerekir askeri sağlık yönetmeliği açıktır.Yoklamanızı istediğiniz askerlik şubesinde yaptırabilirsiniz onlar sizi şubeye en yakın hastaneye sevk eder.
  • hocam bugun konustum artık muayene etmeden tecil ediyorlarmış oyuzden muayene için ayrı baş vuruyormuşuz bide ben üniversite bitirdigim için o eski muayen sayılmaz gibisinden bişeyler dedi kendiside pek emin degil ama zaten ben 196 ya 55 oldugum için galiba askere alınmam imkansız gibi bişey
    muayene olayım en iyisi askere gidiyor gibi yapıp başka bi alternatif yok gibi görünüyor
    yarın gidiyim doktora sevk ettiriyim kendimi

@deejaysuha bunları yapmaktan baska çarem yok sanırım ?
  • quote:

hocam bugun konustum artık muayene etmeden tecil ediyorlarmış oyuzden muayene için ayrı baş vuruyormuşuz bide ben üniversite bitirdigim için o eski muayen sayılmaz gibisinden bişeyler dedi kendiside pek emin degil ama zaten ben 196 ya 55 oldugum için galiba askere alınmam imkansız gibi bişey
    muayene olayım en iyisi askere gidiyor gibi yapıp başka bi alternatif yok gibi görünüyor

Bundan 5 ay önce seninle aynı durumda olan birisiyle karşılaştım oda tecil için gelmiş fakat önce aile hekimine ve ardından askeri hastaneye sevk edilmişti.Sadece 3 kilo fazlası olmasına rağmen bir yıl erteleme verdiler.Ayak üstü konuştuk ben çürük raporu almak istemiyorum sadece iki yıl tecil hakkımı kullanmak istiyorum dedi ama kabul edilmedi dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: deejaysuha

quote:

hocam bugun konustum artık muayene etmeden tecil ediyorlarmış oyuzden muayene için ayrı baş vuruyormuşuz bide ben üniversite bitirdigim için o eski muayen sayılmaz gibisinden bişeyler dedi kendiside pek emin degil ama zaten ben 196 ya 55 oldugum için galiba askere alınmam imkansız gibi bişey

Bundan 5 ay önce seninle aynı durumda olan birisiyle karşılaştım oda tecil için gelmiş fakat önce aile hekimine ve ardından askeri hastaneye sevk edilmişti.Sadece 3 kilo fazlası olmasına rağmen bir yıl erteleme verdiler.Ayak üstü konuştuk ben çürük raporu almak istemiyorum sadece iki yıl tecil hakkımı kullanmak istiyorum dedi ama kabul edilmedi dedi.

valla uni mezunu olunca bu sekilde oluyo dedi ordaki adam ben muaf almak istiyorm yani çürük

• Askilprobek A kullanıcısına yanıt
    Kaedeş hangi hastaneden aldın raporu ve ilk seferde mi verdiler sana?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Askilprobek

Arkadaşlar merhaba, ben şubat ayında 41 kilo farkla çürük aldım. Benim aklımda kalana göre işlemi bitenlere muafiyet belgesini kurula falan girdikten sonra 2-3 ay sonra postayla yolluyorladı. Hazirana geliyoruz bana hala gelen giden bir belge yok. Acaba ben mi yanlış hatırlıyorum diye şüpheye düştüm. Kuruldan hemen sonra şubeye gittiğimde şubede bana muaf olduğuma dair bir şeyler yazan belge vermişlerdi (üzerinde rapor sonra gönderilecektir yazıyor gerçi), acaba o belge bu beklediğim belge mi? Bu prosedür hakkında bilgisi olan var mı?

Kurul sonrası bazı özel problemlerim nedeniyle hızlı kilo verdim, şu an 41 kilo fark yok. Belgeye ihtiyacım da yok açıkçası ama belgeyle alakalı bir problem çıkar da şubeye gitmek zorunda kalırsam diye korkuyorum, sonrasında "sen zayıflamışsın" diye tekrar muayeneye yollarlar mı diye.

Kuruldan sonraki altı ay içinde raporun aslı adresinize gelecektir.Raporunuz Ankara da onaylandıktan sonra elinize ulaşacaktır.Size verilen kağıt raporun aslı gelene kadar herhangi bir problemde kullanmanız amacıyla verilmiştir.

• Merhaba arkadaşlar. Ben2013 de lisans mezunu oldum Eylül ayinda subeye gittim (izmir/bornova) tecil ettirmek için . Subede doktor ogun yoktu ve beni aile hekimine gondermediler durumum kritik oldugu icin yarin sube doktotruna görün dediler ve yolladilar. Ertesi gün gittim sube doktoru beni görünce "seninle pazarlık yapacağız gibi dedi şaka olarak" boyum 176 kilo 119 du (genelde gorenler en fazla 110 kg gibi duruyor sun dediklerinden doktor da öyle takıldı. Tartim sonuclarindan sonra sen pazarlik limitini asmissin dedi ve subede subat 14 e kadar erteleme verdiler. Subatta gittigimde kanun degisijliginden dolayi eylule kadar gitmemi soylediler. Şu an kpss ye kazirlaniyorum ve sinav sonucunda atanma ihtimali dusuk olan bir puan alirsam kasimda gitmek istiyorum. Çürük durumuna düşmek istemiyorum. Ne yapmam lazim limit ne olabilir biraz bilgilendirir misiniz. Birde olurda muaf belgesini verirlerse memuriyet sikintiya duser mi

• quote:

Orijinalden alıntı: trkmn87

Merhaba arkadaşlar. Ben2013 de lisans mezunu oldum Eylül ayinda subeye gittim (izmir/bornova) tecil ettirmek için . Subede doktor ogun yoktu ve beni aile hekimine gondermediler durumum kritik oldugu icin yarin sube doktotruna görün dediler ve yolladilar. Ertesi gün gittim sube doktoru beni görünce "seninle pazarlık yapacağız gibi dedi şaka olarak" boyum 176 kilo 119 du (genelde gorenler en fazla 110 kg gibi duruyor sun dediklerinden doktor da öyle takıldı. Tartim sonuclarindan sonra sen pazarlik limitini asmissin dedi ve subede subat 14 e kadar erteleme verdiler. Subatta gittigimde kanun degisijliginden dolayi eylule kadar gitmemi soylediler. Şu an kpss ye kazirlaniyorum ve sinav sonucunda atanma ihtimali dusuk olan bir puan alirsam kasimda gitmek istiyorum. Çürük durumuna düşmek istemiyorum. Ne yapmam lazim limit ne olabilir biraz bilgilendirir misiniz. Birde olurda muaf belgesini verirlerse memuriyet sikintiya duser mi

Boyunuza göre en fazla 103 kilo olabilirsiniz,askere gidebilmek için.

• quote:

Orijinalden alıntı: trkmn87

Merhaba arkadaşlar. Ben2013 de lisans mezunu oldum Eylül ayinda subeye gittim (izmir/bornova) tecil ettirmek için . Subede doktor ogun yoktu ve beni aile hekimine gondermediler durumum kritik oldugu icin yarin sube doktotruna görün dediler ve yolladilar. Ertesi gün gittim sube doktoru beni görünce "seninle pazarlık yapacağız gibi dedi şaka olarak" boyum 176 kilo 119 du (genelde gorenler en fazla 110 kg gibi duruyor sun dediklerinden doktor da öyle takıldı. Tartim sonuclarindan sonra sen pazarlik limitini asmissin dedi ve subede subat 14 e kadar erteleme verdiler. Subatta gittigimde kanun degisijliginden dolayi eylule kadar gitmemi soylediler. Şu an kpss ye kazirlaniyorum ve sinav sonucunda atanma ihtimali dusuk olan bir puan alirsam kasimda gitmek istiyorum. Çürük durumuna düşmek istemiyorum. Ne yapmam lazim limit ne olabilir biraz bilgilendirir misiniz. Birde olurda muaf belgesini verirlerse memuriyet sikintiya duser mi

İLK MUAYENENİZİ EYLÜL 2013 TE OLDUNUGUNUZA GÖRE İKİNCİ MUAYENENİZİ EYLÜL 2014 TE OLMANIZ GEREKİYOR.ASKERE GiTMEK İSTİYORSANIZ BU TARİHE KADAR BOYUNUZA GÖRE 103 KİLO VEYA DAHA ALTINDA OLMANIZ GEREKİYOR.ELVERİŞSİZ RAPORU MEMUR OLMANIZA MANİ DEĞİLDİR. SİZDEN ASKERLİKLE İLGİLİ BELGE İSTENİRSE O BELGEDE ASKERLİKLE İLİŞKİSİ YOKTUR YAZAR.

• Ben 4 senemde aldım.

1 sene 180 boy 114 kg

2 sene 180 boy 118 kg

3 sene 180 boy 121 kg

4 sene 181 boy 123 kg

2014 şubat 33D aldım Aslı elimi daha geçmedi sanırım 5 ay sürüyor.
  • MErhaba benim boy 1.90 kilo : 135 bu durumda benim askere gitme durumum nedir?

2007 yılında askeriyeye gitmiştim o zaman boy kilo aldılar bir daha almadılar o zaman 90 kiloydum tabi şimdi 135 kilo oldum ben askeriyeye gitsem ne gibi durum bekler ?
  • Ertesi yıla bırakılırsın. Bir kaç sene kontrol edip kilonu gözlemleyecekler. Herhangi bir düşme olmazsa çürük verirler. Emin değilim ancak senin 120 kilogramın altına inmen gerek gitmek istiyorsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BNYZ -- 29 Mayıs 2014; 15:01:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan12532

MErhaba benim boy 1.90 kilo : 135 bu durumda benim askere gitme durumum nedir?

2007 yılında askeriyeye gitmiştim o zaman boy kilo aldılar bir daha almadılar o zaman 90 kiloydum tabi şimdi 135 kilo oldum ben askeriyeye gitsem ne gibi durum bekler ?

Çürük raporu sınırından 8 kilo fazlanız var kanunen bu kilo ile ilk kontrolde çürük raparu almanız gerekir fakat bazı hastanelerde birkac yıl erteleme veriyor.

• kilo değilde benim merak ettiğim yürümede zorluk, ayakta çok uzun duramamaya neden olan bir sakatlıkta ne olur ? Başına gelen var mı bilmiyorum benim geçen aylarda halı sahada bileğim burkuldu sadece burkulma değilmiş ayak bileği kıkırdağı zedelenmiş ve ameliyat olmadan %100 iyileşme sağlanamıyormuş. Şu an yürürken görüntü olarak herhangi bir yürüyüş bozukluğum olmasada bir süre sonra bileğimde ağrılar başlıyor spor hiç yapamıyorum ayak bileğimin hareket alanı baya darlaştı. Ameliyat içinde şu an zamanım yok Bu durumda gidip askerliğe başvursam çürük mü verirler ? erteleme mi verirler yoksa spor faliyetlerine katılamaz deyip alırlar mı merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X kare

Askerlikte mantık aranmaz derler,nizamiyeden içeri adım atmadan muafiyet işini halletmek lazım yoksa bir kez askerliğe başladıktan sonra muaf olmak zor.Arkadaşlarında bu konuda bilinçsizlerdi muhtemelen onlarda sesini çıkartmamıştır,yoksa o kilolarla askerlik yaptırmak kurallara aykırı,hastane konusuna gelince önce aile hekimine gönderiyorlar ondan sonra hastaneye sevk ediyorlar,ama hastane seçme şansı yok bildiğim kadarıyla ama çıkan karara 3 kez itiraz hakkı var.

selamunaleyküm.

haziran 2013 de mezun olup tecil bozdurdum. ilk gidişimde 180 boy 132 kilo ile GATA dan 1 yıl erteleme aldım.

bu sene haziran 15 de 2. muayeneme gideceğim.

kilo 137 lerde . tekrar erteleme almaktan korkuyorum.

benim yardım istediğim konu . erteleme alırsam buna itiraz nasıl edebilrim.

• 
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.