|
tekte muaf alarak bütün yarısmacılara başarılar dilerim. bugün heyet onayladı 1 hafta içinde e-devlete düşer hiçbir yere gelmene gerek yok dedi |
|

1 Mobil
|
tekte muaf alarak bütün yarısmacılara başarılar dilerim. bugün heyet onayladı 1 hafta içinde e-devlete düşer hiçbir yere gelmene gerek yok dedi |
|
|
1.80/120. Raporu verdiysen aslında yarın heyete çıkıcaksın muhtemelen. 5-6 tane doktor var odada, herkesi ismiyle çağırıyorlar ( en azından bizim yerde öyle ) giriyorsun ve 5 saniyede bitiyor. Yüzüme bile bakmadan askerlik ile ilişkin kalmadı, gitmeyeceksin çıkabilirsin e-devlete 1 haftaya düşer dediler ve geçtiler. Benden başka baya da muaf alan vardı bu arada |
|
Ben bugün heyete girip çıktım. Doktor bana “İlk muayenen mi dedi/ Evet dedim. “Yarın gel sonucunu al” dedi. Başka da bisey söylenmedi < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tholka97 -- 6 Ocak 2026; 0:11:8 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Kağıt vermedi mi sana? Sen daha kurula çıkmamışsın, kurulda 5 adet ya da daha fazla doktor oluyor son kararı onlar veriyor. Kağıtta 33/D gördüysen sonucunu al dedikleri yerde heyete gireceksin ki girmediysen tabii ki. Herkesin adını okuyorlar, giriyorsun, ordaki doktorlar kararı veriyor. Hepsi kararı onaylarsa tamam ama bir tanesi yamuk yaparsa reddediliyor. |
|
|
|
|
Arkadaşlar benim boy kilo Aile hekiminde ölcüldü sonrasinda ise hastaneye gittim (boy 190 kilo 143). Dahiliyede hicbir şey yapılmadı zaten (evrakların üzerine kaşe basıldı, bir şeyler yazıldı) sonra da Kulak Burun Bogaza gittim orada da sanırım rutin işlemmiş işitme testi yaptılar. KBB doktoru da bir şeyler yazdı ve sekretere yönlendirildim. Evraklarım alındı ve şu tarihte heyet için gel dediler. Buradaki arkadaşlar diyetisyene yönlendirilmisler 33d1 gibi seyler yazılmış kagitlara fakat bu bende olmadi. Her hastanede farklı bir süreç işliyor sanırım? Merak ettiğim şey Heyet'de mi bakacaklar yeniden kiloma? Yoksa aile hekiminin ölçümü mü baz alınacak acaba? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melkor. -- 8 Ocak 2026; 4:0:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Kendimden örnek vermem gerekirse, yoklamayı bozduktan sonra aile hekimine gittim. Aile hekimi kilodan dolayı beni dahiliyeye yönlendirdi. Herhangi bir aşı vb. yapılmadı onun sebebi de muhtemelen bütün değerlerimin önceden sistemde olmasıdır herhalde. Dahiliyeye gittiğimde doktor boyumu, kilomu ölçtü ve çıkan kağıdı sekretere götürmemi söyledi. Sekretere verdim, o da bana heyet randevusu oluşturdu. Verilen heyet randevusundaki doktor ve bölüm yine dahiliyeydi doktor da aynıydı. Tek fark bu sefer bölüm adı heyet dahiliyesi olarak geçiyodu. Yeniden dahiliye randevusu için içeri girdiğimde kilo vb. ölçümü yapılmadı. Doktor bu forumda paylaşılan aynı kağıda baktı ve şu kadar fazlan var dedi. Ardından rapor kağıdını verdi. Kağıtta “33/D-1’e göre askerliğe elverişsizdir” yazıyordu. Bu kağıdı raporlama odasına bırak dedi. Raporlama odasındakiler, haftaya pazartesi heyete çıkacaksın dediler. Saat 1'de heyet başlıyormuş başladıktan sonra isimle seni çağırıyorlar, çağırdıktan sonra odaya giriyorsun girdikten sonra doktor sonucunu söylüyor. Yeniden ölçüm v.s yapan var mı bilmiyorum ama bizim heyettekiler yapmadı. |
|
İkinci muaynem için izmir şehir hastanesinde dahiliye işlemlerimi yaptırdım ve sağlık kurulu için bana gün verdiler ancak verilen tarih yaklaşık 4 ay sonra. Tekrardan aile hekimine gidip kendimi başka hastaneye sevk ettirebilir miyim? Bu durumu yaşayan var mı daha önce? Ek olarak askerlik işlemleri için kesinlikle izmir şehir hastanesini tercih etmeyin çok kalabalık ve 4 ay sonrasına randevu veriyorlar geçen sene aynı hafta heyete çıkmıştım başka bir hastanede. |
|
Tekrar aile hekimine, hastaneye ve askerlik şubesine gittim yardımcı olmadılar. Sadece kurul tarihime kadar askerlik ertelemesi işlendi sisteme. Eğer üçüncü muayene için hastaneye geliş tarihim esas alınmaz ise muaf işlemim boş yere aylarca uzamış olacak. Kesinlikle izmir şehir hastanesine sevk ettirmeyin kendinizi. Edit; Şimdi kontrol ettim ilk raporumda hastaneye geliş tarihim değil de raporun imzalandığı tarih esas alınmış 1 yıllık erteleme için. Yani işlemim kesinlikle boş yere uzadı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlfZ -- 16 Ocak 2026; 11:48:0 > |
|
|
|
177 boy 127 kiloyum nolur acaba fikirlerinizi alabilirmiyim tecil 2027 mart |
|
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157775121 Buradaki tabloda kırmızı ile işaretli sınırların dışında olmanız lazım. En kötü ihtimal 1 yıl erteleme verirler, ya da İlk muayeneden muafiyet de alabilirsiniz. Tamamen kuruldaki doktorların kararı. Yukarıda kardeşimin muayenesinden de bahsettim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|