Şimdi Ara

Askerlik kilo sebebi ile muafiyet sürecinde yaşadıklarım. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
148
Cevap
4
Favori
41.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar boy 180 cm, kilo 108. Hipotiroidim var, kilo veremiyorum. Gut hastasıyım, 45-50 günde bir atak geliyor ve yürümekte zorlanıyorum. Kemoterapi gören annem var, benden başka bakacak kimsesi de yok. Muafiyet alabilir miyim sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: k.z.p.

Arkadaşlar boy 180 cm, kilo 108. Hipotiroidim var, kilo veremiyorum. Gut hastasıyım, 45-50 günde bir atak geliyor ve yürümekte zorlanıyorum. Kemoterapi gören annem var, benden başka bakacak kimsesi de yok. Muafiyet alabilir miyim sizce?

Bakmakla yükümlü olunan kişi için erteleme/muaf verilebilir. Askerlik şubesine gidip ne gibi evraklar isteniyor bilgi alın, geçmiş olsun.

• agahefendi10 A kullanıcısına yanıt

Yatışlı hasta olmadığı için verilmeyebilir deniyor. Teşekkür ederim.

• Ya arkadaşlar selam ben pazartesi sağlık ocağına gittim oradan beni dahiliyeye yolladı dahiliye doktoru 180 cm boyum 155 kilo olmama ragmen 33c yazdi rapora sonra ertesi gün tekrar sağlık kurtuluna gittim müracaat kaydı actirdim daha sonra beni sağlık kuruluna gönderdi oradaki doktora kilomun aşırı yüksek 33d1 den neden rapor yazilmamdigini sorduğumda prosedür böyle falan dedi bana o da erteleme verdi böyle saçmalık olur mu sizce 31 temmuzda tekrar gideceğim bu sefer heyetin karşısına cikacagim benim anlamadığım şey bazı arkadaşlar dahiliyeye gittikten sonra direkt heyete çıkmış ben sağlık kuruluna da girdim oradaki doktor da bana rapor yazdı ve şunu da merak ediyorum bu sağlık kurlundaki doktorun kararı nihai mi acaba ben 31 temmuzda heyetin karşısına çıkınca kararı değiştirme ihtimalleri yok mudur ve atıyorum erteleme onaylanır ben seneye 15 kilo vermiş şekilde yani 135 kiloda gitsem alırlar mı beni askere çünkü ertelemeden sonra kilo verilince alınıyor diyordu bazı arkadaşlar kilom cok fazla diyet yapmayı planlıyorum bu doktor kararı işi bozdu neden böyle oldu sizce benden çok daha zayıf insalar bile doğrudan muaf oluyorsun bana niye erteleme verildi tabi daha heyete çıkacağım ama pek ümidim yok sonuçta sağlık kurulundan doktor bu şekilde verdi raporu bilgili deneyimli arkadaşlar cevaplarsanız çok sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba arkadaşlar, ilk kez 2023 yılı aralık ayında ertelememi aldım ve o zaman 180 boy 120kg'dım 1 yıl erteleme verdiler. 2. kez 2024 aralık ayında gittim 180 boy 130kg'dım yine erteleme verdiler. bu sene aralıkta yine gideceğim 3. de muaf veriyorlar diye biliyorum. ilk gittiğimde kaç kilonun altında askere gidebiliyorum diye sormuştum doktora bi hesaplama yapıp 108 dedi, askerlik kilo sınırı diye arattığınızda hesaplama robotları da bana 108kg cevabını veriyor ama sağlık kurulundan verdikleri kağıtta 45kg fazlası var diyor yani 45kg azımsanacak bir kg değil doktora da söyledim direk muaf olamıyor muyum diye 3 yıl erteleme alıp sonra muaf olursun cevabını aldım.

• Herkese selamlar. Daha önce hiç ihtiyacım yoktu fakat şartlar değişti malesef 35 yaşında asker kaçağı olduk. Kilo muafiyetinden faydalanabilir miyim bilmiyorum yaşın bir etkisi oluyor mu tecrübeli arkadaşlar cevap verebilirse sevinirim. Evli çocuklu şekilde 6 ay para kazanmadan yaşayamayız geçinemem demiyorum bakın haliyle 280k verip bedelli de gidemiyorum 193 cm 121 kg ile sınırdan muafiyet alabiliyormuşum gibi gösteriyor hesaplama robotu ama pretikte uygulama nasıldır bilemiyorum yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler

• DoganSLX1990 D kullanıcısına yanıt
    Tabloda 193-120 kilo sinir diyor , askerlik muayenesi olun orda netlesir her sey biz ne desek bos , ilk sene erteleme alirsaniz biraz kiloya abanin nolur nolmaz ,tabi doktorada bagli durumlari desen belki muaf verir sans.
    30-35 yas/evli cocuklu olmalikda bisey yok 30-35 ustu az cok gelen oluyor askere hep,kacis yok elverisli cikarsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 22 Temmuz 2025; 17:22:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.