Şimdi Ara

Askerlik ile sorularım var arkadaşlar, Önemli!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben şimdi 12.10.1993 doğumluyum ama 2012'de muayene, 2013'te gideceğim yazıyor. Şu an 18 yaşındayım, 2012 Ekim ayında 19 Yaşında olacağım, 2013 yılında ise yıla göre mi askere alıyorlar? Yani Ekim ayının dolması beklenmiyor mu arkadaşlar? Ayrıca kütüğe göre askere gidiş celt tarihleri değişiyor mu? Mesela 2011 Boyabat kütüklü olanlar Kasım ayında askere gidiyor? Arkadaşlar okulum var ve 2,3 ay kala askere gidipte işleri berbat etmek istemiyorum. Çok büyük zaman kaybı olacak benim için.

Yani 12.10.1993 doğumluyum, 2013 Ocak'ta gidersem tam 20 yaşında olmayacağım, Ekim ayından önce alırlar mı?

Yani ne zaman gideceğim ben? 2013 Ocak'ta direkt alırlar mı? Yoksa ileri aylar mı ne olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekvador -- 24 Ekim 2011; 23:18:35 >

• Yukarı.
  • Askerlik yaşı, yalnızca doğduğun yılı esas alır, tarihin önemi yoktur. Yani 1 Ocakta doğsan da, 31 Aralıkta da doğsan da, Hangi yıl içinde 20 yaşına basacaksan o yıl askerde olman gerekiyor.

Kütük işi de talep gereği sanırım ama onların tek tek celpleri değişebilir. Mesela İllerden 4 celbin 4ü de kalkar, ancak ilçelerde bu 2ye veya 1e düşebilir. Tamamen ihtiyaca göre ve şubelerin belirlemeyeceği şeylerdir.

2013'te başvurursan ilk celpte gidebilirsin.

Nerden biliyorsun diye sorarsan,
    Askerliğimi şubede yaptım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScramJet

Askerlik yaşı, yalnızca doğduğun yılı esas alır, tarihin önemi yoktur. Yani 1 Ocakta doğsan da, 31 Aralıkta da doğsan da, Hangi yıl içinde 20 yaşına basacaksan o yıl askerde olman gerekiyor.

Kütük işi de talep gereği sanırım ama onların tek tek celpleri değişebilir. Mesela İllerden 4 celbin 4ü de kalkar, ancak ilçelerde bu 2ye veya 1e düşebilir. Tamamen ihtiyaca göre ve şubelerin belirlemeyeceği şeylerdir.

Ne olacak bilmiyoruz hocam artık. Başvuru derken bu arada? Yani bana kalsa okulu bitişrince başvururm.

Bu arada ilk muayene 2012 ocak'ta desek, 2. muayene ekim'de bitse, bu muayenelerin hemen ardından 2013 yılında ne zaman askere alırlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: MuTLu.

quote:

Askerlik yaşı, yalnızca doğduğun yılı esas alır, tarihin önemi yoktur. Yani 1 Ocakta doğsan da, 31 Aralıkta da doğsan da, Hangi yıl içinde 20 yaşına basacaksan o yıl askerde olman gerekiyor.

Ne olacak bilmiyoruz hocam artık. Başvuru derken bu arada? Yani bana kalsa okulu bitişrince başvururm.

Bu arada ilk muayene 2012 ocak'ta desek, 2. muayene ekim'de bitse, bu muayenelerin hemen ardından 2013 yılında ne zaman askere alırlar?

Okulun varsa kendiliğinden tecil olur.
    2013'ün de ilk celbinde alırlar seni, muayene biter bitmez tabi. Zaten muayene 1 günlük iş, istediğin zaman yaparsın.
    2013'ün de ilk celbi yanlış hatırlamıyorsam ocak, ancak dediğim gibi, eğer ilçede kayıtlıysa kütüğün, tek celp falan alırlar ona göre sevk tarihin değişebilir, yani nisan da olabilir, ağustos da, aralık da.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MuTLu.

quote:

Okulun varsa kendiliğinden tecil olur.
    2013'ün de ilk celbinde alırlar seni, muayene biter bitmez tabi. Zaten muayene 1 günlük iş, istediğin zaman yaparsın.
    2013'ün de ilk celbi yanlış hatırlamıyorsam ocak, ancak dediğim gibi, eğer ilçede kayıtlıysa kütüğün, tek celp falan alırlar ona göre sevk tarihin değişebilir, yani nisan da olabilir, ağustos da, aralık da.

Maalesef açıköğretim lise. Açık mesleğe geçersem tecil oluyor ama geçmeyeceğim. Hani en fazla 1.5 yıl gider. Arayı kapatırıp diye düşünüyorum, hem biraz kafamı toparlamak, yabancı yere gitmek çok iyi gelecek. Şu an param olsa gideceğim bir yerlere ama gidemiyorum. Askerlikte aradan çıkmış olur hem. Arayı kapatırım diye düşünüyorum zor da olsa.

• bende 92liyim.
    gecen sene 1.sinf bitti okul tecil yaptimi bilmiyorum bu sene ayrildim okuldan kaydimi sildim

suanda ben tecillim gozukuyorum acaba?
    alip goturselerde fark etmez yapar kurtuluruz.

gerci tekrar ygs calisiyorum kayitlar baslayana kadar almazlarsa iyidir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 91 liler askere gitmedi daha 92 liler için askerlik gelmediki tecil yapılsın. Bu sene 92liler için yoklama vardı 31 ekim son günmüş bende birazdan gidicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAS

91 liler askere gitmedi daha 92 liler için askerlik gelmediki tecil yapılsın. Bu sene 92liler için yoklama vardı 31 ekim son günmüş bende birazdan gidicem.

Şakamısın sen? 91'liyim eğer gitseydim şubat 2011 de askerdim. Yani neredeyse askerliği yarılamış olucaktım. Bilmeden yorum atmayınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpér

quote:

91 liler askere gitmedi daha 92 liler için askerlik gelmediki tecil yapılsın. Bu sene 92liler için yoklama vardı 31 ekim son günmüş bende birazdan gidicem.

Şakamısın sen? 91'liyim eğer gitseydim şubat 2011 de askerdim. Yani neredeyse askerliği yarılamış olucaktım. Bilmeden yorum atmayınız.

Arkadaş 91lisin diye 1 ocaktan 31 aralığa kadar doğumlu arkadaşları aynı anda askere almıyorlar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alpér

quote:

Arkadaş 91lisin diye 1 ocaktan 31 aralığa kadar doğumlu arkadaşları aynı anda askere almıyorlar.

Askerlik olayı saçma. Sınıf arkadaşımdan 4 ay büyüğüm ama benden önce askere gitti.

• Evet beyler şubeye gittim 2 kadın vardı dedim 92liyim okuyorum hiç muayne olmadım dedim. Tc mi aldılar girdiler öğrenci olarak gözükmüyorsun dediler (okul giriş yaptırmamış galiba) gidip öğrenci belgesi al dediler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.