Herkese merhaba, diş teli tedavisi görüyorum ve kapanış bozukluğu sebebiyle lastik kullanıyorum. 2 ay önce de çift çene ameliyatı geçirdim. Ameliyat sonrası enfeksiyon durumu oldu. Çenemde elle dokunulduğunda bariz şekilde fark edilen bir enfeksiyon var. Bir yandan da bunun tedavisiyle uğraşıyorum. Bu sebeple sürekli hastane randevularına gidiyorum. Tel randevularım zaten her ay olmak zorunda. Bunu sağlık muayenesi için gittiğim aile hekimine anlattığımda sevke uygun gördü. Ancak sistemde ağız ve dişle alakalı bir şey çıkmıyor dedi ve beni KBB bölümüne sevk etti. Sevk edildiğim hastaneye gittiğimde KBB bölümü haklı olarak sana biz karar veremeyiz ama bu bölüm bizim hastanemizde yok dedi. Sevk kararı verdiler ama onlarda sistemde ağız ve dişle alakalı bir şey bulamıyoruz dedi. Kurulla yapılan görüşmeler sonrası kağıdın arkasına sevk edilmem gereken bölümün adını yazdılar ve sevkine uygundur yazıp kaşelediler. Yakında bir diş hastanesi vardı oraya git ilgilenirler dediler. Oraya gittim ama onlarda bizim TSK raporu verme yetkimiz yok dediler. Bana verilen 2. sevk belgesinde hastane adı da yazmadığı için şuan resmen ortada kaldım. Aradığım birkaç hastane elle yazılan sevki kabul edemeyiz, sistemde gözükmesi lazım ya da elinde hastanemizin adının geçtiği resmi belge olması lazım diyorlar. Ama sevk eden KBB sistemde ağız ve dişle alakalı bölüm çıkmıyor diyor. Halbuki ağız ve dişle alakalı konular TSK sağlık yönetmeliğinde var. Hatta bana yakın bir hastanenin diş bölümünde sağlık kurulunda olan doktor var. İşin içinden çıkamıyorum ne yapmam lazım yardımcı olabilecek biri var mı? Birde ek olarak ben şuan maalesef yoklama kaçağı durumundayım. Yoklama başvurumu 16 Temmuz'da yaptım. Normalde Kasım 2025 celbine dahil olmam lazım ama kaçak olduğum için Ağustos 2025 celbine çekilir miyim? Eğer öyle olursa işler benim için daha çok karışacak. Son olarak yoklama kaçağı cezası ne zaman çıkıyor? Bununla ilgili adresime vs. bilgilendirme olacak mı? Yoksa bir yerden takip etmem mi gerekiyor? Uzun oldu ama yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Herkese iyi günler. |
Askerlik Hastane Sevk ve Yoklama Kaçağı Durumları Hk.

-
-
Öncelikle geçmiş olsun, şifalar dilerim.
İl veya ilçe sağlık müdürlüğü ile bir görüşün olmadı. Belki oradan yardımcı olan cikar. Olmadı en yakın askerlik şubesine durumu anlatıp tekrar aile hekimi muayenesi isteyip oradan bir şehir hastanesine sevk isteyebilirsiniz.
Ağustos celbiyle gitme durumunuz yok. Muayene-kurul işlemleri tamamlanıp 31 ağustosa kadar elverişli kararı çıkarsa kasım celbiyle gitme durumunuz olacak. Eğer 1 eylul sonrası karar çıkarsa bu sefer de şubat 2026 celbine kalırsınız.
Ertesi yıla bırakma kararı çıkarsa 1 sene rahatsınız.
Yoklama kaçağı cezası hesaplanması için muayene işlemlerinin tamamlanması lazım. Edevlette askerliğim sayfasının en altında kayıtlı olduğunuz şubenin telefonu var, mesai saatleri içinde arayıp sorabilirsiniz. Ya da en yakın askerlik şubesine uğrarsınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlgilenip cevapladığınız için çok teşekkürler. Bu işleri neden bu kadar zora sokmuşlar anlam veremedim. Aile hekimine gitmeden önce hali hazırda tedavi gördüğüm doktordan rapor almamı isteyip bunu aile hekimine gittiğimde vermemi söyleseler ne doktorlar perişan olacak ne de ben. Boş yere herkesi süründürüyorlar. Peki sağlık muayenem bugün tamamlansa 30 Temmuz'da bana Ağustos celbine alındığım bilgisi gelmez değil mi? (30 Temmuz'da açıklanacağı için o tarihi verdim) Bu konuda emin misiniz? Eğer öyle olacaksa hiç erteleme ile uğraşmayıp sonuçlandıracağım. Kasım ayına kadar tedavim büyük ölçüde bitmiş olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
www.msb.gov.tr
Ağustos 2025 Sınıflandırma Dönemi Duyurusu MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığıhttps://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/6c258155c2ac47c1bf11f4770b9ff642
2. Maddede son tarih 31 mayıs diye yazılmış. Ağustosla gitme durumunuz yok. Yoklama kaçağı olsanız bile.
Sağlık ile ilgili kararlara sağlık kurulu karar veriyor. Sanırım sizin duruma karar verecek çene cerrahisi falandır, o da her hastanede olmuyor.
Mesela askere gitmeye 1 ay kala bacağı kırdınız, bacak alçıda gidemeyeceğiniz belli. Bunun için erteleme almaya bile sağlık kuruluna yönlendiriyorlarmış, "Ortopedi doktorundan rapor alıp şubeye vereyim sisteme işlesinler" durumu yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ülkede anayasaya, kanunlara bile doğru düzgün uyulmadığı için böyle yazılı olarak görsek bile insan emin olamıyor. Bizzat deneyimleyenlere sorma ihtiyacı duyuyor. Sağlık konusunda bahsettiğim rapor sistemiyle işler çok rahat halledilebilecekken yükümlülere, doktorlara, askerlik şubelerine bu kadar eziyet çektirmenin ne anlamı var bilmiyorum. Ülkede hiçbir şey düzen ve mantık içinde çalışmıyor maalesef. Allah bu duruma düşen herkese sabır versin. 5 dakikada çözülecek şeyler için perişan oluyoruz. Kendimle alakalı durum hakkında güncelleme yapayım ki aynı veya benzer durum yaşayan olursa belki yardımım dokunur. Askerlik şubeleri böyle ekstra hallerde hastaneye sevki kendileri yapabiliyorlarmış. Yarın gidip şansımı deneyeceğim. Eğer olmazsa yoklama başvurunuzu yenileyip aile hekimi sürecini baştan başlatabiliyorlarmış. Tabi öyle olunca aile hekimi beni yine ilgili yere sevkedemeyeceği için süreç normal işleyişiyle ilerleyecek. Bazen sevk zamanı yapılan kontrollerde de erteleme gerektirecek durum tespit edilirse oradan gerekli yönlendirmeler yapılabiliyormuş. Özetle yakınımdaki hastanede sağlık sorunumla ilgili bölüm olmadığı için işim şansa kaldı. Vakit ayırıp cevapladığınız için tekrar teşekkür ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X