Şimdi Ara

Askerlik hakkında merak ettiğim bir kaç soru var!!!Yardımcı Olursanız sevinirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar.Arkadaşlar burda sizlere askerlikle ilgili birkaç soru sormak istiyorum.Şuan lise 2 olduğum için milli güvenlik dersinde yemin törenine gittik.Herneyse ilk defa bir kışlaya girdim ve çok büyüktü.Yani bizim Manisa nın yarısını kaplıyor.Herneyse ilk defa girdiğim için bana çok değişik geldi.sanki bir film izlermiş gibi ya da call of duty,mof traning bölümü gibi hissettim.Gerçekten çok değişik bir duygu.Neyse sonra törene girdik ve çıktık.silahları gördük tuttuk ve gerçekten çok ağırdı yani elle taşımak epey bir zor olsa gerek(en azından ateş ederken).Daha sonra parkuru gördük.Parkurda da anlayamadığım birşey var.(az sonra size soracağım).Neyse işte sonra askerlerle görüştük ve yemek yedik.Ordakiler ne yapıp yapıp bizim okuyorak oraya gelmemiz gerektiğini söylediler.Evet şimdi sizlere birka soru soracağım.
    1-)Niçin illa okumamız gerektiğini söylüyorlar?(illa 4 yıllık bir ünv.bitirin yoksa harap olursunuz burda falan dediler)
    2-)Parkurda italyan çukuru mu ne öyle bir çukur varmış galiba.2,5 metre falan derinliğinde kareden bir çukur.içi.ne atlayıp sonra içinden çıkmyaya çalışıyormuşsunuz.ama eminim ben o çukura atlasam orda kalırım.çok derin ve hiçbir çıkacağımız yani tutunacağımız yer yok.ordan nasıl çıkıyorlar???.
    3-)Parkuru 3 dk da bitireyen ya da hata yapanlar nasıl cezalandırılıyor?
    4-)En büyük cezalar neler?(ya da sizler aldıysanız yazarmısınız)
    5-)Sebebsiz yere çeşitli sövme-döve vs... falan oluyormuş doğru mu?
    6-)On başı(çavuş)olmak kolay mı?yani neye bakarak belirliyorlar?İşleri ne?
    7-)yahu bir de benim duyduğum şöyle bir olay var doğru mu.Mesela üst rütbeliler sana taşa selam ver vs saçma sapan şeyler söylüyolarmış.Eğer uygulamazsan cezanı alıyormuşsun.Yani uymak zorunda kalıyorsunBöyle birşey gerçektende var mı?ya da askerlik bu kadar sert mi?
    8-)Askere giden herkesin dayak yediği doğru mu?
    9-)Benim gıcık olduğum bir durum var.şu silahlar boşken bile bana çevrilince gıcık oluyorum.sanki doluymuş gibi geliyor bana.epey bir korkutuyor beni.sanki heran patlayacakmış gibi görünüyor ve bana doğrultan kişiyi hemen uyarıyorum.Peki ben askere gidince nasıl silah tutacağım.Emniyetinden devamlı şüphe duyarım.Ona güvenemem.Yani ya patlarsa falan diyorum.Normalde de baya heycanlı bir tip olduğumdan dolayı ne yapmalıyım?(silahtan korkmamak için yada bu korkuyu önlemek için)
    10-)Son olarak askere şimdiden nasıl hazırlanabilirim?Mesela kas çalışsam işe yarar mı? :) Askerlerin epey zor işleri var gibi.
    Hepinize teşekkürler.

• evet bunların hepsi doğru. benim yaptığım yere gidersen bunlardan 1000 kat fazlasınıda göreceğinden emin olabilirsin. askerlik bu dünyadan farklı bir dünya. tamamen hiyerarşi var orda. ama gerekli de. ilginç bir durum işte.
  • kiseye aldırma boşver
    gidince görürsün
    öyle kas çalışma falan boş iş bunlar. sen kafanı çalıştır daha iyi edersin
    üniversiteyi bitir öyle git yani
  • 1- Bunun nedeni asteğmen olma şansı yaratması veyahut kısa dönem er(6 ay) olması,doğal olarak ya vakitten tasarruf ediyorsan yada maaş alarak uzun dönem asteğmen oluyorsunki şu anda belli mühendislikler,öğretmenler,tıp ve yüksek lisans ve aklıma şu an gelmeyen birkaç dal dışında,kolay kolay asteğmen olunmuyor,kısa dönem er yapılıyor diğer branştakiler.

2-Çukur felan yok uydurmuş her kim söylemişse,belki bir yerde vardır komutanın biri kazdırmışsa bilemem

3-Ceza felan yok askere 40 yaşına kadar insanlar alınıyor(40 yaşından sonra kaçak olanlar yakalanırsa hapise gidiyor süresini bilmiyorum),zaten onların bitirmesi mümkün değil o sürede,komutan işi savsakça yaptığı anlarsa ceza alırsın tabi,ama elinden geleni yaparsan kimse birşey demez sana.

4-Genelde extra nöbet felan verirler,sen saygısızlık yapmazsan yada işi adam gibi yapmadığın açıkça belliyse bundan başka ceza alırsın kolay kolay kimse seni dövmez,zira bi sürü aptal insan var komutan hangi birini dövecek,adamın eli ağrır

5-Dediğim gibi kimse boş yere kolunu yormaz,zaten eğitim yapıyorlar,adam milleti döverek vakit harcayamaz onunda üstünde komutan var

6- Bunun bir kriteri yok,asteğmen pırpırı istediği kişiye takar.

7- Uydurma birşey gene,taşa niye selam verdirsin Yani olayı çok dar düşünüyosun,koca nizamiyede 5-10 tane eğitimsiz garibanlamı uğraşacak emirlerinde 100lerce insan var.Hangi biriyle neden uğraşsın,çay getirtir işini gördürür,sen emrindeki birini saçma sapan şeylerle oyalarmıydın yoksa faydalanırmıydın.

8- 4 numaradaki olayları yapmazsan dayak yemezsin(Piskopat komutanlar hariçtir) angarya işler yaparsın,uzun nöbet tutarsın vs..

9- Kilidi felan var tüfeklerin tabancalar gibi sanırım,tutacan artık bi şekilde.Tabancalarda horoz kilidi gibi tetiğe basmadan önce açman gereken kilitler var,onu açmadan ateş edemezsin.

10- Bişey çalışmana gerek yok acemilikte herkesi forma sokarlar,tabiki antremanlı olmak adaptasyonu kolaylaştırır,millet aah ooh diye her yeri ağrırken,sende böyle şeyler olmaz.

Bunlr işin normali,anormal örnekler her yerde vardır,ben okuldan çıkarken nedensiz yere saldıran manyak adamlar vardı,mahalle biraz kötüydü.Yani böyle istisnai şeyler olabilir askerdede,2-3 örneğe bağlı kalmamak lazım.(Çukuru sevdim orjinal bi fikir)Komutan iyiyse askerlik iyi geçer,komutan kötüyse kötü olayın özeti bu.Ama herkese aynı şekilde davranmaz komutan bunuda anlayacan,bazısını sever bazısını sevmez komple herkese iyi,herkese kötü olan azdır.

Yinede sen en azından bir açık öğretim fakültesi bitirirsen iyi olur,kısa dönem er olarak yapıp gelip işini yaparsın.

Daha fazla bilgi istiyorsan sana bi link verebilirim,askerlik anılarını anlatan birçok insan var,yani yeni yapmış kişiler genelde,ve çok sayıda,o zaman kafanda bir tablo oluşturabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kesker -- 7 Mayıs 2005, 21:57:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Kesker

1- Bunun nedeni asteğmen olma şansı yaratması veyahut kısa dönem er(6 ay) olması,doğal olarak ya vakitten tasarruf ediyorsan yada maaş alarak uzun dönem asteğmen oluyorsunki şu anda belli mühendislikler,öğretmenler,tıp ve yüksek lisans ve aklıma şu an gelmeyen birkaç dal dışında,kolay kolay asteğmen olunmuyor,kısa dönem er yapılıyor diğer branştakiler.

2-Çukur felan yok uydurmuş her kim söylemişse,belki bir yerde vardır komutanın biri kazdırmışsa bilemem

3-Ceza felan yok askere 40 yaşına kadar insanlar alınıyor(40 yaşından sonra kaçak olanlar yakalanırsa hapise gidiyor süresini bilmiyorum),zaten onların bitirmesi mümkün değil o sürede,komutan işi savsakça yaptığı anlarsa ceza alırsın tabi,ama elinden geleni yaparsan kimse birşey demez sana.

4-Genelde extra nöbet felan verirler,sen saygısızlık yapmazsan yada işi adam gibi yapmadığın açıkça belliyse bundan başka ceza alırsın kolay kolay kimse seni dövmez,zira bi sürü aptal insan var komutan hangi birini dövecek,adamın eli ağrır

5-Dediğim gibi kimse boş yere kolunu yormaz,zaten eğitim yapıyorlar,adam milleti döverek vakit harcayamaz onunda üstünde komutan var

6- Bunun bir kriteri yok,asteğmen pırpırı istediği kişiye takar.

7- Uydurma birşey gene,taşa niye selam verdirsin Yani olayı çok dar düşünüyosun,koca nizamiyede 5-10 tane eğitimsiz garibanlamı uğraşacak emirlerinde 100lerce insan var.Hangi biriyle neden uğraşsın,çay getirtir işini gördürür,sen emrindeki birini saçma sapan şeylerle oyalarmıydın yoksa faydalanırmıydın.

8- 4 numaradaki olayları yapmazsan dayak yemezsin(Piskopat komutanlar hariçtir) angarya işler yaparsın,uzun nöbet tutarsın vs..

9- Kilidi felan var tüfeklerin tabancalar gibi sanırım,tutacan artık bi şekilde.Tabancalarda horoz kilidi gibi tetiğe basmadan önce açman gereken kilitler var,onu açmadan ateş edemezsin.

10- Bişey çalışmana gerek yok acemilikte herkesi forma sokarlar,tabiki antremanlı olmak adaptasyonu kolaylaştırır,millet aah ooh diye her yeri ağrırken,sende böyle şeyler olmaz.

anlaşılan sen askerlik yapmamışsın, yada gittin de hep arazi oldun
    muharebe er eğitim alanında italyan çukuru vardır. ama şimdiye kadar kimsenin orada kaldığı görülmemiştir
    -asker dövmek sıradan bir iştir. yani sen görevini yapsan da kulağını çekecek birileri mutlaka vardır.
    -"Bunun bir kriteri yok,asteğmen pırpırı istediği kişiye takar" ilginç bunu geyik olsun diye yazdığını varsayıyorum. gerçekten cidid cidid mi yazdın

• sağolun arkadaşlar da şu çukur yok demişsin ya 2.soru ben o çukurdaydım.yani çukurun yanındaydım.kare bir çukur.çok derin.askere sorduk içine atlayıp-çıkıp parkura devam ediyomuşsun.ben havuz sandım.içine su doldurup yüzerek geçiyolar falan sandım yani baya derin.
  • italyan çukuruna nasıl yok dersin abi ya..? :)

oraya girdikten sonra çıkabilmek için önce güzelce bi zıplayıp kollarının yardımıyla önce sağ sonra sol önce sağ sonra sol (ayaklar işe yaramıyor) şeklinde "emekleme gibi" yukarıya kendini çekeceksin.. tabi oraya gelene kadar canın çıkmazsa hiçte kolay değil o parkur..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • taşa selam konusunda.. benim çok iyi tanıdığım bi abim askeri lisede hzrlıkken.. liise son askeri öğrencilerin yanlarına çağırıp yol kenarındaki gzel bi çiçeği kökten koparıp getirmesini istemiş getirmezse ise burda rahat edemzsin biz gidene kadar demişler oda almış gelmiş ardından ise niye kopardın sen onu hemen o çiçeği yerine dikiyosun ve karşısına geçip çömüyosun ardından selam durup özür dilerim diye bağırıyosun biz duycaz demişler -yaklaşık 5m öteden falan-.. birde benim babamda subay.. eğer işini düzgün yapamazsa uyuşuk davranırsa ciddiye almazsa bağırır hiç vurdruğunu görmedim yada birisnin bi askere tokat attığını bi kere görmüştüm oda berber sırasında araya bi üsteğmen i kaynatmıştı.. yalnız ben şu italyan çukuru na takıldım.. gerçi 1.90 boyu olan birisi -ki 22-23 üme kadar benim olcak 13 yaşındayım 1.75 im- o çukurdan çok zorlanmadan çıkar sanırım.. yani en azından kolu 45-50cm olsa ben bide basketçiyim 30-40cm zıplıyorum.. rahat .ıkarım herhalde dimi..

• Neyse herkesin bilgisi kendine,ben 1.55 adamın 2.50 lik çukurdan çıkabileceğine ihtimal vermiyorum.Kimseylede tartışacak değilim,herkes ben böyle gördüm diye yazabilir,arkadaş hepsini okuyarak sonunda tüme varacaktır.

Sen işini şansa bırakma dediğim gibi en azından aof 4 yıllık bitir.Özelden istersen sana bahsettiğim linki vereyim,bu topicede son postum budur.

Bana pm atarsan verebilirim linki,hadi hayırlı teskereler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kesker

Neyse herkesin bilgisi kendine,ben 1.55 adamın 2.50 lik çukurdan çıkabileceğine ihtimal vermiyorum.Kimseylede tartışacak değilim,herkes ben böyle gördüm diye yazabilir,arkadaş hepsini okuyarak sonunda tüme varacaktır.

Sen işini şansa bırakma dediğim gibi en azından aof 4 yıllık bitir.Özelden istersen sana bahsettiğim linki vereyim,bu topicede son postum budur.

Bana pm atarsan verebilirim linki,hadi hayırlı teskereler

dostum benim boyum 1,61 fakat o çukurdan çıkıyordum, önemli olan iyi sıçramak ve dirseklerinle kendini yukarı çekmektir. Ayrıca o parkura Pentatlon denir. 5,30 dk civarı standart bitirme süresidir. İtalyan çukuruna gelmeden öncede İrlanda masasını geçmen gerekir ki benim için geçilmesi en zor engeldi, birde hücum duvarı var, fazla zor değil ama parkurun sonunda olduğu için halin kalmıyor ve geçmesi de zor oluyor.

• birincisi askerde dayak falan yok ben hiç yemedim.çünkü buna cesaret edemezler.yani arkamda birisi olduğu için değil,bu suçtur.istediğin gibi şikayet edebilirsin.ben hiç dayak yemedim.ama dayak attıkları askerler vardı.şimdi adam bakıyor bu adam kendini savunamaz diye giriyo tabi....ama ben ve benim gibi kendini belli eden insanlara(yani kendini savunabileceği dışardan belli olur askerlik ortamında.eminim tüm dh öyledir.)bişey yapamazlar sıkar biraz.............
    bu arada 4 yıllık şart
  • O uzun yazıyı yazan arkadaşın iyiniyetine inanıyorum ama yazdıklarının bazıları gerçeği yansıtmıyor.

Asıl buraya yazma sebebime gelincee.

Bak kardeşim, eğer askerde rahat etmek için okul bitireceksen sakın okuma, bunu salık vermek çok büyük bir cehaletin sonucudur. Okulu bitirdikten sonra git diyenlere lafım yok ama askerde rahat etmek için oku diyenlere Lanetler yağdırıyorum isyanlar ediyorum. Okumak bu kadar sıradan birşeymidir? Okumayınki sırasını kaptığınız kişinin şansı artsın, belki o ADAM olur okuyup.

Eğer biraz talihin yoksa değil AÖF Oxford bile bitirmiş olsan burnun boktan kurtulmaz askerliğin boyunca, ama biraz sıcakkanlı cana yakın uyumlu azcıkta açıkgöz (bu kesinlikle aşırı olmamalı) hazırcevap (müspet maanada) arkadaş canlısı, empati sahibi falan, yani insani meziyetlerini ön plana çıkarırsan generalden daha rahat olursun. Örnekler biraz uç olmuş olabilir ama bu işin özü budur arkadaşlar. Askerlikte italyan çukuru vardır ama ben bırakın içine girmeyi onu hiç görmedim bile.
    Senin üzerine HİÇKİMSE boş bile olsa silah doğrultmaz, doğrultamaz bu kesinlikle YASAKTIR. Bunu yapanı gören amir ya azarlar yada cezalandırır. Yemin törenlerindeki silarlar semboliktir gündelik kullanım silahı değildir, en yaygın silah G3 dür ki oda çok hafiftir.

Dayak teoride yasak olmasına rağmen ne kadar uslu olursan ol bir şekilde karşılaşacağın birşey olmasına rağmen öyle sert dayaklar az olur ki sen bu korkuyla böyle bir dayağı hakedecek birşeyi zaten yapmazsın

Herkese saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: Sinir_zihnİ

O uzun yazıyı yazan arkadaşın iyiniyetine inanıyorum ama yazdıklarının bazıları gerçeği yansıtmıyor.

Asıl buraya yazma sebebime gelincee.

Bak kardeşim, eğer askerde rahat etmek için okul bitireceksen sakın okuma, bunu salık vermek çok büyük bir cehaletin sonucudur. Okulu bitirdikten sonra git diyenlere lafım yok ama askerde rahat etmek için oku diyenlere Lanetler yağdırıyorum isyanlar ediyorum. Okumak bu kadar sıradan birşeymidir? Okumayınki sırasını kaptığınız kişinin şansı artsın, belki o ADAM olur okuyup.

Eğer biraz talihin yoksa değil AÖF Oxford bile bitirmiş olsan burnun boktan kurtulmaz askerliğin boyunca, ama biraz sıcakkanlı cana yakın uyumlu azcıkta açıkgöz (bu kesinlikle aşırı olmamalı) hazırcevap (müspet maanada) arkadaş canlısı, empati sahibi falan, yani insani meziyetlerini ön plana çıkarırsan generalden daha rahat olursun. Örnekler biraz uç olmuş olabilir ama bu işin özü budur arkadaşlar. Askerlikte italyan çukuru vardır ama ben bırakın içine girmeyi onu hiç görmedim bile.
    Senin üzerine HİÇKİMSE boş bile olsa silah doğrultmaz, doğrultamaz bu kesinlikle YASAKTIR. Bunu yapanı gören amir ya azarlar yada cezalandırır. Yemin törenlerindeki silarlar semboliktir gündelik kullanım silahı değildir, en yaygın silah G3 dür ki oda çok hafiftir.

Dayak teoride yasak olmasına rağmen ne kadar uslu olursan ol bir şekilde karşılaşacağın birşey olmasına rağmen öyle sert dayaklar az olur ki sen bu korkuyla böyle bir dayağı hakedecek birşeyi zaten yapmazsın

Herkese saygılar

Yazdıklarınız için hepinize teşekkürler.Okuma işine gelince Allah ın izniyle baya iyi bir yer istiyorum ve epey de çalışıyorum.Umarım okulu bitiririm.
    Yazdıklarınız için çok teşekkürler.Merak ettiğim soruların büyük çoğunluğunun cevabını aldım.

• 1. okursan kısa dönem veya asteğmen olarak askerlik yaparsın. asteğmenlik değil ama kısa dönem tavsiyemdir.
    2. o bahsettiğin parkur penthatlon denilen bir branşın engelli koşu parkuru. genelde adına penthatlon derler. o parkuru 3 dk da bitirebilirsen milli atlet olma şansın bile var parkuru bitirme rekoru 2:30-2:40 larda. bu da ordu milli takımındaki atletlerin rekorları
    3. o senin amirinin ruh haline bağlı. yani seni oraya götüren komutanın
    4. ot tolmaktan 3 yıl hapse kadar çeşit çeşit cezalar var yani. işlediğin suçun boyutuna göre değişir.
    5. bazı dengesizler vardır yaparlar. ama şunu söyleyim bu aynı zamanda bir suçtur.
    6. çavuş olabilmen için en az lise mezunu olman lazım askerlik yaptığın yerde bi sınava tabi tutulursun geçersen çavuş olursun. birlikteki komutanların senin vasıflarını göz önünde bulundurarak seni onbaşı yapabilirler onbaşılık için tahsil şart deil. ama en azından okuma yazma bilmen lazım yerine göre zor yerine göre kolaydır. ama genelde zordur.
    7. böle bişi yok onu birisi biyerinden uydurmuş
    8. dayak yemeden dönen çok. ama yiyende çok.
    9. silah durup dururken patlamaz bu binde bir olabilecek bi ihtimal. silahı eline alır orasını burasını habire kurcalar oynar durursan elbette patlayabilir. silahın doluyken her zaman emniyette tutacaksın. kesinlikle elini hiç bir zaman tetiğe götürmeyeceksi. (savaş ve atış hariç) bu arada silah öle korkulacak bişi deil (öcü deil yani) onu kullanmayı bilirsen senin en büyük yardımcın olur. ama beceremezsen hep başının belası olur

• yaparken kafa yoran yaptıktan sonra çene yapan bir olay. götürüsü getirisinden farklı, insanı doğduğundan beri oraya ait hissettirip biteceğine şüpheyle baktırıp zamanı durduran, bittiğinde gerçek hayata adaptasyonu zorlaştıran, yapamam dediğin herşeyi uzmanlık alanınmış gibi yapabildiğin bir dönem. enteresan, çok uzak geliyoo...........
  • nedir kardesim italyan çukuru irlanda masası japon yeni Türkiye burası biz icad edemiyoz mu
  • şu anda asteğmen olarak askerliğimi yapıyorum ve sana tavsiyem OKU

sadece askerlik için değil okumanın faydasını tüm hayatın boyunca göreceksin,etrafında mutlaka "boşver,okuyup da ne olacaksın hani işte okuyanları da görüyoruz" diyen cahil ve okumamışlığın ezikliğini üzerinde barındıran ve aklını çelmeye çalışacak insanlar görebilirsin,bu insanlara sakın KANMA ve hiçbir söylediğine İNANMA

Eğer üniversite okumadan askere gelirsen direk er olarak 15 ay yapacaksın ve bu 15 ay boyunca hergün ben niye okumadım diye kendi kendini yiyeceksin

italyan çukurunu kafana takma hikaye,geçemeyene bişey yapmıyolar,belki hiç görmezsin bile

askerde her türlü dayak yasak,subaylar dahi bir ere tokat attığı zaman ispatlanırsa ceza alıyorlar ve yükselmeleri duruyor bu nedenle dayak yeme ihtimalin az olur,fakat ispat olayına dikkat çekerim,zaten herkesin önünde dayak yemezsin,çeker seni bir köşeye orada yersen kanıtlayamayacağın için güme gidersin,bu nedenle teke tek kalma derim.Onbaşı,çavuş olmanın bir zorluğu yok ama onbaşı çavuş okumamış insanlardan biraz daha eli ayağı düzgün ve kafası biraz daha çalışanları yapıyorlar,onun için okumazsan onbaşı olursun okursan subay olursun

dağa taşa selam muhabbeti bir örnek,olayın aslı ast-üst ilişkilerindeki mutlak itaat kavramından ileri gelmekte,yani senin üstünün sana vermiş olduğu emre mutlak itaat etmek zorundasın.Hiçbir aklı başında TSK Subayı sana dağa taşa selam verdirtmez,onu anca ezik ve kompleksli,egosunu tatmin etmek isteyen bazı astsubaylar ya da belki bi kaç kişiliği bozuk asteğmen yaptırır ama bu insanları zaten kimse hayatları boyunca sallamamıştır,sen de sallamazsın,onun sana verdiği böyle bir emir zaten sana koymaz,ama aklı başında bir subayın sana bir kötü bakışı bile seni darmadağan etmeye yeter,onun için böyle anlatılan olayları kafaya takmaya değmez.

Silah tek başına tehlikeli değildir,bir mermi ile mekanizma tamamlanınca öldürücü olur,bu tip olaylar yaşanmadı değil ama bunların hepsi insanların dikkatsizliğinden ileri gelmekte

Askere hazırlanmak istiyorsan tekrar tavsiyem tek yapman gereken OKUMAK,OKUMAK,OKUMAK

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.