Şimdi Ara

Askerlik görevini yapmışlar buraya bakabilir mi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet yaşımız yaklaştı ve düşünmeye başladık
    benim kafama takılan olaylar şunlar
    etek traşını kontrol ediyorlar mı
    komutan gelip bütün bölüğe soyunun deyip oramızı buramızı inceleyecekler mi

tuvalet olayı nasıl olacak
    tuvalet kağıdı orada mevcut mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MIKROP DOGAN -- 5 Şubat 2011; 0:07:22 >

• etek traşına neden baksın komutan daha neler..
    bazı komutanlar koltuk altı traşına bakmaktalar ama ...

ben bakmalarını sonuna kadar desteklemekteyim;o pislikler yüzünden koğuşlar ahır gibi kokmakta...
    biz karakolda kesmiyeni dövüyoduk

tuvalet kagıdı tabii ki yok;cebinde selpak taşırsın olur biter
  • anladım ama banyo süreleri ne kadar acemi birliği usta birliği değişiyor mu
    5dk süre ve soğuk su vereceklerse hiç kimse kusura bakmasın kesmem
  • Haftada bir banyo ve sıcak su tabiki ayrıca öyle etek traşına bakma gibi durum yoktur tuvalet kağıdını unut asker ocağı orası baba ocağı değil. Usta birliğinde geçtiğinde ve oranın acemiliğini attıktan sonra kafana göre de takılırsın üst devrelerin ile aranı iyi tut kafala rahat edersin. Benim gibi ama güneydoğuya düşersen şartlar tabi dahada zorlaşır ben yada biz diyeyim kışın su bulamazdık donardı borular bize ulaşamazdı tenekelere kar doldurur kaynatırdık çayımızı da banyo suyumuzda bundan çıkartırdık.

Askerlik hakkında bir ton şeyler söylerler sen dinleme kimseyi çoğu abartıdan ibaret gidince anlıyorsun hayırlı teskereler şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

anladım ama banyo süreleri ne kadar acemi birliği usta birliği değişiyor mu
    5dk süre ve soğuk su vereceklerse hiç kimse kusura bakmasın kesmem

permatik banyo yardımyla hızlıcana işini görebilirsin zaten
    acemi birliginde 15 dakka falan izin veriyolar zaten;usta birliginde yarım saat yada istedigin kadar
  • Şöyle söyleyeyim acemi birliğini atlattıktan sonra çok ters bir yere ya da komutana düşmezsen, çok da uyumsuz biri değilsen askerlik çok rahat ve eğlenceli bir yer haline gelir zaten. Ama her gün aynı adamlarla aynı işleri yapmak bir yerden sonra bayıyor ama kısa dönemsen baydığı dönemlerde zaten teskereni alıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanunal -- 5 Şubat 2011; 1:22:12 >
  • ben bişey sormak istiyorum dershanede muhabbeti geçti bi futbolcuda pembe teskere varmış ama hatırlamıyorum kim. daha önce de duymuştm ama sormadım hiç. işte bugün sordum gaylere ya da kız gibi hareketleri olanlara veriyorlar dedi. içerde millet birbirimi mi yapıyor, neler dönüyor orda? biri kız gibi davranıyor diye askerlik mi yapmayacak? o zaman aserden kaçmak için öyle yapar bazı insanlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: little_demon

ben bişey sormak istiyorum dershanede muhabbeti geçti bi futbolcuda pembe teskere varmış ama hatırlamıyorum kim. daha önce de duymuştm ama sormadım hiç. işte bugün sordum gaylere ya da kız gibi hareketleri olanlara veriyorlar dedi. içerde millet birbirimi mi yapıyor, neler dönüyor orda? biri kız gibi davranıyor diye askerlik mi yapmayacak? o zaman aserden kaçmak için öyle yapar bazı insanlar.

pembe teskere diye tabir edilen belgeyi almak icin belirli riterleri yerine getirmek gerekmekte..
    malum video ve saglık kurulana girmen gerekiyor
  • peki ilk birliğe teslim olduğumuzda
    kimliğimizi ehliyeti falan alacaklar mı banka kartlarına karışırlar mı?
  • quote:

evet yaşımız yaklaştı ve düşünmeye başladık
    benim kafama takılan olaylar şunlar
    etek traşını kontrol ediyorlar mı
    komutan gelip bütün bölüğe soyunun deyip oramızı buramızı inceleyecekler mi

tuvalet olayı nasıl olacak
    tuvalet kağıdı orada mevcut mu?

Herkesin askerligi yapiş şekli farklidir..

Sana burda şu olmaz bu olmaz deriz bi gidersin şerefsiz komutanin birine denk gelirsin olmaz dedigimiz ne varsa başina gelir, olur...

O yüzden Hayirlisi diyip gidiceksin bi nefeste Allahin izniylede yapip geliceksin..

Sordugun sorulara cevap verim..;

Etek traşini eger şikayet gelirse sende kendine bakmazsan temizligine dikkat etmezsen gelir '' bi çikar üstünü bakalim çok dikkat etmiyomuşsun kendine temizligine '' Falan der bakarlar ama '' gel bi şeyine bakalim bi görelim '' falan da demezler.. İstisnai durumlar yani.. Kiiiiii bu durumlarda haklilar çünkü Leş gibi Eli Ayagi kokan pislik adamlarla dolu bi odada yaninda ki yatakta yatmayi KİMSE istemez.. O yüzden Temizlige özen göstericeksin..

Tuvalet olayi yine askerligi yaptigin yere göre degişir süresi olsun tuvalet kagidi olsun falan Her yer ayni degildir..

Bide şunu soylim sana... Bi abi tavsiye olarak al istersen... ; Askerligi çok düşünüp psikolojini bozmana degmez.. İşte ben yandim bittim havalarinda gidersen o askerlik geçmez.. Askerlik dedigin zaman insan (Askere henüz gitmeyenler) 7/24 ayakta olunucak hamallik edilicek Hep ayaktasin, Hep zorluk çekilecek saniyolar.. Askerlik eskidendi yemekler kötü içicek sular igrenç falan.. Şimdi en temiz sudan en güzel etten yemekler en rahat yataklarda yapiliyo Askerlik.. Askerden döndükten sonra '' Benim Body'ler olsun yine gider yine yaparim '' Demeyen bulamazsin, Çünkü askerlik Başka bi yerdir..

Oralarda Çektigin zorluklar Seni ADAM ediyo.. Seni Güçlendiriyo Yilmamayi ögretiyo.. Askerlik başka bi Hayatin kapisindan girmek gibi..

• sigara odası falan yok sanırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı:little_demon

sigara odası falan yok sanırım? Paylaş:

Sigara odası denk gelmedi zaten serbest.

quote:

peki ilk birliğe teslim olduğumuzda
    kimliğimizi ehliyeti falan alacaklar mı banka kartlarına karışırlar mı?

Evet alıyorlar ve sadece teskere aldığınız gün teslim ediliyor.Size verilecek olan asker kartı nüfus cüzdanı işlevi görüyor geçen 15 aylık süreçte.

Diğer arkadaşın sorularına gelelim.Etek traşına değil fakat koltuk altı,tırnak ayak vs gibi yerlere baktıkların şahit oldum ki süreklide bakılmalı.Tuvalette sen su ve ibrik bulursan bence şükretmelisin.Tabi düşeceğin şehire,ilçeye,birliğe bağlı.Yani gidipte Kolordu,ordu gibi paşaların olduğu yerlere düşersen rahat etmemen mümkün değil ama gidipte (kendimden örnek veriyorum) dağ'a düşersen o zaman ilk yazdıklarımı tekrardan okumalısın.Tuvalet kağıdıymış,temizlikmiş,çatal çkaşıkmış vs.neyse şimdiden gidecek olan herkese hayırlı tezkereler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilk3r.s -- 5 Şubat 2011; 3:33:07 >

• Askerde sigaranın serbest olması ilginç olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Askerde sigaranın serbest olması ilginç olmuş

Cidden şaşırdın mı ?
  • Acemi Birliğinde %100 karşılacakların

Etek traşına bakmazlar
    Kol altı Traşı Tırnak Boyu Ayak mantarı Bunlar herhaft a kontrol edilir en azındna 2 haftada bir
    Nufus Ehliyet herşeyini alırlar Ehliyetini skaın evde bırakma
    Banyo sabah içtimasından önce erken kalkarsın 5 gibi hamamda yaparsın Sıcaksu herzaman vardır.

Senin çevrende baban abin amcan yokmu bunları anlatmadılarmı snaa ama sorularındna anladığım kadarıyla askerlikten korkutulmuşsun

Askeri işkence yuvası değildir! sadece disiplin esastır. Askere gidince göreceksin bir öğün yeme komutanın sorar oğlum neyin var neden yemedin sıkıntını anlamaya çalışır sadece disiplini sağlamak için serto yaparlar okadar korkma buakdar

Komutanımın bir sözü vardı derdi "Asker .....'ya benzer okşarsan başı hemen kalkar bu yüzden pek yüz vermiyoruz" :D
  • Etek traşını kontrol edenler var. Birliğimden ayrı bir yerde vardiya tuttuğum için böyle bir kontrole tabi olmadım ama 1-2 kere kontrol edildiğini duydum.

Acemi birliğinde 5 dk'den fazla kalamayabilirsin ama usta birliğinde (bahriyeliysen) 2 saat 3 saat.. ne kadar ayakta kalabiliyorsan o kadar çok kalabilirsin duşta. Bazı elemanları duşa girsin diye zorluyorlardı. Doğudan gelenler vs. temizlik nedir askerde öğrendiler. Günde 4-5 kere mıntıka (namı diğer sürtüş ) 2-3 kere araba temizleme, en az 1 kere duş vs. Millet izne giderdi evim arabam ne kadar pismiş nasıl kullanıyormuşum o arabayı vs. derdi hesap et artık :D

En az günde 1-2 kişi bir şekilde ceza alır ve tuvalet temizletilirdi. Tuvaletler öyle temiz olurduki adeta bal dök yala Maksat iş yaptırmak olduğu için çavuş gelir bakar olmamış der tekrar temizletirdi. Adamlar tuvalette kaç tane fayans olduğunu bile ezberlemiş. Tuvalet temizleyen adama soruyordu kaç tane fayans var diye. Bilemezse sürtüşe ve dürtüşte devam Tuvalet kağıdı, kağıt havlu vs. bolca vardı. O konuda hiç sıkıntı çekmedik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Askerde sigaranın serbest olması ilginç olmuş

Asıl şaşırılması gereken içenlerin bazıları bırakıyor içmeyenlerde sigaraya başlıyor bir nevi devir teslim töreni gibi
  • ben acemi birliginde egitimci olarak yaptım bizde cuma ögleden sonra temizlik günü olarak geciyordu silah temizligi yapılırdı ayrıca acemi askerlerin el ayak tırnak koltuk altı temizligine bakardık bazı zamanlar komutanlar etek traşlarını kontrol edin derlerdi bizde donlarını biraz indirmelerini söyler öyle kontrol ederdik ama bir iki defa oldu o da komutanın keyfine baglı pembe teskere kimse ben o yolun yolcusuyum pembe teskere verin demiyor bize sürgün bir asker gelmişti adamla ranzalar yan yana idi düşmeyelim diye ranzaları birleştirip yatıyorduk adam tezkere alıp gitti bide duyduk adamın cinsel tercihi erkeklermiş onun için sürülmüş 6 ay yan yana yattık
  • Bikaç kez konturol ettiler ama dalganın tamamına bakmadılar Ayrıca bunu bi zulum olarak düşünmeyin temizllik önemli sen temiz bakımlı olabilirsin ama ömründe hiç permatik görmemiş adam olabilir. Adam belki ilk defa askerde eğitime disipline tabi olacak hayatının geri kalanı ve toplum için ordu gerçekten önemli.
  • Konuyla - isim uyumlulugu var. Korkma askerde mikroplara birşey olmaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.