Merhaba 7000 gün prim sayısı ile kıdem tazminatı alma hakkıma 180 gün kaldı. Kalan bu süreciyi askerlik borçlanması yaparak daha fazla çalışmadan tamamlamak istiyorum. Brüt ücretim kıdem tazminatı tavan ücretinin üstünde yani en üst tutardan hesaplanacak. 180 günlük askerlik borçlanmasını en düşük ödeme tutarından yapacağım. Merak ettiğim konu bu durumda tazminat hesaplamam da düşük ücret çıkarmı, çünkü çalıştıgım yer aylık ödediği brüt ücreti ben 6 ay için ödeyeceğim. Teşekkürler < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Askerlik borçlanması kıdem tazminatımı etkilermi

-
-
Askerlik borçlanması, yalnızca emeklilik şartlarını (prim günü ve sigortalılık süresi) tamamlamaya yönelik olup kıdem tazminatı hesaplamasında esas alınan son brüt ücretin belirlenmesinde dikkate alınmaz; dolayısıyla siz borçlanmayı asgari düzeyden yapsanız bile bu, kıdem tazminatınızın tutarını etkilemez. Kıdem tazminatı, iş sözleşmenizin sona erdiği tarihte işvereninizce ödenen brüt ücret üzerinden (tavan sınırlaması dahilinde) hesaplanır. Bu nedenle, 7000 gün şartını 180 günlük askerlik borçlanmasıyla tamamlayarak 1475 sayılı Kanun’un 14. maddesi uyarınca işten kendi isteğinizle ayrıldığınızda, tazminatınız mevcut brüt maaşınız (tavanı aşmamak kaydıyla) üzerinden ödenecektir; borçlanma tutarı tazminat hesabında dikkate alınmaz.
-
peki bu noktada alacağımız tazminat artar mı misal 1 senelik askerlik borçlanması yapsam sigortalılık sürem 20 seneden 21 seneye çıktığından 21 senelik tazminat alabilir miyim ?
-
Askerlik borçlanması, yalnızca emeklilik şartlarını (prim günü ve sigortalılık süresi) tamamlamaya yarar; kıdem tazminatına esas hizmet süresine eklenmez ve bu süre için tazminat ödenmez; dolayısıyla 1 yıllık askerlik borçlanması yaparak sigortalılık sürenizi 20 yıldan 21 yıla çıkarsanız bile, aynı işverene bağlı fiili çalışma süreniz 20 yıl ise kıdem tazminatınız sadece bu 20 yıl üzerinden hesaplanır; borçlanma yapılan süre, tazminat tutarını artırmaz.
-
tüh be belki bir kısmını oradan karşılamış oluruz dedim.
-
Teşekkür ederim çok tatmin edici bir cevap oldu iyi günler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X