Şimdi Ara

ASKERLİK!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git

ASKERLİK!!

(En Son Oy Tarihi: 19.6.2007)
Giriş
  • @krushmut sanırım tıp alanında uğraş veriyorsun ama seni nasıl doktor yapmışlar bilemiyorum yani;
    hastahane olmasa oradaki hizmetliler olmasa ; hemşireler olmasa; sen tek başına nasıl hizmet verebilirsin.
    elbetteki o asker çamura yatmasını öğrenecek ve sende ona orada hizmet vermesini öğreneceksin o adam o kadar okumuş er olmuş sen de okumuş dr olmuşsun yani o senin hizmetini verirken sende onun hizmetini vermek zorundasın tabii insanları ayırmadan insanca hizmet vermelisin; elbetteki bugünün savaşları süngü ile göğüs göğüse değil ve bundan sonrada olmayacak herkes teknolojiye ayak uyduracak ama benim anlatmak istediğim teknolojini çalışması için bir çooookkk alt görev ve bu görevleri yapacak insan gücüne ihtiyaç vardır. örneğin elimizde son teknoloji ile donatılmış bir savaş uçağı var ;bir savaş anında savaş uçağının uçması gerekiyor peki bu uçak nereden havalanacak, pistten tabiki peki pist bakımlı değilse etrafını ot bürümüşse veya kışın heryer kar kaplanmışsa bunu kim temizleyecek,soruyorum sana kim yapacak, asker değilmi peki o anda bu işleri yapan askerlerden birkaçı hasta olursa tabiki doktor görev başında olmalı yani bu çarkın sürekli dönmesi gerekli bunu unutma teknolojide olsa çark sürekli dönmeliiii

• ya seve seve ya da anladınız siz
  • Ben daha askerliğimi yapmadim 17 yaşimdayim ama düşüncelerimi yazmak istedim. Duyduğum kadarıyla askerde bayaa disiplin varmiş insanin kendini eğitmesinde önemli bir yeri var bence hem kas yapmak için hem temizlik alışkanlığı kazanmak için önemli. Ben askere gitmek istiyorum ama yinede zor olduğunu duyduğun için içimde bi korku var
  • quote:

Orjinalden alıntı: enginer804

@krushmut sanırım tıp alanında uğraş veriyorsun ama seni nasıl doktor yapmışlar bilemiyorum yani;
    hastahane olmasa oradaki hizmetliler olmasa ; hemşireler olmasa; sen tek başına nasıl hizmet verebilirsin.
    elbetteki o asker çamura yatmasını öğrenecek ve sende ona orada hizmet vermesini öğreneceksin o adam o kadar okumuş er olmuş sen de okumuş dr olmuşsun yani o senin hizmetini verirken sende onun hizmetini vermek zorundasın tabii insanları ayırmadan insanca hizmet vermelisin; elbetteki bugünün savaşları süngü ile göğüs göğüse değil ve bundan sonrada olmayacak herkes teknolojiye ayak uyduracak ama benim anlatmak istediğim teknolojini çalışması için bir çooookkk alt görev ve bu görevleri yapacak insan gücüne ihtiyaç vardır. örneğin elimizde son teknoloji ile donatılmış bir savaş uçağı var ;bir savaş anında savaş uçağının uçması gerekiyor peki bu uçak nereden havalanacak, pistten tabiki peki pist bakımlı değilse etrafını ot bürümüşse veya kışın heryer kar kaplanmışsa bunu kim temizleyecek,soruyorum sana kim yapacak, asker değilmi peki o anda bu işleri yapan askerlerden birkaçı hasta olursa tabiki doktor görev başında olmalı yani bu çarkın sürekli dönmesi gerekli bunu unutma teknolojide olsa çark sürekli dönmeliiii

hoca sende diyorsun işte ben doktorluğumu yapayım asker askerliğini amele ameleliğini
    herkezin bir işi var ben ne anlarım ast üst ilişkisinden teğmenden çavuştan başıma kimse iş çıkarmasın geleni tedavi etmek benim görevim
    niteliksiz elemanda ot yolsun havalanında çamurda yuvarlansın herkez niteliğine göre iş yapmalı

• arkadaşlar askerliğin zorunlu olmasının tek bir tane sebebi var

---»» Türk insanını pasifize edip , koyun gibi , sürü psikolojisine alıştırmak , ki bu meyvesini vermiştir

mesela askerden önce aslan olan bir kişi , askerden döndükten sonra süt dökmüş kedi gibi olur örnekleri hep görüyoruz , uzun uzun anlatmaya gerek yok
  • ASKERE GİDERİM
    ASKERE GİTMEM
    ASKERE GİDERİM AMA DOĞUYA GİTMEM
    NE OLURSA OLSUN ASKERE GİDERİM
    DEVLET PARALI ASKER TUTSUN
    YIL 2005 15 AY ÇOK DEĞİL Mİ?
    KISA DÖNEM 5 AY YAPARIM

Alala alala

Dalga mı geçiyonuz adammı seçiyonuz...

Askere Giderim:Zaten fiziksel veya zihinsel bi özrün yoksa SS (scren sysrq deil, bildiğiniz SS) gideceksin...

Askere Gitmem:Nah gitmezsin...Öyle bi seçeneğin yok yukardaki durumlar söz konusu değilse...

Askere Giderim Doğuya Gitmem:Tabi zaten o topraklar bu ülkenin değilde ondan gitmezsinizBide üstüne üstlük adamlarda korkuyorlardır."Lan bak sakın bizim Ahmetin oğlanı doğuya göndermeyin gönül koyarlar valla, sonra bizim hanımı altın günü organizasyonlarından çıkarır Ametin karı"

NE OLURSA OLSUN ASKERE GİDERİM:Bİ TÜRK EVLADINA YAKIŞAN SEÇENEK BEN BURDAYIM DİYOR ZATEN.

Devlet Paralı Asker Tutsun:Yeterince var zaten, biz askerliğe değil beden terbiyesine gidiyoruz.Devlet zaten askerliğin sırtında bir kambur olduğunu farketti ki askerliği sürekli düşürme çabası içinde...

Yıl 2005 15 ay Çok değil mi???:Çooook...Ama bi şeyde var üniversite sıralarından okuyupta dirsek çürütenlerle, okumadan dirsek çürütenler arasındaki adalet sistemi de olabilir bu 15 ay...

Kısa Dönem 5 Ay Yaparım:İnşallah Kasımda askere gideceğim, gönlüm 5 ay istiyor ama seçme gibi bi şansımın olmadığını biliyorum.Hayırlısı neyse o olsun...

• bu arada asker de serbest bırakıldı

hayırlı olsun
  • acaba bu askerliği gereksiz bulan arkada$lardan kaçı askere gitti?
    meraktan soruyorum kaç tane doğuya dü$mekten korkan gencimiz var bi görelim..
  • quote:

Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır.Toprak, uğrunda ölen varsa Vatandır... "
    imzana bunu yazmışsın ama dediklerin hiç bununla uyuşmuyor.

ne diyor toprak(yani vatan) uğrunda ölen varsa vatandır. diyor değilmi;
    peki paralı asker tuttuk diyelim eğer vatanını sevmiyorsa yarın bir saldırı karşısında *ikerim parasını deyip kaçmaz mı bu paralı asker; soruyorum sizlere kaçmaz mı ???

Kaçarrrrr

neden kaçar..??? çünkü bu işi vatanını sevdiğinden değil sadece menfaati için yapıyor da ondan kaçar...

vatan savunması parayla pulla ölçülmez eğer içinde gerçekten vatan sevgisi varsa ve ayakta durabiliyor namlununda arkasından bakabiliyorsan koşa koşa gidersin... temel eğitimini ve askeri disiplinini alırsın ...

yok eğer içinde bu sevgi ve kıvılcım yosaaa sana nekadar çok para verirlerse versinler ateşi gördüğünde canını kurtarmak için kaçarsınn...

belki şimdi çıkıp ben öyle şey yapmam diyeceksin ,evet belki sen yapmazsın ama para için bunu yapabilecekler çıkacaktır elbet yani burada sen derken sakın üzerine alınma misal olsun diyerek söz gelimi yazdım

birde şunu demişsin bir çoğu vasıfsız asker diye senin o vasıfsız dediğin asker olmasa birçok hizmet aksar forumda bu konuda yazdıklarımı okursan anlarsın ne demek istediğimi

arkadaş kim nereye kaçıyor? o kadar kolay mı zannediyorsun sen kaçmayı?bugün amerikan askerlerinin hepsi parayla tutulmuş askerler..ırakta ne kadar kötü koşullarda görev yapıyorlar..her gün önlerinde bir kaç arkadaşı öldürülüyor..ama kaçamıyorlar..

çünkü kaçarlarsa daha kötü cezalara çarptırılırlar..o kadar kolay değil bu işler..

her şeyin bir yasası yordamı var..

zaten ben ne diyorum,savaş olsa zaten herkes katılır orduya diyorum..

bir de şu var
    quote:

bir çoğu vasıfsız asker diye senin o vasıfsız dediğin asker olmasa birçok hizmet aksar forumda bu konuda yazdıklarımı okursan anlarsın ne demek istediğimi

böyle şey olmazz arkadaşım..kusura bakmayın ama komutan karılarını k..ını yalamak ie vatan görevi yapılmaz...bizim ülkede yakasına 2 tane fırfır takan herif kendini general zanneder ve askeri her türlü özel işinde kullanır..böyle vatan borcu olmaz..ben kimsenin özel işini yapmak zorunda değilim..

böyle bir zihniyette hiç bir yerde yok..

• quote:

Orjinalden alıntı: RccP

acaba bu askerliği gereksiz bulan arkada$lardan kaçı askere gitti?

hala cewap gelmedi..
  • quote:

quote:

acaba bu askerliği gereksiz bulan arkada$lardan kaçı askere gitti?

hala cewap gelmedi..

RccP benim kişisel görüşüm askerlik gereksiz demiyorum zamanının uzunluğuna ve kullanılış biçimine karşıyım!!

askerlik benim tecilli yakında giderim!! askerden gelen birçok arkadaşım var onlarla çok konuştum ben bu konuyu

şimdi bir soruda ben soruyum sen gittin mi? veya askerden dönen birine sor ne öğrendin ? sana ne kattı askerlik ? ömrünün en verimli zamanını nerde harcadın?

• Askerlik bana kalırsa bizim Ülke de şart
    ama süresi tartışılır 12 ay yeterli olması lazım zaten NATO standartı o.
    bazi gençler Askerlik olmazsa hayatında hiç başka bir il görmüyecekler.
    bir çok nedeni daha var tabi ama hepsini burda saymak zor olur.
    Saygılar
  • @éfulim
    gitmedim..ama gidicem bazı yorum yapanlar gibi..yok askerlikten kaçmak için her yolu deneyicem diyen arkda$lar tayfası var onlarda bi cewap versin..kaldıki seni her saat bu topicte online görüyorum..bu forummu senin hayatında önemli..en verimli zamanını burdamı geçiriyosun..istersen 60tan sonra askere gidelim..hem ordan sonra görmü$ geçirmi$te oluruz..okumu$ adamsan zaten kısa dönem yapıyorsun..buda çok makul..yok okumyana bi adamsan en azından disiplin ögrenir hayyatta ba$arılı olursun..
    6ayla ömründen fazla bir$ey gitmez verimlilikte gitmez..sigarayı içkiyi bırak daha çok ve saglıklı ya$arsın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: nofrost

quote:

Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır.Toprak, uğrunda ölen varsa Vatandır... "
    imzana bunu yazmışsın ama dediklerin hiç bununla uyuşmuyor.

ne diyor toprak(yani vatan) uğrunda ölen varsa vatandır. diyor değilmi;
    peki paralı asker tuttuk diyelim eğer vatanını sevmiyorsa yarın bir saldırı karşısında *ikerim parasını deyip kaçmaz mı bu paralı asker; soruyorum sizlere kaçmaz mı ???

Kaçarrrrr

neden kaçar..??? çünkü bu işi vatanını sevdiğinden değil sadece menfaati için yapıyor da ondan kaçar...

vatan savunması parayla pulla ölçülmez eğer içinde gerçekten vatan sevgisi varsa ve ayakta durabiliyor namlununda arkasından bakabiliyorsan koşa koşa gidersin... temel eğitimini ve askeri disiplinini alırsın ...

yok eğer içinde bu sevgi ve kıvılcım yosaaa sana nekadar çok para verirlerse versinler ateşi gördüğünde canını kurtarmak için kaçarsınn...

belki şimdi çıkıp ben öyle şey yapmam diyeceksin ,evet belki sen yapmazsın ama para için bunu yapabilecekler çıkacaktır elbet yani burada sen derken sakın üzerine alınma misal olsun diyerek söz gelimi yazdım

birde şunu demişsin bir çoğu vasıfsız asker diye senin o vasıfsız dediğin asker olmasa birçok hizmet aksar forumda bu konuda yazdıklarımı okursan anlarsın ne demek istediğimi

arkadaş kim nereye kaçıyor? o kadar kolay mı zannediyorsun sen kaçmayı?bugün amerikan askerlerinin hepsi parayla tutulmuş askerler..ırakta ne kadar kötü koşullarda görev yapıyorlar..her gün önlerinde bir kaç arkadaşı öldürülüyor..ama kaçamıyorlar..

çünkü kaçarlarsa daha kötü cezalara çarptırılırlar..o kadar kolay değil bu işler..

her şeyin bir yasası yordamı var..

zaten ben ne diyorum,savaş olsa zaten herkes katılır orduya diyorum..

bir de şu var
    quote:

bir çoğu vasıfsız asker diye senin o vasıfsız dediğin asker olmasa birçok hizmet aksar forumda bu konuda yazdıklarımı okursan anlarsın ne demek istediğimi

böyle şey olmazz arkadaşım..kusura bakmayın ama komutan karılarını k..ını yalamak ie vatan görevi yapılmaz...bizim ülkede yakasına 2 tane fırfır takan herif kendini general zanneder ve askeri her türlü özel işinde kullanır..böyle vatan borcu olmaz..ben kimsenin özel işini yapmak zorunda değilim..

böyle bir zihniyette hiç bir yerde yok..

sözlerine biraz dikkat et TÜRK ASKERİ ŞEREFLİ VE ONURLUDUR ve senin hakaret etme hakkın yok ne demek "komutan karılarını k..ını yalamak" sen askerlik yaptın mı acaba ve askerliğin ne olduğunu biliyormusun acabada konuşuyorsun.. sen olsan olsan ya provakatörlük yapıyorsun yada başkalarının dolduruşuna geliyorsun...

• nofrost;

Lütfen yazacağınız cümleler içinde küfür barındırmayınız tekrarı durumunda ceza alacağınızı bildiririm...

Ayrıca tüm üyelerin görüşlerini kişiselleştirmeden ve tartışma yerine fikir alışverişi halinde devam ettirmeleri dileğiyle...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.