Şimdi Ara

ASKERLİK!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

ASKERLİK!!

(En Son Oy Tarihi: 19.6.2007)
Giriş
  • askerlik, askerdeyken bitmek bilmeyen, bitirince de keşke şimdi askerde olsam dedirten olmazsa olmaz cok şerefli bir gorevdir!
  • Adam olup, adam gibi görevlerini yaparak, adam gibi kurallara uyup, adam olup gelmesi için herkesin askerlik görmesi lazım....

Ok pek çok yanlış hatta sınır ötesi saçmalıklarda var içinde ama gene de bu ülkenin evladı olduğunu hissetmek ve gerektiğinde -ki kesinlikle gerekeceğine inanıyorum, yakın zamanlarda dünyayı büyük bir savaş bekliyor- zamanının Türkiye'sini kurtaranlara layık olabilecek yada layık olmaya çalışacak insanlar olabilmek için kesinlikle gereklidir askerlik...

Askerlikten kaçmak isteyenlere özgürlük verilmesi de olabilir kanaatimce; ancak bazı kamu kişi/kurumlarından faydalanamamak karşılığında... Bakalım bu ülkenin evladı olmak yada olmamak ne kadar ne kadar önemliymiş...

Ayrıca bü ülkeyi sevmeyen bildiği bir yol bulsun -ki isteyen bulur- istediği ülkeye gitsin bakalım sadece ülkemizde mi çarpıklıklar...

Batı denilen yaratıklar elbette teknoloji bilm ve dünyevi pek çok dalda gelişmişler bunu inkar etmek salaklıktır... Ancak şunu da kimse inkar edemez ki hemen bütün batılılar ahlak sorunları, suç oranı, kültürel yozlaşma, psikolojik bunalımlar, gelecek kaygısı, neredeyse türlerinin yok olması gibi tehditlerle karşı karşıya...

Ve filmin kopması dünya tarhini düşündüğümüzde çokta uzak değil... Herşeyin olduğu gibi batı medeniyetininde kendini yiyip bitirmesi o kadar uzak değil... Ne kadar güçlü olursa olsun hiç bir devlet sonsuza kadar en büyük olamaz... Bu dünyada herşeyin ama herşeyin bir başlangıcı ve yükselişi olduğu gibi bitişi ve sonu da vardır...

Sabah sabah yazdık, anlatım hatası varsa söylersiniz düzeltirim...

• Askerlik yapilmali tabi bu tartişilmazda , bi düzenleme şart gibi.İşe başvuruyosun biz seni arariz diyolar e ii madem askerliği yapayim diyosun işe çağırıyolar.E boşum gideyim diyosun olmaz daha sonra alicaz diyolar.Yani bu rasgele dağıtım biraz sorun yaşatiyo bence...
  • walla yarın muayenem var 4 gözle bekliyorum gelecek sene inşallah gideceğim
    Nereye çıkarsa artık
  • Askereliğe laf atana her şeyde bir fayda arayana kardeşim illaki askerde harika asker olacaksın diye bir şey yok ki...neymiş zaman kaybıymış...korkuyorum ben diyemiyor, bahaneler uyduruyo...sizin gibilere ne Mehmedcikin ne de bu vatanın ihtiyacı var..senin yerine gidip gözünü budaktan sakınmayacak bir sürü vatan evladı var...zaten askere gitseniz de oranaın içine edersiniz...adam kalkmış elin gevurunun mantığını bize uyarlıyor...dünya da bizden başka davul zurnayla askere giden, asker ocağını Peygamber Ocağı gören var mı...gitmeyenlere, gitmek istemeyenlere bu ocağın ihtiyacı yok, inşallah bir sebep çıkarda gidemezler askere inşallah....bunların topunu layacaksın...

• kimsem yokmuş gibi gidip,kimsem varmış gibi dönmek isterim....
  • ne yapacaksın yaşımı, askerlik yapmadım ama askerlik yaşımı da geçtim...askere gidince düşüncen değişir deme sakın bana...
  • bunları çok duydym doğrudur...ancak bu durum askerlik yapmayalım, askerlik iyi değildir anlamına gelmemeli değil mi...askeriye de çarpıklık varsa bu askerliğin olmaması anlamına gelmemeli(senin için demiyorum) İnşallah o çarpıklıklarda düzelecek...geçende arkadaşım askerden izizne geldi, dayak, küfür falan var mı...onlar eski de kalmış. artık kim küfür ederse şikayet edersen ciddiye alıyorlar ve dayakta pek yok dedi...artık onların nizamiyeden mi kaynaklanıyor yoksa gerçektende değişti mi askeriye bilemem...ama inanıyorm ki değişecektir zamanla...sonuçta askerliğin maddi yönünden çok manevi değeri var bizim için.
  • Menalfa Ankara'nın neresinde yaptın askerliğini?
  • bune dün ak$amın 2. raundumu..
  • az evvel kilitlenen bir topic vardı tam oraya cevap yazdım ama kabul etmedi çünkü kilitlenmiş ben yazarken;
    o topiği açan şahıs profesyonel askerlikten bahsetmiş; profesyonel askerin yetişmesi için bazı şartların oluşması gerekli bunları hiç düşünmeden konuşmuş bir uçağın uçabilmesi için önceprofesyonel bir pilot gerekli sonrada iyi bir pist gerekli ee bu pistin her an için temiz tutulması gerekli şimdi bu pisti kış yaz kim temiz tutacak elbetteki acemi erler temiz tutacak peki bu tüm askerin sağlığından kim sorumlu olacak elbette doktorlar ve hastaneler oralarda çalışan hemşireler ve temizliğine kadar bakan alt personel; şimdi size soruyorum evde anneniz veya hanımınız olmasa size yemek yapmak bulaşık ve çamaşır yıkamak ne kadar zor gelir değilmi ; onun için askerlikte bir ailedir ve bir bütündür uzmanların ve profesyonellerin yetişmesi ve rahat ortamlarda engellenmeden çalışabilmesi için bazı şeylerin acemiler tarafından yapılması gerekli elbette asker tuvalet temizleyecek neden çünkü kendisi batırıyor her asker çıkarken temizleyip çıksa daha temiz olur herkes kendi yattığı yeri temiz tutmak zorundadır;
    ben 47 yaşındayım ve hala askerlik anılarım aklıma geldikçe sanki içim coşuyor ve hala yeniden asker olmak istiyorum ülke bölünmez bir bütündür ve her türk vatandaşıda bu görevi seve seve yapar bazı istisnalar hariç o istisnalar hariç onlar kendilerini bilirler
    ne demek istediğimi umarım anlamışsınızdır yani acemi asker olmadan uzman asker olmaz ; temzilikçi,hizmetçi olmadan genel müdür olmaz hepsi gerekli şeylerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 4 Ağustos 2005, 11:47:53 >

• İnşallah üniversite mezunu ve öğretmen olarak gideceğim...o yüzden sanırım rahat ederim...
  • @enginer804
    kendini bilmez birinin açtığı konu i$te..
    sırf bu yüzden subay olacağım..warsın uzun yapim..böle adamları o 6ayı zindan edip d.tünden solutmassam banada annemin sütü helal olmasın..
  • üniversite mezunu gidecemm bende heralt
    6 ay yeter
  • @FreeSoL ankara etimesgut tankcı birliğindeydim...

Menalfa Beytepe de yaptım askerliği Okullar Komutanlığında asker yeri geldiğinde taş taşıyor demişsin de acaba dedim aynı yerde mi yapmışız.Çünkü oraya gidenler bilir yeni kurulan bir yerdir ve asfalttan tutunda çim ekme, stadyum inşaatı, ağaç dikme, ağaç sulama gibi işlerle geçiyordu günler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Menalfa

quote:

Orjinalden alıntı: aglamak

İnşallah üniversite mezunu ve öğretmen olarak gideceğim...o yüzden sanırım rahat ederim...

Benim değindiğim konularda kısa dönem askerlik yapan çavuşlar içindi zaten neyse sen 12 ay yaparsın ama teğmen olarak yaparsın birde zaten eğer öğretmen olursan (ki umarım olursun ) çok rahat ettiklerini duydum.

sevgiler.

iyi dileklerin için sağol...Oluruz inşallah. bakalım son sene...ben 12 ay rütbeli yapmayı düşünüyorum ama kısmette ne olur düşüncem değişr mi bilmem artık..bir günde olsa askerlik yapılmalı. bir özürlü kadar olamayanlar utansın ne diyeyim.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ChivaS

üniversite mezunu gidecemm bende heralt
    6 ay yeter

Bence 12 ay yap teğmen olarak yap rahat yap.. kısa dönem olmak zor gerçekten zor..

neden zor,er olarak yapıosun dimi
  • Arkadaşlar hazır askerlikle ilgili bi konu açılmışken soriym.Eski ülkesinde askerlik yapmamış olan bi adam Türk vatandaşlığına geçse bu adamı askere alırlar mı?Askerde böyle yabancılarla karşılaşanınız oldu mu?
  • yorumlara baktımda çoğu savaşma tekniğinden bahsetmiş onun için askerlik olmalı demiş!!! evet olmalı olmalı ama silah nasıl tutulur diye insanın ömründen 15 ay gider mi? benim kısa ve uzun dönem yapan arkadaşlarım geldi!! kendilerini toparlamak 2-3 ayı buldu!!
  • quote:

Alıyorlar fakat çok az askerlik yapıyorlar diye biliyorum 20 gün falan yapılıyor...

Peki yaşı önemli bu adamın mesela 50 yaşında olsa yinede alırlar mı?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.