Şimdi Ara

ASKERLİK!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

ASKERLİK!!

(En Son Oy Tarihi: 19.6.2007)
Giriş
  • gözüm yüzünden harp okuluna giremedim ztn, askere gitmek istiom fena halde, bu arada doğuya neye göre gönderilio?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Menalfa

quote:

Orjinalden alıntı: Efulim

yorumlara baktımda çoğu savaşma tekniğinden bahsetmiş onun için askerlik olmalı demiş!!! evet olmalı olmalı ama silah nasıl tutulur diye insanın ömründen 15 ay gider mi? benim kısa ve uzun dönem yapan arkadaşlarım geldi!! kendilerini toparlamak 2-3 ayı buldu!!

15 ay çok fazla buna zaten katılmıyorum askerlik yapmayan arkadaşlar sanırım rambo gibi dağ da tepede insan öldürecekleri hayalini benimsemişler yok arkadaşlar böyle bişey, var var da öyle herkesi yapmıyolar rambo

Menalfa askerde saçlar kızılmıydı

ya birde sorması ayıp doğaya giden neden hep garibanlar oluyor? örneğin tansu çillerin oğlu ,receep beyin oğlu,komutanların oğulları..
    ben hiç duymadım duyan var mı?

• YENI SIK ISTERIM üniversiteyi bititirir kısa donem <5 ay> yaparım
  • quote:

quote:

quote:

quote:

yorumlara baktımda çoğu savaşma tekniğinden bahsetmiş onun için askerlik olmalı demiş!!! evet olmalı olmalı ama silah nasıl tutulur diye insanın ömründen 15 ay gider mi? benim kısa ve uzun dönem yapan arkadaşlarım geldi!! kendilerini toparlamak 2-3 ayı buldu!!

15 ay çok fazla buna zaten katılmıyorum askerlik yapmayan arkadaşlar sanırım rambo gibi dağ da tepede insan öldürecekleri hayalini benimsemişler yok arkadaşlar böyle bişey, var var da öyle herkesi yapmıyolar rambo

Menalfa askerde saçlar kızılmıydı

ya birde sorması ayıp doğaya giden neden hep garibanlar oluyor? örneğin tansu çillerin oğlu ,receep beyin oğlu,komutanların oğulları..
    ben hiç duymadım duyan var mı?

Yeah kırmızıydı tabe.. doğuştan bizim ki yapmacık değil.. benim kod adım kızılötesiydi

Ya onları gönderip napcaklar kardeşim höd desen kaçar o saydığın insanlar... onları askere almaları bile yanlış mesela tarkan elin gavuru görse halimiz nice olurdu düşman daha çok saldırmak isterdi bize valla

Tarkan'la askerlik yapmış bi arkadaşım var hiçde senin gibi düşünmüyo ama bende öyle.

• quote:

Orjinalden alıntı: Nihonjin
    Tarkan'la askerlik yapmış bi arkadaşım var hiçde senin gibi düşünmüyo ama bende öyle.

dostum !!! kardeşim eee anlat bakalım nasılmış tarkan bey
  • efu kısa donemi eklemedin sıklara
  • oldu mu zombi kardeşim!!!
  • Askerliği yaptığım için karşı degilim hatta kötü olmasına ragmen 15ay'ın kesintisiz 6 ay'ı çadırda yattığım halde..

tek hosuma gitmeyen bazı rütbeli personelin seni kullanmaya calismasi ki bazen düsünüyorsun bu subay, astsubay, vs. kim yapmis yaa diye bazen harbiden beyinsizler tayfası basından hic eksik olmuyor.. bu arada bir hatirlatma kısa dönem yaparım rahat yaparım diyenlere kısa dönem olarak gelen bir grup vardı dönemini hatirlayamiyorum tam kış zamanında geldiler(erzurum) ve bu 5ay20günün kabaca 4ayı nöbet tutarak geçti gariplerin bzle beraber günde ortalama 8 saat böbet en az varın siz düsünün günlük uyku süremiz aylarca 4 saat i gecmemiştir...

askerde ögrendiklerim..

az uyku..

az yemek (kötü yemek)

bol bol nöbet

bol bol spor

bol bol atış

bol bol salakca muhabetler (bilader askerlik düsüyormus)

gidin ve yapın bir sey kaybetmezsiniz ama sinirlerinze hakim olun...ilk zamanlar zorlanırsınız nede olsa ytorun tombalak baston pistonsunuz daha

• quote:

oldu mu zombi kardeşim!!!

oldu saol oyumu da verdim
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Nihonjin

dostum !!! kardeşim eee anlat bakalım nasılmış tarkan bey

Anlatamam görmen lazım.
  • Nihonjin merak ettim şimdi pm beklerim
  • Herkese 15 ay zorunlu askerlik yaptırmak!! Yapması gereken kişiler var gerçekten yapmaması hem devlet hemde millet için daha akıllıca olan kişiler var.. Gerektiğinde bu devlete canımız feda. Ama sen hekesi askere zorla. Gitmemek için gençlerin yapmadığı kalmıyor. Bence bu geri kalmışlığımızın başka bir yüzü. Gelişmiş ülkeler bu işi nasıl çözmüş daha ne kadar görmemezlikten gelecez bilmiyorum...
  • Ben askerliğimi van da yazıcı olarak yaptım, kısa dönem olarak. Askerlikte en iyi öğrendiğim şey G3 silahını söküp takmak oldu. Onun dışında bir de nöbet tutmayı öğrendik. Başka? başka hiç bir şey öğrenmedim desem yeridir. Bir askerin askeriyeye maliyeti ortalama 150 YTL Ben 7 ay boyunca orda kaldım, ben askere gidince benim yerime bir eleman aldık, ona 850 YTL para verdik, benim askerde yediğim aylık 100 YTL Bunları toplarsak 600+150+100=1100 ytl. Zaman kaybını hiç hesaba katmıyorum. Yarın allah göstermesin bir savaş çıkarsa güya askerlik yapmış olan benim ne faydam olacak (Düşmana şöyle derim artık, -ben çok iyi G3 söker takarım,yaklaşma yanıma,teslim ol falan)
    Lütfen arkadaşlar askerliği küçümsemiyorum ama askerlik yapanlar da söylesinler allah aşkına 18 ay boyunca adamın yaptığı işe yarar hiç bir şey yok, şimdi 15 ay oldu, bu nedir sizce. Dile kolay insan en verimli olacağı 1 yıldan fazla bir dönemi bir çok yerde gereksiz bir şekilde heba ediyor. Askerde hayatını düzene sokan, word,excel öğrenip sivilde başarılı olan insanlar da var ama bunlar da istisna. Demek istediğim şu, askerlik yapmak gereksiz değil, ama sistemli bir hale gelmesi gerekli bence, düşürülmesi gerekli, askerlerin çağın gereklerine göre yeniden eğitilmesi şart. Söyler misiniz, var mı artık günümüzde tüfekla şavaş. İnşallah yanlış anlaşılmamışımdır. (bu arada bel fıtığı rahatsızlığım olmasına rağmen askerlikten çürüğü ayrılmadığımı, bunu da askerde kimseye söylemediğimi söylemek isterim, nöbetten geldiğimde belimi doğrultacak mecalim kalmıyordu.)
    _____________________________-
    ZAFER ALTINOK
    KONYA, SMMM

• quote:

Orjinalden alıntı: altinok

Ben askerliğimi van da yazıcı olarak yaptım, kısa dönem olarak. Askerlikte en iyi öğrendiğim şey G3 silahını söküp takmak oldu. Onun dışında bir de nöbet tutmayı öğrendik. Başka? başka hiç bir şey öğrenmedim desem yeridir. Bir askerin askeriyeye maliyeti ortalama 150 YTL Ben 7 ay boyunca orda kaldım, ben askere gidince benim yerime bir eleman aldık, ona 850 YTL para verdik, benim askerde yediğim aylık 100 YTL Bunları toplarsak 600+150+100=1100 ytl. Zaman kaybını hiç hesaba katmıyorum. Yarın allah göstermesin bir savaş çıkarsa güya askerlik yapmış olan benim ne faydam olacak (Düşmana şöyle derim artık, -ben çok iyi G3 söker takarım,yaklaşma yanıma,teslim ol falan)
    Lütfen arkadaşlar askerliği küçümsemiyorum ama askerlik yapanlar da söylesinler allah aşkına 18 ay boyunca adamın yaptığı işe yarar hiç bir şey yok, şimdi 15 ay oldu, bu nedir sizce. Dile kolay insan en verimli olacağı 1 yıldan fazla bir dönemi bir çok yerde gereksiz bir şekilde heba ediyor. Askerde hayatını düzene sokan, word,excel öğrenip sivilde başarılı olan insanlar da var ama bunlar da istisna. Demek istediğim şu, askerlik yapmak gereksiz değil, ama sistemli bir hale gelmesi gerekli bence, düşürülmesi gerekli, askerlerin çağın gereklerine göre yeniden eğitilmesi şart. Söyler misiniz, var mı artık günümüzde tüfekla şavaş. İnşallah yanlış anlaşılmamışımdır. (bu arada bel fıtığı rahatsızlığım olmasına rağmen askerlikten çürüğü ayrılmadığımı, bunu da askerde kimseye söylemediğimi söylemek isterim, nöbetten geldiğimde belimi doğrultacak mecalim kalmıyordu.)
    ZAFER ALTINOK
    KONYA, SMMM

+1

• birde resim koyalım tam olsun!!!
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: altinok

Ben askerliğimi van da yazıcı olarak yaptım, kısa dönem olarak. Askerlikte en iyi öğrendiğim şey G3 silahını söküp takmak oldu. Onun dışında bir de nöbet tutmayı öğrendik. Başka? başka hiç bir şey öğrenmedim desem yeridir. Bir askerin askeriyeye maliyeti ortalama 150 YTL Ben 7 ay boyunca orda kaldım, ben askere gidince benim yerime bir eleman aldık, ona 850 YTL para verdik, benim askerde yediğim aylık 100 YTL Bunları toplarsak 600+150+100=1100 ytl. Zaman kaybını hiç hesaba katmıyorum. Yarın allah göstermesin bir savaş çıkarsa güya askerlik yapmış olan benim ne faydam olacak (Düşmana şöyle derim artık, -ben çok iyi G3 söker takarım,yaklaşma yanıma,teslim ol falan)
    ZAFER ALTINOK
    KONYA, SMMM

+1

sizler forumu ya tam olarak okumuyorsunuz yada işinize geldiği gibi yazıyorsunuz;

sadece askerlikte değil bir iş yerinde bir fabrikada eğer alt hizmetler yapılmazsa üst hizmetlerde aksar ;
    mahallede çöpçüler olmazsa sokağı bok götürür, muhasebeci olmasa fabrikanın yönetimi alt üst olur; müdür olmazsa diğer elemanlar başsız kalır ve doğru dürüst çalışmaz;acemi askerler olmazsa astsubaylar subaylar olmaz. birileri yukarıda yönetecek diğerleri aşağıdaki alt hizmetleri sürdürecek çarkların sürekli dönmesi esastır ; birinci sayfada buna benzer bir yazı daha yazdım umarım onuda iyice okur ne demek istediğimi anlarsınız... ha sen korkyormuşsun veya başka bir sebeten dolayı askere gitmek istemiyormuşsun orasını bilmem ama her türk vatandaşı bu ülke için askerlik görevini seve seve yapmalıdır... yapmak istemiyorsa kaçıyorsa veya çeşitli hilelere başvuruyorsa vay onun halineki vaayyyy Allah acısın ona

• enginer sen tam okuduğuna eminmisin!!!

şunlara bir yanıtla

1) avruğa birliğine gireceğiz diye kıvranıyoruz ? hangsinde askerlik var?

2) bana bir tane örnek ver gelişmiş bir ülke olsun ve o ülkede askerlik 15 olsun

3) askerden gelenleere soruyorum !! olum ne yaptın orda hiç ne yapayım !! yedim içtim geldim!! spor yaptık!! ee sonuç ne odlu senin 15 aya?

4) gittiğin yerde üst rütbene mahkumsun !! adam soyun dese soyun!! dövmek isterse döver!! sesini bile çıramazsın nerde insan hakları benim arkadaşımı sırf inat için dövmüş üst rütbeli şerefsiz!! sen Trabzonlusun delikanlıyım diye dolaşıyorsunuz sokaklarda hadi burdada delikanlı ol diye

• quote:

enginer sen tam okuduğuna eminmisin!!!

şunlara bir yanıtla

2) bana bir tane örnek ver gelişmiş bir ülke olsun ve o ülkede askerlik 15 olsun

3) askerden gelenleere soruyorum !! olum ne yaptın orda hiç ne yapayım !! yedim içtim geldim!! spor yaptık!! ee sonuç ne odlu senin 15 aya?

4) gittiğin yerde üst rütbene mahkumsun !! adam soyun dese soyun!! dövmek isterse döver!! sesini bile çıramazsın nerde insan hakları benim arkadaşımı sırf inat için dövmüş üst rütbeli şerefsiz!! sen Trabzonlusun delikanlıyım diye dolaşıyorsunuz sokaklarda hadi burdada delikanlı ol diye

peki sende bunlara cevap ver diyecem ama senin kafa basmaz belki ben onun için karşısına cevaplarınıda yzayım çünki iki keredir yazıyorum hala anlamamışsınız.

1- ozaman asker niçin vardır.

cevap : asker eriyle subayı ile ilerde doğabilecek bir harp için vardır ...
    osenin gördüklerin geri hizmettekilerdir maalesef ileri hizmettekileri gerçekten yurdunu sevenlerden seçerler...

2- başkasının ülkesi bizi niye bu kadar ilgilendiriyor. bizim ülkemizin diğer ülkelerden bir farkı vardır ve bunları göremeyenler körmüdür.

cevap : evet kördür bizim ülkemiz köprü bir ülkedir, ve dört mevsimin aynı anda yaşandığı bir ülkedir ve stratejik öneme haizdir.

3- üst rütbelinin emirlerine mahkummusun ;

cevap:üstlerinin emirlerini dinlemek zorundasın; nasılki evde anne ve babanın sözüne itaat ediyorsan oradada amirlerine itaat edeceksin ;
    itaat etmeyen olursa cezalandırılır ve askerin disiplini olmaz,
    sen boşver AB.yi şunu bunu kendi ülkene bak .adamlar gün geçmiyorki tekerimize çomak sokmasınlar,
    işte böyle povakatörler heryerde ve herzaman çıkıyorlar.bu forumda ve diğer forumlarda olduğu gibi hemen hemen heryerde varlar.

• quote:

şunlara bir yanıtla

hoca bırak valla ben anladım bu millet o kadar beyni yıkanmış bir milletki hala savaşları süngüyle tüfekle yapcaklarını sanıyorlar
    bu devirde artık millet yatığı yerden savaş yapıyor bizimkiler çamurda yatmakla bilmem neyle savaş kazandığını sanıyor.
    Tabi PKK teröristlerini düşmandan saydıkları için böyle durum elin peşmerge cahillerine silah vermişler olmuş size düşman
    tabi bizim ülkede asıl gözü olanlarıda böyle sanıyorlar.O yüden bırak inansınlar askerlik vatan borcu masallarına.Kendi çocukları
    askere gitmeyince o zaman anlatırlar bizim zamanda 12 ay dı diye onlara anlatmaya masal hikaye lazım onuda askeriye sağlıyor.
    Kısacası milletin eğlencesi olmuş askeriye.Bide millet o kadar boşki bi daha çağırsalar giderim diyor benim teklifimde bu zihniyeti toplasınlar askere
    er yapsınlar yıllarca çamurda sürünsün toprakta yuvarlansın.Askeriyenin böylelelerine ihtiyacı var koyunlar olacakki kurban edilebilsinler........

• quote:

Orjinalden alıntı: krushmut

quote:

şunlara bir yanıtla

hoca bırak valla ben anladım bu millet o kadar beyni yıkanmış bir milletki hala savaşları süngüyle tüfekle yapcaklarını sanıyorlar
    bu devirde artık millet yatığı yerden savaş yapıyor bizimkiler çamurda yatmakla bilmem neyle savaş kazandığını sanıyor.
    Tabi PKK teröristlerini düşmandan saydıkları için böyle durum elin peşmerge cahillerine silah vermişler olmuş size düşman
    tabi bizim ülkede asıl gözü olanlarıda böyle sanıyorlar.O yüden bırak inansınlar askerlik vatan borcu masallarına.Kendi çocukları
    askere gitmeyince o zaman anlatırlar bizim zamanda 12 ay dı diye onlara anlatmaya masal hikaye lazım onuda askeriye sağlıyor.
    Kısacası milletin eğlencesi olmuş askeriye.Bide millet o kadar boşki bi daha çağırsalar giderim diyor benim teklifimde bu zihniyeti toplasınlar askere
    er yapsınlar yıllarca çamurda sürünsün toprakta yuvarlansın.Askeriyenin böylelelerine ihtiyacı var koyunlar olacakki kurban edilebilsinler........

zeki insanın hali bir başka oluyor!!

bu arada engineer

sen yaşına şükret oldu mu? yoksa şimdi sana buradan söyleceğim bir sürü laf var ama bana kendinden büyüklere saygılı olmayı öğrettiler!! ama şu var iş demek ki yaşta bitmiyor !! insan 40 geçince kemale ermiyor demek ki!! ama şu var bir daha yukardaki laflarının aynısı kullan yaşına falan bakmam isteğin cevabı alırsın!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi éfulim -- 5 Ağustos 2005, 11:57:25 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.