Şimdi Ara

Askerliğini Yedek Astsubay olarak yapan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Askerliğini Yedek Astsubay olarak yapan var mı? Merak ettiğim bir kaç soru var, bilgisi olan kimse yok yeni bir uygulama olduğu için.

2 gün önce askerliğimi gidip tecil ettirdim 2022'ye kadar tecilliyim. Ön Lisans mezunuyum (özel bir okulda %75 burslu Grafik Tasarımı) Ama içimde bir sıkıntı var. Tecil ettirdiğim için pişmanım diyebilirim. Kasım sonuna kadar bozdurup Şubatta gitmek istiyorum. Sırf bu yüzden bulduğum güzel bir işten vazgeçtim. Şimdi izninle sorularımı sorayım:
    1-Ne mezununuz Lisans, Ön lisans? hangi program? Çok farkediyor mu bölümler seçilirken yoksa şans mı?
    2-Meslekçi miydiniz yoksa Takım komutanı mı? (bu neye göre belirleniyor)
    3-Acemilik ve Usta birliğiniz neredeydi. Çok fazla tayin durumu oldu mmu geçici görevlendirme ile.
    4-Maaş aşağı yukarı ne kadardı?
    5-Fiziğin çok önemi var mı seçilmede?
    6-Asteğmenler batıda ev tutuyormuş, doğuda orduevinde kalıyorlarmış. Bu durum yedek.ast. içinde geçerli mi?
    7-Yedek ast. sadece kara kuvvetlerinde mi var yoksa tüm kuvvetlerde uygulanıyor mu (jandarma dahil) ?
    8-Doğuda yaptıysanız göreve, operasyona gidiyor muydunuz ve verilen eğitimlerin yeterli olduğunu düşünüyormusunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-21F9C8AD0 -- 15 Kasım 2019; 14:52:22 >

• Ben 12 ay yaptım. Geçen Haziran'ın sonu geldim.
    Yedek Astsubay bildiğin Astsubay oluyor. Yani Astsubay olmaya uygun özellik taşıyan biri ve Astsubay rütbesini taşıyorsun. Tıpkı Teğmen olmaya hazır olan yani Yedek Subay (Asteğmen) gibi düşünebilirsin. Merak ettiğin daha farklı bir şey mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Göz-

Ben 12 ay yaptım. Geçen Haziran'ın sonu geldim.
    Yedek Astsubay bildiğin Astsubay oluyor. Yani Astsubay olmaya uygun özellik taşıyan biri ve Astsubay rütbesini taşıyorsun. Tıpkı Teğmen olmaya hazır olan yani Yedek Subay (Asteğmen) gibi düşünebilirsin. Merak ettiğin daha farklı bir şey mi ?
    Hocam müsaitsen özelden yazayım. 1. Dönemdin sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üsteki arkadaşın mesajı fake gibi . Yedek astsubaylar daha bu kasımda 10 gün önce 1.dönem olarak gittiler askerlik sistemi değişti .
  • Raki bilboa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne güzel açıklamışsın yeni bir uygulama diye, ilk gidecek sensin herhalde yapan yok, yedek subay diyorsan soruları alabilirim

• Yani subay ihtiyacı olduğu zaman direk seni alıyorlar yedeksin yani kısaca

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • buyrun, 366. dönemim.
  • Updullah
  • 368 istanbul tuzla. Meslek kurası çıktı bana. Güzeldi. Maaşı da iki sene önce 5 bini geçmişti teğmenken. Sabah 8 akşam 5 çalışıyorduk haftasonu da boştuk (nöbet yoksa). Haliyle istet misafirhanedr kal ister ev tut sana kalmış. Doğuda gideceğin yete göre değişir bence. Aktütünde yedek subay olarak görev yapmış tanıdık var. Orda nerde ev tutacan? Bence hiç buralarda cevap arama gideceğin birlik, çalışacağın arkadaşların amirlerin başkasının deneyiminden çok farklı olabilir. Hatta bizim orda bölümden bölüme bile değişiyordu. Gidince görürsün boşver. Takım komutani olanların benden farkliubir fiziği yoktu. Şans işi. Takım komutani olsan daha fazla acemilik yapıyorsun. Gerçi bir arkadaş oradaki ortamı özlediğini söylüyordu. Belki ortam çok iyiydi dostluk vs bilmiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinanakgl

368 istanbul tuzla. Meslek kurası çıktı bana. Güzeldi. Maaşı da iki sene önce 5 bini geçmişti teğmenken. Sabah 8 akşam 5 çalışıyorduk haftasonu da boştuk (nöbet yoksa). Haliyle istet misafirhanedr kal ister ev tut sana kalmış. Doğuda gideceğin yete göre değişir bence. Aktütünde yedek subay olarak görev yapmış tanıdık var. Orda nerde ev tutacan? Bence hiç buralarda cevap arama gideceğin birlik, çalışacağın arkadaşların amirlerin başkasının deneyiminden çok farklı olabilir. Hatta bizim orda bölümden bölüme bile değişiyordu. Gidince görürsün boşver. Takım komutani olanların benden farkliubir fiziği yoktu. Şans işi. Takım komutani olsan daha fazla acemilik yapıyorsun. Gerçi bir arkadaş oradaki ortamı özlediğini söylüyordu. Belki ortam çok iyiydi dostluk vs bilmiyorum.
    Tk. K. sanırım meslekçiden daha iyi ve bunu biz seçemiyoruz anladığım kadarıyla. Asteğmenlik daha farklı bir durum tabi ama tinerde Çok teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-21F9C8AD0

Tk. K. sanırım meslekçiden daha iyi ve bunu biz seçemiyoruz anladığım kadarıyla. Asteğmenlik daha farklı bir durum tabi ama tinerde Çok teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için.

Alıntıları Göster
    Dostum ben sana mesaj atamıyorum. Blok mu attın ne yaptın mesaj çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Göz-

Dostum ben sana mesaj atamıyorum. Blok mu attın ne yaptın mesaj çıkıyor.

Alıntıları Göster
    bi daha dene hocam sen asteğmenlik yaptın sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-21F9C8AD0 -- 15 Kasım 2019; 20:17:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-21F9C8AD0

bi daha dene hocam sen asteğmenlik yaptın sanırım

Alıntıları Göster
    Hayır Er-Erbaştım fakat askerliğin köküne indim. Zaten eski Askeriye sevdalısıyım, tabi ondan da soğuttular.

Edit : Mesaj atamıyorum.

Asteğmenlikten yola çıkarak anlatayım.

Asteğmenleri eğitirken fena ezerler. Fakat görev yerinde kafası rahattır. Doğu'da mesela sınırda bir Karakola düşersen Takım Komutanı olursun, Karakol'un en üst rütbesi sensindir. Fakat Karakol'a düşmezsen. Seni belirli bir yerde rütbeli olarak görevlendirirler. Mesela Cobra araçta Araç Komutanı olursun. Yanında sözleşmeli er vardır aracı kullanır, sen takılırsın.
    Araziye çıkarlar ve Uzman Çavuş gibi de sevee sevee görevini icra etmek zorundadır.
    Çünkü aşağı yukarı devlet sana 4750 TL civarı maaş veriyor. Şimdi ne kadar bilmiyorum. Bu Astsubay olayı da bunun gibidir. Hani şu yeni çıkan Yedek Astsubaylık.

Ev olayı ise Batı'da ev tutarsın. Doğu'da ise normal asker gibisin. Orduevi işi kalıcı olmadığı için yaş olabilir. Bahsettiklerim Alay ve Tabur gibi yerlerde kalacak içindir. Yoksa Karakol'da görev yapıp Orduevi düşünülemez bile
    Jandarma'da da Asteğmen vardır bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göz- -- 15 Kasım 2019; 20:29:3 >

• Takim komutani meslekciden iyi olmaz hocam. Bir kere kendi isini yapmazsın. Ben öğretmenim gittim 25 gün kadar acemilik yaptim (zorlanmadan - en ağır şey yagmurda yürümek oldu o da denk geldi). Takim komutanı olduğunda 75 gün kadar acemilik yapıyorsun (maas almıyorsun). O süre icinde izin yok carsi vs (malum acemilik). Sonrasında meslekci işini yaparken (ben ders verdim + askerliğin getirdiği getir götür işleri o da albaylarin yarbaylarin arasında yaptığımız için) takım komutani sansliysa ya nöbet vs islerine bakiyor ya da görevi neyse artık eğitim bile verebilir (buna çok girmeyecegim). Ama burada büyük bir ama var ne olursa olsun en önemlisi amirler. Amirin iyiyse erlik bile güzel olur. Amirin kötüyse subaylık da kötü olabilir. Allah kolaylık versin askeriye farklı bir yer farklı bir ortam. Benim sansima en alt rütbe bile olsa astegmen tegmen olarak deneyimledim. Güzel de oldu. Hakkında hayırlısı olsun. Not: ben meb i bırakıp orda askeriyede devam etmeyi de düşündüm sınava girdim. Hele kazanayım sonra iyice düşünürüm dedim ama direkt mülakatta kaldim 🤣🤣 çok düşünecek bir durum olmadı 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.