Şimdi Ara

Askerliğini Tecil Ettirmek İsteyenler(Tecil İçin Şartlar,Gerekenler) (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.528
Cevap
35
Favori
675.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam rahatlattiniz tesekkur ederim lakin tecil olacagini 2 yil sanmiyorumyas dolayisi ile maksimum 28 yas siniri yok mu ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayhan6134 A kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Öğretim kurumlarından terk, ilişiği kesilen veya mezun olanların ertelemeleri MADDE 48 – (1) Yükümlülerin askerlikleri istekleri halinde mezuniyet veya ilişik kesme tarihinden itibaren yoklamaları yapılmadan; a) Lise veya dengi okuldan mezun olanların üç yıl, b) Mesleki ve teknik liselerden mezun olanların altı yıl, c) Fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulundan mezun olanların iki yıl, ç) Dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanların mezuniyet tarihinden itibaren iki yıl, yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlara ise denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için denklik onay birimine başvuru tarihinden itibaren ilave bir yıl, d) Yüksek lisans eğitimini tamamlayanlara bir yıl, yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlara ise denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için ilave bir yıl, süreyle ertelenir. Bu erteleme süreleri; lise veya dengi okul mezunları için 22 yaşını, mesleki ve teknik lise mezunları için 25 yaşını, fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulu mezunları için 28 yaşını, dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumu mezunları ile denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için bir yıllık erteleme süresi verilenler için 32 yaşını tamamladıkları yılın sonunu geçemez.

    O dediğiniz öğrenci iken yapılan erteleme mezun olanlar için yukarıda ekledim.

    Alıntı

    metni:
    Lisans ve daha aşağı seviyedeki öğrenci ertelemeleri MADDE 47 – (1) Lisans ve daha aşağı seviyede öğrenim görenlerin askerlikleri azami olarak; a)  Lise veya dengi okullarda 22 yaşını tamamladıkları, b) Fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında ise 28 yaşını tamamladıkları, yılın sonunu geçmemek kaydıyla mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar yoklamaları yapılmadan ertelenir.

    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/07/20200722-5.htm


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba


    Kilodan dolayı 1 yıl erteleme almıştım bu süreç içerisinde zayıfladım ancak geçtiğimiz dönem yüksek lisansa kayıt oldum.

    1 yıl erteleme dolduğunda direk sevk mi başlatılır yoksa yüksek lisanstan dolayı tecil ettirme hakkım bulunur mu? Bu duruma göre

    ders düzenlememi ayarlamam gerekiyor.Bilgisi ve tecrübesi olan var mıdır? Teşekkürler..

  • milesrewards kullanıcısına yanıt

    Enstitü öğrenci işleri ile görüşünüz. Normalde kesin kayıt olduktan sonra öğrenci işleri erteleme başvurusu yapar. Yoklama sürecinden dolayı erteleme yapılmadıysa süreç tamamlandıktan sonra da ertelemeniz yapılır. Sevk belgesini alana kadar erteleme hakkınızı kullanabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler.

  • ben üniversite 2.sınıf öğrencisiyim.14.02.2001 doğumluyum.1 ocak 2021de yoklama kaçağı olarak görünmektesiniz mesajı gelince yoklama başvurusu yaptım ve nasıl yaptığımı hatırlamıyorum 1 ocak 2023'e kadar askerliğimi ertelemişim.bu ertelemeyi uzatmak için ne yapmam gerekiyor bilgilendirirseniz çok sevinirim.

  • Yks2 Y kullanıcısına yanıt

    Okulunuz öğrenci işleri ile görüşünüz, öğrenci tecilinizi yapsınlar. Siz şuan lise mezun tecili yaptırmışsınız. Max 3 yıl / 22 yaşına kadar yapılan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Anladım çok teşekkür ederim.

  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.