Şimdi Ara

Askerliği Yapmış Olanlar ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
314
Cevap
6
Favori
15.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şunu söyleyeyim askerde sana poşet diyecek bir çok sözüm meclisten dışarı ileri zeka çıkıyor ama neredeyse 4 kısa dönem gidiyor o hala orada oluyor. İkincisi kimse kimseyi ezemez sen hakkını bilirsen ezdirmezsin kendini ki bu işin kısa veya uzun dönemi olmaz.

senin aman aman bir mesleğin yoksa özel seçmez nerede boş yer var oraya gönderirler gittiğin yeri iyi araştırmak lazım rahat yere kapak atmak için

en önemlisi de imkan varsa kısa dönem gitmek oradan bir hafta erken çıkabilmek için kendini jiletleyen çocuklar vardı :)
  • 4 yıllık mezunu olarak git

6 ay yaparsın sonra ılık bir rüzgar eser o poşet ordan uçar gider. Çuvallarda ordan el sallar :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodurgali

quote:

Orijinalden alıntı: Catology

quote:

Orijinalden alıntı: xnoname

2 yıllık mezunu olarak gideceğin için senin için kaçınılmaz bir şey acemi birliğinden onbaşı olarak çıkacaksın 3 ay sonra da çavuş olcaksın sınıfın topçu veya tankçı olursa işin zor

Ben tankçı olarak yaptım nesi zor?

Hocam tankcılık nasıl birşey di usta birliğinde neler yapıyorsunuz mesela ? Acemi birliğinde filan tank siliyormuşsunuz anca öyle yazıyordu nette usta birliği nasıl geçiyor ? Benim arkadaşımın abisi Etimesgut'da acemiliği bitirince 3-4 farklı şehire göndermişler kalan askerlik süresinde Kırıkkale , Şırnak vs benim bi arkadaşımda bu ay gitti martın başında oda Etimesgut tankçı olarak şimdi onlar usta birliğinde ne iş yapacak ? Doğu çıkarsa neler yapıyorlar mesela arazide tankmı sürüyor ?

Ben kısa dönem yaptım, yazıcı idim. Genel olarak doğu çıktığı doğru. Çok güzel eğitim veriliyor. Batıda ise bilecik ve tekirdağ ve özellikle kıbrısa asker çok gidiyor tankçı sınıfında.

Acemilikte tank siliyor felan kim diyor? Devamlı içtima, tören provası, yapılıyor. Tören sonrası sıkı eğitim görüyorlar..RDM olanlar 21 gün temel eğitim sonunda genelde bilecik tarafına, 21 günlük eğitimini Tamamlayan jandarma ve kısa dönemler esas birliklerine gidiyor. Daha sonra 45 ve 60 günlük sınıfına göre farklı birliklere gönderiliyor. Genelde, zma ve t60 idi sanırım onun sürücületi ve tank komutanı olarak.

Eğer şanslı isen bulunduğun birlikte tertip emri çıkartılıyor ve birliğinde devam edeviliyorsun. Karargah ve ya bölüklerde ki; daha iyi oluyor.

Ama nacizane tavsiyem; kısa dönem git. Uzun dönem çok asker tanıdım. 2 yıllık okuyup gelen.. Çok pişmanlar.

• Ben denizciydim 2016 agustosunda hatay iskenderun da yaptim acemiligimi cok sicakti ama koguşlarda büyük klimalar vardi bazi koguşlar tekli mesela 9 kisi kaliyor onlar daha iyiydi. Acemi giderken traş bicagi al iyisinden su 4 lu bicaklilardan çorap ve baksir tarzi şeyler götür. Askercell almani onermem hatti gizli sokarsin kamerali telefon olayina gelince didik didik ariyolardi ben goturmedim ihtiyac duymadim.

Acemilikte siracilik devrecilik yok koyun gibi güdülüyorsun. Yemegi toplu gidiyorsun 200 kisi dusun 4 lu gruplar halinde. 4500 5000 kisi vardi denizcilerin tek acemi yeri iskenderun oldugu icin. Duşlar 3dk di bazen buz gibi suda duş aliyordum. 3dk da ne yapabilirsen.

Usta da istanbul cikti dogru istanbula gectim. Eve ugramadan acemilige gore oldukca iyiydi kasimpaşada halicin dibinde askerlik yemekler guzel. Biz hazir kita idik 10 kisi tim halinde 5 gececi 5 gunduzcu kamuflaj giyerdik. Telsiz ve gozluk takardik :) secilme olayina gelince ilk olarak tanisma fasli gecirdik. Sonra dedi komutan silaha ilgisi olan varmi dedi sporla ugraşan ben el kaldirdim bir kac kiside kaldirdi sonra digerleri indirdi beni aldi yazici icin ama her turlu seyi yaptim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurbaba10

Ben denizciydim 2016 agustosunda hatay iskenderun da yaptim acemiligimi cok sicakti ama koguşlarda büyük klimalar vardi bazi koguşlar tekli mesela 9 kisi kaliyor onlar daha iyiydi. Acemi giderken traş bicagi al iyisinden su 4 lu bicaklilardan çorap ve baksir tarzi şeyler götür. Askercell almani onermem hatti gizli sokarsin kamerali telefon olayina gelince didik didik ariyolardi ben goturmedim ihtiyac duymadim.

Acemilikte siracilik devrecilik yok koyun gibi güdülüyorsun. Yemegi toplu gidiyorsun 200 kisi dusun 4 lu gruplar halinde. 4500 5000 kisi vardi denizcilerin tek acemi yeri iskenderun oldugu icin. Duşlar 3dk di bazen buz gibi suda duş aliyordum. 3dk da ne yapabilirsen.

Usta da istanbul cikti dogru istanbula gectim. Eve ugramadan acemilige gore oldukca iyiydi kasimpaşada halicin dibinde askerlik yemekler guzel. Biz hazir kita idik 10 kisi tim halinde 5 gececi 5 gunduzcu kamuflaj giyerdik. Telsiz ve gozluk takardik :) secilme olayina gelince ilk olarak tanisma fasli gecirdik. Sonra dedi komutan silaha ilgisi olan varmi dedi sporla ugraşan ben el kaldirdim bir kac kiside kaldirdi sonra digerleri indirdi beni aldi yazici icin ama her turlu seyi yaptim :)

Sanırım bu kara , hava , deniz arasında en iyisi deniz en rahatı hocam şanslısın ama tabi onunda diğerlerine göre bazı zorlukları vardır

Fakat sanırım denizci usta birlikleri diğerlerine göre az olduğundanmıdır yoksa az kişi ihtiyacı olduğundamıdır galiba pek fazla denizci alınmıyor en çok kara herhalde. Hiç bir tanıdığım denizci olmadı çünkü belki benim tanıdıklarımın şansızlıklarıdır. Hepsi kara bir tane bir akrabam havacı olarak yaptı o kadar

• sakın sakın uzun dönem er olma.

• 1) Yazıcı yapabilirler, duruma göre değişir.
    2) Sırf kısa dönem yapmak için hiç olmazsa açık öğretim okunur.
    3) Olur, çok koyar; emin ol...
    4) Batılı, Türk kökenli olan uzun dönemler genelde Doğu-Güneydoğu yapar... Er doğuda yerine göre yazıcı da olur, çaycı da olur, şoför de olur, operasyona da katılır, nöbet de tutar.
    5) Hiç olmazsa açık öğretim oku.
    6) Yeterli değil; duruma, ihtiyaca, gideceğin yere göre değişir.
    7) Hayır, hayatında çeşmede su görmemiş adamı bile denizci yapabilirler. Genelde kekoları deniz görsünler diye denizci yapıyorlar. Belli olmaz ama düşük ihtimalle çıkabilir.

Sana şöyle bir özet geçeyim. Denizcilik fakültesi mezunuyum, güverte zabitiyim. Askerde KKK' da Piyade idim. Görevim AMM/AMK, tören mangası ve Unimog şoförlüğüydü. Gece ve gündüz ani müdahale mangasında durdum, kışla içi törenlerde ve karşılama mangasında mangada görev alıyordum ki genelde AMM/AMK' dakiler görevlendirilir törenlerde. Kışla dışı törenlerde Unimog ile top çekiyordum, naaşı üzerine koyuyorlardu topun, onu takıyorduk arkaya... Kışla içi ağır iş olunca Unimog' la hallediyorduk. Şimdi düşün benimle görev aldığım kuvvet, yaptığım iş ne alaka? Kel alaka... Askeriye böyle bir yer ki her şey mümkün, askeriyede büyüdüm içini dışını iyi bilirim. Depocu da olabilirdim, yazıcı da olabilirdim bizde şartlar farklıydı. Normalde kısa dönemlere Unimog vermezler, bizde benim yedeğim uzun dönem Unimog şoför vardı. Kısa dönemlere şoförlük vermezler normalde ama benim gittiğim kışlada şoförlerin çoğu kısa dönemdi. Bundan dolayıdır ki gözlerini kapat, seçemediğin şeyleri düşünme. Sadece mümkün olan en kısa sürede askerliğini bitir gel, lisans okuyacaksan oku okumayacaksan okuldan sonra direk askere git.

Askerlik güzeldir, korkma, çekinme... Akışına bırak, tadını çıkar, kafanı dinle. Hayatımda hiç bir zaman askerdeki kadar rahat olmadı kafam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 7 Mayıs 2017; 0:33:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wolkan60

26 yaşında kısa dönem gittim askere

şunu söyleyeyim askerde sana poşet diyecek bir çok sözüm meclisten dışarı ileri zeka çıkıyor ama neredeyse 4 kısa dönem gidiyor o hala orada oluyor. İkincisi kimse kimseyi ezemez sen hakkını bilirsen ezdirmezsin kendini ki bu işin kısa veya uzun dönemi olmaz.

senin aman aman bir mesleğin yoksa özel seçmez nerede boş yer var oraya gönderirler gittiğin yeri iyi araştırmak lazım rahat yere kapak atmak için

en önemlisi de imkan varsa kısa dönem gitmek oradan bir hafta erken çıkabilmek için kendini jiletleyen çocuklar vardı :)

Hocam bu askerlik muayenesinde dövmesi olanlar kolunda kesik olanlar filan illaki olur onlara bir şey yapıyorlar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bcan402

sakın sakın uzun dönem er olma.

Uzun dönem olarak gitsek ne önerirsin gerçi şans işide sizce ney olmak iyidir hocam ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bcan402

sakın sakın uzun dönem er olma.

Uzun dönem olarak gitsek ne önerirsin gerçi şans işide sizce ney olmak iyidir hocam ?

eğer gececi-gündüzcü diye ayrılınıyorsa şoför olmak iyidir.

yine de sıkıntı yahu. 12 ay çok uzun süre. bıkar insan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

1) Yazıcı yapabilirler, duruma göre değişir.
    4) Batılı, Türk kökenli olan uzun dönemler genelde Doğu-Güneydoğu yapar... Er doğuda yerine göre yazıcı da olur, çaycı da olur, şoför de olur, operasyona da katılır, nöbet de tutar.
    7) Hayır, hayatında çeşmede su görmemiş adamı bile denizci yapabilirler. Genelde kekoları deniz görsünler diye denizci yapıyorlar. Belli olmaz ama düşük ihtimalle çıkabilir.

Sana şöyle bir özet geçeyim. Denizcilik fakültesi mezunuyum, güverte zabitiyim. Askerde KKK' da Piyade idim. Görevim AMM/AMK, tören mangası ve Unimog şoförlüğüydü. Gece ve gündüz ani müdahale mangasında durdum, kışla içi törenlerde ve karşılama mangasında mangada görev alıyordum ki genelde AMM/AMK' dakiler görevlendirilir törenlerde. Kışla dışı törenlerde Unimog ile top çekiyordum, naaşı üzerine koyuyorlardu topun, onu takıyorduk arkaya... Kışla içi ağır iş olunca Unimog' la hallediyorduk. Şimdi düşün benimle görev aldığım kuvvet, yaptığım iş ne alaka? Kel alaka... Askeriye böyle bir yer ki her şey mümkün, askeriyede büyüdüm içini dışını iyi bilirim. Depocu da olabilirdim, yazıcı da olabilirdim bizde şartlar farklıydı. Normalde kısa dönemlere Unimog vermezler, bizde benim yedeğim uzun dönem Unimog şoför vardı. Kısa dönemlere şoförlük vermezler normalde ama benim gittiğim kışlada şoförlerin çoğu kısa dönemdi. Bundan dolayıdır ki gözlerini kapat, seçemediğin şeyleri düşünme. Sadece mümkün olan en kısa sürede askerliğini bitir gel, lisans okuyacaksan oku okumayacaksan okuldan sonra direk askere git.

Askerlik güzeldir, korkma, çekinme... Akışına bırak, tadını çıkar, kafanı dinle. Hayatımda hiç bir zaman askerdeki kadar rahat olmadı kafam...

Hocam o işlerin tamamen şans olduğu ortaya çıktı sizin denizci olarak yapamamanızla Veyada en rahat askerlik denizciler yapıyor dendiği için torpil işide olabilir Ben Çorum'luyum şimdi bana doğu çıkma şansımı yüksek ? Şans ama benim arkadaşım Çorum lu ve usta birliğini Çorum'a 1 saat uzaklıktaki Kırıkkale'de yaptı şansın böylesi

• dodurgali D kullanıcısına yanıt
    bende var dövme en ufak bir sıkıntı olmadı.
    doğu çıkacak batı çıkacak diye kasmayın, doğu'nun birçok yeri batı'dan daha rahattır. önemli olan düşeceğiniz birlik'tir.

ben elazığ'da kısa dönem olarak yaptım. jandarma olmama rağmen kalabalık olduğumuzdan acemi birliği komando taburunda oldu. amasya'ya izmir'e düşen arkadaşlarım vardı benimle beraber giden, aklıma bu arkadaşları getirip lan adamlar amasya'da biz nerdeyiz dedim ilk 2 hafta :) 2. hafta yemin töreninden sonra izne çıktığımda birinin eğitimlerden bitap düşüp acile kaldırıldığını diğerinin 8 gündür hasta olduğunu öğrendim :) bu arkadaşları batı'da yapacak iş yok diye baya yormuşlar, bizde hafif yağmur çiseliyordu yemekhaneye geçip film izliyorduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12henry14 -- 7 Mayıs 2017; 0:42:28 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

1) Yazıcı yapabilirler, duruma göre değişir.

Hocam o işlerin tamamen şans olduğu ortaya çıktı sizin denizci olarak yapamamanızla Veyada en rahat askerlik denizciler yapıyor dendiği için torpil işide olabilir Ben Çorum'luyum şimdi bana doğu çıkma şansımı yüksek ? Şans ama benim arkadaşım Çorum lu ve usta birliğini Çorum'a 1 saat uzaklıktaki Kırıkkale'de yaptı şansın böylesi

Şans işte, benim birkaç arkadaşım vardı kütüğü başka yerde olup Kartal' da ikamet eden; acemi birliği Tuzla, usta birliği Maltepeydi mesela

Acemisi de ustası da evine 10-15dk minibüs mesafesiydi yani... Belli olmuyor işte...

• quote:

Orijinalden alıntı: zx636

Tek cevap : Poşetleri Eziyorlar

Nasıl poşetleri eziyorlarmış yahu? uzun dönem pişmanlıktır, çiledir.

Konuyu açan arkadaşa gelince, Uzun dönem gittiğin her gün için lanet okursun kardeşim.

Yaşın tutarsa ve biraz paran varsa bedelli yap.

Onun dışında okurum diyorsan ki orada uzun dönemdeki vatandaşların halini görünce ağlar keşke okusaydım dersin.

Yazıcılık, gittiğin zaman belli olur. Orada dağıtırlar şu görev diye. Gittiğim yerde (didim jan.kom.) 3 tane bakan ve milletvekili çocuğu yazıcı olmuştu :)

Ne yaparsan yap komutanınla aranı iyi tut. Mobil asayiş karakolundaydım, benim komutanım tam bir ...... ama ben aramı çok iyi tuttum. Ekstra nişanlanacakmışsın sen dedi (ki öyle birşey yoktu) 6 gün izin verdi, üstelik iznimden düşürmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: zucchero

quote:

Orijinalden alıntı: zx636

Tek cevap : Poşetleri Eziyorlar

Nasıl poşetleri eziyorlarmış yahu? uzun dönem pişmanlıktır, çiledir.

Konuyu açan arkadaşa gelince, Uzun dönem gittiğin her gün için lanet okursun kardeşim.

Yaşın tutarsa ve biraz paran varsa bedelli yap.

Onun dışında okurum diyorsan ki orada uzun dönemdeki vatandaşların halini görünce ağlar keşke okusaydım dersin.

Yazıcılık, gittiğin zaman belli olur. Orada dağıtırlar şu görev diye. Gittiğim yerde (didim jan.kom.) 3 tane bakan ve milletvekili çocuğu yazıcı olmuştu :)

Ne yaparsan yap komutanınla aranı iyi tut. Mobil asayiş karakolundaydım, benim komutanım tam bir ...... ama ben aramı çok iyi tuttum. Ekstra nişanlanacakmışsın sen dedi (ki öyle birşey yoktu) 6 gün izin verdi, üstelik iznimden düşürmedi.

Bedelli için yaşımın tutacağını hiç sanmıyorum 22 yaşındayım bedelli için +25 veya da +27 yaş isteniyor genelde 2 yıllığı bitirip aöf ile 4 yıllık okuma kafama yattı onu araştırıyorum bilgili birileri lazım

• 1- Askerde bankaci adami mutfaga veriyorlar. Gidecegin yerde mantik yok. Kimse seni bilgisayar biliyorsun diye yazici yapmaz. Genelde komutanlar hemserilerini yaparlar.

2- Uzun donem sadece yedek subay olarak yapilir. Kac kac sakin uzun donem er olarak yapma !!!!

3- Hayir olmaz.

4- Hayir tamamen sehir efsanesi. Doguda yapmadigin icin emin degilim. Ama bildigim kadariyla er'ler operasyona falan katilmaz.

5- Basla

6- Unimog kullanma. Hatta ehliyetim yok de. Bana unimog zimmetlediler bir ara tır soforu gibi direksiyon salladim. Araci vurursan direkt tutanak tutuluyor hakkinda. Ha land kullanacaksan olur. Komutan postasi olursun.

7- Tamamen sans. Bogula bogula ogrenirsin merak etme.

• Çok iyi bilgisayar bilen yazıcı olacak diye bir şey yok sen gittiğinde hazırda o işi yapan biri olacak zaten. Nereye düşeceğin tamamen şans işi kısa boylu isen, bir hastalığın var ise dövme façan var ise %90 batıya düşersin. Uzun boylu ve yapılı isen doğuya düşme ihtimalin daha yüksek. Bahriyeli çeşitleri var gemiye de düşebilirsin karaya da. Gemide ki işler nasıl yürüyor bilmiyorum ama karaya düşersen sadece dönüşümlü nöbet tutarsın. 26-27 yaşında gidersen yaşça diğerlerinden büyük olduğun için daha avantajlı olduğun konular olur.
  • Askerliğimi özel kuvvetler komutanlığında yaptım. Sormak istediğin her şeyi özelden cevaplarım bildiğim kadarıyla
  • suan gece 12 -4 nobeti tutan bahriyeli er olarak tavsiyem pc programlama mezunuyum yazici filan olma evrak islerinden anlamıyorum de

• 1) kısmet, gitmeden bir şey demek zor, gidince zaten taşlar yerine kendiliğinden oturacak.

2) KESİNLİKLE 4 yıllık bitirip kısa dönem gidin. 2 yıllıktan 4 yıla mı uzatılıyor, ayrıca bir 4 yıllık mı bitiriliyor şuanki durum nedir bilemiyorum. Ama 4 yıllık bitirin, ondan sonra gidin.

3) uzun veya kısa dönem, gidebileceğiniz en erken zamanda gidin, bitirin. Sonraya bırakmayın.

4) böyle bir durum yok. Tamamen random işler. Yüz senedir askere gidiliyor, halen daha kim nereye düşeceğini doğru tahmin edemiyorsa bu bahsettiğim 'random'luk sayesindedir. ben de abim de batıda yaptık.

5) -

6) random, kısmet, gideceğiniz yere, ihtiyaca göre değişir.

7) bu konuda net bilgim yok, yine random, şans diyeceğim, tabi kaptan ehliyeti, gemicilik mezunluğu, makine mühendisliği vs belki etkili olabilir, dediğim gibi bu konuda bilgim yok.

Ancak şunu bilirim; 4 yıllık mezun için bahsedeyim, yedek subay aday adaylığı sınavına girmişsindir (zorunlu her 4 yıllık girer), subaylık istemem dersin, komando olmak istemem dersin, sınavda sıfır çekeyim almazlar dersin, seni alırlar (sınavda full yapsan da alabilirler, yapmasan da alabilirler, dediğim gibi eğer ben şunu şunu yaptım ve sonuç bu oldu denilebilseydi zaten herkes gideceği yeri veya görevini 2017 yılında kendi tespit edebilirdi, bunun olmaması için de mantık yoktur bu işlerde, gayet basit)

Yani kısacası askerlikle ilgili herşey kısmet, bir tek şey hariç; sizin elinizde yapabileceğiniz tek bir eylem var, tek bir silah var, 4 yıllık okumak, o silahı da kullanın. Yani ben o silahı alsam mı, nerden alıcam, neresinden tutucam, tutsam sıkabilir miyim demeye gerek yok, tek bir silahınız var, onu da kullanın. Faydasını hayatınızda, ömrünüzde ve tabi ki askerliğinizde kendi gözlerinizle göreceksiniz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.