Şimdi Ara

Askerliği Yapmış Olanlar ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
314
Cevap
6
Favori
15.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4 yıllık işletme vs bölümlere muafiyetli derslerle giriyorsun 3 ve 4 okuyorsun aöf ye de tecil yapıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodurgali

quote:

Orijinalden alıntı: suicideRelated

Niye sıfırdan dört yıllık okuyacaksın ki git AÖFte bir bölüme yazıl iki yıl daha AÖF okuyarak 4 yıllığa tamamla.

Hocam onu araştırdım fakat düzgün bir bilgi bulamadım sen biliyorsan aydınlatabilirmisin beni ? 2 yıllık bilgisayar programcılığı mezunu olarak AÖF te istediğimiz bölüme yazılamıyoruz sanırım ? Ayrıca ona direk sınavsız mı yazılıyoruz yoksa gene dgs filan mı giriyoruz ? Son olarakta AÖF askerliği tecil ettirmiyor sanırım yanlışmıyım ?

Benim arkadaş programcılıktan mezun olduktan sonra aöfte alakasız bi bölümle 4 yıllığa uzatıp tecil ettirdi askerliği. Ama şu an detayları bilemeyeceğim tam olarak, dgsye girilmesi şart değil bunun için ama belki ygs şart olabilir emin değilim. Belki de hiç bir sınav şart değildir. Detaylı araştır. Sırf askerliği tecil için sıfırdan 4 yıllık kazanıp örgün okumak mantıksız, bu yol en kısa ve kolay yolu olur aöf ile 4 yıllığa tamamlamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicideRelated -- 6 Mayıs 2017; 20:23:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurbaba10

6/3 olarak İstanbul'da yaptım askerliğimi denizci olarak ağustos'da acemilik başladı yeni bitti sayılır kısa dönem olarak.

1-) Etkili olabilir yazıcı olarak yaparsın ama yazıcılık iyi bişey degil bence her zaman sonuçta bölük ast yapması gerekenleri sen yapıyorsun. Yazıcılık zor komutanına göre zor bir komutan ise sıkıntı sürekli küfür yemeye alışman lazım.

2-) 2 yıl daha dışardan bitirip lisans diploması alabilirsin. Kısa dönem yapmak daha mantıklı ;)

3-) Olur bence

4-) Evet öyle bişey var bizim bölükte 2 kardeş vardı mesela.

5-) Başlamanı öneririm 6 ay daha az yapacaksın sonuçta.

6-) Evet yeterli tabi seçilirse.

7-) Yok gerekmiyor tamamen şans ben de denizciydim yüzme bile bilmiyordum.

Teşekkür ediyorum hocam yorumların için biraz bu aöf işini araştırmaya koyulayım :)

Birde 4. soruda sorduğum soruya "Evet öyle birşey var bizim bölükte 2 kardeş vardı mesela." diye cevap verdiniz fakat ben tam anlamadım o sorduğum kural 2 kardeş aynı anda askerdeyse mi oluyor yoksa farklı zamanda da olsa oluyor mu ? Mesela benim abim 10 yıl önce batıda yaptı o kural beni etkiler mi doğu çıkma şansını arttır mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodurgali -- 6 Mayıs 2017; 20:29:21 >

• Mersin'de Denizci olarak kısa dönem yaptım askerliğimi, geçen sene haziranda geldim. 28 yaşındaydım. Yaşın büyük olması daha bile iyi, çocuklar bana saygıda kusur etmediler sağ olsunlar.

Madde madde değil genel olarak yazayım, senin yerinde olsam kısa dönem yapmak için elimden gelen her şeyi yapardım. Dışarıdan bakınca 6 ay çok değil gibi geliyor ama askeriyenin içinde zaman kavramı biraz değişiyor. Hele sevmediğin komutanlar başında olursa o askerlik bitmek bilmez.

Yazıcı olursun kafasında da olma derim. Meslek olarak bi terziysen, bi berbersen işin belli olur. Onun haricinde ne okuduğunun çokta bir önemi yok.

Askerde hemen hemen herkesin ehliyeti olacak, biz toplamda 150 er ve erbaşa sahip bir birliktik, 2 kişi şofördü - ki bu 2 kişi biz oraya gitmeden şofördü, biz bitirdik onlar hala devam ediyordu -

Son olarak şunu da belirteyim, askerlikte iyi şehir / kötü şehir diye bir şey yoktur. Sonuçta haftanın 6 gününün 24 saatini birlikte geçireceksin, birliktekiler iyi olursa askerliği hangi ilde yaptığının bir önemi kalmaz.

Edit: Bu arada ben silahçıydım, en güzel iş silahçılık bence Onu kovalamaya bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Roshi -- 6 Mayıs 2017; 20:31:31 >

• dodurgali D kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer ikiz kardeş iseniz ve aynı anda askere gittiyseniz aynı yerde yaparsınız, benim abim mardin midyat ta yaptı ben ankarada, ama abim doğuda yaptı diyemi beni ankaraya gönderdiler orasını pek bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jadura-CA

Askerden geleli 4 ay oldu , acemilikte enayi gibi gidip askercell aldık, zaten nizamiye girişinde turkcell den adamlar getirmişler komutanlar cep telefonu ile konuşmak istiyorsanız askercell almak zorundasınız dedi çoğu kişide aldı. Kamerasız telefon almıştım ben içine sivil de kullandığım hattı taktım , normalde sivil hat kullanmak yasak ama ben cüzdanın içine sokmuştum. Onun dışında akıllı telefon sokanlar vardı acemiliğe , sabah ictimada komutanlar ceplerimizi başlatmamızı söyledi çoğu kişiden akıllı telefon çıktı aldılar arada sırada komutanlar telefonları bir kaç saatliğine veriyorlardı neyse, usta birliğinde sıkıntı olmaz, bizim komutanlar kendileri izin veriyordu. Askerliğim bitene kadar elimden telefonum düşmemiştir, bir çok yerde sıkıntı olmaz zaten.

Onun dışında denizci havacı vs. Olma işi şans, ben sivil hayatımda denizcilik ile uğraşmama rağmen jandarma oldum, inşaatçı arkadaşım ise denizci olmuştu ve bandırmada kebab askerlik yapmıştı.

Teşekkür ederim hocam cevapların için ? Müsaitsen bir iki şey daha soracaktım :) Askercell ' i memleketten gitmeden kendimiz alıpta gitsek bir sıkıntı olmaz dimi ? Birde askercell ve kamerasız telefon kullanıyoruz diyelim acemilikte sarj sıkıntısı filan oluyor mu ? Yani gece uyurken boş priz bulup taksak sabaha kadar sabah uyandırmaya gelen komutan sarj da telefonu görse bir şey der mi ? Ayırca bir şey daha kafamı çok kurcalıyor ; "Askerde hırsızlık yoktur yer değiştirme vardır" bu söz üst devreden birisi biz yokken bizim yeni botlarımızı alıp kendi eski botlarınımı bırakma olayı yoksa o botları tamamen mi alması ? :) Ben şimdiden çok kafama takmaya başladım nedense ya şunumu çaldırırsam ya bunumu çaldırırsam diye Botumuzu çaldırdık mesela komutan ne yapar ? Veya da birisi yeni botu alıp yırtık botu koymuş ne olacak ? Sizide çok yoruyorum ama son olarak birde askerlik yanması , askerlik uzaması gibi cezalar varya o cezaları gerektiren hususlar neler hocam ? Mesela üstümüzü yırttık bir şeyimizi kaybettik diyelim askerliğimiz mi uzayacak direk ?

• quote:

quote:

quote:

Niye sıfırdan dört yıllık okuyacaksın ki git AÖFte bir bölüme yazıl iki yıl daha AÖF okuyarak 4 yıllığa tamamla.

Hocam onu araştırdım fakat düzgün bir bilgi bulamadım sen biliyorsan aydınlatabilirmisin beni ? 2 yıllık bilgisayar programcılığı mezunu olarak AÖF te istediğimiz bölüme yazılamıyoruz sanırım ? Ayrıca ona direk sınavsız mı yazılıyoruz yoksa gene dgs filan mı giriyoruz ? Son olarakta AÖF askerliği tecil ettirmiyor sanırım yanlışmıyım ?

Benim arkadaş programcılıktan mezun olduktan sonra aöfte alakasız bi bölümle 4 yıllığa uzatıp tecil ettirdi askerliği. Ama şu an detayları bilemeyeceğim tam olarak, dgsye girilmesi şart değil bunun için ama belki ygs şart olabilir emin değilim. Belki de hiç bir sınav şart değildir. Detaylı araştır. Sırf askerliği tecil için sıfırdan 4 yıllık kazanıp örgün okumak mantıksız, bu yol en kısa ve kolay yolu olur aöf ile 4 yıllığa tamamlamak.

Teşekkür ederim ben bir yerden okuduğum kadarıyla aöf tecil ettirmiyor diye biliyordum hatta askerler aöf sınavları için izin kullanıyolarmış diye okumuştum yanlış okumuşum galiba teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim ben bir yerden okuduğum kadarıyla aöf tecil ettirmiyor diye biliyordum hatta askerler aöf sınavları için izin kullanıyolarmış diye okumuştum yanlış okumuşum galiba teşekkürler

Neler uyduruyorlar böyle ya :D ben kendim aöf mezunuyum zaten aöfü 5 yılda bitirdim bide üstüne 2 yıl tecil hakkı doğdu lisans mezunu olunca, yani aöf sayesinde 7 yıl tecilim olmuş oldu

Daha da bilerek son bir sınavımı bi kaç yıl geç vermiş olsam, toplamda 8-9 yıllık tecilim olmuş olacaktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicideRelated -- 6 Mayıs 2017; 20:42:8 >

• Adamlara şu kutuyu al X kişisine götür diyoruz onu bile doğru dürüst yapamıyor çoğu. Bu adamlarla operasyon. Erler operasyona falan gitmez rahat ol.
    Doğuda olman yapacağın iş bakımından pek birşey fark ettirmiyor. Yine çaycı, şoför, yazıcı, temizlik sorumlusu, koğuş sorumlusu, yemekhane görevlisi, mutfak görevlisi gibi şeyler.
    Biri batıda yaptıysa diğeri doğuda yapar diye birşey yok.
    Denizci, havacı olmak tamamen şansa kalmış.
    Yani basit bir açık öğretim bölümünü okumanı tavsiye ederim. Askerlik için de iyi, lisans mezunu olmak iş bulurken avantaj sağlayabilir o yönden de iyi.

Diğerleri arkadaşların cevapladığı gibi. Askerliği yapmış değil, "şu anda yapıyor" olarak cevapladım. Kıymetini bil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Requizm

Dgs çalış, bende bilgisayar programcılığından seneye mezun olucam

DGS şu saatten sonra pek umudum yok hocam sayısal bölüm okuyorum fakat matematik filan pek anlamam :(

1 yıldan fazla var daha. Üstelik matematik 1 konuları bunlar. Anlamam diyip sadece kendini kandıracağını biliyorsun hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: zx636

Beldelliye 40-50 bin vereceğine 10 bin'e kestirsin hem askere gitmez hem 30-40 cebine kalır

Edit : Konu Sahibi Arkadaşı Tenzih ederim

Günlerdir mesajlarını görüyorum her mesajında seviyeni gosteriyosun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 221B baker street

quote:

Orijinalden alıntı: zx636

Beldelliye 40-50 bin vereceğine 10 bin'e kestirsin hem askere gitmez hem 30-40 cebine kalır

Edit : Konu Sahibi Arkadaşı Tenzih ederim

Günlerdir mesajlarını görüyorum her mesajında seviyeni gosteriyosun

beni değil işini takip et !
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Neler uyduruyorlar böyle ya :D ben kendim aöf mezunuyum zaten aöfü 5 yılda bitirdim bide üstüne 2 yıl tecil hakkı doğdu lisans mezunu olunca, yani aöf sayesinde 7 yıl tecilim olmuş oldu

Daha da bilerek son bir sınavımı bi kaç yıl geç vermiş olsam, toplamda 8-9 yıllık tecilim olmuş olacaktı

Hocam hazır aöf mezunu birini bulmuş olarak müsaitseniz biraz başınızı ağrıtabilir miyim

1-) 2 Yıllık Bilgisayar programcılığı mezunu oldum diyelim istediğim aöf bölümüne kayıt yaptırabilir miyim ?
    2-) Hiç bir sınava filan girmek gerekiyor mu yoksa mezun olur olmaz istediğimiz gibi kayıt yaptırabiliyor muyuz ?
    3-) 2 yıllıktan mezun olduktan sonra aöf ye kayıt olana kadar 2 yıl tecil hakkımı kullanmam gerekiyor sanırım onu kullanıp aöf ye kayıt olsam ve aöf yi bitirince tekrar 2 yıl daha erteleme hakkım oluyor mu yoksa o hakkı kullandığım için hakkım kalmıyor mu ?
    4-) Birde aöf yi illa 2 yıldamı bitirmek gerekiyor diye sorucaktım ama siz 5 yılda bitirmişsiniz demekki öyle bir kural yok istediğimiz yılda bitirebiliriz sanırım - ama sınır 7 yıl galiba - 5 yılda da bitirsek 6 yılda da bitirsek askerlik tecilli yani
    5-) AÖF ye kayıt olmak için myo daki başarılarmız ders notlarımız filan önemlimi mesela ben 2 yıllığı 3 yılda bitirmiş olsam uzatarak genede başvurabiliyor muyuz ?
    6-) Son olarak bu aöf ye kayıt olmanın bir kontejanı var mı ? Mesela ben şu bölüme kayıt olmak istiyorum dedim onlarda bana kontenjan doldu deme şansları var mı yoksa sınırsız mı ?

Böyle Yusuf Miroğlu kuralları gibi sıralamış gibi oldum ama cevaplarsanız sevinirim hocam

• quote:

quote:

quote:

DGS şu saatten sonra pek umudum yok hocam sayısal bölüm okuyorum fakat matematik filan pek anlamam :(

1 yıldan fazla var daha. Üstelik matematik 1 konuları bunlar. Anlamam diyip sadece kendini kandıracağını biliyorsun hocam.

Hocam DGS hep aklımdaydı fakat cidden sayısal zekama güvenmediğim için bu sene geçti artık Eğer bilginiz varsa size sormak istiyorum okuldan mezun olduktan 1-2 yıl sonra bile dgs girme şansımız var mı ? Veya da DGS ye birden çok kez girebilme şansımız var mı ? Geçenler bu dgs taban puanlarını araştırken -bilgisayar programcılığı bölümü- sitenin birinde bir bölüme sayısal değilde eşit ağırlıkla alındığını görüp heyecanlanmıştım fakat dün tekrar bir bakmaya kalktığımda o bölümü bulamadım sanırım site yanlış yazmış

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam DGS hep aklımdaydı fakat cidden sayısal zekama güvenmediğim için bu sene geçti artık Eğer bilginiz varsa size sormak istiyorum okuldan mezun olduktan 1-2 yıl sonra bile dgs girme şansımız var mı ? Veya da DGS ye birden çok kez girebilme şansımız var mı ? Geçenler bu dgs taban puanlarını araştırken -bilgisayar programcılığı bölümü- sitenin birinde bir bölüme sayısal değilde eşit ağırlıkla alındığını görüp heyecanlanmıştım fakat dün tekrar bir bakmaya kalktığımda o bölümü bulamadım sanırım site yanlış yazmış

Önlisans mezunu olduğun sürece istediğin kadar girebilirsin benim bildiğim kadarıyla. Ayrıca bilgisayar programcılığı, daha dogrusu bilişim bölümleri sayısal zeka ister. Naptın da geldin bu bölüme

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Adamlara şu kutuyu al X kişisine götür diyoruz onu bile doğru dürüst yapamıyor çoğu. Bu adamlarla operasyon. Erler operasyona falan gitmez rahat ol.
    Doğuda olman yapacağın iş bakımından pek birşey fark ettirmiyor. Yine çaycı, şoför, yazıcı, temizlik sorumlusu, koğuş sorumlusu, yemekhane görevlisi, mutfak görevlisi gibi şeyler.
    Biri batıda yaptıysa diğeri doğuda yapar diye birşey yok.
    Denizci, havacı olmak tamamen şansa kalmış.
    Yani basit bir açık öğretim bölümünü okumanı tavsiye ederim. Askerlik için de iyi, lisans mezunu olmak iş bulurken avantaj sağlayabilir o yönden de iyi.

Diğerleri arkadaşların cevapladığı gibi. Askerliği yapmış değil, "şu anda yapıyor" olarak cevapladım. Kıymetini bil.

Hocam çok teşekkür ederim hayırlı tezkereler diyorum. Doğu olayı şöyle doğuda yapanlara askerlere erlere komandolara jandarmalara saygım sonsuz fakat garip bir psikolojiye büründüm 2 gündür doğuda askerlik yapmış insanların psikolojilerini yazdıklarını okuyorum ve ben okurken bile psikolojim bozuluyor kaldırabileceğimi sanmıyorum o yüzden. AÖF hakkında araştırmalar yapıyorum fakat her yerde farklı yazdığı için daha tam bir şey bulamadım onu daha ayrıntılı araştıracağım. Askerliği şuanda yapıyor olarak cevaplamanda ayrı bir mutluluk kattı teşekkür ederim :) Birde müsaitseniz bir şey soracaktım son kez sizin orada telefon serbest mi - akıllı telefon - yoksa çaktırmadan mı soktunuz

Birde yukarıda birisi 2 yıllık diploması olanlar kayıtsız şartsız önce onbaşı sonrada çavuş oluyor meslek olarak da tankcı , topcu gibi bölümler olursun dedi bu doğru bir olay mı 2 yıllık er olarak yapamıyor mu ? Birde doğuda tancı oldum diyelim ne yapıyor doğuda tancı hocam biliyor musun operasyonlara tanklamı gidiyoruz ya da şehirde tank turumu atıyoruz Topcuda operasyonlarda keskin nişancı gibi uzaktan top mu fırlatıyor bunları dalga amaçlı filan sormuyorum cidden bilmediğim için soruyorum. Mesela bir arkadaşım komando olmak istiyorum dedi Ankara/Etimesgut ' da tank şoförü oldu acemlikte bakalım usta birliği nereye çıkacak %90 doğu diyor herkes

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam hazır aöf mezunu birini bulmuş olarak müsaitseniz biraz başınızı ağrıtabilir miyim

1-) 2 Yıllık Bilgisayar programcılığı mezunu oldum diyelim istediğim aöf bölümüne kayıt yaptırabilir miyim ?
    2-) Hiç bir sınava filan girmek gerekiyor mu yoksa mezun olur olmaz istediğimiz gibi kayıt yaptırabiliyor muyuz ?
    3-) 2 yıllıktan mezun olduktan sonra aöf ye kayıt olana kadar 2 yıl tecil hakkımı kullanmam gerekiyor sanırım onu kullanıp aöf ye kayıt olsam ve aöf yi bitirince tekrar 2 yıl daha erteleme hakkım oluyor mu yoksa o hakkı kullandığım için hakkım kalmıyor mu ?
    4-) Birde aöf yi illa 2 yıldamı bitirmek gerekiyor diye sorucaktım ama siz 5 yılda bitirmişsiniz demekki öyle bir kural yok istediğimiz yılda bitirebiliriz sanırım - ama sınır 7 yıl galiba - 5 yılda da bitirsek 6 yılda da bitirsek askerlik tecilli yani
    5-) AÖF ye kayıt olmak için myo daki başarılarmız ders notlarımız filan önemlimi mesela ben 2 yıllığı 3 yılda bitirmiş olsam uzatarak genede başvurabiliyor muyuz ?
    6-) Son olarak bu aöf ye kayıt olmanın bir kontejanı var mı ? Mesela ben şu bölüme kayıt olmak istiyorum dedim onlarda bana kontenjan doldu deme şansları var mı yoksa sınırsız mı ?

Böyle Yusuf Miroğlu kuralları gibi sıralamış gibi oldum ama cevaplarsanız sevinirim hocam

1. yaptırırsın büyük ihtimal çoğuna ama aöfte zaten fazla bölüm yok ki genelde iibfden var. işletme, iktisat, kamu yönetimi gibi bölümler.

2. ben iki yıllığa gitmedim ki, ben en başta sıfırdan 4 yıllık olan aöfe yazılmıştım, ygs puanıyla yazılmıştım. ama arkadaşım iki yıllığı bitirince dört yıla tamamlamak için yazılmıştı, bunun için sınava girmeye gerek var mı onu sen araştır bilgim yok.

4. herkesin askerliğinin tecil hakkının bitiş süresi var, o sınır içerisinde istediğin zaman bitirebilirsin. yani ben 2019a kadar bitirmem yeterliydi, geçen sene mezun oldum.

Diğer şıklar hakkında pek bilgim yok artık fazla iç içe değilim bu meselelerle. Ben seneye ya askere gideceğim, ya da yüksek lisans yapma şansım olursa yeni tecil hakkı doğacak.

Sen yalnız biraz detaycı ve kaygılı bir tipsin gibime geldi, bana da benziyorsun :D bu kadar ayrıntıyı neden merak ediyorsun? Hem diyelim ki aöf okudun askerliği de yıllarca erteledin, o arada neler yapmayı düşünüyorsun, iş falan var mı? hedefler var mı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Önlisans mezunu olduğun sürece istediğin kadar girebilirsin benim bildiğim kadarıyla. Ayrıca bilgisayar programcılığı, daha dogrusu bilişim bölümleri sayısal zeka ister. Naptın da geldin bu bölüme

Hocam ben meslek lisesi bilgisayar bölümünden mezun olduğum için - tabi lise öyle zor değil 1 sene kalmama rağmen rahat bir şekilde bitirdim - MYO bilgisayar bölümüne sınavsız geçiş yaptım o yüzden şimdi burada böyle sünürüyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1. yaptırırsın büyük ihtimal çoğuna ama aöfte zaten fazla bölüm yok ki genelde iibfden var. işletme, iktisat, kamu yönetimi gibi bölümler.

2. ben iki yıllığa gitmedim ki, ben en başta sıfırdan 4 yıllık olan aöfe yazılmıştım, ygs puanıyla yazılmıştım. ama arkadaşım iki yıllığı bitirince dört yıla tamamlamak için yazılmıştı, bunun için sınava girmeye gerek var mı onu sen araştır bilgim yok.

4. herkesin askerliğinin tecil hakkının bitiş süresi var, o sınır içerisinde istediğin zaman bitirebilirsin. yani ben 2019a kadar bitirmem yeterliydi, geçen sene mezun oldum.

Diğer şıklar hakkında pek bilgim yok artık fazla iç içe değilim bu meselelerle. Ben seneye ya askere gideceğim, ya da yüksek lisans yapma şansım olursa yeni tecil hakkı doğacak.

Sen yalnız biraz detaycı ve kaygılı bir tipsin gibime geldi, bana da benziyorsun :D bu kadar ayrıntıyı neden merak ediyorsun? Hem diyelim ki aöf okudun askerliği de yıllarca erteledin, o arada neler yapmayı düşünüyorsun, iş falan var mı? hedefler var mı?

Hocam bu askerlik psikolojisi başladı arkadaşlarım filan askere gidince o yüzden askerliği ertelemek için değil sırf kısa dönem yapmak için Dediğim gibi en aşşağı askere gitmeme 2 yıl filan olmasına rağmen beni garip bir psikoloji bürüdü "arkadaşlarım hep askerliğini bitirmiş olacak ben daha yapmamış olacam , 365 gün çok uzun bir süre geçmez bitmez" gibi mesela bir kısa dönemin şafak 30 demesi var birde onla aynı anda gidenin şafak 200 demesi var o bile canımı sıkıyor. Kendimi hep bir şeyler araştırırken buluyorum yukarıda dediğim gibi doğuda askerlik yapmış olanların psikolojilerini filan okuyorum temelli bitiyorum

Birde son olarak bir şey sormak istiyorum ben sıfırdan aöf ye 4 yıllık olarak başlasam senin gibi mesela 2019 da sıfırdan başladım diyelim ne kadar sürede bitirmem gerekir askerlik için ?

Edit : Cidden son soru aöf den bitirilen üniversite dğerlerinden bir farkı yok dimi hocam sadece askerlik için demiyorum mesela aöf den 4 yıllık bitirdik normal 4 yıllık mezunuyla aynı kefemi oluyoruz yani polisliğe filan başvurma şansımız oluyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodurgali -- 6 Mayıs 2017; 21:25:22 >

• dodurgali D kullanıcısına yanıt
    Askercell i gitmeden öncede alabilirsin sıkıntı olmaz.

Biz telefonları tuvalette sarj ediyorduk, bazen amfide, bazen yemekhanede falan, komutan yakalayınca birşey olmaz çünkü serbest , ama askercell de akşam 6 sabah 8 arası konuşa biliyorsun gündüzleri konuşamazsın çünkü hat otomatik kapanıyor gündüz sadece mesaj atma hakkın oluyor.

Askerde silahını kaybetme yeter :) ben birkeresinde silahımı silahliktan almayı unuttum binbir azar yedim herkesin önünde tüfekten özür diliyorsun. Askerde benim başıma birtek şu geldi, birisi dolabimdan 1 paket sigaramı çalmıştı. Bizim koğuşta herkez bir birine güvendiği için kimse dolabını kilitlemezdi, muhtemelen yeni gelen çömezlerden biri çalmıştır.

Hocam askerliği uzatan şeyler çoktur yani birsuru neden vardır, ast üst saygı falan, nöbet yerinde oturulmaz (otururduk), sigara içilmez (içerdik),telefon kullanmak yasaktır (kullanırdık), kask ve çelik yelek çıkartmak yasaktır (yeleğin içindeki çeliği bile çıkarttık:) vs vs. Çok neden var hocam bunlara kafa yorma bence, askere gidince ilk 1 hafta zorlanırsın sonra işin ustası olursun.

Silahını kaskını bereni kaybetmedigin sure sıkıntı olmaz, bere ictimada zorunlu takmayınca fırça yiyorduk.

Üst yırtılması ile bot kaybetmek ile askerlik uzamaz, enfazla ceza alırsın oda orayı sil burayı sil gibi gibi. Sadece komutanlara saygıda kusur etme ama kendinide onlara çok ezdirme, çünkü komutanlar pısırık gördüklerini biraz daha cok eziyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.