Şimdi Ara

Askerliği Yapmış Olanlar ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
314
Cevap
6
Favori
15.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cane®

Çok iyi bilgisayar bilen yazıcı olacak diye bir şey yok sen gittiğinde hazırda o işi yapan biri olacak zaten. Nereye düşeceğin tamamen şans işi kısa boylu isen, bir hastalığın var ise dövme façan var ise %90 batıya düşersin. Uzun boylu ve yapılı isen doğuya düşme ihtimalin daha yüksek. Bahriyeli çeşitleri var gemiye de düşebilirsin karaya da. Gemide ki işler nasıl yürüyor bilmiyorum ama karaya düşersen sadece dönüşümlü nöbet tutarsın. 26-27 yaşında gidersen yaşça diğerlerinden büyük olduğun için daha avantajlı olduğun konular olur.

Boyum normal hastalığım yok askere giderken geçici dövme yaptırsam batı çıkar mı Benimde bi yerde okuduğum kadarıyla façası filan olanları psikopat diye doğuya gönderiyolar diye okudum yada yanlışta hatırlıyor olabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

1) kısmet, gitmeden bir şey demek zor, gidince zaten taşlar yerine kendiliğinden oturacak.

2) KESİNLİKLE 4 yıllık bitirip kısa dönem gidin. 2 yıllıktan 4 yıla mı uzatılıyor, ayrıca bir 4 yıllık mı bitiriliyor şuanki durum nedir bilemiyorum. Ama 4 yıllık bitirin, ondan sonra gidin.

3) uzun veya kısa dönem, gidebileceğiniz en erken zamanda gidin, bitirin. Sonraya bırakmayın.

4) böyle bir durum yok. Tamamen random işler. Yüz senedir askere gidiliyor, halen daha kim nereye düşeceğini doğru tahmin edemiyorsa bu bahsettiğim 'random'luk sayesindedir. ben de abim de batıda yaptık.

5) -

6) random, kısmet, gideceğiniz yere, ihtiyaca göre değişir.

7) bu konuda net bilgim yok, yine random, şans diyeceğim, tabi kaptan ehliyeti, gemicilik mezunluğu, makine mühendisliği vs belki etkili olabilir, dediğim gibi bu konuda bilgim yok.

Ancak şunu bilirim; 4 yıllık mezun için bahsedeyim, yedek subay aday adaylığı sınavına girmişsindir (zorunlu her 4 yıllık girer), subaylık istemem dersin, komando olmak istemem dersin, sınavda sıfır çekeyim almazlar dersin, seni alırlar (sınavda full yapsan da alabilirler, yapmasan da alabilirler, dediğim gibi eğer ben şunu şunu yaptım ve sonuç bu oldu denilebilseydi zaten herkes gideceği yeri veya görevini 2017 yılında kendi tespit edebilirdi, bunun olmaması için de mantık yoktur bu işlerde, gayet basit)

Yani kısacası askerlikle ilgili herşey kısmet, bir tek şey hariç; sizin elinizde yapabileceğiniz tek bir eylem var, tek bir silah var, 4 yıllık okumak, o silahı da kullanın. Yani ben o silahı alsam mı, nerden alıcam, neresinden tutucam, tutsam sıkabilir miyim demeye gerek yok, tek bir silahınız var, onu da kullanın. Faydasını hayatınızda, ömrünüzde ve tabi ki askerliğinizde kendi gözlerinizle göreceksiniz.

Teşekkür ederim hocam 2 yıllığı bitirdikten sonra baştan 4 yıllığa başlamak değilde aöf ' den 4 yıllığa tamamlama fikri kafama yattı Kamu ya da İşletme filan düşünüyorum

• Öncelikle kimseyi dinleme yorumların çoğunda yanlış bilgi vermişler nerde kimde ne açık varsa oraya gidersin yazıcı olarak bilgin girildi ise tugayda yazıcı eksiktir tertip emrin çikar tugaya gidersin alayda lazımdır alaya gönderirler yani gittiğin yerde askerliğimi bitiricem diye düşünme yazıcılık zor demişsin ama bizim yazıcılara bakıyorum hazır word dökümanı üstünde dediklerimizi yazıp sadece tarih ivedi numarası ve sıra numarası değiştirip yazıcıdan çiktı alıp kayıt defterine sıra numarası yazıyorlar bunu ilkokul çocuğu bile yapabilirken sen yazıcılık zormuş demen hata, S3 yazıcı olursan gider maaş listesi yazarsın en iyisi sen psikoloji egitimi gördüm'de seni pdr'ye versinler telefona bakar odanda oturursun boş boş birde askerliği kötü bir yer olarak görmeyin görenlerede aldırış etmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 14 Mart 2020; 0:32:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dodurgali D kullanıcısına yanıt
    psikopat tipleri doğuda ne yapsınlar, bir de onlarla mı uğraşacaklar :)
    dediğinin tersine, bizim zamanımızda edirne uzunköprü'ye çok rdm asker gönderilirdi, sanırım yine aynısı geçerli. ayrıca batı'ya gitmenin de dövmeyle bir alakası yok.
    çok uç örnekler dışında doğu'yu batı'ya tercih ederim askerlikte.
    rahat bir komutanın altında malatya, elazığ vs gibi yerlerde askerlik yapmak, arızalı bir komutanın altında amasyada vs askerlik yapmaktan kat be kat iyidir.
  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    dzkk da yazici diye brans yok boluk astlarinin yapmasi gereken isleri askere kitliyolar hem maas aliyor hemde isini askere yaptiriyor bu mu iyi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 12henry14

psikopat tipleri doğuda ne yapsınlar, bir de onlarla mı uğraşacaklar :)
    dediğinin tersine, bizim zamanımızda edirne uzunköprü'ye çok rdm asker gönderilirdi, sanırım yine aynısı geçerli. ayrıca batı'ya gitmenin de dövmeyle bir alakası yok.
    çok uç örnekler dışında doğu'yu batı'ya tercih ederim askerlikte.
    rahat bir komutanın altında malatya, elazığ vs gibi yerlerde askerlik yapmak, arızalı bir komutanın altında amasyada vs askerlik yapmaktan kat be kat iyidir.

Hocam façası filan olanları muayeneden sonra rdm ' ye alıyorlarmış ve bu rdm deki askerleri aynı kovuşa koyuyolarmış doğrumudur bu ? Birde façası olan doğuya gönderiyolar sözümde anlatmak istediğim sürgün olarak gönderme olayı. Yoksa maktıklı olmak gerekirken psikopat tipleri doğu'ya göndermezler onca şeyle uğraşırken birde onlarlamı uğraşcaklar ? Bu sürgün olayı nedir psikopat tiplerin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ekmarrea

dzkk da yazici diye brans yok boluk astlarinin yapmasi gereken isleri askere kitliyolar hem maas aliyor hemde isini askere yaptiriyor bu mu iyi ?

Duyanda bilgisayarın önünde oturup sabah akşam kod yazıp yabancı askeri istihbarat teşkilatlarını hacklediğinizi sanacak o kadar rahatsızsanız doğu beyazıtta gece nöbet tut rahatlık neymiş anlarsın

• Şimdi bazı sorularına cevap vereyim.

Yazıcılık zor iş değil bir kere onu kafandan çıkart. Askere gidiyorsun zoru kolayı yok bu işin.

Kısa dönem gidersen bol bol kulede nöbet tutarsın.

26-27 yaş aralığında gitmen sana dezavantajın olmaz avantajın olur mu bilemem orada ki kişilere bağlı sıracılık var ilk 3 ay dişini biraz sıkarsın.

Bahriyeli olmak işi tamamen şans birazda bulunduğu ilçe o dönem nereye yollarsa oraya gidersin sanırım onlar değişiyor denizci istersin bir bakmışsın havacı olmuşsun.

Olurda denizci olursan 3 tertip gidersen Ağustosa denk geliyor bunları iskenderun için diyorum kilon varsa zayıflarsın

Ben yazıcı olarak gittim bahriyeliydim ankaraya düştü usta birliğim.

Askeri mahkeme askeri savcılıkta yaptım. Sadece koğuş nöbetim vardı bölük ile işim yoktu. 3 katlı ayrı bir yer vardı sabah gidiyordum akşam çıkıyordum.

Ama her işi yaptık tabi. Komutanlarımız iyidi sivil memurlar vardı. Bölükten hiç bizden başka hiç bir asker oraya giremezdi komutan bile.

O yüzden bir sene rahatca telefon kullanabildim.

Yemeğimi yaptım çayımı içtim. Kuleye çıkmadım.

Tabi bizim ki askerlik mi? Değil orası ayrı konu. Biraz şans işi. Komutanlarımız bayram harçlığı bile veriyordu. Gezmeye gittiklerinde bir tepsi antepten baklava getiriyorlardı.

Bizde onlara bişiler ikram ediyorduk tabi.

Not:soyadım da yazıcıydı gören dalga geçiyordu soyadı görev benzerliği ile bölük komutanın ilk bir hafta alışma sürecinde sempatisini kazanmışlığım da var kimse sevmezdi ama ben severdim disiplinli adamdı.

Uzun lafın kısası şans kardeşim. ALLAH gönlüne göre versin her zaman.

• Elimden geldiğince cevap vereyim.

1- bilgisayar bölümü okuman pek bişey ifade etmiyor. Sadece nöbet yazmak için bunlara gerek olmuyor. Herkez yapabilir o işi.

2-kısa dönem şansın varsa yap tabiki. Biz onlara poşet diyoruz. Daha avantajlı oluyorlar. Komutanların gözünde avantajları var.

3-27 yaşında gitmen büyük kayıp. Hele gittiğin yerde devrecilik varsa, 20 yaşında ki çocuk dan laf yiyeceksin. Azar yiyeceksin. Sana posta koyacak. Elin kolun bağlı olacak. Ona abi diyeceksin. Sıracilık varsa biraz daha iyisi.

5- imkanın varsa kısa dönem yap. Eğer baştan başlayıcaksan hiç uğraşma. Git yap gel. Yaşın geçtikce dezavantaj.

6- şoför olabilmen için yakışıklı ve düzgün diksyonlu olman gerekiyor. Şansına.

7-denizci havacı falan bakma o olaya. Bende havacı olduğum için sevindim. Gittim kütahya hava er eğitim tugayına, hayatımın en kötü acemi birliğini yaşadım. Hepsi zor. ALLAH kolaylık versin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kıbrısa çıkmasında nereye gidersen git

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş biraz razla heyecanlı bu askerlik konusunda :))

Ben de biraz yazayim kendim hakkında.

Acemiliğimi Ankara Polatli da yaptim Topcu cavus adayi olarak usta birligimi ise Hakkari Dağlıca da yaptim.

Topcuydum bazi arkadaşlar topcu tankci olursan isin zor demisler ama oyle degil bizim tek sıkıntımız muhimmat tasinmasi cok agir cunku mermiler biraz zorluyordu. Benim gorev yaptigim mevki hareketli bir yerdi surekli atislar yapiyorduk teroristlere karsi operasyonlarda geri destek birligi oldugumuz icin sabittik taburun uzagindaki bize ayrilmis mevzilerden biryere gitmizdik zaten topcularin araziye cikma gibi bir durumu yoktur genel olarak geri destek birimi oldugumuz icin topcu atesimizle operasyon yapılan yerlere destek saglamakti gorevimiz. Ama sorarsan en sıkıntılı zamanlarin hangileriydi KTM de kalmakti derim giderken ayri eziyet donerken ayri eziyet ama Allah tan simdi durumlar guzel butun tesisleri yenilediler. Doğu ya cikma hakkinda endiselenme sakin en rahat askerligin oldugu yer doğudur. Biz komutanlarla oturur yemek yapar oyun oynar sakalasir gulerdik. Aksamlari kogusa cekildigimizde simit pogaca meyve suyu falan alip komutanlarida cagirirdik hep beraber yer konusurduk. Hele telefon olayi hic yoktu mesela okey oynuyoduk telefonlarda komutanlarla Bak bir animi anlatayim bir gun yagmur yagdi yagmurdan sonra bizim oldugumuz arazinin bir guzel manzarasi oluştu dedim ben bunu cekerim hatira olarak cikardim telefonu cat cat cekiyorum resimleri o an arkamdan birisi seslendi napiyosun la sen diye tabi ben hemen sicis moduna girdim aha yakalandik diye bir dondum arkami bizim topcularin komuta yüzbaşı arkamda dikiliyor dedim olum sen bittin bu askerlik bitmez. Ben de komutanim manzara guzeldi cekeyim dedim o da tamam cek ama sagda solda paylasma dedi gitti bu adam bide bayag sinirli bir tiptir gorseniz kizdimi eser guler dagitirdi ortaligi. Yani askerlik o kadsr kotu degil ben gittikten sonra anladim bunu hatta suan ozlemini cektigim zamanlar bile oluyor yaptigim askerlik bambaska birşeydi ya of of bak efkarlandim yine

• Sana tavsiyem 4 yil uni bitir kisa donem yap 30 yasinda olsanda bitirip gel 27-28 yaslarinda 365 gun cekilmez aklinda olsun 170 gun yapmak varken

• Bu rdm bölümü hakkında bilgi verebilecek var mı ? Tüm rdm li askerleri aynı koğuşa koyuyorlarmış farklı eğitim görüyorlarmış , millet tarafından dışlanıyormuş , en pis işler yaptırtılıyormuş vs vs ?

• Bende mezunum bu sene 4 yıllık okudum tabi, babamın bir lafı vardır " kendin okumak istemiyorsan bile askerlikte kısa dönem yapmak için oku " diye. onu yazmak istedim. 6 ay giden arkadaşlarım var bitmek bilmiyor diyorlar. 12 ay düşünemiyorum.

• 12 ay yap paşalar gibi 25 yıllık başçavuş sana emredersin komutanım çekiyor kısa dönem yaparsan o başçavuş seni erlere ayaklarından havaya kaldırıp amuda kaldırıp öyle bekletiyor

daha neler neler izmirde askerydekn gördüm bir başçavuş tum kısa donemleri saatlerce erlere ayaklarından havaya kaldırıp baş aşağı bekletti sıcakda

kısa dönem 5 ay çavuş olarak uzun dönemlerin pilli pilli diye dalga malzemesi olucaksın asteğmen olarak yap hem maaşlısın hem lojmanda kalırsın koğuşda her türlü askerle aynı yerde yatmıcaksın hemde teğmen oluyorsun

ben asker çok kısa dönemle arkadaş oldum hepside pişman oldu keşke asteğmen olarak uzun dönem yapsaydım diye her türlü insan var doğudan geleni her yerde çok hiç çekilmiyorlar konuşmayı bilmez bir baltaya sap olamamışlar askerde aslan kesiliyorlar birde 19 20 yaşında hepsi sen gelmişsin 25 26 27 yaşına o kadar sene dirsek çürütmüşsün kısa dönem nedir ya ne farkın var uzun dönem yapan çavuşdan yap subay olarak paşalar gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockymarlboro -- 7 Mayıs 2017; 10:37:16 >

• Mobilde olmasam cevaplardim hepsini.

Ama bitlisteyken arkadasin kardesi diyarbakirsa jandarmaydi. Kardesi cok rahatmis bizim surekli operasyon vs. Cocuk basvuru yapti komutanlara ankaraya gonderdiler. Bu olay dogru iki kardesten birisi ayni anda doguda oldugu icin batiya gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

quote:

Orijinalden alıntı: ekmarrea

Duyanda bilgisayarın önünde oturup sabah akşam kod yazıp yabancı askeri istihbarat teşkilatlarını hacklediğinizi sanacak o kadar rahatsızsanız doğu beyazıtta gece nöbet tut rahatlık neymiş anlarsın

Boyle aglayanlari gorunce bitliste 4 gun boyunca daglarda kaldigimiz gunler geldi aklimaBizde agladik geri donelim de banyo yapalim yemek yiyelim diye

• Bedelli bekle

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockymarlboro

12 ay yap paşalar gibi 25 yıllık başçavuş sana emredersin komutanım çekiyor kısa dönem yaparsan o başçavuş seni erlere ayaklarından havaya kaldırıp amuda kaldırıp öyle bekletiyor

daha neler neler izmirde askerydekn gördüm bir başçavuş tum kısa donemleri saatlerce erlere ayaklarından havaya kaldırıp baş aşağı bekletti sıcakda

kısa dönem 5 ay çavuş olarak uzun dönemlerin pilli pilli diye dalga malzemesi olucaksın asteğmen olarak yap hem maaşlısın hem lojmanda kalırsın koğuşda her türlü askerle aynı yerde yatmıcaksın hemde teğmen oluyorsun

ben asker çok kısa dönemle arkadaş oldum hepside pişman oldu keşke asteğmen olarak uzun dönem yapsaydım diye her türlü insan var doğudan geleni her yerde çok hiç çekilmiyorlar konuşmayı bilmez bir baltaya sap olamamışlar askerde aslan kesiliyorlar birde 19 20 yaşında hepsi sen gelmişsin 25 26 27 yaşına o kadar sene dirsek çürütmüşsün kısa dönem nedir ya ne farkın var uzun dönem yapan çavuşdan yap subay olarak paşalar gibi

Hocam bu rdm askerlik hakkında bilgin var mı ? Acemilik muayenesinde kolda çizik olduğu için rdm olduk diyelim netten baktığıma görede rdm askerlik kötü bir şey miş. Bunun bize zararları ne olabilir ?

• 1) şans işi biraz, oradaki görev belirleyen adam seni nereye yazarsa onu yaparsın, torpilliler genelde yazıcı olur ama gittiğin yerin de önemi var. uzun dönemlerden birileri yazıcı falan olduysa seni yapmazlar. meraklanma, herkesi bişeye yerleştiriyorlar, saçma da olabilir, okuduğun bölümle de ilgili olabilir.. format atabilirsin komutanların bilgisayarlara. windows cd si ayarla bi tane

2) ben 4 yıllık mezunum, dediğin konuyu bilmiyorum.

3) neden dezavantaj olsun ki, bende o zamanlarda gittim, bir sorun yaşamadım. çocuklara "gidin yatın" dediğimde yatmıyorlardı, biraz olgun oluyorsun sanırım o yaşlarda

4) öyle bir söylenti bende duydum ama günümüz tr sinde ona bakılmaz sanırım. başka işleri var insanların

5) bende de ehliyet var, hiçbir işe yaramadı. şansın varsa yazıyorlar şoför oluyorsun

6) alakası yok denizle havayla.. şans işi, herşey çıkabilir, denizci çıksan da güverte temizliyorsun, yüzdürmüyorlar seni meraklanma

kısa kısa yazdım, acemilikte dikkat et. bana söylenen birşeyi sana da ileteyim belki yardımcı olur. kilitli buzdolabı poşeti götür yanında.. duş alacağın zaman paranı, künyeni, cüzdanını koyarsın. hem göz önünde olur, hem ıslanmaz, hem de çaldırmamış olursun.

çakma casio fw91 saatler alma, su kaçıyor onlara

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.