Şimdi Ara

Askerliğe elverişli kararına itiraz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 8 yıldır depresif ve anksiyete bozukluğu tedavisi görüyorum. Kullandiğim 2 ilaç var. 2 yıldır sağlık heyetine çıkıp 16C erteleme aldım. Dün son heyete çıktığımda elverişli kararı verildi. Kararsızım çünkü oraya gidince kötüleşebilirim. Hastalığımın artık kronik nitelik taşıması gerektiğini düşünürken elverişli verilmesini anlayamadım. İyileştiğime dair bir gerekçe ve rapor da yok. Sizce heyet kararına itiraz etsem mi? Sonuç ne olur? Bilgili arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askerliğe Elverişlidir Raporuna İtiraz

Askerlik Sağlık Raporu'nda "elverişlidir" kararı aldığınız takdirde, bu karara itiraz etme hakkınız bulunmaktadır. Askerlik heyet raporuna itiraz süreci, belirli prosedürleri içerir.

İlk olarak, "elverişlidir" raporunu aldıktan sonra 15 gün içerisinde ilgili Askerlik Şubesi Başkanlığı'na yazılı olarak başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Başvurunuzda, itiraz gerekçenizi ve itirazınızla birlikte sunmak istediğiniz belgeleri belirtmelisiniz.

İtirazınız, ilgili Askerlik Şubesi Başkanlığı tarafından incelenecektir. İnceleme sonucunda, itirazınızın kabul edilmesi halinde, yeni bir sağlık muayenesine tabi tutulacaksınız. Bu muayene, itirazınızda belirttiğiniz gerekçeleri destekleyen uzman doktorlardan oluşan bir heyet tarafından gerçekleştirilecektir.

Yeni sağlık muayenesi sonucunda, raporunuzda değişiklik yapılabilir. Eğer "elverişsizdir" kararı verilirse, askerlik hizmetinden muaf tutulursunuz. Ancak, yeni sağlık muayenesi sonucunda da "elverişlidir" kararı verilirse, itirazınız reddedilir ve askerlik hizmetini yapmak zorunda kalırsınız.

Askerlik muayene itiraz süreci hakkında detaylı bilgi almak için ilgili Askerlik Şubesi Başkanlığı'na başvurabilir veya resmi web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tabiki itiraz et aynı durumda olan bi tanıdığım itiraz etti ve elverişsizdir raporu aldı . Yalnız onun rahatsızlığı hipertansiyondu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Edeceğim hocam. 2. hastane benden evrak ister mi? İlaç alımlarım tanılarım sistemde hepsi. Bi belge alip gitsem daha mı garanti olur

• Hepsi sistemde kayıtlı sen de yanında götürebilirsin sonuna kadar git mutlaka

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Doktor kendisiyle çelişiyor. TSK bunu nasıl göze alabilecek düşünemiyorum. Yoğun koşullar altında kontrolden çıkabilecek bir rahatsızlığa sahibim.

Askerliğe elverişli kararına itiraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37F4B34B4 -- 3 Şubat 2022; 15:14:35 >
  • bu işin peşini bence sakın bırakmayın itiraz edin gerekli her şeyi yapın hakkınızı arayın çünkü gerçekten bize verilmiş bir hak bu ve bunu kullanmaktan doğal bir şey yok ben de askerlik zamanım gelince aynısını yapacağım

• avukat varsa görüş. para varsa bedelli yap

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik heyet raporuna itiraz
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • meola147of kullanıcısına yanıt

Yok bırakmayacağım. Durumum belli. Kimseden kaçtığım yok. Kayıtlarım envanterde. Halen daha nasıl elverişli hale gelebiliyorum biz de ona şaşırdık. Zaten askerlik psikolojisi diye bi olgu var. Oraya gidince 8 yıl önceye dönmeyeceğim ne malum? Bi kere TSK potansiyeli görüp sağlık yönetmenliğine göre hareket etmesi gerekir. Doktor bana aptal gibi gidersin 1 ay sonra çürüğe alırlar dedi. Neden şimdi muaf edilmiyorum bunu anlamadım.

• Arkadaşlar aranızda 7 gün hiç uyumayan oldu mu? Beynin kimyası o aralıkta bozulduğunu düşünüyorum. Çok ciddi bir süre çünkü. 1 dakika dahi uyuyamadım. 5. günden sonra bilincim halen açık olsa da bu dünyadan ayrılmış gibiydim… bir şekilde ilaç desteğiyle atlattık çok şükür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37F4B34B4 -- 3 Şubat 2022; 16:57:37 >
  • hocam askerde ne gibi bir problem olabilir? başkalarına zarar verme gibi mi?

• eğer askere gidiş işlemlerine başladıysanız; askerlik şubeye sağlam raporunuzla gidin. rapora itiraz ettiğinizi söyleyin. askerlik şubesi size itiraz ettiğinizi bildiren bir kağıt verecek, onu il sağlık müdürlüğüne götüreceksiniz. il sağlık müdürlüğü askerlik şubesine yeni sevk edilen hastaneyi bildirecek. askerlik şubeden yeni hastane sevk kağıdınızı alıp hastaneye gidin.

oradaki doktora durumunuzu açıkladıktan sonra -eğer muayene eden doktor heyet sevkini uygun görürse- sizi heyete çıkarır. uygun görmezse maceranız burada biter.

heyete çıkıp elverişsiz raporu verilirse maceranız devam eder. iki hastane arası zıt sonuçlardan dolayı beraberlik olduğu için 3. bir hastanenin hakem olarak karar vermesi gerekir. bu süreç genelde çok vakit alıyor. hastanelerde askeri heyet günleri genelde haftada 1 gün olduğu için doğru günü yakalamak ve heyete çıkmak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiberdono -- 3 Şubat 2022; 19:50:51 >

• izayoi kullanıcısına yanıt

Duruma bağlı hocam. Orayı yaşamadiğim için birşey diyemiyorum

• İlimde 1 devlet 1 de tıp fakültesi var. Zıt durum oluşursa il dışındaki bir hastaneye mi sevkim olur? Rahatsızlığa verdiğiniz macera adını da ilk defa duydum. Genelde bu tip durumlarda askerden kaçmak için yapiliyor algısı oluyor. Öyle bir ihtimal olmadiği yönünde bir çok hekim kaydı mevcut.

• güncel

• Kardeşim elverişli verildikten sonra nasıl itiraz ettin ne gibi işlemler yaptın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.