Merhaba, 8 yıldır depresif ve anksiyete bozukluğu tedavisi görüyorum. Kullandiğim 2 ilaç var. 2 yıldır sağlık heyetine çıkıp 16C erteleme aldım. Dün son heyete çıktığımda elverişli kararı verildi. Kararsızım çünkü oraya gidince kötüleşebilirim. Hastalığımın artık kronik nitelik taşıması gerektiğini düşünürken elverişli verilmesini anlayamadım. İyileştiğime dair bir gerekçe ve rapor da yok. Sizce heyet kararına itiraz etsem mi? Sonuç ne olur? Bilgili arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Askerliğe Elverişlidir Raporuna İtiraz
Askerlik Sağlık Raporu'nda "elverişlidir" kararı aldığınız takdirde, bu karara itiraz etme hakkınız bulunmaktadır. Askerlik heyet raporuna itiraz süreci, belirli prosedürleri içerir.
İlk olarak, "elverişlidir" raporunu aldıktan sonra 15 gün içerisinde ilgili Askerlik Şubesi Başkanlığı'na yazılı olarak başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Başvurunuzda, itiraz gerekçenizi ve itirazınızla birlikte sunmak istediğiniz belgeleri belirtmelisiniz.
İtirazınız, ilgili Askerlik Şubesi Başkanlığı tarafından incelenecektir. İnceleme sonucunda, itirazınızın kabul edilmesi halinde, yeni bir sağlık muayenesine tabi tutulacaksınız. Bu muayene, itirazınızda belirttiğiniz gerekçeleri destekleyen uzman doktorlardan oluşan bir heyet tarafından gerçekleştirilecektir.
Yeni sağlık muayenesi sonucunda, raporunuzda değişiklik yapılabilir. Eğer "elverişsizdir" kararı verilirse, askerlik hizmetinden muaf tutulursunuz. Ancak, yeni sağlık muayenesi sonucunda da "elverişlidir" kararı verilirse, itirazınız reddedilir ve askerlik hizmetini yapmak zorunda kalırsınız.
Askerlik muayene itiraz süreci hakkında detaylı bilgi almak için ilgili Askerlik Şubesi Başkanlığı'na başvurabilir veya resmi web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.