Şimdi Ara

Askeri rütbeleri hepsini yazar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En alt rütbeden en üste kadar tüm rütbeleri yazabilir misiniz rica etsem.

• MARASAL

ORGENERAL
    KORGENERAL
    TUMGENERAL
    TUGGENERAL

ALBAY
    YARBAY
    BINBASI
    YUZBASI
    USTEGMEN
    TEGMEN
    ASTEGMEN

ASTSUBAY KIDEMLI BASCAVUS
    ASTSUBAY BASCAVUS
    ASTSUBAY KIDEMLI USTCAVUS
    ASTSUBAY USTCAVUS
    ASTSUBAY KIDEMLI CAVUS
    ASTSUBAY CAVUS

KADEMELI UZMAN CAVUS
    UZMAN CAVUS
    KADEMELI UZMAN ONBASI
    UZMAN ONBASI

CAVUS
    ONBASI
    ER

Ayri gruplar halinde yazmamin nedeni, statuye gore ayirmis olmamdir...
    EN ALT KADEMEDEN ZIRVEYE...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrprof -- 21 Temmuz 2005, 21:35:18 >
  • Hocam süpersin çok teşekkür ederim, başka kesinlikle hiç bir rütbe yok değil mi? Bir de yedek subay neresinde oluyor bu rütbelerin, yedek subaylık bir rütbe değilse hangi rütbeden sayılıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRCaPiTaL -- 21 Temmuz 2005, 21:47:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mrprof

MARASAL
    .....

• quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

Hocam süpersin çok teşekkür ederim, başka kesinlikle hiç bir rütbe yok değil mi? Bir de yedek subay neresinde oluyor bu rütbelerin, yedek subaylık bir rütbe değilse hangi rütbeden sayılıyorlar.

Hocam yedek subay Astteğmen demek. Son ayda teğmen olarak tezkere alıyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aardvark

quote:

Hocam süpersin çok teşekkür ederim, başka kesinlikle hiç bir rütbe yok değil mi? Bir de yedek subay neresinde oluyor bu rütbelerin, yedek subaylık bir rütbe değilse hangi rütbeden sayılıyorlar.

Ciddi mi yaw? Sadece 4 senelik üniversite okuyup biraz da şansla yedek subay olan adam bu kadar yüksek mi rütbe alıyor, ben çavuşun üstü falan diye düşünüyordum
  • Bir de HÜRGENERAL var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Ciddi mi yaw? Sadece 4 senelik üniversite okuyup biraz da şansla yedek subay olan adam bu kadar yüksek mi rütbe alıyor, ben çavuşun üstü falan diye düşünüyordum

Yav hocam o dört sene bitinceye kadar, adam da bitiyor ama. Evet, aynen öyle. Zaten Harp Akademisi'nden mezun olan bir subay da göreve teğmen olarak başlar. Bir yedek subay da son ayında teğmen olur, ve tezkere alır. Bütün o 40-50 yaşındaki kıdemli astsubaylardan falan rütbece üstündür. Ama kısa dönem yaparsan çavuş olarak yaparsın, ama 6 ay yaparsın o avantajın olur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yav hocam o dört sene bitinceye kadar, adam da bitiyor ama. Evet, aynen öyle. Zaten Harp Akademisi'nden mezun olan bir subay da göreve teğmen olarak başlar. Bir yedek subay da son ayında teğmen olur, ve tezkere alır. Bütün o 40-50 yaşındaki kıdemli astsubaylardan falan rütbece üstündür. Ama kısa dönem yaparsan çavuş olarak yaparsın, ama 6 ay yaparsın o avantajın olur.

"HARP AKADEMISI" ve "HARP OKULU" kavramlari karistirilmis burda. "harp okulu"nda subay adayi ogrenciler egitim gorurler ve mezun olanlar tegmen cikarlar; "harp akademisi"nde ise yuzbasi ve binbasilar egitim gorurler, burdaki egitimlerinin ardindan "kurmay" subay olarak mezun olurlar...

• Hocam doğru diyosun da, işte adama 6 ay askerlik yaptırırsan ancak bu kadar öğreniyor
  • quote:

Hocam doğru diyosun da, işte adama 6 ay askerlik yaptırırsan ancak bu kadar öğreniyor

ya amacim yanlisini gozune sokmak degildi, yanlis anlamamissindir umarim. sadece dogru bilinsin istedim. 6 ay askerlik yapanlarin cogu kurmay subay bile gormuyolar askerlik boyunca. anlayisin icin tesekkurler...
  • Yok hocam, estağfurullah; biz de doğrusunu bilelim, arkadaşlara da yanlış bilgi vermemiş olalım
  • er, onbaşı, çavuş ,teğmen, üst teğmen, yüzbaşı, binbaşı ,yarbay ,albay ,tu general, tüm general ,kor general ,or general ,MAREŞAL
  • quote:

Orjinalden alıntı: was

Bir de HÜRGENERAL var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.