Şimdi Ara

Askeri Liseye Gitmek İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 8. Sınıf öğrencisiyim.Subay olmak istiyorum.Askeri Lise'ye gitmek için nereye başvuru yapılır şartlar nedir.Bir bilginiz varmı.Liseden sonra harp okuluna falan mı gidiliyor.Yani ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz?

Not: Yazım yanlışları için özür dilerim

• Olaya o kadar parlak bakma. Kazandıktan sonra okulu bıraktırma için ellerinden geleni yapıyorlar. Okulu bırakıncada 40.000-50.000TL gibi bir ücret ödemek zorunda kalıyorsun. Mevzun olanların sayısı bir elin parmağını geçmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cingozzz

Olaya o kadar parlak bakma. Kazandıktan sonra okulu bıraktırma için ellerinden geleni yapıyorlar. Okulu bırakıncada 40.000-50.000TL gibi bir ücret ödemek zorunda kalıyorsun. Mevzun olanların sayısı bir elin parmağını geçmez.

Bıraktırmak için birçok kişi caydırıcı sözler söyleyecektir.Ama istek olduğu zaman çıkacağımı pek sanmıyorum
  • Askeri liseye başvuru kısmını bilmiyorum ama sonrası hakkında bilgi vereyim.Dört sene karacı, havacı ya da denizci olarak askeri lisede okuduktan sonra bağlı olduğun kuvvete göre harp okuluna başlarsın.Burada kendine branş seçersin(Mühendislik, iktisat, hukuk, tıp..vs).
  • Sbsden yaklaşık 1 ay önce Askeri Liseler sınavı oluyor önce ona giriyorsun.
    Hava-Kara-Deniz-Bando
    Bunlardan istediğini istek sırasına göre yazıyorsun.
    Puanın tutana giriyorsun.
    Sonda mülakata alıyorlar incini cincini araştırıyorlar.
    En sonunda vücut sınavları var.
    Koşu-mekik vs gibi.
    Tabi belirli boy kilo oranıda istiyorlar.
    Başvuru ise sınavdan 2 hafta önce falan oluyor. Okul zaten o dönem geldiğinde bilgi verecektir size.

Liseden sonrada Ankara'da bulunan harp okuluna gidiyorsun.

Edit:Sistem değişikliğiNe yapalım bizim zamanımızda oksydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BordooMaavi -- 20 Eylül 2009; 20:28:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scotti0061

Oksen yaklaşık 1 ay önce Askeri Liseler sınavı oluyor önce ona giriyorsun.
    Hava-Kara-Deniz-Bando
    Koşu-mekik vs gibi.
    Başvuru ise sınavdan 2 hafta önce falan oluyor. Okul zaten o dönem geldiğinde bilgi verecektir size.

O sınavların ne zaman yapıldığı hakkında bilginiz varmı yoksa okuldan bilgi alabilirmiyim?
  • quote:

Olaya o kadar parlak bakma. Kazandıktan sonra okulu bıraktırma için ellerinden geleni yapıyorlar. Okulu bırakıncada 40.000-50.000TL gibi bir ücret ödemek zorunda kalıyorsun. Mevzun olanların sayısı bir elin parmağını geçmez.

Şimdi yeter artık doldum doldum küfredecem zor tutuyorum kendimi.Neyse kör şeytan dürtüyor ama yenik düşmeyeceğim,lafını bil de konuş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

quote:

Şimdi yeter artık doldum doldum küfredecem zor tutuyorum kendimi.Neyse kör şeytan dürtüyor ama yenik düşmeyeceğim,lafını bil de konuş

• quote:

Yalan.Kimsenin, kimseyi "para" için" belli şeylere zorladığı yok.Mezun sayısı bir elin parmağını geçmez komple yalan.Öyle olsa bir devreden yaklaşık 20 subay general olamazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 20 Eylül 2009; 20:31:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _senseless_

quote:

Hava-Kara-Deniz-Bando
    Koşu-mekik vs gibi.

O sınavların ne zaman yapıldığı hakkında bilginiz varmı yoksa okuldan bilgi alabilirmiyim?

Okullar bittikten sonra yazın yapılıyor mülakatlar, sağlık testleri, spor testleri.
    Yanlış hatırlamıyorsam ben askeri liseler sınavına 27 nisan günü girdim. O tarihlerde olur yine sınav.
    Bu arada sınav 5 şıklı ve aşırı ezber soruyorlar. Yorum neredeyse hiç yoktu sınavda.

• quote:

quote:

Gerçek bu arkadaşım. Sen ister kendini yırt ister küfür et, lafımı bilecek birşey söylememişim. Kendi kendine aksiyon yapma

• quote:

quote:

quote:

Hava-Kara-Deniz-Bando
    Koşu-mekik vs gibi.

Okullar bittikten sonra yazın yapılıyor mülakatlar, sağlık testleri, spor testleri.
    Yanlış hatırlamıyorsam ben askeri liseler sınavına 27 nisan günü girdim. O tarihlerde olur yine sınav.
    Bu arada sınav 5 şıklı ve aşırı ezber soruyorlar. Yorum neredeyse hiç yoktu sınavda.

Teşekkür ederim bilgi için galiba sende askeri lisede okudun

• quote:

Bu engin bilgilerinizi hangi kaynaktan alıyorsunuz acaba? YOksa 40.00-50.00 tl'lik askeriyenin o çocuğa yapmış olduğu masrafı geri alma amacını kendi değişik fantazili teorilerinizde mi kullanıyorsunuz?

En yakın arkadaşım okuyor askeri lisede, bir asker için gerekli disiplin haricinde birşey görmediklerini söyledi.

quote:

Teşekkür ederim bilgi için galiba sende askeri lisede okudun

Yok ben sınavlarına girdim ama anadolu lisesi daha cazip geldiği için oraya gittim, ve yukarda belirttiğim gibi en yakın arkadaşım kuleli askeri lisesinde okuyor, oradan bu bildiklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BordooMaavi -- 20 Eylül 2009; 20:35:19 >

• Peki ALS sınavlarında ne tür sorular çıkıyor?Birde gördüğüm tüm okullar astsubay alımı falan yazıyor o okullardan subaylığa geçiliyormu daha doğrusu subaylık okunuyormu
  • başvurular ösym merkezine yapılıyor varsa yaşadığın ilde,sınav nisan gibi olur yeterli sıralamada olursan mülakata çağırırlar spor ve mülakat 1 günde biter 2 gün de sağlık testleri olur geçersen puanına göre asil veya yedek olarak yerleştirilirsin,lise bizim zamanımızda 4 seneydi yeni sistemde ne oldu bilmiyorum kesin 4 mü 5 mi diye,harp okulu 4 sene olur,karacıysan maltepe veya kulelide havacıysan ışıklarda denizciysen heybeliadada lise eğitimi görürsün,kara harp ankarada hava harp istanbul yeşilköyde deniz harp tuzlada,tüm aşamaları geçip yerleştirildiğinde vereceğin karar önündeki 35 yıllık hayatını etkiler onun için eğer yürekten istiyorsan gitmeni öneririm (3 sene okuduğum ask. lisede az çok bildiğim gördüğüm şeylere göre yazdım) yoksa benim ve onlarca devre arkadaşım gibi onbinlerce tazminat ödeme durumunda kalırsınız
  • Ya arkadaşlar cidden aklıma takıldı Okulların ismi Bando Astsubay falan diyor sadece astsubay ve bando mu okuyor orada subay olunmuyormu o liselerden
  • Hayır subay bandocu yok.
  • quote:

Hayır subay bandocu yok.

Ben zaten bandocu istemiyorum subay istiyorum yani o okullarda subay için eğitim veriliyormu
  • Hayır o okullardan subay çıkamıyorsun.
  • quote:

quote:

Hayır subay bandocu yok.

Ben zaten bandocu istemiyorum subay istiyorum yani o okullarda subay için eğitim veriliyormu

Bak şimdi tercih yaparken 4 seçeneğin olacak(sınav başvurusunda yapılıyor tercih , ÖSYM bürosunda[form dolduruyorsun onu onaylatıyorsun fotoğrafını falan çekiyolar işte ]) ;
    K.K.K
    D.K.K
    H.K.K
    Bando Astsubay Hazırlama Okulu

İlk üçünde aldığın eğitimin sonunda Harp okula gidiyorsun ve subay olarak göreve başlıyorsun.Bando Astsubay Hazırlama Okulu'ndan mezun olduğunda ise Astsubay olarak göreve başlıyorsun olay bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Topraktan Gelen -- 20 Eylül 2009; 21:36:32 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.