Şimdi Ara

Askeri hastanenin çürük vermemesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
7.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu kasım ayında ilk yoklamamı oldum, bana söylenen "İKİ GÖZÜN DE TOPLAMI 14 NUMARA İSE ÇÜRÜK ALIRSIN" idi.(miyopların toplamı+astigmatların toplamının yarısı) İki gözüm de toplam 14.25 ediyor ki şuan eminim ki daha da ilerlemiştir.Neyse geçen kasım ayında gittim aksaz askeri hastanesine, albay sordu gözlerin kaç numara diye, dedim 7.5 sağ 6.5 sol miyop 0.50 .050 de astigmat var ikisinde de (toplamı 14'ü geçiyor) adam gözlerimi kontrol etmeden raporuma 13.5 yazdı ve komando olamayacağımı söyledi -_-
    Bu nasıl bir işleyiştir, ben gözlüğüm olmadan sadece renkleri ayırt edebiliyorken nasıl beni askere alabiliyorlar anlamıyorum.

• ee doktora bir şey demedin mi? benim gözlerim 14+ niye 13 yazıyorsunuz vs diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

ee doktora bir şey demedin mi? benim gözlerim 14+ niye 13 yazıyorsunuz vs diye

söyledim hadi işim var uğraştırma dedi
  • hahahah nasıl iş lan bu askerlikle uğraşmak istemiyorsan işin peşini bırakma, senin hakkın bu başka doktordan rapor al gözlerinin 14 üstü olduğuna dair öyle git bakalım tekrar
  • Vatan haini ilan ediliceksin diye tahmin ediyorum,malum tok açın halinden ne anlar

Raporlarını göster,söze bakmıyorlar,eğer altından kalkamıyorsan işin peşini bırakma
  • Başka doktordan rapor al.Önce murın kırın ederler ama elinde belge olduğu zaman tekrar kontrol edicez derler sonra doğru sonucu yazarlar. Olayı uzatamazlar uzatırlarsa mahkemeye verirsin o doktor bunu istemez.

Askerlik vatan borcudur ama engel olarak sağlık varsada ille yap diyemezler muafsın.
  • İkamet ilinde başka askeri hastane varsa orada tekrara muayene ol,eğer yoksa çevre illerdeki askeri hastanelerden veya Ankara Gata'da muayene olabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Devlet Hastanesinden Heyet Raporu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KURSAD.

Başka doktordan rapor al.Önce murın kırın ederler ama elinde belge olduğu zaman tekrar kontrol edicez derler sonra doğru sonucu yazarlar. Olayı uzatamazlar uzatırlarsa mahkemeye verirsin o doktor bunu istemez.

Askerlik vatan borcudur ama engel olarak sağlık varsada ille yap diyemezler muafsın.

bakalım üniden sonra uğraşıcaz gibi tekrar

sivil doktor da oluyor mu hacı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N0YAN -- 5 Mayıs 2012; 6:01:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

hahahah nasıl iş lan bu askerlikle uğraşmak istemiyorsan işin peşini bırakma, senin hakkın bu başka doktordan rapor al gözlerinin 14 üstü olduğuna dair öyle git bakalım tekrar

adamların körlere bile ihtiyacı varmış baksana
    ulan gözlüğüm olmadan tüfeği bile göremem ben
  • Dostum ilk iş baska doktora gidip 14 numara olduğuna dair belge al tekrar askeri hastaneye git olayı anlat böyle böyle de. Eğer yol kardeşim falan derse o zaman gerekli yasal kurumlara başvururum de
  • quote:

Orijinalden alıntı: jumong88

Dostum ilk iş baska doktora gidip 14 numara olduğuna dair belge al tekrar askeri hastaneye git olayı anlat böyle böyle de. Eğer yol kardeşim falan derse o zaman gerekli yasal kurumlara başvururum de

öyle yapıcam galiba
    ben gitmemekte kararlıyım onlar çürük vermemekte
  • Geri görev yapabilirsin öte yandan şayet gözlerinden şikayet etmeye devam edersen ve gerçekten ölçüm sınırları aşarsa çürüğünü heyet kararı ile verirler.

Benim karaciğer yağlanması üst sınır 90iu benimki 87 ve kendi isteğim ile sağlam yazıldım. Alkolün de etkisiyle gerçi 100'ü geçmiştir şimdiye ama bakacağız, olmazsa hava değişimi diye gelirim geri zaten kd
  • hem benzer süreçleri yaşamış biri hem de bizzat asker muayenelerine katılmış bir hekim olarak şunları söyleyebilirim. öncelikle "her iki gözün derecesinin toplamı 14 ve üstü ise..." muhabbetinde toplanan değerler sadece miyopiye ait değerler. yani senin için hesaplama yapılırken 7,5 + 6,5 olarak hesaplanacak diğer bir deyişle tam sınırdasın. ikinci olarak sağlık kurulunda sadece sivildeyken hastaneden aldığın ameliyat raporları ve özürlülük durumu bildiren raporlar değerlendirilir. göz kırma kusuru raporunu alıp götürdüğünde bunu dikkate alacaklarını sanmıyorum. çünkü hem kırma kusurları kolay bir şekilde muayene sırasında değerlendirilebilen kusurlardır (hemen her askeri hastanede bunun değerlendirmesini yapacak cihaz vardır) hem de zaman içinde gözün derecesi değişebileceği için muayene esnasında ölçüleni kabul ederler.

gelelim yapabileceklerine. yoklamaya gittiğinde öncelikle göz problemin olduğunu veya göz probleminin ilerlediğini söyleyerek kendini askeri hastaneye sevk ettir. askeri hastanede yine göz muayenesine girersin. doktor bakar cihaz kaç ölçtüyse o rakamı yazar (her cihaz tıpatıp aynı ölçmez, bu yüzden tam değeri bulabilmek için levhadan da harfler okutulur. levhadan okuma kısmı tamamen kişinin beyanına bağlı olduğu için askerlik muayenesinde bunu yapmazlar.) normalde muayeneye girip çıktıktan sonra imzalatılması gereken bir bölüm var. "yapılan muayeneyi ve sonucunu kabul ediyorum" gibi birşeyler yazıyor o bölümde. bazı askerlik şubelerinde ilk başvuruda verilen evrakların arasına koyarak daha muayene olmadan imzalatır o bölümü, bazıları muayeneden sonra imzalatır. sen kendi göz numaralarından eminsen ve eğer askerlik şubesindeki doktor askeri hastaneye sevk etmezse veya askeri hastanede sağlam raporu alırsan bu bölümü imzalama. şubedeki sivil memura muayene sonucuna itiraz etmek istediğini söyle. onler gerekli prosedürleri anlatırlar sana. itiraz sonrası hakem hastane konumundaki gata'ya gönderiliyorsun. orada tekrar muayene ediliyorsun. orada yapılan muayene sonrası numaraların toplamı yine 14'ün altında bulunur ve askerliğe elverişlidir raporu verilirse yapacak birşey yok, askere gidiyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: grngck

hem benzer süreçleri yaşamış biri hem de bizzat asker muayenelerine katılmış bir hekim olarak şunları söyleyebilirim. öncelikle "her iki gözün derecesinin toplamı 14 ve üstü ise..." muhabbetinde toplanan değerler sadece miyopiye ait değerler. yani senin için hesaplama yapılırken 7,5 + 6,5 olarak hesaplanacak diğer bir deyişle tam sınırdasın. ikinci olarak sağlık kurulunda sadece sivildeyken hastaneden aldığın ameliyat raporları ve özürlülük durumu bildiren raporlar değerlendirilir. göz kırma kusuru raporunu alıp götürdüğünde bunu dikkate alacaklarını sanmıyorum. çünkü hem kırma kusurları kolay bir şekilde muayene sırasında değerlendirilebilen kusurlardır (hemen her askeri hastanede bunun değerlendirmesini yapacak cihaz vardır) hem de zaman içinde gözün derecesi değişebileceği için muayene esnasında ölçüleni kabul ederler.

gelelim yapabileceklerine. yoklamaya gittiğinde öncelikle göz problemin olduğunu veya göz probleminin ilerlediğini söyleyerek kendini askeri hastaneye sevk ettir. askeri hastanede yine göz muayenesine girersin. doktor bakar cihaz kaç ölçtüyse o rakamı yazar (her cihaz tıpatıp aynı ölçmez, bu yüzden tam değeri bulabilmek için levhadan da harfler okutulur. levhadan okuma kısmı tamamen kişinin beyanına bağlı olduğu için askerlik muayenesinde bunu yapmazlar.) normalde muayeneye girip çıktıktan sonra imzalatılması gereken bir bölüm var. "yapılan muayeneyi ve sonucunu kabul ediyorum" gibi birşeyler yazıyor o bölümde. bazı askerlik şubelerinde ilk başvuruda verilen evrakların arasına koyarak daha muayene olmadan imzalatır o bölümü, bazıları muayeneden sonra imzalatır. sen kendi göz numaralarından eminsen ve eğer askerlik şubesindeki doktor askeri hastaneye sevk etmezse veya askeri hastanede sağlam raporu alırsan bu bölümü imzalama. şubedeki sivil memura muayene sonucuna itiraz etmek istediğini söyle. onler gerekli prosedürleri anlatırlar sana. itiraz sonrası hakem hastane konumundaki gata'ya gönderiliyorsun. orada tekrar muayene ediliyorsun. orada yapılan muayene sonrası numaraların toplamı yine 14'ün altında bulunur ve askerliğe elverişlidir raporu verilirse yapacak birşey yok, askere gidiyorsun.

arkadaş noktayı koymuş

• Hocam ameliyatla vs. düzelmiyor mu gözlerin yav?Çok zordur öyle yaşamak Allah sabır versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Skywalker

selam beyler bayanlar
    bu kasım ayında ilk yoklamamı oldum, bana söylenen "İKİ GÖZÜN DE TOPLAMI 14 NUMARA İSE ÇÜRÜK ALIRSIN" idi.(miyopların toplamı+astigmatların toplamının yarısı) İki gözüm de toplam 14.25 ediyor ki şuan eminim ki daha da ilerlemiştir.Neyse geçen kasım ayında gittim aksaz askeri hastanesine, albay sordu gözlerin kaç numara diye, dedim 7.5 sağ 6.5 sol miyop 0.50 .050 de astigmat var ikisinde de (toplamı 14'ü geçiyor) adam gözlerimi kontrol etmeden raporuma 13.5 yazdı ve komando olamayacağımı söyledi -_-
    Bu nasıl bir işleyiştir, ben gözlüğüm olmadan sadece renkleri ayırt edebiliyorken nasıl beni askere alabiliyorlar anlamıyorum.

Her askerin eline silah vermiyorlar ki. Askerligini geri hizmet olarak yaparsin. 4 yillik uni. okuyorsan veya bitirdiysen zaten yapacagin askerlik 6 ay.

• quote:

hem benzer süreçleri yaşamış biri hem de bizzat asker muayenelerine katılmış bir hekim olarak şunları söyleyebilirim. öncelikle "her iki gözün derecesinin toplamı 14 ve üstü ise..." muhabbetinde toplanan değerler sadece miyopiye ait değerler. yani senin için hesaplama yapılırken 7,5 + 6,5 olarak hesaplanacak diğer bir deyişle tam sınırdasın. ikinci olarak sağlık kurulunda sadece sivildeyken hastaneden aldığın ameliyat raporları ve özürlülük durumu bildiren raporlar değerlendirilir. göz kırma kusuru raporunu alıp götürdüğünde bunu dikkate alacaklarını sanmıyorum. çünkü hem kırma kusurları kolay bir şekilde muayene sırasında değerlendirilebilen kusurlardır (hemen her askeri hastanede bunun değerlendirmesini yapacak cihaz vardır) hem de zaman içinde gözün derecesi değişebileceği için muayene esnasında ölçüleni kabul ederler.

normal hastanelerde yapılan göz testlerinde çıkan sonuçlarla askeri hastanede çıkan sonuçlar çok farklı oluyor mu ?

ve gözlük için yazılan değerler diyelim 6.5 , 7.5 bu değerlerin üstüne 1 derece daha eklenmesi gerekiyormuş bu doğrumu çünkü gözlük için yazılan değer biraz daha düşürülmüş derece olduğu söyleniyor varmı bu konuda bi bilgin doğru mu ?

• git itiraz et arkadasim burda milleti galeyana getirmenin mantigi yok.

bana da harp okuluna girerken sol memen sag memenden buyuk dediler yok oyle bisey ama itiraz falan ugrasmadik katlandik itiraz eden pesini birakmayan aliyor hakkini. baska arkadasim itiraz edip girdi harp okuluna mesela.

orda senin gibi yuzlercesi adamin basinda olunca ugrasmak istemiyor bazilari itiraz edince mecbur ugrascak.
  • Büyük ihtimalle doktor gıcıklığına yapmış, çünkü senin askerden yırtmak istediğini anlamış ondan böyle bir şey yaparak seni uğraştırıyor
  • quote:

teşekkür ederim
    sonuna kadar uğraşacağım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.