Şimdi Ara

askere gitmek istemiyorum dicem ama lütfen kızmayın :/ (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
3
Favori
10.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2003-2004 senesinde Ankara'da askerlik yapmıştım. Vatanımı çok seviyorum. Yanlış anlaşılmasın o kadarki askere müracaatımda komando olarak yapmak istiyorum diyede ayrıca dilekçe vermiştim.

    Sonuç: Askerlik

    Bana ne kattı hiç bişey.

    Benden ne götürdü ; ömrümden 15 ay gitti, ayrıca piskolojik olarak yaşadığın hezayanlar ve hiç ummadığın bir vatan millet sakarya yalanı, büyük hayal kırıklığı ve daha bir çok şey.

    Subay veya astsubay gördüklerimin çoğunluğu tekrar ediyorum hepsi demiyorum çoğunluğu genel olarak yaratılan "çok baba insan" imajında adamlar değiller. Çoğu şerefsiz, normal sivilde hiç bi bokun sahibi olamıcak tipler. Subay astsubay karısına evde söz geçiremez gelir bölükte sana çatar. Sana ızdırap olur. Askerde yatan sadece subay ve astsubaydır. Normal er veya erbaşlar her türlü pis işi yaparlar hatta yapılacak pis işleri normal yollardan yapmazlar iyice zorlaştırılıp yapalar. (Örnek koğuş temizliğinde koğuşlara bol bol su basılır sonra eline diş fırçası alıp fayansları temizlersin, eline terlik alıp koğuşlardan suyu terlikle çekersin Depoda çekpas dolu, fırça dolu, şerefsizliğine ızdırap olsun diye temizliği böyle yaptırırlar.) Bunun gibi bir sürü örnek verebilirim. Şunuda açık yüreklilikle söyleyebilirim doğuda askerlik yapmak batıda askerlik yapmaktan daha rahattır.

    Askerlik deyince benim aklıma eğitim, savaş taktikleri, yakın dövüş ve ateşli silahların nasıl kullanılması falan öğretilmesi lazım diye düşünüyorum. Ancak bu 15 ay boyunca bu söylediğim eğitimler hariç her türlü saçma sapan iş askerlere yaptırılmıştır. Nasıl ağaca selam verilir, nasıl daha güzel tören yürüyüşü yapılır, nasıl en güzel silah omza yapılır. Ulan savaş çıksa, veya bi çatışma olsa gördüğüm kadarıyla askerlerin %90 ı dökülür hepsi canlı kalkan başka bi boka yaramaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    quote:

    Orijinalden alıntı: ugurcankorkmaz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    quote:

    Orijinalden alıntı: ugurcankorkmaz

    quote:

    Orijinalden alıntı: ersan145

    quote:

    Orijinalden alıntı: ugurcankorkmaz

    Askerlik bir yandan iyi bir hayat tecrübesidir. Bence gidilmeli hem Türklüğü asıl yaşama anlamında çok önemli. Tabii sen kendin bilirsin.

    Not: Askerliğe karşı olan erkekler(!) bir dış tehlike olduğunda sizi koruyacak tecrübeli birileri lazım olunca artık anlarsınız anlamını. :) Türk'e bak Türk'e. Zamanında at üstünden inmeyen, elinden silahı bırakmayan yiğit Türk'e bak hey gidi be.

    Türk felan da olmak istemiyorum çok marifetmiş gibi at üstünde koşmak silah bırakmamak birde yazıyosun :D yazık harbi nasıl kandırıldığınızın farkında değilsiniz ona üzülüyorum.

    Aslını inkâr eden bizden değildir. Gitsin hanım evladı olsun. Hiç mi okumadın tarihini. Hevesin ne onu anlamış değilim. Tembellik en büyük marifetiniz oturduğunuz yerde bir yerlerinizi büyütürsünüz siz anca vatan hainliği güzel geliyor tabii. Sözde medeni insanlar sizi. + Blok.

    Bir şey sorcam, Türk olmayı sen mi seçtin? Eğer sen seçmediysen tesadüfen olan bir olay için nasıl gurur duyabiliyor ya da kendinle aranda bağlantı kurabiliyorsun? Yani bu askerlik vatan borcu ya, hani borç olması için vatanın senin için bir şey yapması lazım dimi? Yani bir düşün, senin vatan dediğin zaten seni kiracı gibi kullanmıyor mu? Ne borcun olduğunu düşünüyorsun?

    Devlet insan için vardır, devletin halkı yönetmesi, milleti borçlu yapmaz, devlet sadece hizmet eder, bir başbakanın maaşı bir öğretmeninkinden farklı olmamalı, çünkü devletin başındakini halk seçer, devlet lideri halkı yansıtmalıdır. Ama sizler kandırıldığınız için kendinizi "Özel" hissediyor, devlete hizmeti "Borç" biliyorsunuz.

    Düşünmek bu kadar mı zor ki sen gidip 15 ayını vermeyi mantıklı buluyorsun.

    Askerlik istemeyene "Hanım evladı" diyen kişiyle ne tartışıyorum ki...

    Devlet için askerlik yapan kim? Ben Türkiye'nin bekası için askerlik yaparım. Bu toprakların 1071 yılından beri bize kapısı açık ve burayı korumak, Türkiyeyi savunmak, Türk'ün görevidir. Kendimiz Türk doğmayı seçmedik ama doğduk atalarımızın tarihini araştırdık, zorluklarını gördük ve kan ile alınan bu topraklar kan ile verilir diyerek ant içtik. Borç olarak görmüyorum elimde şans olsa tamamen kendimi adarım Türkiye için çünkü ne zorluklar çekildiğini, o zorluklara karşı bile bir parça toprağın bile verilmediğini biliyorum. ATATÜRK ve o muhteşem Türkleri ne çabuk unuttunuz? Kimsenin umurunda olmaya bilirdi Türk milleti? Türk milleti sömürge kurbanı olabilirdi ve daha fazlası. Askerlik bize atalarımızdan kalmadır bir kere bilse olsa insan silahı, tertibi, savaşmayı öğrenmelidir. İnsanın doğasında her biri var ve bilgilenmek hazırlıklı olmak lazımdır. Emin ol düşünen bir insan için askerlik vazgeçilmezdir. Canınız tatlı 15 ayınızı düşünüyorsunuz ama emin olun bu bilgisayar başında durduğunuz zaman boşadır, askerlik zamanınız değil. İnançlı olmayan insan din konusunda vatan sevgisini, atayı bilmez. Sadece kendini düşünen kibirli birine dönüşür.

    1071 yılından beri bize kapısı açık ne demek? Senin bu işte hiçbir payın yok arkadaşım bunu anlamıyorsun, bak şimdi sana olayı anlatayım ben;
    Doğuda ezilen bir kavim batıya doğru bir göç başlatır, anadolu denen kara parçasını bulur, üstündeki kavimleri oradan sürer ya da bünyesine katar ve o topraklara yerleşir, başkasını yurdundan kovup orayı yurt edinir. Sonrasında araplar tarafından belli katliamlar ve kültür etkileşimiyle bir din benimsetilir. Dinin gereği ve atalarından öğrendiklerini gerekçe sunarak fetihler yaparlar, sonrasında geçmişe olan bağlılıkları -"At-Avrat-Silah"- yüzünden geri kalır ve bir dahi sayesinde ayakta kalmayı başarırlar.

    Sonuca bakmak gerekirse; Bu zamana kadar olan HİÇBİR ŞEYİN seninle uzaktan yakından alakası yok. Sana bağlanabilecek tek nokta belkide tesadüfen bu topraklarda dünyaya gelmendir. Peki senin bu topraklarda dünyaya gelmen sana niye belli zorunluklar versin? Türkiyedeki insanlar hep "Ben özgürlüğüme düşkünüm, ben Türk'üm" der, ama sorsan askerlik hepsinin vatan borcu, e kardeşim bu sana dayatıldığı sürece bu nasıl özgürlük olabilir?

    İnançlı olmak iyi bir şey değildir, inançlı demek inanmayı seven, inanan demek. Başka bir deyişle gerçekler için değil mutlu olmak için yaşayan insandır, inanç insanı mutlu eder, belli bir gruba dahil olmak insanı mutlu eder, şimdi ben birsürü örnek veririm; Futbol Fanatikleri takım tutarak, kardeş yapısını hissederek, kendini belli bir gruba sokarak bir yanılsamayla mutlu oluyorlar derim, din insanları "Bütün müslümanlar kardeştir." benzeri ibarelerle belli bir gruba dahil edip onları mutlu ediyor derim, çoook uzar emin ol, aynı şekilde sana "TÜRKSÜN, TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR" gibi sözler telkin edilerek, Türk olduğundan gurur duyan, kendini cidden belli bir gruba mensup hisseden bir insan oluyorsun.

    Ben sadece kimseyle konuşmasam kendime dahi olduğumu telkin etsem, bunu böyle kabul etsem mutlu olurum, tabikide sadece inanarak insanlar mutlu olabilir, ölüm döşeğinde birine "Merak etme öbür tarafta hayal bile edemeyeceğin mutluluklar seni bekliyor." desen dünyanın en mutlu insanı oluverir, ama inanç sadece sahte mutluluk verir, tıpkı rüya görüp rüyanda mutlu olman gibi, beynin olmayan bir şeyi varmış gibi çalıştırmaya başlar.


    Sadece bilgiye ulaşmak ve bilgiye inanmak vardır. Eğer inanıyorsan bilgiye ulaşmış sayılmazsın, bilgi hala aynı uzaklıktadır sadece sen ulaştığını söyleyip kendini mutlu edersin, bu kolaya kaçmaktır, basitleştirmektir.(Bkz; Yıldırım nasıl oluyor sorusuna antik yunandan gelicek cevap; Zeus KIZDI!) Dinin yaptığı budur, sana TÜRKSÜN, ÜSTÜNSÜN, ÇALIŞKANSIN dendiğinde mutlu oluyor olabilirsin, ama cehalet mutluluktur felsefesini kenara koyup düşünme vaktin gelmedi mi? Bu sözler neden sarfedilmiş? Hitler zamanında bu "Deutschland, Deutschland über alles" naralarıyla halka verildi, halk kendini mutlu eden kişiye inandı, mutlu olmak pahasına gerçeklere gözlerini kapattı, ve bir Dahi peşinde bir ülkeyi sürükledi.

    Ama yıl olmuş 2013, hala Din denen şeyin sadece birinin Yönetme Hırsı uğruna insanları kandırma olduğunu göremeyen, Milliyetçilik denen terimin insanları bir çatı altında toplayıp bir uğurda kullanmak olduğunu göremeyen insanlar var. Tabikide ben bu paragrafı uzatırım, insanları belli bir gruba dahil edip yönlendirmek çok kolaydır, hele Türkiyede yaşıyorsan daha kolaydır, DİN dersin %50 oy alırsın, MİLLET dersin %12 gelir, ATATÜRK dersin %25 gelir...

    Bu kadar kolay yönetilen bir halk işte Türk halkı, GEZİ PARKI dediler, "Tank adamın kafasını ezmiş" dediler, "Hükümet düşebilir." dediler, hemen insanlar hükümetin karşısına doluştu...

    Dindar, Milliyetçi, Atatürkçü, Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Fetullahçı...

    Bunların hepsi birilerinin çıkarı için uydurulmuş terimlerdir, bunlara alet olanlarsa İNANÇLI oldukları için KOLAY KANDIRILAN insanlar.


    Açıkcası en fazla 50 yıl veriyorum bu saçmalıklara...


    Edit: Ben ne ara yazdım bu kadar.

    Haklısın ama birileri dayatıyor diye askere gitmiyorum ben kendim istediğim için gidiyorum. İslam'i terimlerde bu açıkça vurgulanır, değerli kitaplarımızda vurgulanır bu bir görevdir benim için. Türk çok yanlış yollara sapmıştır. Medeniyetleşme adı altında sapıklaşmış ve yontulmaya çalışılan bir odun olmuştur. Artık sözüm yok insanlara karşı ne ekerse onu biçer herkes. Konuya bu kadar önem verdiğin için teşekkür ederim. Tartışmaya gerek yok her şeyi zaman gösterecektir. Kırıcı kelimeler kullandıysam affola, sözleriniz o kadar vurdum duymaz oluyordu bazen insanın sınırlarını zorluyor. İyi günler diliyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurcankorkmaz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    quote:

    Orijinalden alıntı: ugurcankorkmaz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    quote:

    Orijinalden alıntı: ugurcankorkmaz

    quote:

    Orijinalden alıntı: ersan145

    quote:

    Orijinalden alıntı: ugurcankorkmaz

    Askerlik bir yandan iyi bir hayat tecrübesidir. Bence gidilmeli hem Türklüğü asıl yaşama anlamında çok önemli. Tabii sen kendin bilirsin.

    Not: Askerliğe karşı olan erkekler(!) bir dış tehlike olduğunda sizi koruyacak tecrübeli birileri lazım olunca artık anlarsınız anlamını. :) Türk'e bak Türk'e. Zamanında at üstünden inmeyen, elinden silahı bırakmayan yiğit Türk'e bak hey gidi be.

    Türk felan da olmak istemiyorum çok marifetmiş gibi at üstünde koşmak silah bırakmamak birde yazıyosun :D yazık harbi nasıl kandırıldığınızın farkında değilsiniz ona üzülüyorum.

    Aslını inkâr eden bizden değildir. Gitsin hanım evladı olsun. Hiç mi okumadın tarihini. Hevesin ne onu anlamış değilim. Tembellik en büyük marifetiniz oturduğunuz yerde bir yerlerinizi büyütürsünüz siz anca vatan hainliği güzel geliyor tabii. Sözde medeni insanlar sizi. + Blok.

    Bir şey sorcam, Türk olmayı sen mi seçtin? Eğer sen seçmediysen tesadüfen olan bir olay için nasıl gurur duyabiliyor ya da kendinle aranda bağlantı kurabiliyorsun? Yani bu askerlik vatan borcu ya, hani borç olması için vatanın senin için bir şey yapması lazım dimi? Yani bir düşün, senin vatan dediğin zaten seni kiracı gibi kullanmıyor mu? Ne borcun olduğunu düşünüyorsun?

    Devlet insan için vardır, devletin halkı yönetmesi, milleti borçlu yapmaz, devlet sadece hizmet eder, bir başbakanın maaşı bir öğretmeninkinden farklı olmamalı, çünkü devletin başındakini halk seçer, devlet lideri halkı yansıtmalıdır. Ama sizler kandırıldığınız için kendinizi "Özel" hissediyor, devlete hizmeti "Borç" biliyorsunuz.

    Düşünmek bu kadar mı zor ki sen gidip 15 ayını vermeyi mantıklı buluyorsun.

    Askerlik istemeyene "Hanım evladı" diyen kişiyle ne tartışıyorum ki...

    Devlet için askerlik yapan kim? Ben Türkiye'nin bekası için askerlik yaparım. Bu toprakların 1071 yılından beri bize kapısı açık ve burayı korumak, Türkiyeyi savunmak, Türk'ün görevidir. Kendimiz Türk doğmayı seçmedik ama doğduk atalarımızın tarihini araştırdık, zorluklarını gördük ve kan ile alınan bu topraklar kan ile verilir diyerek ant içtik. Borç olarak görmüyorum elimde şans olsa tamamen kendimi adarım Türkiye için çünkü ne zorluklar çekildiğini, o zorluklara karşı bile bir parça toprağın bile verilmediğini biliyorum. ATATÜRK ve o muhteşem Türkleri ne çabuk unuttunuz? Kimsenin umurunda olmaya bilirdi Türk milleti? Türk milleti sömürge kurbanı olabilirdi ve daha fazlası. Askerlik bize atalarımızdan kalmadır bir kere bilse olsa insan silahı, tertibi, savaşmayı öğrenmelidir. İnsanın doğasında her biri var ve bilgilenmek hazırlıklı olmak lazımdır. Emin ol düşünen bir insan için askerlik vazgeçilmezdir. Canınız tatlı 15 ayınızı düşünüyorsunuz ama emin olun bu bilgisayar başında durduğunuz zaman boşadır, askerlik zamanınız değil. İnançlı olmayan insan din konusunda vatan sevgisini, atayı bilmez. Sadece kendini düşünen kibirli birine dönüşür.

    1071 yılından beri bize kapısı açık ne demek? Senin bu işte hiçbir payın yok arkadaşım bunu anlamıyorsun, bak şimdi sana olayı anlatayım ben;
    Doğuda ezilen bir kavim batıya doğru bir göç başlatır, anadolu denen kara parçasını bulur, üstündeki kavimleri oradan sürer ya da bünyesine katar ve o topraklara yerleşir, başkasını yurdundan kovup orayı yurt edinir. Sonrasında araplar tarafından belli katliamlar ve kültür etkileşimiyle bir din benimsetilir. Dinin gereği ve atalarından öğrendiklerini gerekçe sunarak fetihler yaparlar, sonrasında geçmişe olan bağlılıkları -"At-Avrat-Silah"- yüzünden geri kalır ve bir dahi sayesinde ayakta kalmayı başarırlar.

    Sonuca bakmak gerekirse; Bu zamana kadar olan HİÇBİR ŞEYİN seninle uzaktan yakından alakası yok. Sana bağlanabilecek tek nokta belkide tesadüfen bu topraklarda dünyaya gelmendir. Peki senin bu topraklarda dünyaya gelmen sana niye belli zorunluklar versin? Türkiyedeki insanlar hep "Ben özgürlüğüme düşkünüm, ben Türk'üm" der, ama sorsan askerlik hepsinin vatan borcu, e kardeşim bu sana dayatıldığı sürece bu nasıl özgürlük olabilir?

    İnançlı olmak iyi bir şey değildir, inançlı demek inanmayı seven, inanan demek. Başka bir deyişle gerçekler için değil mutlu olmak için yaşayan insandır, inanç insanı mutlu eder, belli bir gruba dahil olmak insanı mutlu eder, şimdi ben birsürü örnek veririm; Futbol Fanatikleri takım tutarak, kardeş yapısını hissederek, kendini belli bir gruba sokarak bir yanılsamayla mutlu oluyorlar derim, din insanları "Bütün müslümanlar kardeştir." benzeri ibarelerle belli bir gruba dahil edip onları mutlu ediyor derim, çoook uzar emin ol, aynı şekilde sana "TÜRKSÜN, TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR" gibi sözler telkin edilerek, Türk olduğundan gurur duyan, kendini cidden belli bir gruba mensup hisseden bir insan oluyorsun.

    Ben sadece kimseyle konuşmasam kendime dahi olduğumu telkin etsem, bunu böyle kabul etsem mutlu olurum, tabikide sadece inanarak insanlar mutlu olabilir, ölüm döşeğinde birine "Merak etme öbür tarafta hayal bile edemeyeceğin mutluluklar seni bekliyor." desen dünyanın en mutlu insanı oluverir, ama inanç sadece sahte mutluluk verir, tıpkı rüya görüp rüyanda mutlu olman gibi, beynin olmayan bir şeyi varmış gibi çalıştırmaya başlar.


    Sadece bilgiye ulaşmak ve bilgiye inanmak vardır. Eğer inanıyorsan bilgiye ulaşmış sayılmazsın, bilgi hala aynı uzaklıktadır sadece sen ulaştığını söyleyip kendini mutlu edersin, bu kolaya kaçmaktır, basitleştirmektir.(Bkz; Yıldırım nasıl oluyor sorusuna antik yunandan gelicek cevap; Zeus KIZDI!) Dinin yaptığı budur, sana TÜRKSÜN, ÜSTÜNSÜN, ÇALIŞKANSIN dendiğinde mutlu oluyor olabilirsin, ama cehalet mutluluktur felsefesini kenara koyup düşünme vaktin gelmedi mi? Bu sözler neden sarfedilmiş? Hitler zamanında bu "Deutschland, Deutschland über alles" naralarıyla halka verildi, halk kendini mutlu eden kişiye inandı, mutlu olmak pahasına gerçeklere gözlerini kapattı, ve bir Dahi peşinde bir ülkeyi sürükledi.

    Ama yıl olmuş 2013, hala Din denen şeyin sadece birinin Yönetme Hırsı uğruna insanları kandırma olduğunu göremeyen, Milliyetçilik denen terimin insanları bir çatı altında toplayıp bir uğurda kullanmak olduğunu göremeyen insanlar var. Tabikide ben bu paragrafı uzatırım, insanları belli bir gruba dahil edip yönlendirmek çok kolaydır, hele Türkiyede yaşıyorsan daha kolaydır, DİN dersin %50 oy alırsın, MİLLET dersin %12 gelir, ATATÜRK dersin %25 gelir...

    Bu kadar kolay yönetilen bir halk işte Türk halkı, GEZİ PARKI dediler, "Tank adamın kafasını ezmiş" dediler, "Hükümet düşebilir." dediler, hemen insanlar hükümetin karşısına doluştu...

    Dindar, Milliyetçi, Atatürkçü, Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Fetullahçı...

    Bunların hepsi birilerinin çıkarı için uydurulmuş terimlerdir, bunlara alet olanlarsa İNANÇLI oldukları için KOLAY KANDIRILAN insanlar.


    Açıkcası en fazla 50 yıl veriyorum bu saçmalıklara...


    Edit: Ben ne ara yazdım bu kadar.

    Haklısın ama birileri dayatıyor diye askere gitmiyorum ben kendim istediğim için gidiyorum. İslam'i terimlerde bu açıkça vurgulanır, değerli kitaplarımızda vurgulanır bu bir görevdir benim için. Türk çok yanlış yollara sapmıştır. Medeniyetleşme adı altında sapıklaşmış ve yontulmaya çalışılan bir odun olmuştur. Artık sözüm yok insanlara karşı ne ekerse onu biçer herkes. Konuya bu kadar önem verdiğin için teşekkür ederim. Tartışmaya gerek yok her şeyi zaman gösterecektir. Kırıcı kelimeler kullandıysam affola, sözleriniz o kadar vurdum duymaz oluyordu bazen insanın sınırlarını zorluyor. İyi günler diliyorum.

    Vicdanen rahatlamanı sağlayacaksa, sen kendini borçlu hissediyorsan gitmen doğru olan, senin fikrin bir şey diyemem. İnsanların sınırlarını zorladığımı biliyorum, bazı insanlar birbirlerinin kopyası gibi, hep aynı laflar ağızlarda, hep aynı mantıklar, genellemeler, ben de karşımda bir koyunla değil bir bireyle tartışmak istersem sınırlarını zorluyorum, kişi sabrının sınırını zorlandımı gerçek kişiliğini seriyor, rol yapmayı, ezberden konuşmayı bırakıyor, neyse uzatmayacam tekrar, yararlı konuydu fikrimi sundum sadece, kırdıysam ben özür dilerim, iyi günler.




  • Forumun %90'ı askere gitmek istemiyor zaten , kim niye kızsın?
    Bedelliye , vicdani rete bende karşıyım , bunlar çözüm değil.Bunların yerine askeriyedeki şartların iyileştirilmesi lazım.Tabiki süreninde düşürülmesi lazım.Asıl bunların konuşulması lazım ama millet kolaya kaçıp hiç yapmamak istiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baba Naber

    quote:

    Orijinalden alıntı: haribo21

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kasırqa34

    Vicdani Red var galiba oyle yap sende

    iyide vicdani red sadece silah tutmama yani askere gidersin ama sürekli bahçe işi yaptırırlar yemek yaparsın ve operasyona hiç katılmazsın yani şehit falan olmazsın .vicdanı red budur.. ama ben hiç gitmemek istiyorum

    Ulan ne kadar cahilsiniz be. Yıl olmuş 2013 diyeceğim ve halen askerin operasyonlara katıldığını düşünenler var

    Asker ailesinden geliyorum ve askerliğimi tim çavuşu olarak hakkaride yaptım. Asker dağa çıkmaz. Asker arazi yüzü görmez. Asker doğunun bir çok yerinde çarşıya bile çıkmaz ne arazisi

    Askerin bir bok yaptığı yoktur doğuda. Nöbetini tutar, görevi neyse onu yerine getirir... Akşamda ostura ostura yatar uyur. Cebinden telefonu düşmez, güney doğudakiler için; Her ay düzenli 200+ maaşını alır. Daha ne yani

    Not: Üs bölgesinde askerliğini yapanlar için durum daha farklı. Şu akil adamlar kadınlar ateşkes vs muhabbetinden dolayı karakollara saldırıda olmuyor artık. 2012 öncesinde her gün(yaz) ya bir karakola taciz ya da saldırıda bulunurlardı... Çok şehit verdik çok


    Neyse işin özeti, asker yer-içer-sıçar-yatar. Bu kadar

    asker dağa çıkmazmı sen tim çavuşuydunda ne yaptın nerdeydin paso taburdamı yattınız tim olarak..

    Bende şırnakta tim çavuşu olarak yaptım elime daha önce silah almışlığım bile yok 12 ay dağdan inmedik ağzımıza soğuk konserveden başka birşey girmedi.

    asker araziyede çıkar dağada çıkar konvoy günleri tim olarak araziye çıkar mayın taraması yaparsın hemde hergün.

    bunu yapan işte normal asker. pro olanlar değil..

    hee operasyonlara gitmezsin o ayrı onlara profesyoneller gider artık bırakında onlarada biz gitmeyelim.

    daha önce eline silah değmemiş adama 70-75 gün eğitim denen saçma şeyi ver sonra yallah üs bölgesine düşman bekle avlanmayı bekleyen keklikten başka birşey değil dağdaki garibim asker..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shit happens -- 31 Ağustos 2013; 15:48:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: shit happens

    quote:

    Orijinalden alıntı: Baba Naber

    quote:

    Orijinalden alıntı: haribo21

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kasırqa34

    Vicdani Red var galiba oyle yap sende

    iyide vicdani red sadece silah tutmama yani askere gidersin ama sürekli bahçe işi yaptırırlar yemek yaparsın ve operasyona hiç katılmazsın yani şehit falan olmazsın .vicdanı red budur.. ama ben hiç gitmemek istiyorum

    Ulan ne kadar cahilsiniz be. Yıl olmuş 2013 diyeceğim ve halen askerin operasyonlara katıldığını düşünenler var

    Asker ailesinden geliyorum ve askerliğimi tim çavuşu olarak hakkaride yaptım. Asker dağa çıkmaz. Asker arazi yüzü görmez. Asker doğunun bir çok yerinde çarşıya bile çıkmaz ne arazisi

    Askerin bir bok yaptığı yoktur doğuda. Nöbetini tutar, görevi neyse onu yerine getirir... Akşamda ostura ostura yatar uyur. Cebinden telefonu düşmez, güney doğudakiler için; Her ay düzenli 200+ maaşını alır. Daha ne yani

    Not: Üs bölgesinde askerliğini yapanlar için durum daha farklı. Şu akil adamlar kadınlar ateşkes vs muhabbetinden dolayı karakollara saldırıda olmuyor artık. 2012 öncesinde her gün(yaz) ya bir karakola taciz ya da saldırıda bulunurlardı... Çok şehit verdik çok


    Neyse işin özeti, asker yer-içer-sıçar-yatar. Bu kadar

    asker dağa çıkmazmı sen tim çavuşuydunda ne yaptın nerdeydin paso taburdamı yattınız tim olarak..

    Bende şırnakta tim çavuşu olarak yaptım elime daha önce silah almışlığım bile yok 12 ay dağdan inmedik ağzımıza soğuk konserveden başka birşey girmedi.

    asker araziyede çıkar dağada çıkar konvoy günleri tim olarak araziye çıkar mayın taraması yaparsın hemde hergün.

    bunu yapan işte normal asker. pro olanlar değil..

    hee operasyonlara gitmezsin o ayrı onlara profesyoneller gider artık bırakında onlarada biz gitmeyelim.


    Konu içerisinde diğer attığım mesajları okursanız, sorularınızın cevaplarına ulaşabilirsiniz.

    2010 yılından beğri asker minimum derecede arazi faaliyetlerini sürdürüyor. Mayın taraması ve pusu gibi. Diğer mesajlarımda belirttim bu durumu.
    Asker kökenli bir aileden geldiğimden bahsetmiştim diğer mesajlarımda. G3 ile 100 metre nokta atışı yapıyordum askerlik zamanımda. Kağıtları halen mevcut, dosyamda. Baktıkça geçmişi hatırlıyorum

    Spor, nişancılık ve aile faktörü dolasıyla cobra silah operatörü (açık vardı) oldum askerliğimin 5.ayında... Siz ağzımıza konserve girmedi diyorsunuz. Ona bakarsanız biz o paket lavaş, meyve suyu ve helva harici günlerce bir şey yemediğimiz oldu arazide. Millet işemeye, duşa giderken ben karakolda pet şişeye işiyordum afedersiniz. Aracı-silahı bırakamıyordum. Veya istihbarat için leşlerin üzerini arıyorduk... Muhabbet ben daha zor askerlik yaptım değil...

    Tekrar yazıyorum.
    Asker araziye çıkmaz güneydoğuda (bazı karakollar hariç)
    Konvoy zamanı geçiş noktası ve yakınındaki karakol askerleri güvenlik için arazide olurlar. Cobralar sürekli havada olur. Özel harekat arazide olur...
    Normal asker - pro asker diye bir şey yok. O devir 1987-2006 arasıydı.
    Günümüz şartlarında ağırlık olarak jandarma özel harekat(ağırlıklı olarak uzman çavuş) Piyade komandolar, polis özel harekat arazidedir.
    Dediğim gibi asker nöbet harici bir halt yemez. ( karakollar hariç )
    Hakkari il ve ilçelerinde bulunan karakolların %90a yakınına gittim. Benden daha iyi bildiğinizi sanmıyorum....




  • Baba Naber kullanıcısına yanıt
    Sen bildiğine eminmisin hocam işemeye pet bulamıyorum diyorsun üs bölgesi gördünmü hiç ??

    üs bölgesinde koğuş yoktur banyo yoktur sadece ve sadece mevziler vardır

    12 saat gündüzcü nöbet tutar 12 saat gececi mevzide uyur ve araziye ihtiyacını giderirsin. yıkanmak içinde belli sürelerde gruplar halinde tabura veya bölüğe inersin.

    siz zaten benim alıntıladığım mesajda önce asker hiçbirşey yapmaz diyip sonra en sonunda zaten kendinizi düzeltmişsiniz üs bölgeleri hariç diye.

    Üs bölgesine düşen asker kendini herşeye hazırlasın açlığada hazırlasın terörede hazırlasın pisliğede hazırlasın..

    şu son zamanlarda ateşkes var biraz rahatladı ama ne zaman ne olacağı hiç belli değil.




  • shit happens kullanıcısına yanıt
    Her üs bölgesinde dediğiniz gibi değil durum. Siz kaç tane üs bölgesi gördünüz acaba ? Ama dediğiniz gibi banyo yoktur. Düzeltiyim kendimi hemen. Kusura bakmayın

    Aktütün ve derecik karakollarının üs bölgesinde tuvalet vardır. Vardır ama irtibah hendeğindedir. Tuvalet demeye bin şahit ister... Millet arazida kafasına göre zıçmaz görüntü vermemek adına.

    Mesajımı tekrar okursanız pet şişe bulamıyorum gibi bir kelime geçmiyor, yanlış okudunuz sanırım. Birde asker hiç bir şey yapmaz dedim fakat daha sonraki mesajlarımda karakollar hariç diye ayırdım. Nedenide bir arkadaşın çıkıp karakollar hakkında yanlış bilgi veriyorsun demesi ihtimali yüzünden.

    Üs bölgesi rezilliktir. Bilmediğiniz bir yerden kafanıza havan yağar. Görmediğiniz bir kaya dibinden taciz atışları yapılır. Gecenin en zifirisinde folyo sarılmış şemsiyeler ile mevziye tahrip bombası atılır. Yine gecenin en zifirisinde yaktığınız sigara yüzünden şehit olursunuz. Üs bölgesine çıkarken mayına basabilirsiniz...

    Toprağa oturamazsınızsınız bile toprak bitleri yüzünden. Bir sigara yakıp manzarayı izleyemezsiniz...
    Mevziyi bir an olsun boş bırakamazsınız. Sürekli gözetleme yapmak zorundasınız. Kendiniz için değil, silah arkadaşlarınız için...

    Hangi karakol olduğunu hatırlamıyorum. Hakkari askeri hastanesine kan vermeye gittiğimde karakol baskını sonucu yaralanan askerlerin anlattıklarını dinledim. Adamın yüzünün yarısı paramparça olmuş ve yalvarıyordu; Komutanım silah arkadaşlarım karakolda kaldı. Ne olur beni geri gönderin...
    Van ktm'de tanıştığım devremin aynı karakol baskınında şehit olduğunu öğrenmiştim. Mekanı cennet olsun...

    Şu sıralar hiç bir olay yaşanmıyormuş. Allah kimseye şehit acısı yaşatmasın. Zor günlerdi...




  • git askerliğini yap gel sonra ne yapmak istersen yap abicim askerlikten kaçış yok kafana takma çok fazla askerliği git yap gel..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 31 Ağustos 2013; 16:42:35 >
  • Baba Naber kullanıcısına yanıt
    Tamam işte aynı şeylerden bahsediyoruz 3 aşşa 5 yukarı.

    Benim mesajlarımı atma amacım sizin ilk mesajınızda asker yan gelip yatıyor hiç birşey yapmıyor demenizdir.

    belki %80'ni dediğiniz gibidir fakat kimsenin batıya düşeceiği garanti değil ve bu bahsettiğimiz doğuda bu şartlarda yapanlarda sizden bizden insanlar herkesin düşme ihtimali var bu yüzdende kimsenin yan gekip yatacağı garanti değil.

    Doğu şartları ister şırnak ister hakkari ister tunceli olsun zor ve her an risk altında olan yerler.

    ktm olayına hiç girmiyorum bile elazığ van diyarbakır ktmlerine katıldım Diyarbakır ktm'ye katılacaklara Allah yardım etsin hatta hiç katılmasın direk şırnağa gitsin daha iyi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haribo21

    quote:

    Orijinalden alıntı: mertf16

    ben de istemiyordum yedek subay oalrak uzun dönem cıktı nişanlım beni terk etti düğün için yer bile alınmıstı hazırlıklar tamamdı davetiyer dağıtılmıstı askerde beni terk etti gitmeseydim onunla evlenecektim .ske .ske gittm bana yaklasık 7000 liraya da mal oldu gideceksin arkadasım sen de kaçısın yok

    terketmesinin sbebi nedir ?

    bana telefon edip bittiğini söyledi uzunca sğre nedenini anlamadım sonra birgün ortak oarkadasımız o aralar baskasını buldugunu söyledi ortak trendyol hesbımızdan gördüğüm alışveriş listesi de bunu doğrular nitelikteydi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lwd

    quote:

    Orijinalden alıntı: KediKovalayanPsikopatFare

    />




    "bu konuda paylastıgınız konu bakayaların gbt de cıkması durumu henuz onaylanmıs degıl emnıyet genel mudurlugu olumsuz gorus bildirmis yani henuz sisteme giris felan yok bakaya durumda olanlar polıs veya jandarma tarafından aranmıyorlar. bakakaya kaldıktan sonra subeye gıdersen sana ceza yazarlar sonra senı sevk ederler ( tabı tecıl hakkın yok ıse ) sevk edıldıgın yere teslım olmaz ısen bellı bı sure sonra hakkında dava acarlar mahkemeye gıdersın. senı alıp subeye goturme gıbı bı yetkısı yok polısın sana dava acılırsa sende durusmaya katılmassan ozaman evıne polıs gelır oda askere almak ıcın degıl senı mahkemeye goturmek ıcın gelır kı bunada hakım karar verır. mahkeme sonucunda ceza alırsın oda para cezasına cevrılır hapıs yatmassın. bu gune kadar 2008 den berı surec boyle ıslıyor gecen yıl yargıyı hızlandırmak ıcın cıkardıkları yasa ıle askere gıtmemek suc degıl kabahatdır o yuzden cezası kabahatlar kanununa gore verılır yanı para cezesı ama yukardada anlatdıgım gıbı bı defaya mahsus bakaya kalıp ceza yersenız ve genede askere gıtmessenız anlatdıgım surec ısler. yurt dısına cıkıstada hıc bı sıkıntı olmaz gıdıp pasoportunu alır babalar gıbı cıkarsın yurt dısına bakaya kalmak yurtd dısına cıkmayı engellemez. yurt dısına cıkıs yasagını sadece mahkemeler verır veya yakalama ıznını. ben 6 yıldır bakayayyım pasoportda aldım yurt dısınıda cıktım hemde bır kac defa ve sureklı trafıkte oldugum ıcın haftada en az 2 defa gbt em sorgulanır su dakıkaya kadar hıc bı sıkıntı olmadı... ha bu kadar yazdık ama burası turkıye yenı cıkan kanunları ve genelgelerı ıyı takıp etmek gerekır. ole gazetelerde cıkan haberlere degıl bakanlıklardakı genelgelerı takıp etmek lazım. benım gordugum uygulamada degısıklık yok ınsallahta olmaz.... ıyıy forumlar"

    http://www.uzmantv.com/gbt-sonucunda-askerlikle-ilisigi-bulunan-kisiye-ne-olur

    ayıptır söylemesi.bakaya kaldığın için 18 milyar ödemen lazım 6 yıl için ?? o parayı ödemicekmisin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TSF Aristona

    6 ay yatmak yerine 600.000 TL para vermeyi kabul etmişsiniz. Maddi durumunuz iyiyse git özel bir okula, veya okulunu bitir ve dgsden açıköğretime geç, 29 yaşına kadar tecil hakkın oluyor.

    Bunun haricinde, bildiğim kadarıyla yurtdışında 3 yıl çalıştıktan sonra bedelli askerlik yapabiliyorsunuz. Hatta bedelli askerlik ücretini karşılayan firmalar bile var. Yurtdışında çalışmayı düşünebilirsin.

    babamın kendi işi var. babama 30 milyar verirsen senin işinde hem çalışırım hemde askerlik yapmam dedim.hadi len ordan dedi git yap askerliğini niye öle dediki yaw. o kadar çalışıyom gece gündüz köpek gibi.şuan bile 1 haftadır fabrikaya uğramadı abimde tatilde zaten.bu 20 yaşıımda köpek gibi tek başıma çalışıyom koskoca fabrikada.30 milyarı bana çok gördü.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: haribo21

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kasırqa34

    Vicdani Red var galiba oyle yap sende

    iyide vicdani red sadece silah tutmama yani askere gidersin ama sürekli bahçe işi yaptırırlar yemek yaparsın ve operasyona hiç katılmazsın yani şehit falan olmazsın .vicdanı red budur.. ama ben hiç gitmemek istiyorum

    nok yoluna gidince şehit olman meraklanma :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lefkelionur

    25.000 TL ye cinsiyet değiştir , Bedelliden daha hesaplı

    adam haklı beyler. ne diye uğraşıyorsun raporla felan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Big Sight

    quote:

    Orijinalden alıntı: lefkelionur

    25.000 TL ye cinsiyet değiştir , Bedelliden daha hesaplı

    adam haklı beyler. ne diye uğraşıyorsun raporla felan.

    İnce görmüş.
  • bedelli yapmak için 30 yaşına nasıl ulaşılıyor.

    2 sene tecil ettirsen. 4 sene üni. okusan, 24 eder. mümkün değil herhalde
  • shit happens kullanıcısına yanıt
    Son gecemde van KTM'de yerde uyuduğum 2 - 3 saatlik uyku ile uçağa binmiştim. Küçük usb müzik çalar almıştım. Bütün gazinoya konser verdim o alet sayesinde

    Sırt çantalarını çok yastık olarak kullandım. Hakkari gelişi- izin gidişi-izin dönüşü-tehris zamanı hep yerlerde yattık. Etraf çöplükten farksız, pislik diz boyu... Yatıcak yer yok. Boş yataklar ise pislik içerisinde, kap kara olmuşlar artık....

    Askerliğimi ekşınlar ile dolu bitirdim, sağ salim geldim kurtuldum ya... Darısı gitmeyenlerin başına olsun

    Gözünüzü korkutmayın. Bittikten sonra arkaya dönüp baktığınızda, zaman nasıl geçmiş diyorsunuz...




  • Baba Naber kullanıcısına yanıt
    Hocam ben hataydaki acemiliğimden sonra şırnağa düşen yakın arkadaşımla beraber van ktm'ye katıldık birde ne göreyim vandan şırnağa konvoy yok

    tam 15 gün ktm'lerde geçirdim vandan elazığa geçtim orda 3-4 gün kaldım ordan diyarbakıra orda 1 hafta konvoy bekledim hayatımın en moktan günleriydi 3 gün yemekhanede masanın üstünde uyudum

    sonra baktım olmayacak havada sıcak bahçede bavulların üstünde uyuduk şimdi düşündüğümde acayip komedi ve hoş geliyor ama o an gerçekten çok moral bozucuydu

    Bu sınır taşını görmek herkese nasib olmaz oraya gideceklere Allah yardım etsin. ;

     askere gitmek istemiyorum dicem ama lütfen kızmayın :/

    Buda üs bölgesini kapatıp bölüğe inerken o iniş tam 8 saat sürdü ve bazen yolu bulamayıp karamsarlığa düştüğümüz bile oldu ama Allah yardım etti çok şükür.

     askere gitmek istemiyorum dicem ama lütfen kızmayın :/




  • 15 ay askerlik yapmış biri olarak söylüyorum askerlik yapılacak iş değil. Gitmemek en iyisi. Hayatından boş yere 15 ay çalıyorlar. Hiç bir yararı yok.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.