Şimdi Ara

Askerdeyim ve psikojim bozulmaya meyilli (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
126
Cevap
1
Favori
9.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ryan Oreily

Düşünce tarzın yanlış, ailen dahil kimseden bir şey beklememen gerekiyor.

Özellikle bireysel olarak bir şey yapıyorsan insanlar seni unutur.

Bu vefasızlığı göstermez.

O sebeple bazı arkadaşlıklar, araya uzun yıllar girdiğinde bile , ilk buluşmada sanki hiç ara verilmemiş gibi devam eder.

İnsanlardan beklentini beni aramıyorlar, önemsemiyorlar olarak düşünürsen hiçbir zaman kendi başına bir şey başaramazsın ve hiçbir zaman desteksiz bir işe girmeye cesaret edemezsin.

Hayat senin hayatın, başkalarının davranışlarının seni bu kadar etkilemesine izin vermemelisin.

Hepimiz yalnızız sadece ortak paydalarda bir şeyler paylaşıyoruz.

Buna evlilik dahil.

Hayırlı teskereler

Ayrıca askerlik bulunman gereken mecburi bir ortam.
    Hayatına ara vermiş gibi bir şey oluyorsun.
    O sebeple orada olanları düzeltmeye çalışmak ya da çok kafaya takmak senin sağlığını bozar.
    Gözünü kulağını kapatıp vakitin geçmesini bekleyeceksin.

Zaman ayirdiğin için çok teşekkür ederim.

Olayın birde perde arkası var. Yaşanmiş bazi olaylar var maalesef. Zaten kafama takmıyordum ben sivilde. Fakat askerdeyken seni ailen dışında kimsenin arayıp sormamasi çok üzücü ve yıpratıcı. Askerden önce bende senin gibi düşünüyordum.

Insanlara maalesef bu kadar iyi değil. Ben iyilik yapınca,bir zaman sonra bu iyi niyet suistimal edilip insanlari kullanma aşamasina geliyor.

Eğer ben birini dost sıfatına koyuyorsam ona değer verdiğimdendir.

Kendimi daha iyi ifade edebilirim,şuan yazamıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Drima

Hocam olur öyle.

Alay falan etmiyorum o yollardan ben de geçtim. Askerlikte genelde durum bu olur.. Sorgulama zahmetine girmediğin çoğu şeyi o dönem sorgularsın, sevip sevmediğin insanları düşünürsün ve bu nasıl bitecek diye içten içe yer bitirirsin kendini. Sonra bi bakmışsın Hatay bitmiş (31) sonra bi bakmışsın Ankara olmuş (06) tezkere çarşısı vs derken Adana'yı (01) da geçer evinde bulursun kendini.

Tavsiyem kafana takmamaya çalış. Kendin hakkında ne düşünürsen bir süre sonra o düşündüğüne dönmeye başlarsın. İyi düşün ki iyi olasın.
    Düşüncelerime ya da tecrübeme ne kadar önem verirsin bilmem ama genede demek isterim ki Evet, düşüncelerinin hepsi askerde olduğun için. Sen düşündükçe daha da büyüyor
    Yorma kendini, geçecek dostum. Sabretmekten başka çaren yok maalesef..

Beni anlamişsin :)

Düşünüp çözum bulduğum şeyleri bir zaman sonra tekrar düşünüyorum hersey baştan başliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: wRei

Muhabbeti ayarında tutmak iyidir, mesafe güzeldir ve doğru olanı yapıyorsunuz içinize dert etmeyin burda biliyorsun ki küçücük bir sorun sana çok büyük geliyor içinde büyüdükçe büyüyor o yüzden mümkün olduğunca sakin kal iç dünyanı dingin tutmaya çalış düz yaşa günü birlik kalk mıntıkanı yap işini yap gerisini boş ver.

Bende herkesin işini yapmasından yanayim,tahammül edemediğim şey haksizlik ve çikarcilik oda askerlikte oluyor haliyle sinirleniyor insan.

Birşeyler not ediyorjm,ileride okuyup teselli bulacağim seyler. Iyi geliyor 2 gündür. Moralim bozukça tekrar ediyorum. Ileride nasil bir insan,karakter olacağimi düşünuyorum odaklaniyorum.

Hayirli tezkereler sanada :)

• quote:

Orijinalden alıntı: PacTyson

kısa dönem misin kaç zamandır oradasın? insan ilişkileri dışında zorlayan neler var? komutanlar nasıl? uyku, yemek vs. gibi şeyler çok sıkıntı oluyor mu?

Burda konuştuğumuz birliktenolduğumuz sayi belli. Bazen oluyor telefonda kelimeleri çikaramiyorum. Aklima gelmiyor kelime bildiğin:)

cümlemi devrik kullaniyorum bazen kelimeleri toparlayamiyorum.

Bunu sanirim sivole gidince atarim

• Kardeş ben askerdeyken benim de arkadaşlarım arayıp sormadı. Hatta ben kendim aradım,arada laf çarpardım.

Ama hayatımdan çıkarmadım. Onlar da gidince ben aramam diyordum bir tanesi gitti ne aradım ne sordum. Kafaya takmamaya çalış orada ki arkadaşlarınla iyi vakit geçir. Daha sonradan orada ki arkadaşlıkları özleyeceksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olm manyak mısın la benimde en yakın arkadaşlarım askere gitti hiçbirini 1 kere aramadım ama hiçbiri senin yaptığın gibi triplere girmedi.hepsi kendileri arıyodu 2 - 3 günde bir. hatta ben bazen açmıyodum telefonlarını çünkü asker muhabbeti çok sıkıcı oluyo arada bi açıyodum, o yüzden rahat ol karı gibi tribe girme, yap vazifeni gel paşa paşa, hadi hayırlı tezkereler şimdiden aeo bidahada konu monu açma çok sıkıcısın içim daraldı okuyana kdr
  • Vash The Stampede kullanıcısına yanıt
    yok artık ee son durumlar ne kardeşşim Allah sabır versin
  • Kardes bence takma. Gulup eglenmeye calis. Ben ispartada 3 ay acemilik yaptim. Mayin dedektorcusu yaptilar beni orada...

Ilk 2 hafta askerden kacmayi bile dusundum. Sonra alistim. Usta birligi van ercisti 2 ay kalmadan bitlise gittik. 9 ay dag bayir tepe egitim vs gezdik dolastikm 4 gun 3 gun.. 15 ay icinde sadece dagitim izni vardi dusun artik. Izne gelemedik. Psikolojimiz bozuldu ama takmadik. Eglenmesini bildik. Gulup eglenmeye bak yoksa cok zor biter.

Zaten sigaraya askerde basladim o psikolojiyle.

Bu arada asker adami nasil arasinlar. Sen arayacaksin arkadasim. Onlar senin ne zamab musait olacagini bilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAUL WALKER -- 20 Mart 2018; 9:25:8 >
  • Benim arkadas da askerde

Bu kadar bos zaman oldugunu bilmiyordum. Her saat konusabiliyor musun telefonla

• quote:

Orijinalden alıntı: Miyav Miyav

quote:

Orijinalden alıntı: DISCOVERY SCIENCE

Seninle ayni özelligi tasiyoruz nerdeyse.

Mesela hangi özelliklerimiz benziyor

Kendine ait olan özellikler mesela.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayirli tezkereler olayi siyasete dökmeden sadece “kendiniz açısından” siz olsaniz simdiki akliniz olsa yine askere gidermiydiniz yoksa bedelli beklermiydiniz ?

Birde sizce gerçekten insanın kisisel gelişimi açısından her erkeğin gidip görmesi gereken bir süreçmidir askerlik ?

• Bende askerliğimi güneydoğuda yaptım hatta 3. komando tugayında 2 gece kaldım. Yabancı birlik olduğumuz için bizi yemekhanede yatırdılar hatta:)

Ama askerlik geçer gider. Hepimiz çok sıkıldık birde askerde düşünmek için çok zaman oluyor. Silah temizliğin, etrafını temizleyin, ne bileyim, gerekirse gidin gönüllü depoları düzenleyin.

Kafanızı bişeyle meşgul tutmaya bakın hocam. En kötü şey orda boşlukta kalmak. Mesela arkadaşlarınız sizi aramıyor ama siz arayın inat etmeyin. Gençsiniz arkadaşlarınızda genç akıl edemiyor olabilirler yani:)

Baktınız hep kendinizi kötü hissediyorsunuz komutanınız ile konuşun bir psikiyatr doktor ya da psikolog doktora gidin bakalım o ne diyecek size. Böyle bir talepte bulunmaktan çekinmeyin.
  • askerde çobanlar kadar amacı olmayanların olduğu bir toplama

kampına düşmüştüm. zaten askeriyenin yarısına bu gözle bakıyorum. zor oluyor ömrünün sonuna kadar muhatap olmayacağın insanlarla muhabbet etmek. edemiyorsun gerçi 1 cümlede 2 kelime edip gerisini küfre vuran biçimsizler.

kitap okuyun zamanınızı en değerli bu şekilde harcarsınız.

• Birde utanmadan piskolojim bozuluyor falan diyor.Paso internete bile rahatça girebiliyorsun.Daha ne istiyorsun? Şaka gibi resmen.Zamane ergenleri sanırım askerliği tatil köyü zannediyorlar.
  • boş zamanlarında bol bol kitap oku, en iyi arkadaş en iyi kafa dağıtan ve seni ayakta tutan o olacak.
    boşver sivil hayatı çok düşünme ara sıra arkadaşlarını kendin ara dostum dediklerini gerisini salla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -MoDeStUs-

Birde utanmadan piskolojim bozuluyor falan diyor.Paso internete bile rahatça girebiliyorsun.Daha ne istiyorsun? Şaka gibi resmen.Zamane ergenleri sanırım askerliği tatil köyü zannediyorlar.

Sen önce düşünce şeklini değiştirde, sonra tartişiriz seninle. Rahatça internete girebiliyorsun diyorsun. Burda yaşananlardan zerre kadar fikrin yok. Herşeyi televizyonda izlediğiniz kadar fikriniz var. Burdaki psikoloji sizin ordaki her an her istediğinizi yapmaya benzemiyor. Herşeyi basite indirgemede üstünüze yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Greggs

Benim arkadas da askerde

Bu kadar bos zaman oldugunu bilmiyordum. Her saat konusabiliyor musun telefonla

Boş zaman yok günde topu topu 5-10 dk ayirabiliyorum izin veriyolar. Onudaburda kullaniyorum iste

• quote:

Orijinalden alıntı: Pırlanta Gibi Çocuk

olm manyak mısın la benimde en yakın arkadaşlarım askere gitti hiçbirini 1 kere aramadım ama hiçbiri senin yaptığın gibi triplere girmedi.hepsi kendileri arıyodu 2 - 3 günde bir. hatta ben bazen açmıyodum telefonlarını çünkü asker muhabbeti çok sıkıcı oluyo arada bi açıyodum, o yüzden rahat ol karı gibi tribe girme, yap vazifeni gel paşa paşa, hadi hayırlı tezkereler şimdiden aeo bidahada konu monu açma çok sıkıcısın içim daraldı okuyana kdr

Demekki sizin arkadaşliğiniz sadece arkadaşlikmiş. Ben çocukluk arkadaşlarimdan dostlarimdan bahsediyorum sadece arkadaş değil

• Kardeşim sayılı gün gelir geçer

askerliğin en güzel yanı son gün tezkereyi alınca özgürlüğün ne kadar değerli bir şey olduğunu görmektir.

gerisi boş şimdiden hayırlı tezkereler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Bende askerliğimi güneydoğuda yaptım hatta 3. komando tugayında 2 gece kaldım. Yabancı birlik olduğumuz için bizi yemekhanede yatırdılar hatta:)

Ama askerlik geçer gider. Hepimiz çok sıkıldık birde askerde düşünmek için çok zaman oluyor. Silah temizliğin, etrafını temizleyin, ne bileyim, gerekirse gidin gönüllü depoları düzenleyin.

Kafanızı bişeyle meşgul tutmaya bakın hocam. En kötü şey orda boşlukta kalmak. Mesela arkadaşlarınız sizi aramıyor ama siz arayın inat etmeyin. Gençsiniz arkadaşlarınızda genç akıl edemiyor olabilirler yani:)

Baktınız hep kendinizi kötü hissediyorsunuz komutanınız ile konuşun bir psikiyatr doktor ya da psikolog doktora gidin bakalım o ne diyecek size. Böyle bir talepte bulunmaktan çekinmeyin.

Burdaki arkadaşlar beni yadirgamiş biraz ama burda yaşananlar televizyonda izledikleri kadar olduğu için normal karşilamak lazim.

Ben insanlara acimamak gerektiğinin kanisina vardim. Belkide bu kaniua çoktan varmişimdir burdada vucüd bulacaktir. Ben herşeyi şuan yuzeysel anlattim. Kendimi kòtü hissettiğim için anlttim. Sağolsin bazi arkadaşlar kendimi daha iyi hissetmemi sağladi gerçekten teşekkür ederim onlara. Sizin zamaninizda araziye daha çok çikiliyodu kanimca. Şuan azaldi artik izman erbaşlar daha fazla gidiyor. Fakat bizede çok iş düşüyor. Her insanim burda seni öldürmek istesiği bir terör yuvasi burasi.

Zaten geçmişde yaşadiğim şeyleri çok fazla dusunup kendkmden fazla baskasilarina değer verdiğim için,kendome vakit ayirip kendime güvenemediğim için bu hale gelmiştkm. Ama arada böyle dahada kotu olabiliyorim buda burankn verdiği yalnizlik hissiyle orantili bence

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.