Şimdi Ara

Askerde şoför olma olasılığım yüzde kaç ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: statükocu

58 model reo yu kilitlerler sana benzinli bir kamyonun varlığını keşfedersin. ondan sonra nerden şoför oldum dersin.

Askerde şoför olma olasılığım yüzde kaç ?

Yalnız bu Mercedes Deuce sanırım. 55 yaşında da değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

58 model reo yu kilitlerler sana benzinli bir kamyonun varlığını keşfedersin. ondan sonra nerden şoför oldum dersin.

Askerde şoför olma olasılığım yüzde kaç ?

Yalnız bu Mercedes Deuce sanırım. 55 yaşında da değildir.

http://en.wikipedia.org/wiki/M35_2%C2%BD_ton_cargo_truck

• Bizim askere giden bir arkadaş tankçıydı işte o kadar tecrübeli biri de değildi şans herkes için eşit sanırım..
    Buraya gelir asker anısı diye drift yaptığını anlatırdı
  • ben askerliğimi ulaştırma er olarak yaptım. yani malatya ya acemiliğe gittim. şoför okulu. ustalık ise çorlu da yaptık. şoförlük askerlikte zor. bu reo araçlarda eğitim veriyorlar. şimdiki kullandıklarına benzemiyor. araçların çoğu hurda. ama işte hala kullanılıyor. vitese cartlatarak geçirdik diye acemi de tokat yemiştim. sonra ara gaz vererek geçirdik. usta birliğinde de bunlardan verdiler zimmet. bir şeyi kaybolsa yandın. bi ara çöp kamyonu şoförlüğü de yaptık. hep temiz olmak zorunda. hep çalışır halde olmak zorunda. askerde tüfek zimmeti dışında hiç bir şeyin zimmetini almamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3SRN

quote:

ben askerliğimi ulaştırma er olarak yaptım. yani malatya ya acemiliğe gittim. şoför okulu. ustalık ise çorlu da yaptık. şoförlük askerlikte zor. bu reo araçlarda eğitim veriyorlar. şimdiki kullandıklarına benzemiyor. araçların çoğu hurda. ama işte hala kullanılıyor. vitese cartlatarak geçirdik diye acemi de tokat yemiştim. sonra ara gaz vererek geçirdik. usta birliğinde de bunlardan verdiler zimmet. bir şeyi kaybolsa yandın. bi ara çöp kamyonu şoförlüğü de yaptık. hep temiz olmak zorunda. hep çalışır halde olmak zorunda. askerde tüfek zimmeti dışında hiç bir şeyin zimmetini almamak lazım.

Sözleşmeli erde lise mezunu oldu mu abi ya ? ben lise terkım sımdı 15 ay yapıcam er olarak bari komando veya şoför olayım diyorum ama imkan tanınırsa sözleşmeli olupta kalmak var planlarım içinde ancak herşey istedıgı gibi olmuyor bu hayatta insanların bakalım zaman göstericek bizede, zaten ölmez sağ kalırsak askerden dönüşte Src ve psikoteknik belgesini alır devam ederiz kaldıgımız yerden benım rahmetli dedemde şofördü bende şoför olucam askerden sonra ehliyetimi ağır vasıta ehliyetine yükseltebilirim iş imkanları oldukça iyi o alanda ileride kendi çekicimi bile alabilirim belki, neyse ya hepsi bir hayal şimdi ama peşinden koşucam mutlaka gerçekleştiricem bu hayalleri...

bence sen dışarıdan bile olsa liseyi bitir.

• Tankı kullandırmazlar normal işi asker olana bile kullandırmıyorlar özel eğitimi var ha bindirir belki bir tur atırırlar ama askerliğinde tank kullanamazsın adamlar 2yıl harp okulundan sonra birde 1yıl özel eğitim alıyor birde tnk bodyle kullanırsın yani iki kişi yönetir biri sürer biri hem koppilotluk yapar hemde galiba silah sistemiyle ilgileniyor.Tank kullanmak jeep kullanmaya benzemiyordur onu söyliyim içine oturdum uçak kullanmak gibi gözüküyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

Gülmemi sağladığın için, Teşekkürler.
  • Tank şoförü profesyonellerden olur. Yani Uzman Erbaş. Fakat Gzpt/Zpt denilen araçların şoförleri uzun donem mehmetçiklerden olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uurll U kullanıcısına yanıt
    Sanki sen askerde tuvaletçiymişsin de olayı yumuşatmaya çalışıyormuşsun gibi bi hava sezdim
  • muhahahahahahaha pazar pazar hiç güleceğim yok'du inan.Birincisi askerlikte en son olmak istiyeceğin sınıf tankçılıkdır buna emin ol piyade ol,topcu ol,komando ol ne olursan ol askeriyede tankçı olma :) şöför olma işide şans meselesi öyle her ehliyeti olanıda ulaştırmaya gönderip şöför yapmıyorlar zpt,tank,kobra,kurmay şöförü vs vs biraz şans işi keza öyle de kobra ile drift yapayım vs bişeyler yapayım gibi durumlar söz konusu olmaz askerlik'de he komutan emri verir çılgın kaçık yada hızlı bir komutana denk gelirsin der sana ver ayarı sende verirsin ayarı tabi ulaştırmadan şöför olarak usta birliğine katılıp'da üzerine usta birliğinde araç zimmetlerse yapabilirsin bu atraksiyonu yoksa fırçayı yersin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperSantorelli -- 15 Eylül 2013; 16:05:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Tank şoförü profesyonellerden olur. Yani Uzman Erbaş. Fakat Gzpt/Zpt denilen araçların şoförleri uzun donem mehmetçiklerden olur.

Yanlışınız var,zırhlı birliklerden tank şöförü,tank komutanı ve doldurucu olarak sınıflandırılarak eğitim görüp usta birliğine gönderiyorlar genelde tank komutanı ast subay ve subaylar dan olur lakin acemilik de çavuş olanlar tank komutanı sıfatıyla tank bölüklerine katılırlar şöförler de genelde ya on başı yada ehliyeti olup acemilikde yeterlilik durumu olanlar tank şöförü olabiliyorlar keza usta birliğine katılır katılmaz'da hemen tank süremiyorlar sürüyorlarda genelde 2-3 ay bir süre uzman,ast subay veya subay nezaret kontrolünde sürüyor veya giriş-çıkış yapıyorlar sonraları garajdan kendilerince çıkarabiliyorlar eğitime,kademeye vb durumlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperSantorelli -- 15 Eylül 2013; 16:12:44 >

• askerde şöför olma olasılığı nedır bılmem ama adam olma olasılığı %80
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Tank şoförü profesyonellerden olur. Yani Uzman Erbaş. Fakat Gzpt/Zpt denilen araçların şoförleri uzun donem mehmetçiklerden olur.

uzun dönem yapan asteğmenlerde olabiliyor. Ordu da çok profesyonellik aranmıyor genelde
  • Çok az.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 2004 senesinde askerdeyken otocularda acayip devrecilik vardı,alt devreler kafayı yiyordu,biz kısa dönem çavuş olarak bizim bölükde devreciliğe izin vermiyorduk,otocuların çavuşları uzun dönemdi,anam anam burunlarından getiriyorlardı..
    birde muhafız bölüğü çok kötüydü...

yani otocu olmak iyi değil aslında..
  • Şoför olma da ne olursan ol. Tatil günlerin kademe de geçer ben ne yaptım der durursun.
  • Benim gibi askere gitmeyi beklerken kaza yapar muaf olursun :D
  • yüzde % 12 diyorum
    çok detaylı hesapladım
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.