Şimdi Ara

askerde kaç para harcarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mayısta 2. tertip askere gidiyorum... ayda yaklaşık kaç para harcarım orda... neresi olduğu konusunda hiç bir bilgim yok...(uzun dönem)

• quote:

Orjinalden alıntı: Lo@ding

mayısta 2. tertip askere gidiyorum... ayda yaklaşık kaç para harcarım orda... neresi olduğu konusunda hiç bir bilgim yok...(uzun dönem)

Valla dostum eğer sigara içmiyosan çarşıya da haftada bir çıkacaksın zaman gelir çıkmazsın o da var cart curt falan 15 ay sana aylık 100 yeter.Tek yapacağın zaten gidince göreceksin çay içmek, pohaça yemek işte büsküvit falan yersin yav dur beni bunalıma soktun kardeş yav o rezil yıllardı tam 18 ay dilek olay sen gene yırttın 3 ay kardasın ulen varya neydi beeea..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NCOMMENT -- 22 Ocak 2006 22:09:53 >
  • sigara içmiyorsan günlük 5 milyon olarak ayda 150 ytl yapar. tabii acemi birliğinde pe harcama hapamazsıon ama usata birliğinde daha çok harcama yapabilirsin .. ama ortalama olarak ele aırsak sigara içmiyorsan ayda 100-150 ytl olabilir...
  • ne sigaram var ne bişeyim.. yani mesela yemeği beğenmezsin kantinden bişeyler alırsın felan..canın bişey ister. tabi en çok çarşıda lazım olacak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ghostly

sigara içmiyorsan günlük 5 milyon olarak ayda 150 ytl yapar. tabii acemi birliğinde pe harcama hapamazsıon ama usata birliğinde daha çok harcama yapabilirsin .. ama ortalama olarak ele aırsak sigara içmiyorsan ayda 100-150 ytl olabilir...

sigara içiyorsammı içmiyorsam mı olacak... yanlış yazdın galibaaa..150 naaptın baba yaaa
  • quote:

ne sigaram var ne bişeyim.. yani mesela yemeği beğenmezsin kantinden bişeyler alırsın felan..canın bişey ister. tabi en çok çarşıda lazım olacak...

valla gönül isterki en güzel şekilde yapasın ama ailenede acı biraz hani tahmin ediyorum para kazanmak kolay değil kendini sıkacaksın kimi zaman yemeyeceksin zaten gidince kendi kendine zamanla ayarlamayı yaparsın boşver bunları sen selametle git selametle gel oradan vukuatsız olarak gelmeye bak.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ghostly

sigara içmiyorsan günlük 5 milyon olarak ayda 150 ytl yapar. tabii acemi birliğinde pe harcama hapamazsıon ama usata birliğinde daha çok harcama yapabilirsin .. ama ortalama olarak ele aırsak sigara içmiyorsan ayda 100-150 ytl olabilir...

sigara içiyorsammı içmiyorsam mı olacak... yanlış yazdın galibaaa..150 naaptın baba yaaa

sigara içimiyorsan dedim ortalama 100-150 ytl harcarsın gidince görürsün bazen begenmediğin yemek çıkar askeriye içinde dışarıdan paket servis kanallarını bulunca sana önerdiğim bu parada yetmicek :) çünki her gün askeriyeden yemek yemek ızdırap gibi gelicek rutin aynı yemekler ve sıkılıp bunalınca dışarıdan kanallara yöneliceksin hele bir de yemek seçiyorsan işin zor ....
    neyse kanallarını bulunca askerde lahmacun + pide +tost falan yerken beni hatırla
    hayırlı tezkereler kazasız belasız git gel

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işten çıkıp askere gideceğim... tazminatımı da alıcam inş... 1500 ytl gibi bi para hemen hemen... ayda 100 ytl harcarsam 15 ayda hemen hemen denk getiririm diye düşünüyorum...
  • ayda 100 ytl'den fazla harcarsın bundan emin ol. ben 120 ytl askeriyede maaş alıyodum, evden hiç yoksa 100 ytl geliyodu anca yetiyodu. sigara içiyodum ama orda kaçak içtiğimiz için ayda 30 ytl tutmuyodu sigara parası. en az harcasan 150 ytl çok rahat harcarsın. asker boş kalınca direk olarak ilk aklına gelen yer kantin olur bunu unutma. şimdiden hayırlı teskereler.
  • quote:

işten çıkıp askere gideceğim... tazminatımı da alıcam inş... 1500 ytl gibi bi para hemen hemen... ayda 100 ytl harcarsam 15 ayda hemen hemen denk getiririm diye düşünüyorum...

sen genede o paraya güvenip 100 harcama elinden geldiğince tutmlu olmaya bak orası ana evi değil asker ocağı sap gibi kalırsın ona göre.
  • quote:

Orjinalden alıntı: greenhell

ayda 100 ytl'den fazla harcarsın bundan emin ol. ben 120 ytl askeriyede maaş alıyodum, evden hiç yoksa 100 ytl geliyodu anca yetiyodu. sigara içiyodum ama orda kaçak içtiğimiz için ayda 30 ytl tutmuyodu sigara parası. en az harcasan 150 ytl çok rahat harcarsın. asker boş kalınca direk olarak ilk aklına gelen yer kantin olur bunu unutma. şimdiden hayırlı teskereler.

E iyi diyosunda bu adam asker bizim komutanları sen biliyosun askerlik yapmışsın yok eğitim, nöbet, yemekhanede yemek yapılacak, banyo yıkanacak vs.. adamı kolay kolay bırakırlarmı yav..
  • quote:

Orjinalden alıntı: NCOMMENT

quote:

Orjinalden alıntı: greenhell

ayda 100 ytl'den fazla harcarsın bundan emin ol. ben 120 ytl askeriyede maaş alıyodum, evden hiç yoksa 100 ytl geliyodu anca yetiyodu. sigara içiyodum ama orda kaçak içtiğimiz için ayda 30 ytl tutmuyodu sigara parası. en az harcasan 150 ytl çok rahat harcarsın. asker boş kalınca direk olarak ilk aklına gelen yer kantin olur bunu unutma. şimdiden hayırlı teskereler.

E iyi diyosunda bu adam asker bizim komutanları sen biliyosun askerlik yapmışsın yok eğitim, nöbet, yemekhanede yemek yapılacak, banyo yıkanacak vs.. adamı kolay kolay bırakırlarmı yav..

bunlar sadece acemi birliğinde olur. oda akşam yemeğinden sonra genelde boş bırakıyolar. usta birliğinde de banyo haftada 2 gün, yemeği zaten hizmet birlik kıtasındaki mutfak görevlileri yapar, nöbet 2 saat en fazla, oda her akşam istirahat saatine denkgelmez, eğitimde zaten normal mesai saatleri içinde oluyo. bide son 1 ay falanın kaldımı teskerene, sıkıntıdan akşama kadar asfalt edersin kantin yollarını. tabi bunlar kışlalar için geçerli. karakollarda sadece nöbet söz konusu olduğu için durum nasıldır bilemem.

• Bakaya falan mı kaldın? mayıs dönemi nasıl gidiyorsun? Benim bildiğim Nisan olmalı. Bir tanıdığım gidecek, oradan biliyorum...
  • cuvara falan içmiyorsan gayet iyi,yoksa otlakçılar,kankalar falan,günde 3 paket sigara gider.
    tanımadığın ve kankan olmayan kimseye de borç verme,geri alman çok zor olur.
    ama sıkıntıdan millet kantinden çıkmaz,genellikle bişeyler alınır hep,buna göre para götür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: stuka

cuvara falan içmiyorsan gayet iyi,yoksa otlakçılar,kankalar falan,günde 3 paket sigara gider.
    tanımadığın ve kankan olmayan kimseye de borç verme,geri alman çok zor olur.
    ama sıkıntıdan millet kantinden çıkmaz,genellikle bişeyler alınır hep,buna göre para götür.

Hoca doğru söyledi ayrıca çok samimi olarak kendine sadece 1 arkadaş seç ama sağlam olsun o sana yeter.
  • Kardeşim hayırlı teskereler, sayende rahat uyuyacağız...
  • 150 rahat gider ayda belki aşarsın bile emin ol
  • valla kardeş bende askerım ama doguda...sende doguda yaparsan zaten aylıgın 100 mılyon olacak ama batı yaparsan cok az alacan arkadaşların dediğin gibi aylık 100-150 yersin valla
  • tabii doğu-batı farkı da var.aylık,harcanacak yer vs...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Turetskiy_Muj

Bakaya falan mı kaldın? mayıs dönemi nasıl gidiyorsun? Benim bildiğim Nisan olmalı. Bir tanıdığım gidecek, oradan biliyorum...

yok... ben uzun dönemim..nisanda subaylar gidiyo... üni mezunları
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.