Şimdi Ara

Askerde banyo ve kişisel temizlik hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
17.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar yakında askere gideceğim askere gitmiş arkadaş/abilere bir sorum var askerde banyo ve kişisel temizlik mevzusu nasıl oluyor banyo süresi ne kadar ben normalde etek ve koltuk altı traşında banyoda uzun süre kalırım 30-45 dk falan bu konuda sıkıntı yaşarmıyım birde permatik jilet gibi şeyler askerde satılıyor mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askerde Banyo ve Kişisel Temizlik

Askerlikte kişisel temizlik büyük önem taşır. Sağlığınızı korumak, moralinizi yüksek tutmak ve hastalıkların yayılmasını önlemek için düzenli olarak banyo yapmak ve duş almak gerekir.

Askere Banyo ve Duş

Banyo ve duş tesisleri, askeri birliklerin bir parçası olarak sağlanır. Banyolar genellikle tuvalet ve lavabo içerirken, duşlar genellikle ayrı bir alanda bulunur.

Banyo ve Duş Yapma Süresi

Banyo ve duş süresi, görevin gereksinimlerine ve birliğin düzenlemelerine bağlı olarak değişebilir. Ancak, genellikle askerlerin günde en az bir kez duş almaları ve haftada en az bir kez banyo yapmaları tavsiye edilir.

Banyo ve Duş Alma Adımları

İşte askerde banyo veya duş alman için adımlar:

1. Banyo veya duş alanına git.
    2. Kıyafetlerini çıkar ve askıya as.
    3. Saçlarını ve vücudunu ılık suyla ıslat.
    4. Sabun veya şampuan kullanarak saçlarını ve vücudunu yıka.
    5. Saçlarını ve vücudunu iyice durula.
    6. Temiz bir havluyla kendini kurula.
    7. Temiz kıyafetler giy.

Önemli İpuçları

• Hijyenik nedenlerle banyodan veya duştan sonra temiz kıyafetler giy.
    • Banyo veya duş alanını temiz tut.
    • Sabun, şampuan ve havlu gibi banyo malzemelerini yanına al.
    • Banyo veya duş yaparken su ve enerji tasarrufu yap.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yere düşen sabuna eğilme,gerisi teferruat
  • Acemi birliğinde banyo sıkıntı, genelde haftada 1 kez ve 5 10 dk yapabiliyorsun. Bazı acemi birliklerinde ihtiyaç banyosu tarzı durumalar olabiliyor sabah 4 5 gibi girebilirsin. Usta birliğinde çok sıkıntı yaşayacağını sanmam genelde her gün girilebiliyor duşların müsaitliğine göre de istediğin kadar durursun. Tabi bu dediklerim birlikten birliğe değişiklik gösterebilir. Permatik vs de kantinlerde bulunur.
  • Kardeşim öncelikle güle güle gidip gelmeeyi nasip etsin Rabbim.
    Acemi birliğinde sıkıntı yaşarsın şöyle sıkıntı yaşarsın asker çok olduğu için sıra oluyor duşlarda başınızda çavuş onbaşı oluyor. Sen duşa girdiğin zaman kapıya vururlar çabuk çık diye elinden geldiğince hızlı olmaya bak acemi birliğinde. Hızlı olmaz isen köpük üzerinde çıkmak zorunda kalırsın. Usta birliğinde en alt devreyken yine sıkıntı yaşayabilirsin üst devrelerine bağlı tabi bu durum. Mesela bizde usta birliğinde banyo her akşam saat 7 de açılır saat 10 da kapanırdı. Ben 7 de girerdim istersem 10 a kadarda banyoda durabilirdim nöbet falan yoksa o saatlerde. Saat 10 da en alt devre temizliğe girerdi banyoya. Askerde kantinde jilet felan bulabilirsin. Ama şunuda söyleyeyim madem kişisel temizlik demişsin. Askeriye sana sabun ve şampuan verecek markalarını ilk defa duyacaksın muhtemelen bizde Elibol vardı Elidorun çakması O şampuan ve sabunlarla duş alma saç yıkama dökülebilir. Kendi şampuanını çarşıya çıktığın zaman veya kantinde satılırsa kantinden almanı tavsiye ederim.

• Gittiğin bölgeye göre değişiyor yaninda pek fazla bi şey götürme sadece kendine yük edersin, orda herşey veriyorlar jilet şampuan vs. kaliteli olmayabilir önemli olanlar;telefon kartı, havlu, match3 jilet 2 3 tane alsan yeter, terlik,şampuan,lif,boxer, iğne iplik, vucut kremi, tırnak makası, botlar için ayakkabı boyası. botlara alışmak zor oluyor ortopedik taban alirsan rahat edersin. ve değerli eşya nakit para götürme banka hesabın yoksa orda ziraat hesabı açarlar hayırlı tezkereler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExeCuTioN66 -- 13 Aralık 2016; 15:04:55 >
  • Birkaç tane file al yanına, çabuk yıpranıyor fileler. Havlu vs veriyorlar yeni. Terlik de öyle. Ama şampuanı kendin götür, çok dandik şampuan veriyorlar. Jilet de öyle, jiletlerini kendin alırsın. Banyo imkanı gittiğin yere göre değişir. 35-40 dakika çok iyimser ama 20 dakika rahat işini görürsün. Sabahları ihtiyaç banyosu mutlaka olur. Dua et sıcak su sorun olmasın gittiğin yerde.
  • Kurallar yerine göre değişir. Acemilere karşı kısıtlamalar olur illa ki. Önce üst devreler yıkanır, bir türlü çıkmaz bilmezler, laf edersin kavga çıkar vs. Bizde hergün banyo olurdu ama öyle istediğin gibi çıkıp gidemezdin, her bölüğün bir yıkanma saati olurdu. 1'er saat verirlerdi. Bulunduğun kışlanın imkanları yeterli ise 20-30 dakika süren oluyor.
    Hiçbirşey götürüp kendine yük etmene gerek yok, dışarıda bulduğun herşeyi askeri kantinde daha ucuza bulabilirsin. Gideceğin kışla şehir merkezlerinden çok uzakta bir yer ise kısıtlı olabilir. Temel malzemeleri al sadece, stok yapma kendine...İlk bir ay çarşı iznin olmayabilir ama çarşıya çıkan çavuşlar onbaşılar sorarlar mutlaka, dışarıdan birşey isteyen var mı diye. Mach3 gibi pahalı jiletlerine iyi sahip çık, en çok hacılanan şeylerden birisidir. Kim benim ç*küme d*şşağıma sürdüğüm jileti napsın diye düşünme, midesi çok geniş olan insanlar var, donunu bile hacılarlar, ciddiyim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdiden hayırlı tezkereler kardeşim. Ben banyo tuvalet işine fazlasıyla önem veren biri olarak yapayım yorumlarımı. Ben de askere gitmeden evvel bu konuyu çok fazla kafama takıyordum. Bu sebeple kişisel malzemelerimi(jilet, sabun, köpük, banyo lifi, şampuan vs.) kilitli plastik bir kutuya koyup öyle geldim askere. Askerde verilen şampuan sabun vs. sadece akşam yatmadan ayaklarımı yıkamak için kullandım :)

Askere gidince tabi acemilik bir şeyden haberin yok çok. İlk birkaç banyo günü çok zor geçti. Benim gittiğim yerde kapı da yoktu perde vardı sadece. Perdeyi açanlar çoktu. Bu sebeple boxerla 5 dk ıslanıp çıkıyordum. Daha sonra o hengame bitti. Banyo saati akşam 7-10 arası ve haftada 3 gündü. Sona kaldığın vakit çok rahat oluyordu. 9 gibi gidip yarım saat bir saat kaldığımı bilirim. Sonra akşam banyosunu bıraktım. Çünkü haftada 3 gün olunca herkes o zamanı bekliyordu.

Sabah 5-6 arası her gün ihtiyaç banyosu olurdu. Ben de ikinci haftadan sonra artık sabah girmeye başladım. 1 saat her gün rahatça girip çıkıyordum.

Usta birliğine geçtiğimizde de ilk zaman sıkıntı oldu. Sonrasında yine 1 saate varan rahatlıkta banyo yapabiliyordum. Karakoldaydım ben tabi. 90 kişi falan vardı. 3 vardiya şeklinde nöbet tutulduğu için banyo saatleri de ona göreydi. Bizim için gece 12-2 arası yanıyordu banyo. Rahatça girip çıkıyorduk.

Yanisi ilk zaman ne olursa olsun biraz sıkıntı çekersin. İdare etmeye çalış. Ortamı tanıyıp alışınca bir yolunu mutlaka bulacaksın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.