Şimdi Ara

askerde alınan e ehlıyet sıvıle ısletılırmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 12 yıl once askerde sıvıl ehlıyetı yazıhane el koydu..ehlıyetı olanlara arac vermeden once yenıden 1 aylık kursa aldılar
    herkes ayakta durarak gun ıcınde ehlıyet kurallarını yenıden ogrettıler 1 ay surdu
    sonra 1 hafta jeep surdurduler sonra ehlıyet verdıler
    daha sonra buyuk arac mersedes ıcınde aynısını yaptılar bu sefer buyuk arac kullanıp e sınıfı askerı ehlıyet aldık

teskerede ehlıyetlerı elımızden aldılar elı bos geldık

sonucta eskıden e alanlar sıvılde ısletıyormus varmı oyle sey..su an normal b

dun bır abı gosterdı ehlıyetınde a dan z ye en az 10 aracın ehlıyetı ıslıydı

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askeri Ehliyetin Sivilde Geçerliliği

Askerlik hizmeti sırasında alınan ehliyetler, sivil hayatta da geçerlidir. Askeri ehliyet, Milli Savunma Bakanlığı tarafından verilen ve sivil ehliyetle aynı haklara sahip bir resmi belgedir.

Askerde ehliyet almak için, aşağıdaki şartları taşımak gerekir:

• 18 yaşını doldurmuş olmak
    • Askeri sağlık raporunda "ehliyet alabilir" ibaresi bulunmak
    • Psikoteknik değerlendirmeyi başarıyla geçmek

Askerde alınan ehliyet, sivil hayatta aşağıdaki amaçlarla kullanılabilir:

• Özel araç kullanmak
    • Ticari araç kullanmak (özel izin gereklidir)
    • Taksi, otobüs vb. toplu taşıma araçlarını kullanmak

Askerde alınan psikoteknik belgesi de sivil hayatta geçerlidir. Bu belge, sürücü adaylarının dikkat, reaksiyon süresi ve el-göz koordinasyonu gibi becerilerini ölçer.

Sonuç olarak, askerde alınan ehliyetler ve psikoteknik belgeler sivil hayatta geçerli olup, özel ve ticari araç kullanmanıza olanak tanır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gösterdiği ehliyeti askerde mi almış?

Bir akrabam askere ehliyeti olmadan gidip şoför olmuştu ama sivilde ehliyeti yine yoktu. Hatta birkaç yere sormuştuk ama olmuyor diye hatırlıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Gösterdiği ehliyeti askerde mi almış?

Bir akrabam askere ehliyeti olmadan gidip şoför olmuştu ama sivilde ehliyeti yine yoktu. Hatta birkaç yere sormuştuk ama olmuyor diye hatırlıyorum.
    yok gosterdıgı ehlıyet son sıstem cıplı ehlıyet
    arkasında traktor resmı motorsıklet otobus kamyon herseyın resmı var altında a,b,c,f,e,g.. dıye yazmıslar

dedımkı bu nedır boyle..dedıkı eskıden hepsını tek tek aldım ıslettım dedı askerlıkle alakası yok sıvılde almıs

sonra konu suna geldı...ben b yım dedım ama askerde e aldım dedım gelırkende orada ehlıyetı bıraktım dedım
    su an ben e kullanırım ama sıvılde gecerlı ehlıyetım yok dedım ıslemezlermı dedım konu o yuzden buna geldı

oda dedıkı eskıden askerde alınan e ısletılıyordu ama son 30 yıldır durum ne bılmem dedı
  • askerde silah da kullanabiliyoruz da çıkınca silah kullanabilmek için ruhsat gerekiyor, yani geçersizdir
  • Bende de zma ehliyeti var bende işleteyim z ye kadar

Oluyorsa iyiymiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben askerde Unimog, chrooke ve land için ayrı ayrı ehliyet aldım. Sivilde bunların hiçbir önemi yok.
    Kendi ehliyetini niye askerde bıraktın ki ?
  • ben de askerde Man , reo kullanmıştım. ehliyetim B sınıfıydı. orda verilen ehliyette man,reo kullanır yazıyordu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Önceki yıllarda Şoför Er Eğitim Birliklerinde aldığınız eğitim ile normal ehliyet alabilme imkanı vardı. Rütbelilerden birisi almak isteyenleri liste yaptıktan sonra. Ayrıca bir ücret öder ve biraz formaliteden de olsa, Bölge Trafikten gelen memurun gözetiminde sınava girer normal ehliyet alırdınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.