Şimdi Ara

asker olan, anlayan yardımcı olabilir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar 4 yıllık açıköğretim iktisat okuyan bir işi askerde kalabilir mi bunu sormak istiyorum bildiğim daha doğrusu duyduğum birkaç şey var üniversite bittikten sonra astek olarak 12 ay askerlik yapıyoruz maaşta bağlanıyor sonra sınava giriyoruz (bunun zorluğunu merak ediyorum) teğmen oluyoruz sonra 3 senede bir rütbe falan gözlerde 0.25 derece var lazer olduk engel olur mu? her isteyen olabilir mi yoksa ihtiyaç dahilinde mi? sınavının aşırı kolay olduğunu duydum ne kadar doğrudur? yani bu işe bel bağlanır mı? teşekkür ederim.

• haklısın toprAAm kullanıcısına yanıt
    kısa dönem çıkarsa nasıl olucak peki , buda benim aklıma takıldı

sonuçta astek çıkması tamamen şans
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

bunu da yeni öğreniyorum kısa veya uzun dönem olması kişi inisiyatifinde diye biliyordum ben gidersin normal 6 ay yapar dönersin 12 ay yapmak istediğini söylersin maaşlı şekilde 12 ay yaparsın diye biliyordum üniversite bitirip askere giden herkes astek olarak yapmıyor mu? sanırım doğru bildiğim şey çok az...
  • quote:

Orijinalden alıntı: haklısın toprAAm

quote:

bunu da yeni öğreniyorum kısa veya uzun dönem olması kişi inisiyatifinde diye biliyordum ben gidersin normal 6 ay yapar dönersin 12 ay yapmak istediğini söylersin maaşlı şekilde 12 ay yaparsın diye biliyordum üniversite bitirip askere giden herkes astek olarak yapmıyor mu? sanırım doğru bildiğim şey çok az...

lisans mezunlarına 12 ayda çıkabilir 6 ayda çıkabilir , bana 6 ay çıktı mesela , tabi sen başvururken astek istiyorum şıkkını işaretleyebilirsin ama tınlayan olmaz emin ol

1-2 sene öncesine dek asteklik içinde sınav vardı ama sınav sonucun ne olursa olsun 12 de 6 ayda çıkabiliyodu onu kaldırdılar zaten boşuna yapılıyodu ama bize 12 gün girdi ordan onuda eklemek istiyorum konuyla alakası yok ama olsun

• lisans mezunu normal olarak kısa dönem yapmıyor mu nasıl 12 ay çıkma ihtimali?
  • haklısın toprAAm kullanıcısına yanıt
    12 ay dediğim astek olarak yapıyosun işte
  • quote:

12 ay dediğim astek olarak yapıyosun işte

anladım hocam daha cevaplanması gereken çok soru var teşekkür ederim bilgisi olan vardır umarım özellikle buna bel bağlama ve lazerli göz konusunu merak ediyorum tabi bel bağlama işi kişiye kalmış ama o zamana alım olmama ihtimali aklıma geliyor...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Astek zor çıkar.Birincisi aöf mezunusun.İkincisi iktisat gibi bir bölüm.Askeriye kendi işine yarayacak adamı alır.Bu söylediğimden de mühendis falan anlaşılmasın besyo mezunlarını çok tercih ediyorlar.
    Sonra diyelim ki astek çıktı subay olarak kalacağın ne garanti? Çok meraklıysan astsubay, uzman alımlarına başvur.Hiçbiri olmazsa profesyonel erlik var.
    Sözleşmeli subay bile olsan yükseleceğin rütbe yüzbaşı falan olmalı.Eskisi gibi albaya kadar gidemiyorlar diye biliyorum.
    Askeriye için birinci sınıf adam askeri lise, harp okulu okumuşlar diğerleri her yere ulaşamaz.
  • İlk olarak üniversite mezunları 5 ay gibi bi süre kısa dönem askerlik yapıyolar ,ya da işine yararsa asteğmen olarak 12 aylık(bu süreden tam emin değilim) alıyorlar.Mesela öğretmen açığı var liselerde , harbiyelerde ya da myo'larında o zaman öğretmen olarak atanırsınız .Başka örnek olarak hekimlik diplomanız vardır, revirinde,hastahanesinde filan ihtiyaç vardır (ihtiyacı olmasa bile alırlar genellikle) doktor görevinde alır .Bunun sıralı amirleri filan var tabii .Bu yüzden iktisat bölümünden asteğmen olarak alıcaklarını sanmam.(Kesin bilgi değil tabii ama ben ne gördüm ne duydum).Diyelim ki alındı ,12 aylık asteğmen olarak bi birliğe atandınız askerliğinizin son 3 ayını teğmen olarak icra ediyorsunuz.Bundan sonrası o kuruma kalmış senin devam ediceğin.(Devam edenide görmedim ,zaten çoğu devam etmek istemez emin ol )Öyle asteğmenden başlayıpda albaylığa bu devirde çok zor maalesef ama sen yinede tam takır araştır ,benim bildiklerim bu kadar İyi forumlar ^^

• quote:

merhaba arkadaşlar 4 yıllık açıköğretim iktisat okuyan bir işi askerde kalabilir mi bunu sormak istiyorum bildiğim daha doğrusu duyduğum birkaç şey var üniversite bittikten sonra astek olarak 12 ay askerlik yapıyoruz maaşta bağlanıyor sonra sınava giriyoruz (bunun zorluğunu merak ediyorum) teğmen oluyoruz sonra 3 senede bir rütbe falan gözlerde 0.25 derece var lazer olduk engel olur mu? her isteyen olabilir mi yoksa ihtiyaç dahilinde mi? sınavının aşırı kolay olduğunu duydum ne kadar doğrudur? yani bu işe bel bağlanır mı? teşekkür ederim.

astegmen olmana gerek yok sozlesmeli subay sinavlari oluyor askeriyenin sitelerinde yaziyor onlara gir egitimini alip sozlesmeli basliyorsun.

not: sozlesmeli subay olursan ve gerekli sureyi doldurursan askerligini yapmis oluyorsun zaten. Askeriyide karaktersiz insanlarla karsilasabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Champarator -- 18 Ağustos 2014; 4:07:55 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Lazer ile çizilmiş göz için ne diyorsunuz engel teşkil eder mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukarı
  • quote:

Lazer ile çizilmiş göz için ne diyorsunuz engel teşkil eder mi?

pilot olamayacağına göre çok sorunolacağını sanmıyorum, lens veya gözlük kullanan bir sürü subay gördüm.

üç yıla yakın askerlerle çalıştım bu dediğini yapabilen sadece bir kişi gördüm o da binbaşıydı
  • Askeriyeye gir orda bol bol dusunme firsatin.olacak kendi terazinde olc bic sonra tezkeren gelince tezkereni vermezsen kalirsin askerde kidem cezasi almadikca belli zaman araliginda ruten artar. Albay ve dier yuksek subayliklar icin 100 kusur yil askeriyede kalmalisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Armut piş ağzıma düş mantığıyla hareket ediyorsun. Ayrıca 0.25 göz derecesine lazer yapılmaz. Kaldı ki lazer, subay, astsubay olmak için engeldir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak12133

Armut piş ağzıma düş mantığıyla hareket ediyorsun. Ayrıca 0.25 göz derecesine lazer yapılmaz. Kaldı ki lazer, subay, astsubay olmak için engeldir.

hocam söylediğim gibi zaten bildiğim bir şey yok sizlerden bilgi almak istiyorum ben de dediğiniz gibi lazer ameliyat engelse zaten olmaz 0.75 0.50'ydi gözler
  • quote:

quote:

Armut piş ağzıma düş mantığıyla hareket ediyorsun. Ayrıca 0.25 göz derecesine lazer yapılmaz. Kaldı ki lazer, subay, astsubay olmak için engeldir.

hocam söylediğim gibi zaten bildiğim bir şey yok sizlerden bilgi almak istiyorum ben de dediğiniz gibi lazer ameliyat engelse zaten olmaz 0.75 0.50'ydi gözler

Arkadaşım bunları arama motoruna yazsan yine bulabilirsin. Buraya yazmanın mantığı ne?
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşım bunları arama motoruna yazsan yine bulabilirsin. Buraya yazmanın mantığı ne?

arama motorunda konunun içindeki yorumları kişisel tavsiyeleri de bulabilir miydim?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.